הנה זה הגיע - כפיית חיסונים‬

Gidi Shemer

New member
האמת שלא צריך בילוש

חיפשתי משהו שקשור דווקא להודעה המקורית שלי על המאמר של האוטיזם ולפתע קפץ לי פורום הורים לתינוקות. התפלאתי מכייון שהילדה הקטנה שלי כבר חגגה עשר החודש (מה לעזאזל היה לי לתרום לפורום הורים לתינוקות?) ואז קראתי את המילים שלי, רק באות מגרונה הוירטואלי של פולספגן. אז כבר קראתי את כל השרשור (שהוא אגב שרשור טיפוסי שלה עם אחד מאותם מקרים שהיא נתקלת במישהו שכן מבין או מבינה משהו בביולוגיה ומעמיד/ה את פולספגן על טעותה) ונתקלתי בציטוט השני.

באמת יהיה מעניין לעשות קצת עבודת בילוש ולראות כמה מהדברים הם פשוט copy paste מפורומים אחרים. ממש פרדס מולטידיסיפלינרי.

deathcaster

New member
ממממ....

מסתבר שיש לי פחות זמן פנוי לאחרונה ממך
(לפחות בשעות היום) אז אני משאיר את עבודת הבילוש לך

יפה שהיא כללה את הדיסקליימר, אבל

לא גתבה בנוסף ל"דיסקליימר- לא קראתי את המאמר המקורי."

גם משהו בסגנון "דיסקליימר- לא כתבתי את ההודעה המקורית."

פולספגן

New member
בינתיים מי שביולוג זה אתה ולא אני

אני יכולה ללמד אותך מה זה בקורת עמיתים וכולי.
בינתיים, כל הזמנה שלי אליכם לדיון מדעי התאיידה על ידיכם האומללות.
אתה כ"כ קטן שאתה אפילו מפחד להודות שאתה לא יודע דברים בסיסים, כי רק מי שבאמת יודע, לא מפחדת להגיד שהוא לא יודע, אבל עזוב, מזל שאתה בחו"ל ולא מזהם את ארצינו.
בקיצור, לוזר רציני שכשל בארץ!

קומרן

New member
ממתי לוזרים מפרסמים בסיינס?

איך את מסבירה את copy-paste שלך?

את ממש מזכירה את הילד שאומר להוריו שהוא שונא אותם כשהכריחו אותו לכבות טלויזיה וללכת לישון...

פולספגן

New member
עובדה שהוא לא מצא את עצמו בארץ

חוץ מזה, הוא לא מכותב ראשון במאמר וגם לא מכותב אחרון, קרי הוא מאוד מישני שם וייתכן שהוא סתם עשה חלק מישני כשת"פ שהכריח אותם לרשום את שמו שם.

בעצם, מה אני מסבירה לך, כי אתה כלל לא מכיר את הכלל הראשון בחשיבות של המפרסמים את המאמר.

קומרן

New member
לא מצא את עצמו בארץ?

רוב הפרופסורים המצטיינים בתחומם שאני מכיר , עשו חלק מהתארים המתקדמים שלהם בחו"ל - שם נהנו מתקציב מחקר גבוה יותר ותנאים טובים יותר, וכשחזרו לארץ - בדרך כלל נחטפו על ידי המוסדות השונים.

לגבי סדר השמות - עוד נסיון שלך לגמד הצלחה שכל מי שמכיר את עולם המדע מקבל אותה כהצלחה.

פולספגן

New member
לא מדובר על חלק מהזמן במקרה שלו, אלא לצמיתות

להזכירך, גם אני עשיתי את הבתר בחו"ל.

יש גם עניין של גיל בקבלה להתקבל לאקדמיה כאיש סגל ונראה לי שהוא עבר את הגיל

קומרן

New member
שמעת פעם על בריחת המוחות?

את יכולה להסתכל בויקיפדיה למה הכוונה :)

את ממש כמו ילד גן כועס... אבל לא נורא - שטויות קל להפריך

פולספגן

New member
רק בעיה אחת שמדובר על אישים שהצליחו בארץ

היו בתפקידים בכירים ורק אז עזבו ולא על איזה פישרט שאף אחד לא שמע שלא התקבל אפילו ללמד במכללות בארץ.

בדרך כלל אני משתדל להמנע מהדיונים בשלב זה

בו הם יורדים לשלב הירידות האישיות.

