הנה זה הגיע - כפיית חיסונים‬

deathcaster

New member
‫וכשאין לך משהו חכם לכתוב‬

את יורדת שוב לפסים אישיים.

לחילופין את יכולה לנסות להוכיח שלא כתבת שטויות רבות אתמול..

deathcaster

New member
יפה

הצדקת את כל מה שטענתי לגבייך... קישורים מהעבר... ירידה לפסים אישיים... כרגיל, לא ניתן לצפות ממך ליותר.

את מוזמנת להמשיך לנסות להטיח בי עלבונות.
לשיטתך- ככל הנראה להוציא את התסכולים שלך בגין סיבות שבניגוד אלייך... אני לא אנסה לשער מהן.

פולספגן

New member
יש לך זכות דיבור?

אני כמעט הקאתי שקראתי את התגובה שלך לאותו הורה מודאג, שילדיו צנחו בעקומות ושרופא אנדוקרינולוג ילדים מצא אצלו חוסר בהורמון גדילה ודאי (לאחר 2 טסטים שונים), ללכת לפסיכולוג כי הוא רוצה לתת לילדו הורמון גדילה.
המשך תגובה בתגובתי לקומרן בדיוק עכשיו.

אני מקווה שיהיה לך לפחות את השכל לא לקשר את השרשור הזה לשם, בכדי שאותו הורה לא יראה את הדיון שאנחנו מנהלים עליו.

deathcaster

New member
תגובה

את מוזמנת ללכת להקיא, אני לא אעצור אותך...

רק אזכיר לך שלעשות אאוטינג למשתמש מפורום אחר הוא עבירה על תקנון תפוז (אם לא שינו את זה)... משהו שאת התנגדת אליו בעבר אם אינני טועה שעשו את זה לך... אבל כשאת עושה זאת.. זה בסדר מבחינתך.

פולספגן

New member
תראו מי התעורר?

אח"כ יילך לבכות ...

Cahill

New member
אם כבר קשרת לשם, אז בתחילת השרשור יש

מכשיר שהוא מאוד נחמד, שהוא לתת זריקה בלי מחט.

ידוע לך, איך זה פועל?

פולספגן

New member
זה עובד בלחץ גבוה ואז זה חודר לנקבוביות העור

אך למרות שכתוב שזה אותה יעילות, אני דיי סקפטית, כי הפיזור הוא הרבה פחות טוב מאשר בהזרקה.

קומרן

New member
הצעה לשיפור

אנחנו לא מפסיקים להאכיל את ה
ואני חייב לציין שזה משעשע למדי אך לא ממש קשור לפורום חדשות המדע...

הייתי מציע לנצור את השרשור אך לשלוח קישור אליו כל פעם שאתם נתקלים בשטויות של פולספגן כשהיא מתחילה להאשים אחרים בשחיטות ושקרנות בזמן שהיא קושרת כתרים ל"חסון"... אני מאמין שכל בר דעת שיתקל בשרשור הזה , יחשוב פעמיים אם לקחת את עצותיה הרפואיות של הטיפוס

Gidi Shemer

New member
אני מסכים ורוצה להוסיף

נכון שזה מפתה להמשיך ולהגיב, בעיקר שכל פעם מתגלים מאפיינים אחרים באישיותה (מודה שהקטע של הברית מילה והאנטי ציונות היה אפילו לי הפתעה), אבל צריך גם לתת כבוד לפורום ולמדע.

יש לי עוד נקודה שאני רוצה להוסיף. יש נטיה של רוב המשתתפים פה לנסות ולקעקע את התדמית שפולספגן בונה לעצמה (מחוננת, תואר ראשון תוך כדי בגרות, כתיבת איסוף מאמרים בלי לדעת מה זו ביקורת עמיתים וכולי). אני מבין את הנטיה ואני מודה שגם לפעמים אני מחזיק את עצמי מלפרוץ בצחוק פומבי (צחוק פרטי אני כן מאפשר לעצמי) כשהיא כותבת על עצמה, בין אם זה בפורום הזה או בפורומים אחרים.

