המשך המאבק - בירור רפואי יסודי

נועה 35

New member
ייתכן שאת צודקת וייתכן שלא

בדיוק בגלל זה אני חושבת שכדאי לפעול למען הקמת ועדה שתבדוק את כל הנושאים האלה לעומק. אני יודעת שבעבר הייתה ועדה שקבעה את הכללים לטיפולים - השאלה אם הכללים שנקבעו אז, לפני הרבה מאד מידע שנצבר עם השנים, עדיין תקפים ואם אכן המרכזים הרפואיים השונים מקיימים אותם כלשונם.

רחל5

New member
עפ"י מחירון משרד הבריאות

מחיר הסטרוסקופיה (לא ניתוחית) - 344 ש"ח. מחיר צילום רחם - 668 ש"ח. היסטרוסקופיה ניתוחית עולה פי שניים, ובמקרים מסויימים (ואני לא מבינה מספיק את הביטויים הטכניים כדי להבין מהם אותם מקרים) מגיעה ל- 4000 ש"ח. אבל זה, כאמור, היסט' ניתוחית. נראה לי שדוקא במקרה של היסט' הטיעונים הם הסיכון לרחם ולאישה (יכול להיות שהוא גדול יותר לעומת צילום רחם?) והמידע שאפשר להפיק מכל אחת מהבדיקות, שאיננו זהה.

kasa

New member
נדמה לי שיש לך טעות.

בהתייחס לאוגוסט 2003: צילום רחם וחצוצרות (קוד שירות 74740) - המחירון 362 ש"ח. היסטרוסקופיה - 344 ש"ח. הנקודה היא שבצילום רחם את מפיקה הרבה יותר אינפורמציה מאשר בהיסטרוסקופיה. את לא יכולה להתבסס רק על היסטרוסקופיה לצורך טיפולי פוריות כוון שבדיקה זו נותנת אינדיקציה לגבי מבנה ומצב הרחם, אך לא מעבר לזה. אין כאן שום אינדיקציה לגבי מעברים, מצב חצוצרות וכד' - מידע המתקבל היטב בצילום רחם. בקיצור - כמו תמיד - מנסים להשיג את המירב במחיר הזול ביותר. ולדעתי, זו הסיבה שצילום רחם הרבה יותר מקובל ונפוץ כחלק מההליך הטיפולי. (בנוסף לכל שאר הדברים שאמרתי לעיל).

ifat28

New member
גם אם יתנו הנחייה לעשות את 2

הבדיקות לפני שמתחילים לעשות הפריות מבחנה, העלות של 2 הבדיקות ביחד מגיעה בערך לעשירית מהפריית מבחנה אחת. בקיצור העלות של 2 הבדיקות ביחד לא כ"כ גבוהה.

נועה 35

New member
זה בדיוק מה שאני טוענת

צריך לבדוק ולראות האם יש בדיקות שניתן וכדאי לעשות לפני ההפריות. זה לא רק העלות הכספית, זה גם אובדן ימי העבודה והחשוב מכל - עוגמת הנפש למטופלים! צריך לבקש מקבוצת מומחים (אולי איל"ה, כהצעתה של נועם) לבחון מחדש את הפרוטוקולים ולראות איך ניתן לשפר ולייעל את המערכת הזו בצורה הטובה ביותר גם למטופלים וגם למערכת הכלכלית. ושוב, להזכירכם - מחירון בתי החולים אמור להיות גבוה מהעלות בפועל.

kasa

New member
שוב, הכל עניין של חישובי עלות-תועלת

ברמה גלובלית, ולא פרטנית. ולצורך העניין, בואי נניח שאכן, כהצעתך, לכל אחת תבוצע בדיקת צילום רחם והיסטרוסקופיה טרם טיפולי הפרייה, באופן גורף (עד כאן - העלות היא כפולה מזו המקובלת כיום, כאשר מבוצע רק צילום רחם. נכון ?) הסבירות שכאשר צילום הרחם תקין, אבל ההיסטרו' לא - היא סבירות נמוכה. (קיימת אבל נמוכה ביותר). סבירות גבוהה יותר שאם צילום הרחם תקין - גם ההיסטרו' תהיה תקינה. קיימת סבירות נמוכה שצילום הרחם תקין אך ההיסטרו' לא. נשאלת השאלה היא האם בשביל לאתר את המקרה הבודד הזה (כמו שלך, לצורך העניין) שבו אכן קיים חסכון - יש להוציא כל-כך הרבה כסף על כל שאר המקרים האחרים ?? אני מקווה שהבנת את כוונתי. יש סיכוי הרבה יותר גדול שנוציא המון כסף על ביצוע צילום + היסטרו' (כאשר ההיסטרו' תיתן תוצאות זהות לזה שנתן הצילום, כפי שיקרה במרבית המקרים), כאשר המקרים שבאמת נדרשים לעניין זה הם בודדים, ורק בהם קיים למעשה בזבוז, כפי שהתקיים אצלך (טיפולי IVF במצב של הדבקויות). במרבית המקרים, הבזבוז יתקיים כאשר נבצע בדיקות צילום + היסטרו', שלא לצורך.

