המשיח ואלוהים?!

0Pandemonium0

New member
דת היא מערכת. היא מסגרת. היא ארגון.

אתה הבחנת בין דת מאורגנת לאינדיבידואלית, אבל זאת טעות במונחים. דת היא ארגון, ולכן אין דבר כזה "דת אינדיבידואלית". כי אינדיבידואל לא יכול להוות ארגון שפועל על פי מערכת כלשהי. אתה מתכוון ל"אמונה". יש כאלה שמאמינים שאם חתול שחור חוצה את דרכם זה סימן למזל רע. האם זה חלק מדת כלשהי? לא. זאת פשוט אמונה. כמו האמונה שיש חייזרים איפשהו ביקום או שיש נפש נפרדת מהגוף. אמונה. דת היא קבוצה של אמונות שמאורגנות ביחד, יש לה חוקים שעל פיהם המאמינים שלה צריכים לפעול, יש לה ספרי קודש שאומרים לה איך לפעול, יש מיתוסים, גיבורים, דברים כאלה. עוד דבר שחשוב מאוד בדת הוא ההיררכיה. האלים מעל הכל ומתחתם כוהני הדת שלהם וגם לכוהני הדת יש דרגות, ובסוף יש את המאמינים הפשוטים. למעה התואר "מאמינים" הוא לא כל כך נכון כאן. It's a misnomer. כי בעצם הם "דתיים". לא כל מאמין משתייך לדת כלשהי, אבל כל אדם הוא מאמין כי כל בן אדם מאמין במשהו. אל לא חייב להיות חלק מדת.

Handy Alley

New member
כן אבל תסתכל על המילה

המקורות האפשריים שלה מציעים את המשמעם לחבר מחדש. וזה מבטא מה זה בעצם דת, זה Practice, כמו יוגה (שגם אומר משהו כזה, Union) לחבר מחדש את הפסייכה שמחולקת לחלקים. ודת איננה לפי דעתי רק מערכת, מסגרת או ארגון. זה מה שהיא נהפכת להיות בסופו של דבר.

Gilliana

New member
אין קשר בין אמונה לחייזרים

כמה פעמים צריך להסביר?

Handy Alley

New member
את תמיד מנסה להתגונן

את תמיד רוצה להדגיש את זה שאת כל כך רציונאלית, והאמת היא שזה קצת לא רציונאלי מצדך. ומעין... ditty. :D

Gilliana

New member
זו ממש לא התגוננות

אין לי מושג מהיכן המצאת זאת - זו הסברה. ישנה בעיה קשה של חוסר הבנה ובורות בכל הקשור לתחום, לרבות בישראל, וחלק מעבודת העמותה הינו תיקון המושגים והתפיסה השגויה רק שאני מבינה שהתפיסה שלך כ"כ שגויה, עד שאתה לא מסוגל להבין גם מה היא הסברה.

Handy Alley

New member
אנשים באמת קצת איגנורטים

כזה מגיע לתופעה הזאת. יש יותר מדיי עדויות ותצפיות וזה חלק מההיסטוריה של העולם, שהדברים האלה חוזרים ובאים ומתפתחים גם. זה לא שזה תמיד אותם סיפורים, יש לזה וריאציות שונות. והממשלה וארגונים שונים ברחבי העולם מכירים בזה. חלק מאוחר מדי מאשר בזמן הנכון. למשל משהו מעניין שיצא לי להסתכל בזמן האחרון: Ghost rockets

Gilliana

New member
האמת ש-Ghost rockets האלה...

באמת נראים לגמרי מטאוריטים ודווקא כאן איני מוצאת כל קשר בין התופעה הזו לבין עב"מים. ומעבר למה שכבר ציינת - יש עוד לא מעט גורמים, כולל ממצאים פיזיים חד משמעיים.

Handy Alley

New member
כי הם היו עצמים בלתי מזוהים

זה שזיהו אותם לא אומר שהם לא היו כאלה. מה זה עבמים בשבילך? צלחות מעופפות נטו?

