המשך הדיון בנושא משפט הילד המאומץ

דיאנה*

New member
ברוך הבא pikov

יופי שהגעת אלינו לפורום. רק שאם היית קורא את ההודעות של תמי בשרשור הזה היית מגלה לבדך שהיא מאומצת בוגרת. כולנו מקלידים כאן הודעות לא מתוך הואגינה הוולדנית או הבלתי וולדנית (מאיפה מקלידים הגברים?). נשמח לשמוע את דעותיך, אך אנא - שמור על כללי נימוס אלמנטריים. ועוד משהו - כשמתחילים הודעה בגב' X היקרה, או מר Y הנכבד, הסיכוי שנקרא אחר כך את התוכן קלוש ביותר. שומעים רק את הרוגז. חבל ומיותר.

Kalla

New member
חייבת להגיד

שלמרות הכאב שאני חשה ביחס לכל הפרשה האומללה הזאת והמעורבים בה, ובעיקר הילד, אני לא מרגישה שאישית או משפחתית הסיפור הזה איכשהו נוגע לי או גורם לי לחששות או ספקות. ממש כואב לקרוא את התחושות האישיות הקשות שאת וחלק מהמאמצים האחרים חווים בעקבות המקרה הטרגי הזה
.

לא מרגישה חשש ואין לי ספקות

בנוגע לאימוץ של הפשוש או למעמדי כהורה אבל- מאוד מבינה את ההורים המאמצים. את החשש הזה שלהם. מאוד מזדהה עם חברים מאמצי הארץ שחיים היום בחשש משום שטרם קיבלו את צו הראימוץ. לפני שפנינו לאפיק של אימוץ חו"ל, המתנו בארץ לילד עם 'צרכים מיוחדים'. אחת האופציות שהסכמנו לה לאחר לבטים רבים ושיחות רבות עם אנשים שאימצו בקטגוריה הזו היתה אימוץ עם תהליך משפטי פתוח-12 ג'. עתה במקרה דנן, למיטב הבנתי לא היה 12 ג' ובכל זאת... מאוד קשה לי עם הפסיקה של ביהמ"ש, עם מה שזה משדר באשר למוסד האימוץ בכלל. מרגישה מאוד מאוד הזדהות.

דיאנה*

New member
לא ממש יודעת להסביר

שהרי אישית ברור שהמשפחה שלנו לא נתונה בשום איום. זה כנראה לא מפריע למיני מחשבות להתגנב להן... הפרשה הזו נוגעת בנימים הרגישים אצל הרבה אנשים, ראי את המקום שלו היא זוכה במשדרי החדשות - בלי שום פרופורציה לחשיבות החדשותית - רק משום העניין האנושי שבה, שנוגע כנראה באנשים באשר הם.

הזוג

New member
שאלה ל מאמאסאן

שלום לך, שמעתי אותך היום ברדיו וקראתי את אשר כתבת. מעריכה את היכולת שלך לדבר, לספר ולשתף. סיפרת שהתחרטת מהר מאוד על ההסכמה למסור את הבן לאימוץ. ההחלטה בבוודאי קשה מאוד. מסירה לאימוץ - מחיר רגשי כבד מאוד, לכל החיים כפי שתארת שעבר עלייך. לא למסור לאימוץ - משמעו אחריות על הילד עם כל המשתמע מכך. בשיחה עם חברה, הי אמרה לי היום מספר פעמים - האמא התחרטה, צריך להחזיר לה את הילד. ואני אמרתי - התחרטה - אני בטוחה בכך, ברור לי שקשה אם בכלל אפשר להשלים עם החלטה כזאת. אבל - ופה גם השאלה שלי - האם התחרטה ומסוגלת אכן לגדל את הילד או שהחרטה היא במובן הרגשי אך למעשה לא יכולה לגדל. גם את ספרת שהתחרטת מהר מאוד. האם באמת היתה לך אז גם את היכולת לגדל את הילד? איך ומי צריך לבדוק זאת? האם צריך לבדוק זאת או רק מספיק להגיד - אני מתחרטת? איזה תנאים ולארוך כמה זמן החברה צריכה לספק לאם היולדת כדי שתוכל לגדל את הילד שלה? אשמח אם תשתפי אותנו

