הנה זה בא. האירוח שכולנו חשבנו

שירים..אחרים

רונה יקרה, קודם כל אגיד שיום שישי היה מעולה..זאת הייתה הופעה מלאה בחיוכים וצחוק שלך, וזה דבר שמורגש גם בקרב הקהל. יכולתי לראות שאת נהנית ממש וזה עשה רק טוב :) אני חייבת להגיד שהגרסה שאת מבצעת בהופעות האחרונות לשיר "עשר שניות" פשוט מרגשת..יש בגרסה הזאת משהו שגורם לי לחנק בגרון..התרגשות מסוג חדש לשיר הזה..פשוט יפה:) ועכשיו לשאלות... 1.אז...איך היה האלפחור? חחח איך שירי הגיבה? :) זה באמת הסוג האהוב עלי..מקווה שהיה טעים! 2.חובה לציין לפני השאלה שאני נהנית מכל הופעה, תמיד! אבל, ובאמת בלי להעליב, יש שירים שהפכו לקבועים בהופעות והפלייליסט קצת צפוי. גם מבחינת סדר השירים בתוכו. ואני מרגישה שהדבר הזה מתחיל והולך לקרות גם עם המראות ונחיתות...אני למשל, הייתי רוצה לשמוע בהופעות את "הלילה לא שירים" ואת "במטוס".. (ועוד שירים מהאלבומים הקודמים מדי פעם..לאו דווקא אלה שמושמעים תמיד) והשאלה היא (או שזה בעצם 3 שאלות..) *זאת תופעה שאת מודעת אליה? *זאת החלטה שלך?, או שזה אילוץ שנובע מחוסר היענות מצד הקהל לשירים פחות מוכרים? *יש שירים שאת לא מבצעת בדרך כלל והיית רוצה לבצע? שירים ישנים שהיית רוצה לחזור אליהם? שוב חשוב לי לציין..אני נהנית המון מכל הופעה ואת מרגשת אותי כל פעם...ללא שום קשר לפלייליסט :) רק רציתי לשתף אותך בתחושה שלי ולהבין קצת יותר.. מאחלת לך חופשה נעימה, וגם חג שמח!! נתראה בלה פצ'נגה :) דפנה

פלייליסט

הי דפנה, האלפחור היה מעולה ושירי מסכימה שזה הסוג הטוב ביותר. היא לא נתנה לי ביס אז אני רק יכולה להסכין על בסיס אמון. לגבי פלייליסט: זה שילוב של כל מיני דברים. ראשית, גיליתי לגבי עצמי שיש משהו ברוטינה שמאוד מרגיע אותי ועושה טוב גם למוסיקה. אחת הסיבות שראית שנהניתי היתה שהיו כמה עוגנים מוכרים בהופעה הזאת שיכולתי להיאחז בהם (הרי בארבע ההופעות האחרונות אנחנו מארחים מישהו אחר בכל פעם ויש המון משתנים בהופעה.) חוץ מזה יש שירים שמצלצלים טוב יותר בהופעה מהרגע הראשונים, אחרים יותר קשים לפיצוח. דבר נוסף, וזה משחק עדין, בכל הופעה יש אנשים שכבר ראו אינספור הופעות אבל יש גם לא מעט אנשים שזו ההופעה הראשונה שלהם. בקיצורים, יש לא מעט פרמטרים ואני משתדלת לקחת את מרביתם בחשבון..

groishir

New member
קצת שאלות

היי! אוהבת את המוסיקה שלך. זה כבר זמן מה שאת מביעה את הדעות הפוליטיות שלך בפומבי. האם את חושבת שהעובדה שאת דמות מוכרת מעוררת אצלך עוד יותר את הרצון להשפיע בנושא כזה, כיוון שיש לך גישה להרבה אנשים? האם האינטר-טקסטואליות בשירים שלך (אתה מתעורר, במטוס) קיימת בשירים שלך בגלל אהבה לאותם שירים אותם את מזכירה, או שזה יוצא באופן ספונטני בכתיבה?

