הנה זה הגיע - כפיית חיסונים‬

Gidi Shemer

New member
אתה אכן צודק לגבי האיומים

אבל אני החלטתי לא לפעול לגבי האיומים, אלא רק במקרה מס' 3 מהתסריטים הבאים:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2254&messageid=160292640

אני חושב שכמו שנראה בפורום ע"י כל הקוראים, פולספגן הצליחה לשבור שיאים* ובכך היא כבר מספיק ביזתה את עצמה. אין לי צורך בלתבוע אותה. אבל- אם ההכפשות ילכו לראש המחלקה או לכל גורם אחר מחוץ לפורום הנוכחי הזה, אכן יש עו"ד בשביל זה ובמקרה שלי, עורכי דין באוניברסיטה, מנוסים מאד במקרים של לשון הרע.

*לגבי שבירת שיאים, היום ארוך. מי יודע, אולי היא עןד תצא נגד הומוסקסואלים, או משפחות חד הוריות או אשכנזים או לא-אשכנזים.

פולספגן

New member
יש לך רק בעיה אחת שאני לא בארה"ב

אתה יכול להוריד את ה"אם", כי המכתב כבר באימייל.
אני מוכנה להתמודד עם כל מה שכתבתי במכתב ויש לי הוכחות מתגובותך.
אגב, שלא יהיה לך ספק, בקשתי ששמי לא ינודב לך, אך אני לא בטוחה שבקשתי תכובד, למרות שמההתרשמות שלי היא תכובד.

קומרן

New member
?

הרי לא כתבת לי שגידי כניראה יוכל לספר את שמך שבוע הבא?

בניגוד אליך , אני לא הולך להפנות אותך לאתרים חינוכיים לגיל הרך - אך ניראה לי שתשמחי לשמוע את התוכנית הזאת

בנוסף, השרשור הזה הופך להיות יותר ויותר מתאים לפורום מדעי ההתנהגות.

פולספגן

New member
כתבתי "כנראה" ו"ייתכן"

הרצון שלי שזה לא יוודע לו, אך אין באפשרותי לדעת מה יקרה, אלא רק לשער.

"ההתרשמות שלך" קצת השתנתה בעשר השעו

כי בשעה 1:20 כתבת הודעה עם הכותרת "גידי יוכל לספר לך את שמי כנראה בשבוע הבא‬". עכשיו את כותבת על בקשתך לאנונימיות ש"מההתרשמות שלי היא תכובד".

את רוצה להחליט איזו משתי ההתרשמויות שלך נכונות? או שאת רוצה לחכות ולראות אם באמת תצליחי לגרום לפיטוריו של מרצה בלי שיגלו לו את השם של מי שהאשימה אותו?

פולספגן

New member
לא כתבתי שיפטרו אותו, אלא רק ייראו איזה אדם

הוא וגם לא בקשתי שיפטרו אותו.

מה לא הבנתי במשפט שצוטטת במילה "כנראה"?

"כנראה"? אפשר להבין שני דברים:

1) שגידי יוכל לדעת את שמך (בוודאות), ושזה יקרה, כנראה, בשבוע הבא.
משתמע: יכול להיות שזה ייקח קצת יותר זמן, אבל הוא יידע את שמך.

או

2) שגידי כנראה יוכל לדעת את שמך, ושאם זה יקרה, זה יקרה בשבוע הבא.

כיוון שלא פיסקת את המשפט כמו שצריך, אי-אפשר לדעת מקריאה בו לאיזו משתי האפשרויות את מתכוונת.

מה שבטוח הוא שבמשפט הזה את מביעה את ההערכה שלך שהסיכויים שגידי יידע את שמך הם טובים (100% לאופציה 2, למעלה מחמישים אחוז לאופציה 1). זה הפירוש של המילה "כנראה" - כשמישהו אומר "כנראה" הוא מתכוון שמבין שתי האופציות, זו האופציה שהוא חושב שתקרה.

וכאמור, עשר שעות אחרי זה שינית את ההערכה שלך.