Gilliana

New member
לא - עב"ם הוא כל עצם בלתי מזוהה

מה שאנחנו עושים, הוא מנסים לזהות אותם ומתמקדים רק באלו שאין להם הסבר ארצי, קרי - כלי טיס חוצניים. ואגלה לך עוד "סוד" קטן: 95% מתצפיות העב"מים מקורן בתופעות ארציות, זיהוי שגוי, כלי טיס סודיים "תוצרת הארץ" וכיו"ב. לראות (ובטח שלתעד) כלי חוצני פרופר, הוא עניין נדיר למדי.

0Pandemonium0

New member
כמה פעמים צריך להסביר לך?

לאחרונה את לוקה בוירוס הבנת הנקרא. זאת כבר ההודעה השלישית שלי שאת בכלל לא מבינה, ומגיבה לא לעניין.
"...האמונה שיש חייזרים איפשהו ביקום..." לא דיברתי בכלל על חייזרים על כדור הארץ ועל חטיפות. רבאק, אפילו לא דיברתי על חייזרים תבוניים. סתם אמרתי "חייזרים", "איפשהו" ו"ביקום". תקראי שוב. זה לא קשור לאמונות או הלא אמונות שלך.

רק על תקחו את זה לכיוון אישי מדי...

אני יכול לנסות להסביר את ההבדל כפי שאני מבין אותו, אבל ייתכן שאני רק מטעה אותך: הוא דיבר על ההבדל שבין אמונה לדת, ובתוך כך ציין את קיומם(או אי קיומם) של עב"מים וחייזרים כאמונה, את מצדך התייחסת לזה בגישה של "זו לא אמונה, זו עובדה מוכחת" - שלא זה העניין פה בכלל. נוסף על כך - כל מאמין הדוק במשהו יגיד לך עליו שהוא עובדה מוכחת ולא סתם אמונה תלושה - אם לא היו הוכחות לכאורה לא הייתה סיבה להאמין...

Gilliana

New member
חחח, אל תדאג - אנחנו תמיד ככה ../images/Emo6.gif

אני אתחיל עם סעיף ב' שלך דווקא ואומר לך שלא במקרה הנ"ל. אנו מדברים על תחום מחקר מדעי ולא תיאורטי או פילוסופי אלא מעשי לחלוטין, כך שהטיעון שלך אינו רלוונטי. ושוב - אני חוזרת מסבירה: קיומם של חוצנים וביקוריהם בכדור הארץ אינם "אמונה", זו בדיוק הבעיה - אתם מתקשים להבין שמדובר בתחום מחקרי מדעי שאין בינו לבין אמונה דבר וחצי דבר, ואת הטעות הזו אני מנסה לתקן אבל נכון לעכשיו, אני לא כ"כ מצליחה שכן אתם שבויים בפרדיגמה שגויה.

אבל גם על כל מחקר מדעי אפשר לערער!

בתור אדם שלמד מדעים מדויקים אני יכול לומר לך שאין דבר כזה מדע מדויק וכל מחקר הוא גם נכון וגם לא נכון עד שהוא מאושש או מופרך - וכל מחקר שאושש נחשב מאושש באופן זמני בלבד מכיוון שעשויה להגיע בעתיד ראיה שתפריך אותו, כך למשל במשך כעשור זה היה נכון מדעית לומר שחשיפה למינוני קרינה גובהים טובה בשבילך (ואף חומרים כמו רדיום נמכרו בשוק האזרחי החופשי). אני לא אומר שיש דבר כזה ואני לא אומר שאין דבר כזה. אני לא אומר שאין דברים שמגבים את הקיום שלהם ואני לא אומר שיש - כל אמת משתנה במבחן הזמן, אין אמת מוחלטת, אין נכון אוניברסלי, אין מדע מדויק...

למעלה