המשך הדיון בנושא משפט הילד המאומץ

איי שלומית כמה אני מבינה אותך

לאחר ששני הריונות פסקו באמצה ועברתי הפלות , ולראות את גופת הילד בידיים, לא קל לעבור לסדר היום,ותמיד זכרונות חוזרים, ומנסים למשיך את החיים אבל זכרונות עלות, ותמיד השאלה אם היה נישאר מה היה כיום ,וכו,

בנדה1

New member
אנחנו יודעים עובדות.

אנחנו הורים מאמצים ואנחנו ההורים האמיתיים של הבן שלנו. זוהי עובדה. משהי וויתרה על הילד שהיא ילדה ומאז אנחנו וההורים של התינוק המדובר וכל הורה מאמץ אחר נכנסנו לתמונה ואנחנו המשפחה של התינוק. לא ניתן לקבוע פתאום שאימוץ הוא משהו הפיך ומשפחה מאמצת אינה משפחה אמיתית כפי שנטען פה באווליות רבה. לא יודעת למה את מקדשת את קשר הדם. האהבה, הטיפול היום-יומי, הדאגה, החינוך, ההשקעה, הנתינה וכיוצ' הם הרבה יותר מהרכב גנטי. התינוק הזה ששוכב כאן לידי הוא לעולם יהיה הבן שלי ואין קשר לזה שהוא לא פרי בטני. הבחירות שנעשו היו גורליות ומדובר בדיני נפשות. צר לי שככה עברו חייך, בהמתנה לחיבור מחדש עם האם הביולוגית שלך. לא ניתן לעשות הכללה אני גם מכירה סיפורים אחרים. אי אפשר לשחק בחייהם של התנוק והוריו. אי אפשר להחזיר גלגל לאחור. יש להם זכויות , יש לילד זכויות. מותר גם לחוש אמפטיה וסמפטיה למצבם כשהולכים לקרוע להם חתיכה מהלב.

תרקדי

New member
קאלה ../images/Emo13.gif

כתבת נהדר, כרגיל. ואת תמי רשמת, ש"ליבך נתון תמיד לאמא הביולוגית". אני רוצה לספר לך, על בת הדודים שלי, ילדה מאומצת מברזיל. ליבה נתון לאמא שלה, הדודה שלי. זו שגידלה אותה, זו שרצתה אותה וזו שלא וויתרה עליה. ואגב, זו שילדה אותו, כן וויתרה עליו. אחרת לא היינו מגיעים למצב הזה היום. ילד זה לא חפץ שפעם מוותרים עליו ופעם לא. ואגב, לדעתי, מה שרלוונטי הוא העובדה, שמגיל 10 ימים יש אמא שמגדלת את הילד שלה ויש אמא אחרת שוויתרה עליו. את יכולה להתווכח עם העובדה הזו?

תמי זה מה שאני כל הזמן מנסה לומר

בויכוח הזה,חייבים לראות את טובת הילד בלבד,,ואני חושבת שגם אם הוא יגדל באוירה הכי נהדרת שאפשר תהיה לו צביטה בלב שהוא ידע שהוא (שונה לגמרי מאחרים )יכל לחיות בבית הוריו הביולוגים ואולי אפילו חיים נהדרים..יש כאלה שאומרים שיתהיה לו צלקת אני אומרת בולשיט,תזכרו את הילדה מברזיל החזירו אותה בגיל שלוש אני חושבת והיא היתה עכשיו פה בארץ והיא לא זכרה שום דבר כלום ממש כלום,היא ידעה את הסיפורים רק מסיפורים,בהתחלה שערוץ 1 ניסה להביא אותה היא לא זכרה שום דבר,ואפילו לא רצתה לבוא רק שהובטח לה שתקבל עזרה כספית היא באה,המפגש עם הוריה המאמצים משפחת תור'גמן היתה עצובה מאד וקרה מאד,אני יודעת ממקור מאד קרוב...לכן בעיה כזו קשה צריך לפתור בצורה מאד קרה ולראות את טובת הילד בלבד........

