הנה זה הגיע - כפיית חיסונים‬

ותוספת קטנה לשם ההבהרה:

אנחנו יודעים ששעונים דורשים מתכנן מפני שאנחנו יודעים, או לפחות יכולים להשיג את המידע, איך שעונים נוצרים במציאות. יש לנו גם מידע חלקי לגבי איך בני אדם נוצרים- את חלקו תוכל למצוא בספרי גנטיקה ואמבריולוגיה ואת חלקו האחר בסרטי פורנו (אם כי הסיום של הקטעים התיעודיים שם בעייתי למדי).

xianghua

New member
ואם מצאנו שעון שכן מתרבה וכן עשוי מחלבונים

מה תהיה תשובתך במקרה זה?

ופינוקי, כנראה שאחזור הביתה מאוחר במוצאי שבת

ולכן אענה לך כבר עכשיו על השאלה הבאה: לא. בני אדם, צמחים, ואפילו שוטונים של בקטריות אינם שעונים.

xianghua

New member
אנסח זאת בצורה אחרת

מה בשעון גורם לך לחשוב שהוא נוצר ע'י תבונה? הזכרת קריטריון אחד לפחות- אתה יודע שבני אדם יוצרים שעונים. אבל אנו יודעים שבני אדם יוצרים גם גנומים. כך שלפי הקריטריון שלך עלינו להסיק כי גנומים תוכננו. האם אתה חולק על כך? הסבר מדוע.

מה בשען שלי מוכיח שהוא נוצר על ידי מתכנן

1) יש עליו חותמת של המתכנן, חברת קסיו מיפן.
2) הוא מותאם למטרה אחת בלבד- להמכר למישהו שרוצה לדעת מה השעה.
3) ידועה לי ההסטוריה של תכנון שעונים.
4) לא ידוע שום תהליך שיוצר שעונים בלי התערבות בני אדם.
כעת שים לב למשהו: גם אם 4 לא היה נכון, זה לא היה סותר את האפשרות שהשעון שלי נוצר במפעלי חברת קסיו ביפן. זה שבני אדם יכולים לחקות את הטבע וליצור גנומים (של חידק שכבר קים בטבע) אין משמעותו שבני אדם יכולים לתכנן גנום שלם - וגם אם וכאשר ירכשו יכולת זו, אין לזה משמעות לגבי האפשרות שגנומים נוצרים בטבע ללא כל התערבות של מתכנן תבוני.

xianghua

New member
יפה מאוד

ועכשיו נראה אם כל הקריטריונים שלך תואמים גם לאלה של יצורים חיים

1") יש עליו חותמת של המתכנן, חברת קסיו מיפן."- גם ללא חותמת של חברה כלשהי, השעון היה עדות לתכנון.

"2) הוא מותאם למטרה אחת בלבד- להמכר למישהו שרוצה לדעת מה השעה."- גם ללא הכרת תכלית השעון, הוא מהווה עדות לתכנון.

3") ידועה לי ההסטוריה של תכנון שעונים."-כמו גם תכנון גנומים.

4") לא ידוע שום תהליך שיוצר שעונים בלי התערבות בני אדם."- כמו גם מערכות ביולוגיות.

ויוצא שלפי הקריטריונים שאתה עצמך נתת, גם השוטון או מערכת הttss תוכננו. אז או שתשנה את הקריטריונים, או שאתה מסכים כי גם הטבע תוכנן.

בוא'נה, אתה ליצן...

שמת לב ששום דבר ממה שכתבת לא רלוונטי?

ועכשיו נראה אם כל הקריטריונים שלך תואמים גם לאלה של יצורים חיים

1") יש עליו חותמת של המתכנן, חברת קסיו מיפן."- גם ללא חותמת של חברה כלשהי, השעון היה עדות לתכנון.
>>> כלומר, הקריטריון לא מתקיים, אבל אתה מתעלם מזה ומחליט שזה מתאים לך.