מאמאסאן

New member
תשובה לזוג היקר

החרטה היתה מידית, אבל עדיין היה ברור לי שלא אוכל לגדלו, הקרבתי במפורש את חיי שלי, למען ייטב לילדי, ואני לא מבקשת תעודות הצטיינות על כך. אבל אני ילדתי בתקופה אחרת, זמנים בהם החברה הוקיעה והקיאה אותי מתוכה,לא היה מוסד, או משרד, שטיפל, העניק חסות, או תמך, בנשים שכמוני. לא מענקים, ולא הטבות והנחות, רק אנחות. נאלצתי לוותר, ואני מלאה רגשות אשמה, , זה היה המעשה הכי נבון, והכי אמיץ שיכולתי לעשות למען הבן היקר שלי. המחיר ששילמתי היה כבד מנשוא. החברה לא חייבת ולא צריכה לממן טעויות של אף אדם, אבל מה לעשות, המדינה המתוקנת שלנו מממנת טעויות של זה שנהג ברשלנות במכוניתו, זה שנהג ברשלנות בעבודתו, וזה שהתרשל והתמכר לסמים, ועוד ועוד. נא לא לשכוח שילד שהמדינה עוזרת בגידולו, יהא בעתיד אזרח פרודוקטיבי, ויעיל, ויתרום גם הוא למדינה, השקעה שתניב פירות. הצער היחיד שאיני יכולה לפוגג, הוא צער ההחמצה, שלא ראיתי את הילד שילדתי,גדל מתפתח, ולא הייתי שם לצידו, שנינו מרגישים החמצה, שנינו שוגים לפעמים בחלומות של אילו? אני קוראת כאן את כתביה של תמי, הבת המאומצת, שאוהבת את הוריה אהבה גדולה, כפי שניתן לקרוא, אבל תמיד תישאל השאלה שתיוותר ללא מענה סביר. אני מסכימה עימה, דעותי כפי שהבנתם זהות לדעותיה, זכרונות הילדות שלנו מתחילים בערך בגיל שלש, הילד, שטובתו החשובה מכל, יסתגל לחייו החדשים כפי שהסתגלו כל הילדים שנמסרו לאימוץ בגיל זהה. ההורים המאמצים ישארו שבורי לב לעולמים, ילדים אחרים ימלאו את זמנם, אבל לא את החלל שיווצר, אבל האם הביולוגית,זכאית לגדל את בנה, אם היא נמצאה על ידי המחוקק, ראויה לכך. ועוד משהו לפני סיום, מדינתנו בת החמישים ושש, לא סערה פעמים רבות בדיונים שכאלה, זו טעות איומה, אבל לא כזו שמאיימת על כל בית אב בו יש מאומצים, הפרנויה של ההורים המאמצים, ובפרט כאלה שאימצו בחול, עוברת כל פרופורציה. הרי שמענו גם על מקרה שבו הורים מאמצים החזירו ילד לשרות, כי נמצא בו פגם הארץ סערה הרבה פחות. נמתין כולנו להחלטת השופטים, ויבוא השקט על בתינו.

0310

New member
מסכים מכל הלב - אב מאמץ

האם יש הפגנת תמיכה במאמצים מחר בבוקר?

בנדה1

New member
צריכם כל המאמצים בארץ להגיע

עם הילדים ולתת תמיכה, כפי שקראה היום אם מאמצת אצל יעל דן.

מאדמאן

New member
חוצפה - תמיכה בגניבת ילד !!

איך ומי שמכם לגרום להשפעה על בית משפט. האם סוביודיצה לא חל במקרה הזה ? מה קורה למדינה הזו ? מי יטה את הכף אנשים בעלי אינטרסים שילדים ילקחו בשקט מידי הורים חלשים ? כדי שיוכלו לאמץ, ועוד כשיש כאלו שהאימוץ הוא אצלם תחביב כי הם הורים ביולוגיים.. איך אפשר להעלות את זה על הדעת. אם תתארגן הפגנת נגד של הורים ביולוגיים שלקחו להם ילדים, אוי ואבוי יהיה שם שם כי יש אלפים שילדיהם נלקחו מהם בכח, שלא כדין ובעינויי דין.

הי הי להרגע..