ifat28

New member
אני יודעת שאני לא המקרה היחיד,

ומבלי להזכיר שמות גם בנות נוספות מפורום פוריות מתכתבות איתי שעברו מקרים דומים ואכן צילום רחם תקין והיסטרוסקופיה לא תקינה. בשביל לדעת אם אכן זה נדיר שצילום רחם תקין והיסטרוסקופיה לא תקינה,צריך לשאול מומחי פריון וניתן גם לשאול בפורומים של starmed ו-doctors עד כמה זה נדיר או לא צילום רחם תקין והיסטרוסקופיה לא תקינה.

נועה 35

New member
זו דוגמא פרטית לבעיה שצריך לבדוק

את נותנת דוגמא פרטית לנושא כללי. לא טענתי לרגע שצריך לעשות צילום והיסטרו' לכל הנשים. כל מה שאני טוענת זה שצריך לבקש לבחון מחדש את הפרוטוקולים הקיימים ולראות היכן ניתן לשנות ולשפר אותם כך שיתבצעו פחות פרוצדורות מיותרות והדרך לילד המיוחל תהיה מהירה וקלה יותר. אם ועדת מומחים תחליט כי בחישוב עלות-תועלת כל הנשים צריכות לעשות צילום והיסטרו' - כך יהיה. ייתכן שוועדה כזו תסכים איתך שזה מיותר. יש עוד המון בדיקות וטיפולים שניתן לעשות או לא לעשות וכנראה, אני מתרשמת, שיש די בלאגן וחוסר אחידות בין המרכזים הרפואיים השונים ובין הרופאים השונים ונראה לי שהגיע הזמן לחשיבה מחודשת על הנושא. החשיבה הזו צריכה להתבצע על ידי מומחים להפרייה ופריון. התפקיד שלנו יהיה לבקש וללחוץ עליהם לעשות זאת.

רחל5

New member
ואללה. בהמשך המחירון באמת מופיע

"צילום רחם וחצוצרות" שזו עלותו. התבלבלתי עם "הדגמה סונוגרפית של חלל הרחם והחצוצרות, עם חומר ניגוד", שזה כפי הנראה אולטרסאונד.

ליהיS

New member
../images/Emo41.gifהדגמה של חלל הרחם והחצוצרות

היא חלק מצילום הרחם.

נועה 35

New member
חבל על כל עוגמת הנפש שעברת!

פשוט חבל על כל עוגמת הנפש שעברת! ומאד ייתכן שמבחינה כלכלית (עלויות הטיפולים+אובדן ימי עבודה) בסופו של דבר יצאנו מופסדים...

ifat28

New member
ל-kasa

אולי המקרה שלי של צילום רחם תקין והיסטרוסקופיה לא תקינה הוא לא נפוץ, אבל בטוח שזה קרה גם לעוד מטופלות. אני לא יודעת לאמר בדיוק מה העלות של צילום רחם לעומת עלות של היסטרוסקופיה, אבל אני יודעת שזו לא בדיקה יקרה. בקופ"ח כללית בחולון, עושים את ההיסטרוסקופיה במרכז בריאות האשה, עם הרדמה מקומית. בעצם העלות היא זמן של רופא, והעלות של מכשיר ההיסטרוסקופ והמסך היא שולית מאחר שקונים את המכשיר בצורה חד-פעמית ומבצעים איתו בדיקה על הרבה מאוד נשים שעושות את הבדיקה, כך שלדעתי העלות לא כ"כ יקרה. העלות יקרה רק אם צריך לעשות את ההיסטרוסקופיה בהרדמה מלאה בביה"ח בחדר ניתוח, וברב המקרים אין צורך בכך ועושים את-זה בהרדמה מקומית. ואגב לפי מיטב ידיעתי בניגוד לביה"ח שבו טופלתי, בביה"ח וולפסון בדיקת ההיסטרוסקופיה בנוסף לצילום רחם, היא תנאי לעשות שם הפריות מבחנה. אז כנראה שלא רק אני חושבת שזו בדיקה חיונית, אלא גם רופאים מסוימים. חבל שזו לא בדיקת חובה בעוד מחלקות שבהם מבוצעות הפריות מבחנה.