פוליטיקה ועוד

זה נכון שאני מביעה את עמדותי מפעם לפעם. אני מרגישה שזאת חובה מוסרית של מי שחי בישראל של 2011 ויש לו איזושהי אפשרות להשפיע. אין לי אשליות לגבי האפשרות האמיתית של זה להשפיע על המציאות עצמה אבל קול שנשמע עדיף תמיד על קול שלא נשמע. אתמול נכנסתי למונית והנהג אמר "אני שונא נשים שנוהגות. זה דבר מכוער". אם מותר לו להביע את דעתו הפוגענית והחשוכה במרחב שלו, שהוא המונית שלו, נראה לי שגם לי מותר. לא? לגבי אינטרטקסטואליות - זה לא דבר מאוד מחושב, אני מודה. לרוב זה משהו שפשוט מבצב החוצה באופן אינטואיטיבי בזמן הכתיבה

Miss Starfish

New member
היי רונה

אני וחברים הלכנו להופעה עם גידי גוב בתחילת הקיץ, ואחרי ההופעה אחד החברים ביקש ממך חתימה על מחזיק המפתחות שלו בתור "רונקיפליץ". מסיבה כלשהי הוא בטוח שנעלבת, למרות שכולנו אמרנו לו שאת בוודאי לא זוכרת בכלל את המקרה. כמובן, מדובר בכינוי חיבה ותו לא. בכל מקרה, בבקשה עזרי לנו להרגיע אותו. בתודה רבה, אורי.

RozaMargaroza

New member
היי רונה ../images/Emo9.gif

רציתי לשאול אם את צריכה לחיות עם שיר שכתבת כמה זמן עד שאת יודעת איך את רוצה שהוא ישמע במצב הסופי שלו. אם כן, איך את מתמודדת כשיש לחץ זמן? את פוחדת לפעמים שלא תצליחי לממש לגמרי את הפוטנציאל של השיר?

שירים ועיבודים

יש שירים שהכיוון המוסיקלי שלהם מאוד ברורה לי בזמ הכתיבה ויש כאלה שפחות. אחד הדברים הכי כיפיים כשיש לך להקה כמו שלי הוא להביא את השיר לחזרה ולראות איך אנשים אחרים מגיבים אליו ומה הם מביאים לתוכו. מהבחינה הזאת אני אוהבת לא להינעל מוקדם מדי ולהישאר עם ראש פתוח

roberta2021

New member
שאלות לרונה

1. האם זכור לך מקום ספציפי שנתן לך השראה בכתיבה? 2. סדרות ישראליות שאהבת לצפות בהן? 3. שלושה שמות ראשונים שעולים לך כששואלים אותך איך היית קוראת לילדייך? 4. בתור ילדה, התקשרת בהפסקות להגיד להורים שאת לא מרגישה טוב ורוצה הביתה, או שהיית מוקפת? 5. ושאלה אחרונה - אם אני עובדת על סרט ורוצה שתשחקי בו, מה הסיכוי שרצוני יתממש? המוזיקה שלך מלווה אותי המון. תודה!!

תשובות חלקיות

1. זה תמיד החדר שלי 2. אני לא מאוד בקיעה בסדרות ישראליות. אהבתי את ב"טיפול" ואת "הכל דבש" 3. יש כאלה אבל אני לא מגלה בשלב זה 4. לא הייתי ממש מוקפת אבל היו לי שתי חברות טובות ולא זכור לי שהתקשרתי הביתה בבכי מבית הספר 5. הסיכוי לא מאוד גבוה אבל תמיד אפשר לדבר..

רונה יקרה

האמת שאת רוב הדברים הטכניים העלו ושאלו כבר לפני, מחמאות את מקבלת בשפע כל הזמן, לכן יש לי רק שאלה אחת שאולי היא אישית מדי - את מאושרת? העניין הוא שאני עוקבת אחרי הדרך שאת עושה, ובהרבה מאד מקומות היא מקבילה לשלי. אני מניחה שגם לעוד הרבה אחרות ואחרים, לכן אנחנו קונים דיסקים, לכן אנחנו באים להופעות, לכן אנחנו מביאים לך ציורים ועוגיות: כדי להזכיר לך, את שם לבד על הבמה, אבל אנחנו פה, עוברים הכל יחד איתך. יש המון עצב ובדידות וכאב בדרך הזו, אבל נדמה לי שלאחרונה זה משתפר. אז רציתי לדעת אם את מאושרת, ואם בסוף מפסיקים לרצות. נ.ב. אהבתי מאד את "מעשנים בשרשרת". נוף

אושר

הי נוףֿ, זאת שאלה קצת מורכבת אבל אם לנסות לפשט את התשובה, התשובה היא כן. אני עושה את מה שאני אוהבת לעשות ויש לי הרבה מזל ואהבה בחיים. בשלב זה אני לא רוצה יותר מזה. אם מפסיקים לרצות? אני לא בטוחה.

