הנה זה הגיע - כפיית חיסונים‬

פולספגן

New member
חלוצי התנועה הקיבוצית הם לא נגד ברית מילה

יש דברים בסיסיים שבתור יהודים כולנו צריכים להסכים עליהם.

חלוצי התנועה הקיבוצית "הם" כבר לא ב

ואם תקראי בספרי ההיסטוריה, תוכלי לראות שמה שכתבת איננו נכון. היו דיעות לכאן ולשם, והיו שלא נימולו. וכפי שציינתי כבר פעמיים, בנימין זאב הרצל לא מל את בנו. זה נכון שהוא לא היה קיבוצניק, אבל הוא היה די ציוני, אני חושב.

ייתכן שיש דברים בסיסיים שבתור יהודים כולנו צריכים להסכים עליהם; אני לא מבין למה דווקא ברית מילה היא אחד הדברים הללו. ההלכה היהודית לא קובעת שיהודי חייב להיות נימול - אם נולדת לאם יהודיה אתה שייך לעם ישראל. חוקי מדינת ישראל גם הם לא קושרים בין מילה לבין שייכות ליהדות. אם את החלטת שבעינייך דווקא ברית מילה זה הקריטריון המריע ליהדות - שיהיה לך לבריאות. שאר העולם היהודי לא מסכים איתך. ברית המילה היא מנהג יהודי נפוץ מאד והרבה אנשים רואים אותו כחשוב - אבל הוא לא מבדיל בין יהודים ללא-יהודים, או בין ציונים ללא-ציונים.

פולספגן

New member
הוא מבדיל בין הזדהות שלך עם שורשך שהקריבו

את חייהם בשביל לשמור את זה, אז מי אנחנו "ילדי השמנת" שנשליך את זה לפח?

הרצל נולד בגולה והיה מסביבו אנטישמיות כל הזמן, אז אני לא יכולה לבקר אותו כשם שאני לא מבקרת את אלו שהתבוללו בכדי להציל את חייהם.

ואולי דווקא כן במקום?

אולי יש דרכים להיות ציוני שאינן כוללות מילה?
ומה תעשה אישה כדי להוכיח שהיא ציונית? מה יחתכו לה?

פולספגן

New member
תעשה בנים

אני מניח שזו היתה שאלה...

(טיפ: בעתיד, רצוי לסיים שאלות בסימן שאלה, כדי למנוע אי-הבנות)

לשאלתך: כן, אני יודע מה זה "פרו ורבו". זה מהתנ"ך. מה הקשר לציונות? כלומר, אני מקווה שאת זוכרת שאנחנו מדברים על ציונות ולא על דת. אלא אם כן שני הדברים התבלבלו לך בראש לגמרי

ואני השבתי שזו לא תשובה.

האם הדרך היחידה של אישה להיות ציונית היא להוליד בנים זכרים? כלומר, כל מי שאיננה אם לבן זכר היא ציונית רק "על תנאי"? האם את עצמך הפכת לציונית בפועל רק לפני שש שנים, כשנולד בנך?

פולספגן

New member
לא, אבל אחת המטרות של האישה היא להמשיך את

השושלת ואני הפכתי לציונית בזכות זה שהוריי כאלו.

גם זו לא תשובה.

ראשית, לא דיברנו על "שושלת" אלא על בנים זכרים וציונות.

שנית, אם הפכת לציונית בזכות זה שהורייך כאלו, אז זה יפה מאד. אבל היו הרבה אנשים שהפכו לציונים למרות שהוריהו=ם לא היו כאלו, ואפילו התנגדו לכך נמרצות. אלה האנשים שעזבו את בתיהם בגולה ועלו לפלשתינה בעליות המוקדמות. אם הם היו משתמשים בהגיון שלך, הם היו מקשיבים להוריהם ונשארים בבית, והציונות לא היתה קיימת בעולם.

פולספגן

New member
אחד לא בא על חשבון השני

צריך גם וגם ולרגע אני לא טוענת שאנשי העליות לא היו ציונים, אך ברית מילה לא מראה ציונות, אלא את זהותך היהודית שיהודים בגולה שמרו עליהם גם תוך כדי סיכון חייהם.

deathcaster

New member
עוד רגע של עברית

"אך ברית מילה לא מראה ציונות, אלא את זהותך היהודית שיהודים בגולה שמרו עליהם גם תוך כדי סיכון חייהם."- לא "עליהם" אלא "עליה".....

לא מעט יהודים גם לא שמרו על מנהג פגאני זה. הגולה היא דבר הרבה יותר גדול מיהודים שהיו בשואה והגנו על דתם במחיר חייהם.
מברשי הציונות לא לחינם (ובצדק) אמרו שמספיק עם "קידוש השם" ויש להתחיל עם "קידוש הנפש".

פולספגן

New member
אין לי שמץ של תלונה לגבי מי שלא שמר זאת בגולה

אך מנגד יש לי הערכה רבה למי שכן שמר.

למעלה