היי... אני מבינה מה עובר עליך..
אבל- האמונה בכוחות הגוף והנפש הוא דבר שלא צריך להתערער! ואם כן- מותר לבקש עזרהכדי להתמודד עם זה! כדי להתחזק. כי זה באמת מעגל קסמים- מצב מסויים מוביל לתסמונת- התסמונת מביאה לדאון בכל התחומים- נוצר דיכאון, ייאוש, אי אמונה, חולשה.. אלו משפיעים לרעה על המצב הפיזי ועוזרים לדירדורו..---> הדרדור משפיע עוד יותר על הנפש.. וחוזר חלילה. הבנתי את המעגל הזה לפני כמה חודשים- לפני כן לא בדיוק הבנתי מה קורה לי ואיך אני מדיעה לאפיסת כוחות נפשיים ופיזיים. בהתחלה הפתרון המהיר שלי היה- כדור נגד אבים שמאוד מאוד עזר לי להרים את עצמי כל פעם שהייתי מרגישה את ה"טורנדו" מתקרב- כך המעגל היה נמנע או מופחת ולא הייתי מגיעה לתחתית. אח"כ עזרה המחשבה שיש כדור שיכול לעזור לי ותחושת חוסר האונים וחוסר השליטה פחתה. כל מיני תהליכים התרחשו מאז.. אני לא יכולה לשלוף כרגע מהזיכרון ולספר כלאחר יד איך הגעתי למצב בו כבר אין לי כל הזמן חום ביום יום ואיך החום לא קופץ כל פעם שלא טוב לי, ואיך אני מצליחה לתת למעגל הזה להתרחק ממני ולא לשאוב אותי לתוכו למערבולת איומה של חוסר אונים ורחמים עצמיים, ושליליות.. לרודיולה חלק חשוב, גם לעבודה עצמית/קבוצתית- כרגע- כל שנותר לנו זה לא לתרום לעצמנו עוד סבל- לנטרל את האספקט הנפשי שעושה עוד יותר רע (אפילו אם הוא תוצאה ישירה של הרע הפיזי) ובכך- קודם כל לדעת עם מה אנחנו מתמודדים, ודבר שני לאגור כוחות בכדי לעזור לגוף להחלים. מודעות היא חלק חשוב מכל הסיפור הזה- עד שלי נהיה יותר טוב (בגלל הרודיולה) לא הבנתי כמה היה לי רע לפני כן! כי הרע הזה היה כ"כ חלק מההוויה שלי- שלא ראיתי אותו! והיתה לו תרומה גדולה לכאב, לאפיסת הכוחות. לא להרים ידיים, לא לוותר על עצמנו! חשוב לא ללכת נגד הגוף ולא להלחם, ואם יש תחושה של לעזוב הכל ולהכנס למיטה- אולי הגוף והנפש צריכים את זה. צריך לדעת להקשיב לרגש, בעניינים האלה לפעמים האינטואיציה יודעת הרבה יותר טוב מההגיון, אבל גם צריך לדעת איפה פחד, חששות, חוסר בטחון,שליליות- הם שעומדים בדרך, הם שעוצרים את התהליך החיובי של קשב לגוף. אלו דברים חדשים שאני רק לומדת לאחרונה- לכן זה אולי נראה קצת מבולבל, ואני לא יודעת להרחיב בדיוק ולהבהיר את עצמי. רק רציתי לחלוק איתך את החוויה שלי בנושא, ולהגיד לך, שאין לך מה להשוות- לאנשים אחרים בגילך, זה כ"כ לא רלוונטי מה הם עושים ועוברים ומה שאת!! אני יודעת עד כמה זה מתסכל, רק לפני יומיים נשברתי מרוב שנמאס לי שאין שליטה על זה.. אבל יש גם רגעים אופטימיים- כמו עכשיו, שבהם אני מרגישה טוב ואני מתמלאת תחושות טובות ואמונה. ועוד דבר שצריך לחשוב עליו- ואם זה לא יעבור אף פעם?? צריך לדעת לחיות את החיים בצורה הכי מלאה שניתן, בלי להתמקד במחלה, פשוט עם לקיחה בחשבון שיש קושי מסויים- להוציא מזה את המיטב. ואני לא חושבת שנבירה בנפש- תועיל בכדי לבודד את הסיבה לכאבים (אולי אני טועה!!) כיוון שיש משהו פיזי ממש שמשהו לא בסדר איתו!! אפילו אם הוא נגרם ממשהו נפשי! ונכון- אם עושים את זה נכון, ואם באמת הגורם המקורי הוא נפשי ופותרים את הבעיה- את "הסתימה" - לפי התאוריה הפסיכואנליטית זה אמור להשתחרר, אבל גם אז- הרי לא פתאום נקום בבוקר והכל יהיה נהדר (למרות שאני מאוד מקווה שזה יקרה!!)- הגו8ף יצטרך שיקום, אנחנו נצטרך שיקום!! אני לאחרונה מגלה עד כמה ההרגלים והדפוסים שלי סביב הכאב חזקים!! לקום בבוקר בתחושה של "עוד פעם יכאב, ועוד פעם יקרה ככה וככה.." וכבר תסכול מראש- במקום פשוט לחכות ולראות מה יקרה, ואם אפשר למנוע חלק מהדברים, ומה אפשר לעשות יותר טוב.. אני משוכנעת שאימוץ חיוביות חזקה ונסיון להבין איפה הדברים תורמים לנו בחיים במקום לראות את חצי הכוס הריקה שלהם- תוביל למקום פרודוקטיבי ובריא יותר! ועכשיו... אחרי המגילה.. אני הולכת ללמוד למבחן... שיהיה לך יום טוב.... ואני מקווה שבקרוב תמצאי משהו שיעשה לך ממש טוב ותחזור לך אמונה - בטוב!