שאלתו של עטלף שואף נמוך

עם מיה ראשית, את מעולה! הדיסק מעולה! תודה. למה אין בלהקה אף אשה? (וחוץ מזה תהיה קטנה: מתי תשתפי פעולה בלזיצמן?)

ההודעה בסדר הנכון..

את מעולה! הדיסק מעולה! תודה. למה אין בלהקה אף אשה? (וחוץ מזה תהיה קטנה" מתי תשתפי פעולה עם מיה בלזיצמן?)

מיריתי3

New member
לרונה היקרה!

היי רונה! לדעתי את זמרת מעולה, וזה פשוט נהדר לבוא להופעות שלך! את מדהימה. שאלות: 1) איזה שירים\זמרים וזמרות נותנים לך השראה? 2) איזו מוזיקה אהבת כשהיית נערה? 3) את כותבת שירים בפעם אחת?, או שאת כותבת שיר ולא מסיימת אותו, ואז ממשיכה אותו בפעם אחרת כשאת מקבלת השראה? 4) איזה סוג מוזיקה נותן לך השראה? 5) את אוהבת שהקהל בהופעות שר איתך ביחד? זה מציק? 6) מה השיר\דיסק שלך שאת הכי אוהבת? 7) איזו זמרות את אוהבת? (חוץ מצ'אבלה וורגס, ח"ח דורי) 8) כשאת עצובה נוצרים לך שירים יותר טובים מאשר כל רגש אחר? 9) למה את כל כך מפחדת מהלילה? יש לך יותר משיר אחד שבהם את מזכירה את הלילה בקונוטציה שלילית. תודה:)

תשובות

אנסה לקצר כי אנחנו מתקרבים לסיום: אינספור מוסיקאים נותנים לי השראה: tom waits, pj harvey, iron and wine, sparklehorse, calico, elbow מתי כספי, יהודית רביץ ,שלומי שבן, הבילויים, ברי סחרוף, אהוד בנאי - זה אינסופי.. אני מאוד אוהבת שקהל שר איתי בהופעות -תמיד יותר כיף לשיר ביחד הדיסק שלי שאני הכי אוהבת הוא כרגע "המראות ונחיתות" אני לא יודעת למה יש לי יחסים מורכבים עם הלילה, אני מניחה שזה משהו עתיק יומין שקשור לילדות.

אשה בלהקה

משום מה לא בחרתי את הנגנים שלי לפי מין אלא מתוך שיקולים אחרים אבל אני ממש לא פוסלת את האפשרות שמתישהו תיכנס אשה לצוות. אין לי שום דבר עקרוני נגד נשים :)

שאלתו של dorhez

הבטחתי שאמשיך להציק באחת ממיליון תכניות הרדיו שהתראיינת בהן מאז שיצא הדיסק (אם אני לא טועה זה היה באותה תכנית בקול הקמפוס בה הוטבע הכינוי שלי "זה מפייסבוק") דיברת על המחויבות שלך להמשיך וליצור ולא לדוגמא ללכת פתאום ללמוד ולעשות איזה תואר... אם כן היית שוברת את ליבנו כך ופורשת לתקופת לימודים שכזו מה היית הולכת ללמוד? אגב, לא היית שוברת את ליבנו. אם תרצי לעשות את זה את לא צריכה לשאול אף אחד P: רק שתהיי מאושרת ותעשי מה שכיף. באהבה והערכה, דור

dorhez

New member
חתכו לי את הכותרת שהייתה היי, שוב זה מפייסבוק

עוקב אחרי התשובות שלך... מגניב שאת אוהבת את the black keys הם צמד אדיר שאני לומד לאהוב יותר ויותר עם כל שמיעה ממש מגניב מה שאמרת על מרתף 10. כמו שציינתי ביום שישי, שם ראיתי את רוב ההופעות (וכנראה אמשיך לראות) מוסיף שאלה- יש גם מטאל באוסף המוזיקה שלך? משהו כזה אהוב במיוחד? וכמו כן לא יודע אם שמת לב אבל בכל פעם שיצא להיתקל בך ככה מקרוב ולדבר איתך אני ממש מתרגש ושוכח דברים שחשבתי להגיד לך, אפילו עכשיו זה קורה רק אגיד שמקווה שיהיו עוד הרבה הזדמנויות כאלה אולי תארגני איזה מפגש מעריצים מתישהו (או נציגייך עלי אדמות שכותבים בשמך כמובן)

למעלה