אני שמח שאת לא מתכוונת לגרום לפיטוריו של גידי; אני מבין שמה שאת רוצה זה שראש המחלקה שלו יזמן אותו לשיחה ויגיד לו "גידי, העבודה המקצועית שלך מצויינת, כל הכבוד על הפירסומים האחרונים שמביאים הרבה כבוד למחלקה ולאוניברסיטה; אבל זה לא מה שחשוב לנו. מה שחשוב לנו הוא שכשאתה גולש באתר פורומים ישראלי, תימנע מלהתייחס לאבא של הגולשת "פולספגן". האוניברסיטה רואה את זה בחומרה רבה."

פולספגן

New member
אני דווקא דיי טובה בסטטיסטיקה ולא הבנתי את

שלך.

1) איך הגעת ל-50% ב-(1) כאשר בעצמך כתבת "יכול להיות שזה ייקח קצת יותר זמן"?
2) איך הגעת ל-100% ב-(2) כאשר ייתכן מצב שראש המחלקה שלו יחליט שהוא מכבד את בקשתי?

אני להבדילך "קצת" יותר מכירה את המנטליות האמריקאית ואת הבן אדם וגידי יעדכן אותך, אם ירצה, השבוע.

בסטטיסטיקה כן, בהבנת הנקרא לא.

"גידי יוכל לספר לך את שמי כנראה בשבוע הבא‬".

אופציה 1: גידי יוכל - בוודאות - לספר לך את שמי. ייתכן שזה יהיה בשבוע הבא.
אופציה 2: גידי יוכל כנראה לספק לך את שמי.

"כנראה: apparently, probably, likely, in all likelihood"
(מתוך מילון מורפיקס)
"כנראה: (תה"פ) נראה ש-, קרוב לוודאי, כפי הנראה, סביר ש-, למראית עין, אל-נכון, עושה רושם, לכאורה "

המילה כנראה מציינת מאורע שיש לו הסבירות הגבוהה יותר להתרחש מבין האפשרויות העומדות לבחירה. במקרה הזה זו אפשרות בינארית: או שגידי יוכל לספר, או שהוא לא יוכל. אם כתבת "כנראה", את מעמידה את האפשרות שהוא יוכל בסבירות גבוהה מהחלופה. מתוך 100%, למעלה מחמישים אחוז שהוא יוכל. לא צריך להיות טובים בסטטיסטיקה בשביל זה, רק לדעת קצת עברית.
את כמובן תתחילי לטעון שלמילה הזו יש משמעות אחרת (שתמציאי לעצמך) ושאת מכירה אישית את אליעזר בן יהודה ותשלחי אימייל לאקדמיה ללשון העברית וכו' וכו'. כשמדובר בך, כבר שום דבר לא יפתיע אותי.

בכל מקרה, כיוון שאת כתבת שכבר שלחת את האימייל לראש המחלקה, וכיוון שראש המחלקה בדק וראה שהוא לא קיבל ממך אימייל, אז המסקנה המתבקשת היא שלא שלחת שום כלום, ולכן גידי לא יוכל לספר שום דבר, וההסתברות היא 0, ואת תמשיכי לחיות בתוך העולם שהמצאת לעצמך.

Gidi Shemer

New member
אתה כמעט מדייק, אבל שכחת פרט קטן

כתבת:
"בכל מקרה, כיוון שאת כתבת שכבר שלחת את האימייל לראש המחלקה, וכיוון שראש המחלקה בדק וראה שהוא לא קיבל ממך אימייל, אז המסקנה המתבקשת היא שלא שלחת שום כלום, ולכן גידי לא יוכל לספר שום דבר, וההסתברות היא 0, ואת תמשיכי לחיות בתוך העולם שהמצאת לעצמך."

מה ששכחת הוא שהיא גם כתבה שראש המחלקה כבר ענה לה. אם היא רק היתה כותבת שהיא שלחה, היא היתה בוודאי מנסה לצאת מהפלונטר וכותבת שראש המחלקה כנראה עוד לא התפנה לקריאת הדואר שלו או אולי שזה הגיע ל- junk.

עצם העובדה שהיא כתבה שהוא ענה לה מראה לך שהיא משקרת גם כשברור לחלוטין שהשקר הזה ייחשף. זה ההבדל בין סתם שקרנים לאנשים בסגנון "הנה נוטלות גופותינו/כדורית התבור". ייתכן והיא אשכרה מאמינה במה שהיא כותבת.