אנשים בעלי אינטרסים? אנשים שיש להם תחביב לאמץ??? עד עכשיו הייתי בעד להשאיר את הילד במשפחתו המאמצת המשפחה היחידה שהוא מכיר.יחד עם זאת הייתי מחוברת לגמרי לצער ולסבל שעובר על האם הביולוגית. קשה קשה להפרד מילד...היא בחרה לעשות זאת צר לי עליה מאוד מאוד. מכאן ועד לטענה :בעלי אינטרסים הדרך ארוכה ארוכה... אחד מילדי המאומצים היגיע אלי בן 4 כמעט אחרי מאבקים משפטיים קשים. כן אימו הביולוגית רצתה אותו מאוד מאוד רצתה אותו . לא הסכימה לוותר עליו. היא רצתה להמשיך לזרוק לו חפצים על הראש להמשיך לקחת אותו לעבודתה בלילות להמשיך להשתמש בו כגבר של חייה להמשיך להשאירו לבד משך שעות ארוכות להמשיך לצפות ממנו למצא לו אוכל בפחי זבל מזדמנים. היא נלחמה בשביל זה היא ניסתה משך שנים ארוכות לשכנע את בית המשפט שהיא אמא לתפארת מדינת ישראל. ההתלבטות היתה קשה אני לא הייתי צד בעניין כמובן בשלב הזה הוא עוד לא הוצא מידיה כשהוא הגיע אלי הוא כבר היה פגוע מאוד פיזית נפשית ובכל תחום אחר. לא אין לי שים אינטרס. זה לא חלום חיי לגדל ילד שאשה אחרת פגעה בו. שהתמודדות היום יומית איתו היא כמעט בלתי אפשרית ושהמחשבות על אותה האם שלא ויתרה ולא ויתרה טורדות את מנוחתי יום ןלילה. אין לי תחביב לאמץ ילדים יש בי כמיהה חזקה להיות אם. יש בי חמלה כלפי ילדים שהחיים הרעו איתם. יש בי אהבה עצומה מסירות עקביות ונחישות לקדם את הבן היקר שלי ולהביא אותו להיות אזרח תורם ןיעיל לקהילה .אדם שאוהב את החיים והחיים אוהבים אותו . קשר דם אינו מקודש! וגם מוסר אינו דבר מיחלט. מי קבע שיותר מוסרי למצות את ההליכים ולבדוק את כשירותה שלהאם הביולוגית במשך שנים ארוכות בהן היא המשיכה לפגוע בו? ולבסוף כשהוא פגוע וכואב לחפש עבורו משפחה שתסכים להתמודד עם הקשיים? בקיצור חבר...אין צורך לכעוס. כל אחד מאיתנו ילחם עבור הילדים שלו ויעשה הכל כדי להמשיך ולגדל אותם. אנחנו כולנו באותו צד מהבחינה הזאת. כולנו אוהבים את ילדנו מסורים להם לעולם גם אם קשה גם אם צריך עזרה גם אם יש קשיים...ואנחנו לעולם לא נחתום על ויתור עליהם.!

מאדמאן

New member
תראי: אני אצטט אותך..

את כותבת היא רצתה להמשיך לזרוק לו חפצים על הראש להמשיך לקחת אותו לעבודתה בלילות להמשיך להשתמש בו כגבר של חייה להמשיך להשאירו לבד משך שעות ארוכות להמשיך לצפות ממנו למצא לו אוכל בפחי זבל מזדמנים. היא נלחמה בשביל זה היא ניסתה משך שנים ארוכות לשכנע את בית המשפט שהיא אמא לתפארת מדינת ישראל וזה חומר שאת כהורה מאמץ נחשפת אליו מתוך עיון בחומר שרשמו פקידות סעד. הרי מי שמכיר את החומר שנרשם יודע כמה הוא מגמתי. מצד שני את מספרת שאמא נלחמה ארבע שנים (נדמה לי) כדי לקבל אותו לידיה. נראה לך שזה תואם ? נראה לך שהיא מצד תלחם כדי לגדל אותו ומצד שני הוא נמצא בפחי זבל... גם אם יש מצב כזה, הרי הפתרון הוא לא להרחיק אותו ממנה לצמיתות. איך יתץכן ? אם הכישורים שלה בלגדל אותו כ"כ גרועים מה עם מנגנון שיחנוך אותה ... כמו בחו"ל ?? מה הטעם בלמנוע אותה להיות לידו - מה עם הפתרון הקשה ביותר המוכר בקנדה למשל ? אימוץ פתוח ? - למה אין אפשרות לשלב הורות ? או: מה עם הרעיון שעלה ע"י פרופ' אביגיל גולומב - של הורות תומכת ? למה המנגנון הישראלי מחפש פתרון עונשי לאם הביולוגית ? ובסופו של דבר - איך מטיחים את ההורים המאמצים, האמיתייים, הכנים, האוהבים בראשם של הורים ביולוגיים שעטויים קשיים כאלו ואחרים ? מה פתאוןם היריבות הזו - עוד לפני שהקטין הוכרז בר אימוץ ? חומר למחשב עגומה...

לא ולא

אני אינני ולא הייתי מעולם צד בענין של בין המדינה לאם הביולוגית. אבל: לבני צלקות בכל גופו. אני חוששת לחשוף לגמרי אבל גופו לפחות פגוע באופן שאינו מותיר מקום לספק. מעולם לא ראיתי את התיק זה השערות שלי על סמך מצבו הגופני וההתנהגויות שלו מאז שבא אלינו(לא כל ילד בן 5 מחפש אוכל בזבל ואוכל מכל הבא ליד בלי שזה יגעיל אותו)תן קצת יותר קרדיט לשרות למען הילד

למעלה