"2) הוא מותאם למטרה אחת בלבד- להמכר למישהו שרוצה לדעת מה השעה."- גם ללא הכרת תכלית השעון, הוא מהווה עדות לתכנון.
>>>> כלומר, הקריטריון לא מתקיים, אבל אתה מתעלם מזה ומחליט שזה מתאים לך.

3") ידועה לי ההסטוריה של תכנון שעונים."-כמו גם תכנון גנומים.
>>>> באמת? ידועה לך ההיסטוריה של תכנון הגנומים? תוכל לשתף?

4") לא ידוע שום תהליך שיוצר שעונים בלי התערבות בני אדם."- כמו גם מערכות ביולוגיות.
>>>> באמת? אתה לא מכיר אף מערכת ביולוגית שנוצרת ללא התערבות בני אדם?

ויוצא שלפי הקריטריונים שאתה עצמך נתת, גם השוטון או מערכת הttss תוכננו. אז או שתשנה את הקריטריונים, או שאתה מסכים כי גם הטבע תוכנן.
>>> אז זהו, שלא. לפי הקריטריונים *שלו* הם לא. אבל אם אתה מחליט על המסקנה מראש, ומתעלם ממה שלא מתאים, אז איכשהו זה מתאים. ואם לא, אז נגיד בכ"ז שכן.

xianghua

New member
כבר עברנו את פורים

אם נקבל את תיקוניך, הרי ששעון ללא חותמת החברה או הכרה קודמת של מטרתו *אינו* עדות למתכנן. אתה מסכים לשטות זו?

לגבי תכנון גנומים, אני באמת מציע לך לעיין כאן, מדובר בחדשות ישנות:

http://news.walla.co.il/?w=/15/1677123

וכך גם לגבי 4, לא הוצגה מעולם עדות להתפתחות טבעית של מערכת מורכבת.

מה יהיה?

למה לחזור שוב ושוב (ושוב ושוב) על אותם טיעונים עבשים?

בקצרה:
*אני* לא מכיר שעון שלא יוצר ע"י אדם, ולכן כל שעון שאראה יהיה בעל מטרה ברורה. אצלך זה אחרת?

תכנון גנומים: אתה באמת מנסה לטעון שלפני שנוצר תא מלאכותי במעבדה לא נוצרו גנומים? אפילו אתה לא טוען זאת, אני בטוח.
וכנ"ל לגבי 4 - עמנואל כתב: " לא ידוע שום תהליך שיוצר שעונים בלי התערבות בני אדם.", ולזאת ענית "כמו גם מערכות ביולוגיות". כלומר, גם לא ידוע שום תהליך שיוצר מערכות ביולוגיות בלי התערבות בני אדם. שזו שטות מוחלטת גם לשיטתך.

ובזאת אפרוש מן הדיון חסר התוחלת.

הליצן לא שם לב למשהו לגבי הלינק שהוא הביא

הגנום החיידקי המלאכותי הוא העתק של גנום חיידקי אמיתי. כלומר הוא לא תוכנן- הוא העתק של תוצר של אבולוציה.

xianghua

New member
ואפרופו ליצנים

"הגנום החיידקי המלאכותי הוא העתק של גנום חיידקי אמיתי. כלומר הוא לא תוכנן"-גדול:-Dלו וונטר היה שומע אותך הוא היה מתפחלץ. מה לדעתך הוא(וצוות שלם) עשו במשך 15 שנה? מי זה שהעתיק את הגנום? הטבע?:-D

לו ונטר היה שומע אותך,

הוא היה נשנק מצחוק.

אם יש לך הבנה, ולו הבסיסית ביותר, בפרוייקט של ונטר, היית מבין שונטר לא "תיכנן" את הגנום. הוא בנה את הגנום המלאכותי על בסיס גנום חיידקי קיים, ולא תיכנן אותו מאפס, או ממשהו שמתקרב לאפס. הצעדים הכי יצירתיים של הפרוייקט (מעבר לאספקטים הטכניים המרשימים) היו מחיקה של גנים שהיו קיימים בחיידק המקורי.
לצערם של הרבה אנשים, אין לך הבנה בסיסית בפרוייקט הזה, כמו גם ברוב הדברים שאתה מדבר עליהם.