אבל בתור מי שמעורב מעט גם בנושא בריחת המוחות - אז לא, ממש לא. בריחת המוחות מיוחסת גם למי שלמד בארץ, (בד"כ) עשה פוסט בחו"ל (לעיתים גם את התואר השלישי), והיום חבר סגל באקדמיה בחו"ל.

סתם פריט מידע אינפורמטיבי ממקור ראשון.

ובהרבה מאד מקרים (שוב, לא 100%), פרסום יחיד בסיינס (אפילו בתור מחבר שני...) מספיק לקבלת משרה בארץ.

פולספגן

New member
אני לא אגיד שמה שכתבת אין בו נכון, כי הוא

נכון בחלקו ואפילו הכוונה לסטודנטים שהולכים ללמוד לתארים מתקדמים כי המלגות בארץ לא מכבדות.

אז מה הוחלט?

אנשים שהולכים ללמוד בחו"ל הם בוגדים או לא? או אולי לוזרים? או גם וגם? כי זה מתחיל קצת לבלבל אותי, כל העמדות האלה שאת מציגה.

פולספגן

New member
אם זה רק למטרת לימודים או אפילו עבודה לתקופה

קצרה, אז זה בסדר גמור ואפילו רצוי, כי מביאים איתם עוד ידע, אך אם בחרו לרדת מהארץ, הם בוגדים כי ירקו לבאר שממנו שתו.

ו....מנין לך שזה באמת המקרה?

אולי גידי באמת מתכוון לחזור לישראל בעתיד? או אפילו בעתיד הקרוב? שאלת אותו?
(אני לא שאלתי אותו וזה לא מעניין אותי)
או אולי הוא מוכן ורוצה לחזור לישראל אבל לא נעים לו לגנוב למישהו אחר את המקום? הרי יש מספר מאד מאד מוגבל של משרות אקדמיות, ואם גידי יחזור - מישהו אחר יישאר בלי עבודה.

בכל מקרה, אם בהודעה אחת את מאשימה מישהו שהוא "ברח" בגלל שהוא עושה תואר בחו"ל, ועכשיו את אומרת שזה "בסדר גמור", אז אני חושב שיש פה סתירה מסויימת.
וכיוון שבעבר אמרת את הדברים הללו גם לגביי, אני רואה בכך משום התנצלות והבעת חרטה מבחינתך.
התנצלותך מתקבלת.

פולספגן

New member
ברגע שזה בשילוב עם הכחשה לזהותו היהודית אז

השאלה הופכת לרטורית מבחינתי.

שוב התחלת לדבר עם הקולות שיש לך בראש?

מתי הוא "הכחיש את זהותו היהודית"? קראתי את השרשור ולא מצאתי שום דבר שמתקרב לזה.

אולי יש לך איזטשהי הגדרה מקורית משלך למושג "זהות יהודית"
(זה לא יפתיע אותי; את אוהבת להגדיר מושגים לפי ראות עינייך, כפי שראינו בשרשור על "ביקורת עמיתים" ובעוד כמה מקומות), אבל אני לא ראיתי פה שום התכחשות....אלא אם כן מה שאת אומרת הוא שישראלי שחי בחו"ל מתכחש לזהות היהודית שלו, ולכן ברור שהוא הולך להישאר בחו"ל....ואז זו טענה מעגלית לגמרי.

להזכירך (למקרה ששכחת), שאת (טוענת ש)עבדת כמה שנים באקדמיה בחו"ל. אולי רצית לחזור; אולי רצית להישאר ולקבל שם משרה ולא הצלחת ועכשיו את מקנאת; אולי כל זה קרה רק בדמיונך הפרוע. בכל מקרה, אני לא רואה איך המקרה שלו שונה משלך.

פולספגן

New member
עצם זה שהוא אתאיסט ושהוא כתב שאם היה לו בן

הוא לא היה מל אותו.

אני לא אכחיש שקבלתי 2 הצעות מאוד מפתות, אך המשפחה היתה חשובה לי יותר למרות שהייתי עוד רווקה, אז תבין לבד למה הכוונה למשפחה.

קומרן

New member
אתאיסט = אנטי ציוני?

טענה דיי טיפשית ומעניין כמה מחלוצי התנועה הקיבוצית הוצאת עכשיו מההגדרה של ציונים...

למעלה