Kalla

New member
אני חייבת לציין שלהביא את מקרה

ברונה כהוכחה ל"החזרה" מוצלחת של ילד מאומץ למולידיו זה תמוה במקרה הטוב וגובל באטימות מוחלטת ואף גרוע מכך במקרה הרע. לפעמים ממש לא ברור באיזה עולם אנשים חיים.

דיאנה*

New member
תמי שלום

בחרת להיכנס אלינו כדי לבטא את המחשבות שלך בעניין פרשת הילד המאומץ המתגלגלת בתקשורת. יופי - ברוכה הבאה. בפורום שלנו הדיונים מתקיימים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. מבקשת ממך לא לתקוף את הכותבים כאן - חדשים וותיקים כאחד.

מאמאסאן

New member
לכל משתתפי הפורום

קראתי את כל התגובות, בהקשר לדיון המשפטי, על גורל הילד, חזור וקרוא. על כמה מהן אף הגבתי, כתבתי את סיפורי, את תחושותי, וחשפתי את דעתי. התגובות של כולנו היו נסערות, ואפשר להבין זאת, היום עליתי לשידור בגל"צזה היה ספונטני לחלוטין, אני מקווה שכולם מבינים שאין בכך שום דבר אישי, כלפיכם. כמי שזכתה לרגע הגדול, מפגש עם ילדי, וכמי ששפר עליה מזלה, בשל היות הקשר הזה חם, רצוף, ומלא אהבה, אני רוצה להודות לכם, שלמרות שאינני שותפה לדעות שהוצגו כאן, התנהל הדו שיח ביננו בצורה מנומסת ובוגרת. אני אמשיך לספר [אם תרצו לשמוע } על הקשר בין בני, וביני. תודה על המקום שפיניתם לי, ותודה על ההבנה שגיליתם כלפי

משתפרת

New member
מאמא

זהו פורום אימוץ. לא פורום מאמצים בלבד, לא פורום מאומצים בלבד. גם לצד הביולוגי יש אמירה חשובה ביותר בנושא אימוץ. תודה ששיתפת.

Almost me

New member
בית משפט נתן משמורת לאב

זאת אומרת שעל האם הוא לא ממש סומך... איזה פרטים ידועים? אישה שמגלה שהיא בהיריון בשלבים מתקדמים ? אישה שנכון היא "מבולבלת" אחרי לידה אבל במשך עשרה ימים לא מתפכחת? (ביננו אם היא היתה משנה את דעתה אחרי שבוע היה לה הרבה יותר קל. אישה שהיום כך ומחר אחרת, מי יכול להבטיח שמחרתיים היא לא תשנה את דעתה? ועוד שאלה שאני בטוחה שהיא לא ממש חשבה עליה, מה יקרה אם האיש יחליט מחר לנתק איתה כל קשר וללכת יחד עם הילד?

pikov

New member
גברת קורקין הנכבדה

האם את אם ביולוגית המדברת "מן הואגינה הוולדנית" שלה או אם מאמצת? כי קל מאד להטיף כשאת יכולה היית ללדת ילדים כפי שחפצה נפשך, לעומת מי שמעולם לא "זכתה בפיס" כמוך. אני כאב ל-4ילדים ביולוגיים, מסוגל להבין את מצוקתם של הורים מאמצים ואת פחד "החרב המתהפכת" מעל ראשם. אגב, גם אמה ואביה בנפרד של "קרולינה ברונה" הברזילאית, "התחרטו". איפה קרולינה ברונה המסכנה היום, כולנו יודעים. האם לרגע מישהו מהשופטים ששלחו אותה אל גורלה המר, מדיר שינה מעיניו, בחושבו היכן היתה לו פסק לטובת הוריה המאמצים???

למעלה