ולסיום, בקשה:
אנא פרט את דרך היווצרותו, פעולתו ואופיו של המתכנן התבוני. תודה.

xianghua

New member
לו וונטר היה שומע אותך

הוא היה הופך לרציני.

"אם יש לך הבנה, ולו הבסיסית ביותר, בפרוייקט של ונטר, היית מבין שונטר לא "תיכנן" את הגנום. הוא בנה את הגנום המלאכותי על בסיס גנום חיידקי קיים,"-והוא לא השתמש באינטליגנציה או כוונה לשם כך?

"לצערם של הרבה אנשים, אין לך הבנה בסיסית בפרוייקט הזה, כמו גם ברוב הדברים שאתה מדבר עליהם"- לבנתיים כבר ראינו את טיב ידועותיך. והן לא משהו.

אגב, הגם אתה מאמין בטענה כי גוש צואה (אוסף חיידקים) יכול להפוך בהדרגה לדוגמנית על?

כן, כן.

על הטענות שלך לגבי הידע שלי אין לי מה להוסיף, אחרי כל השגיאות המביכות בידע ביולוגי בסיסי שאתה שוגה השכם והערב. הנה עוד אחת: "אוסף חיידקים" אינו מונח מקביל ל"גוש צואה."

בינתיים אני אפנה אותך לדברים שוונטר עצמו אומר על אבולוציה. אם אתה חושב שאתה מבין את ונטר יותר טוב מונטר, אז אין ספק שהצואה עלתה לך לראש.

http://www.youtube.com/watch?v=3E25jgPgmzk

אתה עונה לי על השאלה לגבי היווצרותו, אופי פעולתו של המתכנן התבוני? לא? למה לא?

xianghua

New member
לא, לא

אוסף חיידקים בהחלט מהווה חלק מגוש צואה. כך שחלק מגוש צואה בהחלט יכול להפוך לדוגמנית. זה מה שמשנה לך?

לגבי מה שוונטר *מאמין* או לא, מעניין לי את קצה האוזן.

נו, נו,

אז מה אופיו, מקורו ודרך פעולתו של המתכנן התבוני שהתיאוריה המדעית שלך מציבה במרכזה?

(את הצואה והחיידקים אתה העלית. אל תתלונן אם לא הצליח לך.)

xianghua

New member
מה קרה, נגמרו התשובות?

"*אני* לא מכיר שעון שלא יוצר ע"י אדם, ולכן כל שעון שאראה יהיה בעל מטרה ברורה."-גם אינך מכיר יצורים שלא נוצרו על ידי בני אדם. ומכאן שליצורים החיים יש מטרה ברורה.

" אתה באמת מנסה לטעון שלפני שנוצר תא מלאכותי במעבדה לא נוצרו גנומים? אפילו אתה לא טוען זאת, אני בטוח."-זו אכן טענתי(כמובן, עם תכנון בעניין). ואתה יותר ממוזמן להוכיח אותה.

" כלומר, גם לא ידוע שום תהליך שיוצר מערכות ביולוגיות בלי התערבות בני אדם."-נכון.

"ובזאת אפרוש מן הדיון חסר התוחלת"-לדעתי פרשת כבר מההתחלה.

איך נגמרו אם לא התחלנו?

בסה"כ ציינתי שאין בכוונתי לדון בנושא שהעלת כבר מאות אם לא אלפי פעמים.

ולגבי מי שאולי יחשפו דווקא כאן בפעם הראשונה (שיכוי אפסי) - אם מישהו באמת יקבל את דבריך שלפני וונטר לא היו גנומים, ושלא היו יצורים ומערכות ביולוגיות לפני שבני האדם יצרו אותם, שיבושם לו. אפילו בספר בראשית מתואר תהליך אחר...

אתה מוזמן להמשיך לבדך או עם החבר'ה האחרים אם בא להם.

למעלה