הנה זה הגיע - כפיית חיסונים‬

deathcaster

New member
חחח..

הגובה של אביה הוא 1.68... אז הוא עבד עליה ואמר שזה האייקיו שלו... וכמו שג'ורג' מסיינפלד אמר.. "זה לא שקר אם אתה מאמין בזה"

מעולם לא נרשמו פרטים על דיסקית צה"לית מעבר לשם ומס' אישי.
פרטים מעבר לנ"ל מהווים פגיעה בביטחון שדה.
לגבי סוג הדם (וחיסונים
) אין צורך, זה רשום בפנקס השבי.

מי שיש לו דיסקית כזו עם פרטים נוספים, פשוט הייתה לו מכונת דיסקיות ביחידה שלו והוא שיחק איתה... (הייתה לי אחת כזו... עשיתי איתה כל מיני דיסקיות שטותיות).

deathcaster

New member
אגב.....

אני יכול לברר את זה עם ממד"ה...

אבל צה"ל מעולם לא עשה בדיקות איי קיו לחייליו.. רק דפ"ר וקב"א... שאינם בוחנים אינטילגנציה.

פולספגן

New member
אתה מוזמן לברר, אך בטוח שלא תחזור ותגיד טעיתי

אלא פשוט תעלים את הנושא כהרגלך.
לא נורא, אם הגיל זה יעבור (או שלא
)

deathcaster

New member
הגמל אינו רואה את דבשתו

אני אשמח לשם שינוי אם תוכלי לגבות את הטענה שלך או שפשוט תודי שיצאת טיפשה. או שפשוט תשאלי את אבא למה הוא עבד עלייך...

פולספגן

New member
למה שאני אעבוד בשביל
כמוך?

אתם הוצאתם את זה מדיון שלא שייך ויש לכם את החוצפה לבקש ממני מקורות?

אם זה מעניין אותך, שאל את סבך וא אביך אם הוא היה בתקופת הדיסקית העגולה.

בכל מקרה, לא פלא שאתה עדיין רווק, כי אף אחת לא יורקת לכיוון שלך.

הלכתי ושאלתי!

אבא שלי לא ידע על מה את מדברת. הלכתי ובדקתי, ומסתבר שעד סוף שנות החמישים הדיסקיות הצה"ליות אכן היו עגולות. הפרטים שסומנו עליהן היו שם, שם משפחה, ומספר אישי, וזהו. כמו היום.

מה שכן, יש דיסקיות ישנות של הצבא הבריטי מתקופת מלחמת העולם הראשונה (שגם הן היו עגולות. להרבה צבאות היו או יש דיסקיות עגולות). הרבה מהדיסקיות הללו נושאות מספרים דו-או תלת-ספרתיים, בגלל שהן ציינו את מספר החייל בגדוד (ולא בכל הצבא - ראה פרטים בקישור למטה), ואולי כתוצאה מזה התפתח אצלם איזה צ'יזבאט שקשר בין המספר על הדיסקית לאינטיליגנציה. אם כן, אז זה יכול להיות קטע מעניין. אז אני לא יודע מה אבא שלך שמע או מה הוא סיפר לך, אבל יכול להיות שיש לנו התחלה של הסבר לאי-ההבנה הזו.

הקישור:
http://tarmilim.blogspot.com.au/2010/08/blog-post.html

פולספגן

New member
אבא שלי לא עד כדי כך זקן

אכן, הוא שרת בצבא באמצע שנות החמישים והיה על הדיסקית IQ וסוג הדם.
אגב, אז שרות חובה היה רק שנתיים.

לא היה שום IQ

על הדיסקיות בשנות החמישים צוין השם, שם המשפחה והמספר האישי
מבחני IQ אינם נערכים בצבא, לא נערכו מעולם, ואין שום סיבה שבעולם להציג את מנת המשכל על דיסקית הזיהוי, פריט המשמש לצרכי זיהוי במקרה של מוות או פציעה קשה ולאינפורמציה חיונית.

בצה"ל נערכו ונערכים מבחנים פסיכוטכניים שונים למתגייסים, שאינם מבחני IQ רשמיים ואינם משוקללים ע"פ סרגל הציונים של IQ; והציון המשוקלל שלהם (הדפ"ר, שערכו המקסימלי 90) נשמר בתיקו האישי של החייל. הציונים הללו אינם ידועים לחייל, ובוודאי לא מוצגים לראווה על הדיסקית שלו; בין עשרות הסיבות שאני יכול לחשוב עליהן נגד הצגת ציון אינטיליגנציה על דיסקיות יש את ההימנעות מהלבנת פנים וביזוי חיילים בעלי מנת משכל נמוכה.