אבל, וזה אבל גדול- יש משהו קסום באינטרנט בכך שאדם יכול לכתוב על עצמו ולהציג את עצמו בדרך שהוא בוחר. בין אם פולספגן היא אכן כל מה שהיא מתארת, בין אם היא מאמינה לזאת או לא, זו זכותה המלאה להציג את המצג הזה. כן אבא עם אייקיו 168 או לא זה לא משנה. לא יודע אם בכלל יש אבא בתמונה. זה פשוט לא רלבנטי ולפעמים כדאי פשוט להבליג.

קומרן

New member
נכון , אבל

בפורום כמו הפורום הזה - רוב המשתתפים , בין המדענים עם "רק" 2 פירסומים בסיינס (כל הכבוד :) ) או סטודנטים מתעניינים לקראת סיום תואר ראשון (כמוני) יודעים בצורה טובה יחסית להאריך ולסנן מידע שמגיע אליהם ממקורות שונים.

אבל, כשאני נתקל בגולש כמו פולספגן שבמשך שנים מציג את עצמו בתור מדען החכם מכולם (גם בנושאים שאינם קשורים אליו) ומקדם את האג'נדה האנטי חיסונית שלו בפורומים רבים של הורים צעירים (שחלקם אולי נטולי רקע מדעי או אינם בעלי חשיבה ביקורתית מפותחת ) כבר סמכה - הקסם מאבד מעצמו והחשק לפרוץ בצחוק מחאתי הולך וגדל...

Gidi Shemer

New member
בסדר גמור

עכשיו יש לך את השרשור הזה ואתה יכול לצרף אותו לשרשורים רבים אחרים כשאתה מתייחס אליה בפורומים לא מדעיים. אני מבין את הרצון להוריד ממנה (בפורומים כמו שתיארת) את האיצטלה של המדענית כשהיא מנסה להציג את עצמה ככזו ומשתמשת באיצטלה הזו לגבות את הטיעונים שלה. זה מובן.

אני פשוט חושב שפה, כשלכולם, ביולוגים, מתמטיקאים, פיזיקאים או חובבי מדע אחרים, ברור מה הכישורים שלה אין צורך לנסות ולהוכיח שהיא לא מה שהיא טוענת, זוהי זכות אינטרנטית בסיסית.
יש לה כאן את פינת האלהים הקטנה שלה. תן לה את זה. אתה מנסה לשכנע את "כדורית התבור"/"הנה מוטלות גופותינו" שאייכמן לא באמת חבר למכון הביולוגי בנס ציונה וקשר קשר מחתרתי עם אולמרט? מה אכפת לך?

Gidi Shemer

New member
ואני חיב לציין דבר אחד לזכותה

למרות שהיא מזלזלת בי כמדען, היא לפחות מוכנה להכיר במשהו שאני אומר.

למשל, בפורום הנוכחי כתבתי בזמנו את הפוסט הבא בעקבות מחקר שנעשה באוניברסיטה שלי:

"כבר ידוע שהמערכות העצביות במח אמנם שונות בין כל פרט ופרט, אבל שונות באופן מהותי יותר בין אנשים בספקטרום האוטיסטי לבין אנשים נוירוטיפיקלים.
במחקר הזה החוקרים ניסו לראות איך ההבדלים האלו מתפתחים בגיל צעיר.

הם עקבו באמצעות MRI אחרי ילדים בסיכון גבוה לאוטיזם (אחים לאוטיסטים) ומצאו שינויים משמעותיים ב- 12 מתוך 15 neuoronal pathways שהם בדקו. הממצא המעניין פה הוא שהשינויים נצפו כבר בגיל 6 חודשים. הם המשיכו לעקוב אחרי הילדים (30 אחוז מהילדים אכן אובחנו כאוטיסטים בשלב מאוחר) והם מדווחים על המשך השוני בהתפתחות העצבית אצל אותם ילדים, כולל התפתחות מואטת יחסית של החומר הלבן במח עד גיל שנתיים.