יש עוד אופציה

יכול להיות שהיא *כל כך* חשובה ו*כל כך* מקושרת, שראש המחלקה שלך קיבל את בקשתה לא לחשוף אותה, וכעת הם מתכתבים לגביך מאחורי גבך...

מוהאהאהאהאהא

deathcaster

New member
כלומר.......

ראש המחלקה של גידי משקר לו?

הגיוני... אם זה נכון....הוא והיא כנראה מאותה חונטה

פולספגן

New member
ומציטטות שלך -

"קרוב לוודאי, כפי הנראה, סביר ש-", קרי הכל יכול להיות.
אני לא ידעתי ש"המילה כנראה מציינת מאורע שיש לו הסבירות הגבוהה יותר להתרחש מבין האפשרויות העומדות לבחירה", אך אם כך, אז עשיתי שימוש לא נכון במילה, כי אני תמיד הבנתי אותה שהסבירות זהה בכל רמות הסקלה.
טוב, אם בפורום לא ניתן ללמוד שום דבר על מדע מהדיונים עם רוב חברי הפורום, לפחות נלמד על השפה העברית

"את כמובן תתחילי לטעון שלמילה הזו יש משמעות אחרת" - אכן, חשבתי שיש לה משמעות אחרת ולהבדיל ממכם אין לי בעיה להודות שטעיתי אם טעיתי, כי לא בדקתי את צדקתך במקרה זה.

אז עוד רגע של עברית:

כיוון שאת נדרשת שוב שוב ושוב לביטוי "להבדיל ממכם אין לי בעיה להודות שטעיתי", אני אציין שהצורה הנכונה היא "מכם" בכף דגושה.

ובבניין ציון ננוחם.

deathcaster

New member
ועוד רגע של עברית

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2254&messageid=160331087

קישור היא מילה בהטיה זכרית ולכן יש לכתוב: "אחד" ולא "אחת".

אכן, תודה לך על ההזדמנות ללמוד על השפה העברית, כעת נותר לך גם להודות לנו שאנו מלמדים אותך על השפה העברית.

"טוב, אם בפורום לא ניתן ללמוד שום דבר על מדע מהדיונים עם רוב חברי הפורום"- קשה כשיש טרולית כמוך, בתקווה אולי זה ישתנה בקרוב.

squalus

New member
רק כדאי שתדעי

שעם חוק לשון הרע החדש, ועם כל ההכפשות שכתבת פה על גידי, יש לו קייס מצויין להוציא ממך 300,000 ש"ח בלי להתאמץ.
למעשה, לך יש בעיה אחת שאת לא בארה"ב, כי זה שאת בארץ, שם את גורלך הכלכלי בידי חסדיו של גידי שמר.
ואם אכן כתבת לראש המחלקה שלו, אז חסכת לו את העבודה לפנות לבית משפט בשביל לבקש את כתובת ה I.P שלך בשביל לזהות אותך.
אני היית מציע לך לא רק להתנצל, אלא להתחנן למחילתו של גידי. אמנם החוק החדש הוא די אנטי-דמוקרטי, אבל הוא נועד בדיוק בשביל אנשים כמוך, ואם הוא קיים, אז מוטב כבר לנצל אותו, ו-300,000 ש"ח יכולים להיות חיסכון מצויין לקולג' לילדות של גידי.

פולספגן

New member
יש רק בעיה אחת שהוא זה שכתב עליי בפורום

זה תקף גם ליוזר אנונימי כמו שלי.

squalus

New member
אין שום בעיה

כי א. הוא לא הכפיש אותך.
ב. הוא לא גר בארץ, אז הוא לא כפוף לחוק לשון הרע, את כן.
ההערה שלך על איבר מינו מספיקה בשביל לרפד את כיסו ב-300K ש"ח, אבל את לא הסתפקת בזה, והמשכת והמשכת. יש לו קייס כל כך טוב, שהוא אפילו לא צריך עורך דין.
ואגב, ה-300K ש"ח זה אוטומטי, ללא הוכחת נזק. אם באמת כתבת לראש המחלקה שלו, אז הוא גם יוכל להוכיח נזק, ולהוציא ממך הרבה הרבה יותר.
שיהיה בהצלחה! את אולי חושבת שזה משחק, ושאת חסינה, אבל מזמן מזמן כבר עברת את הקו הזה, עכשיו את צריכה לפחד, ולשתוק.

למעלה