אורך שרות החובה דאז לא מעניין אותי. אנחנו מדברים פה על דיסקיות, לא על פז"ם.

פולספגן

New member
כל מה שכתבת נכון להיום ולא לאז

יש לך גם קב"ה שזה עד 56.

פעם גם היה משמעת מים והיום אין.

מה לעשות, אך דברים משתנים עם השנים.

לא נכון.

הדברים לגבי הדיסקיות היו נכונים גם אז.

השאלה אם יש בצבא קב"ה (קדוש ברוך הוא) היא שאלה פוליטית שלא אכנס אליה בשלב זה. בצה"ל יש מדד שנקרא קב"א (קבוצת איכות), והוא אכן עד 56, והוא לא על דיסקיות. הדפ"ר משמש לשיקלול הקב"א.

תודה שאת מספרת לי על דברים שהיו פעם. אני יודע שהיתה משמעת מים בצה"ל. אני יודע שפעם היו גם ספיטפיירים בצה"ל והיום לא. כל הדברים האלה ל משנים את העובדה הפשוטה שמעולם לא היו ציוני IQ על דיסקיות הזיהוי הצה"ליות.

כל העדויות בשטח נגדך.

המצב כיום הוא שעל דיסקיות יש שם, שם משפחה ומספר אישי. כל המקורות שקראתי שהתחחיסו לדיסקיות בצה"ל לא מזכירים שום שינוי שהתחולל בכך מאז היווסדו. אם את רוצה לטעון שבעבר היה משהו שונה, רצוי שתביאי איזושהי עדות קונקרטית לכך. אם אין לך את זה,
במינימום של המינימום הייתי מצפה לאיזשהו רציונאל (למה שמישהו יטרח להדפיס IQ על דיסקית? למי זה יועיל? איך זה משמש לצרכי זיהוי?)

הנה לך תמונה של דיסקית צה"לית ישנה. שימי לב: שם, שם משפחה, מספר אישי. אין סוג דם ואין IQ ואין בטיח
http://www.nostal.co.il/pictures/דיסקיות 1953---.jpg

לסיכום: אבא שלך אמר לך משהו. אין סיבה שזה יהיה נכון, אין עדות לכך שזה נכון. יש עדויות לכך שזה לא נכון. זהו.

את רואה שם משהו שדומה לציון IQ?

יש שם שורה אחת עם מספר שש-ספרתי, שורה שניה עם כמה אותיות, ושורה שלישית עם יותר אותיות.

אני מקווה שאת מסכימה איתי שבדיסקית זיהוי צה"לית תמיד יופיעו ותמיד הופיעו השם, שם המשפחה והמספר האישי - הפרטים שאשכרה מזהים את החייל. שלושת הפרטים הללו מתאימים לשלוש השורות שניתן לזהות בדיסקית.

תראי לי איפה ה-IQ, ו/או תסבירי לי למה שמישהו יטרח לשים IQ בדיסקית זיהוי.לפחות אחד מהשניים.

בסדר, בסדר

אין היגיון בצבא, אז בטח בשנות החמישים ערכו לכל החיילים (שהגיעו מכל מדינות העולם ולא ידעו עברית כמו שצריך) מבחני IQ, ואז תלו להם את זה על הצוואר בפקודה כדי לבייש אותם, אבל לא רואים את זה בדיסקית שבתמונה כי....כי משהו,.. ואף אחד לא יודע מזה כי....כי משהו...ולמרות שצה"ל לא משתמש בציוני IQ בשום צורה אלא במדדים אחרים (דפ"ר, קב"א - לא "קב"ה"), המדדים האלה לא רשומים על הדיסקית אלא דווקא ה-IQ. ושמו שם את הציונים על דיסקית הזיהוי הפיצפונת כדי...אה...כדי....אה....בגלל שאין היגיון בצבא! כולם שם משוגעים! חוץ מאבא שלך!

ראית את הדיסקית בתמונה? יפי. IQ יש שם? לא. יופי. את יכולה להביא צילום של הדיסקית של אבא שלך? לא. יופי. אין לך קייס ואת יודעת את זה מצויין.

למעלה