דיסקליימר- לא קראתי את המאמר המקורי."

מספר ימים אחרי הפוסט שלי, פולספגן תרמה פוסט מקורי משלה בפורום אחר, במהלך דיון שהיה קשור לאוטיסטים:

"כבר ידוע שהמערכות העצביות במח אמנם שונות בין כל פרט ופרט, אבל שונות באופן מהותי יותר בין אנשים בספקטרום האוטיסטי לבין אנשים נוירוטיפיקלים.
במחקר הזה החוקרים ניסו לראות איך ההבדלים האלו מתפתחים בגיל צעיר.

הם עקבו באמצעות MRI אחרי ילדים בסיכון גבוה לאוטיזם (אחים לאוטיסטים) ומצאו שינויים משמעותיים ב- 12 מתוך 15 neuoronal pathways שהם בדקו. הממצא המעניין פה הוא שהשינויים נצפו כבר בגיל 6 חודשים. הם המשיכו לעקוב אחרי הילדים (30 אחוז מהילדים אכן אובחנו כאוטיסטים בשלב מאוחר) והם מדווחים על המשך השוני בהתפתחות העצבית אצל אותם ילדים, כולל התפתחות מואטת יחסית של החומר הלבן במח עד גיל שנתיים.

דיסקליימר- לא קראתי את המאמר המקורי."

שים לב שהיא אפילו צוטטה במדויק את המשפט האחרון על הדיסקליימר.

אז היא אולי לא יודעת ביולוגיה, אבל היא לפחות יודעת לעשות copy paste ובימינו זה גם משהו.

Gidi Shemer

New member
ומצד שני, היא גם דאגה לעזור לי

להרחיב את השכלתי.

בדיון שקשור לכספית (דיון שהיה לה עם האבלוק) היא ציינה שיש את החומר הלבן שעשוי ממיאלין ואף הסבירה לי שהכספית פוגעת במיאלין.

הסברתי לה שזה לא ממש החומר הלבן, אבל זה רק אי-דיוק קטן. בהזדמנות זו היא החליטה להרחיב את השכלתי וכתבה לי:

"סתם לידע כללי - בד״כ כשמזכירים חומר לבן במוח הכוונה לאקסונים לעומת חומר אפור שמורכב מגופי תא
שיטת הדימות במאמר ה dti היא שיטה בה ניתן לצפות במסלול הסיבים (האקסונים) המוח "

הודיתי לה על ההרחבה (אני אמנם מלמד פיזיולוגיה, אבל היא לא צריכה לדעת את זה, אז בוא נניח שהיא פשוט רצתה להרחיב את השכלתי).

מה שמעניין הוא שכמה שעות קודם לכן, בחור בשם מוקימון1 כתב לה בפורום אחר את המשפט הבא:

"סתם לידע כללי - בד״כ כשמזכירים חומר לבן במוח הכוונה לאקסונים לעומת חומר אפור שמורכב מגופי תא
שיטת הדימות במאמר ה dti היא שיטה בה ניתן לצפות במסלול הסיבים (האקסונים) המוח "

מה שאנחנו למדים מכך, הוא שהבחורה יודעת לעשות copy paste לא רק ממני ואל מישהו אחר, אלא גם ממישהו אחר אלי. כלומר מדובר ב- copy paste דו-כווני.

כבוד!

deathcaster

New member
וכעת נשאלת השאלה

אם ליום אחד, תבוטל תכונת ה"העתק-הדבק" בכל המחשבים בעולם... האם באותו יום מקלדתה תהיה אילמת (זולת שפה בוטה)?

קבל ח"ח על עבודת הבילוש, היא לא מעניינת אותי עד כדי כך....

למעלה