נועם@בת

New member
אני לא יודעת איזה רופאים חושבים שזה

חיוני. רופאי הפוריות ששאלתי אותם התעשקו שהיסטרוסקופיה אינה חיונית אלא אם כן יש אינדיקציות לביצועה. הבדיקה אכן יקרה יותר מצילום רחם, אבל לא זאת הנקודה. לבדיקה הזאת יש יותר סיכוי לסיבוכים. ההתערבות הכירורגית שבה גדולה יותר, ויש בה סיכון לזיהום, פגיעה ברחם והתסבכויות שיכולות להחמיר את המצב. נכון שבמודבר באחוז קטן, אבל אם הבדיקה תהיה נפוצה יותר, אז משמעותה אחוז הקטן הזה היא יותר נשים שנפגעות. בכל מקרה, אני חושבת שיש מקום לחשיבה מחודשת של צוות רוםפאים בכירים שיגדיור איזה בדיקות חיוניות. לדעתי כדאי לפנות לאיל"ה, שזה איגוד רופאי הפוריות בארץ ולבקש מהם עזרה. נועם

kasa

New member
בדיוק. חלק מהרופאים (ביניהם רופא

אחד בכיר מאוד שאיתו שוחחתי) הפטיר באוזניי שהיסטרוסקופיה לא נותנת להם בד"כ שום אינפורמציה שהם לא יודעים כבר או משערים אודותיה. לעיתים הם שולחים לבדיקה הזאת לאחר לחץ מטופלות... ולעיתים רק בכדי לאשש השערותיהם, לאחר הפלות חוזרות וכד'. כל הרופאים עימם שוחחתי לא התלהבו מלשלוח לבדיקה זו. בודאי לא בשלבים הראשונים להפריות.

נועה 35

New member
זו בדיוק ההצעה שלי נועם

אני לא חושבת שיש טעם שנשים תעשינה בדיוק מיותרות, בדיוק באותה המידה שאני לא חושבת שכדאי לעשות טיפולי הפרייה מיותרים מבלי לבצע את הבדיקות הדרושות. כדאי לבחון את הנושא ולראות אם הפרוטוקוליים הטיפוליים הקיימים היום עונים על הצרכים. אם את חושבת שאיל"ה הם הגוף לפנות אליו בנושא, אני סומכת על שיקול דעתך!

kasa

New member
לא כל-כך הבנתי מה ההצעה ../images/Emo4.gif

לעניות דעתי, מבוצעות כיום (או לפחות אמורות להיות מבוצעות) כל הבדיקות האלמנטריות לפני תחילת טיפולי הרפייה: פרופיל הורמונלי, US, צילום רחם, בדיקת זרע, וכד'. וכאמור - מרבית הזוגות מגיעים לטיפולי הפרייה לאחר דרך ארוכה של נסיונות אחרים. אז מה את מציעה, בעצם ? לפקח שאכן ההליך הנ"ל מבוצע כסידרו או להוסיף בדיקות נוספות טרם הליכי הפרייה ?? בעיניי - הוספת בדיקות נוספות מיותרת, ומהווה בזבוז נוסף במערכת הבריאות, כמו גם טרטור רב (שקיים במילא), ובדיקות פולשניות שאינן נטולות סיכון, ולא בהכרח מעניקות אינפורמציה נוספת על אלו המבוצעות כיום. אבל בהחלט ראוי לפקח שאכן לא מבוצעים תהליכי הפרייה בלא בדיקות אלמנטריות אלו, שלפחות מספקות אינדיקציה בסיסית לגבי תקינות יכולת הפרייה אצל הגבר, ואצל האישה. אני חושבת שבמרבית המקרים - מבוצעות הבדיקות הבסיסיות הללו, וזה בהחלט מספיק. במקרים שהן לא מבוצעות - זה אכן לא תקין, ודורש אכיפה משמעותית יותר.

kasa

New member
הרפייה = הפרייה../images/Emo9.gif טוב שפרויד לא חי

למעלה