הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

ליעדון

New member
ואני גם נולדתי ב 1979

שנתיים אחריך
אולי אנחנו פני ודזי של העולם הזה מי יודע

utallking2me

New member
אתה ורוב האנשים כאן הם פשוט מעריצים

שמעריצים בצורה עיוורת בגלל שאתם הגרעין הקשה של מעריצי אבודים אז לא יעזור כלום ולא משנה איזה סוף שהיו עושים לכם הייתם מתלהבים קשה להתווכח אם מישהו שמואהב באהבה עיוורת כל הפילפולים האלה שמאז הסיום פה בפורום הם סימפטום של אהבה עיוורת אבל תוכניות לא יכולות מכוונות רק למורעלים שמורעלים (למרות שאני בעצמי הייתי מורעל לא קטן ועדיין לא מתחרט כי נהנתי מין הדרך יותר מאשר מין היעד הסופי ועדין בא לי להעביר מרתון של כל הפרקים מהעונה הראשונה למרות הכל). אבל אם אסור לי להביא ביקורת ולהיות מאוכזב אז זה הופך אותי לבוגד ולמישהו שצריך לרחם עליו (עצוב לי עליך) אז תסלחו לי אבל לא נראה לי שאתם בדיוק אוביקטיבים. אגב זה לא שהסוף היה הכי גרוע שאפשר היה אפשר לעשות אותו גם גרוע יותר פשוט זה לא מספיק טוב אני לא נותן ציון נכשל אלא ציון "לא מספיק". כאילו ראבק זו הייתה הסידרה הכי טובה אי פעם בטלווזיה ומה היה לעזאזל הקישקוש הדביק הזה בסוף?! פתאום בן נהיה חמודי ?! פתאום סעיד שכח את נדיה ושמח לפגוש את היזיזה מהסטוץ הקצרצר במקום ובון המאוהב שיחרר בין רגע?! סוייר שגם אחרי 3 שנים עם ג'ולייט איך שראה את קייט התחיל לירר עליה וכל הקטע של המשולש שלהם עם ג'ק היה הקטע המותח ביותר בסדרה ,אופס פתאום שכח מהקטע ונפל לזרועות ג'ולייט?!וכולם חביביים וחתיכיים כאלה כאילו עוד רגע עולים על השטיח האדום באוסקר (קייט דפקה הופעה עם השמלה). ואם העולם הבא היה מין תיקון כזה מה בדיוק צ'ארלי המסומם תיקן?

MoGanC

New member
הייתי איתך עד הקטע שאמרת

שמשולש האהבה היה הקטע הכי מותח בסדרה
איבדת את כל האמינות שלך בקטע הזה.

utallking2me

New member
אולי הגזמתי

אבל בוא נגיד אחד הנושאים החמים מבחינת סיפור הדמיות

ליעדון

New member
ואותי פחות ופחות אלא יותר

המסע האישי שעברה כל דמות, שבינהן בחירה בין היקשרות או אי הקשרות לדמות זו או אחרת.

ליעדון

New member
לא יודע מה המונח "מעריץ" אומר

אני לשמחתי, נהניתי מכל פרק ופרק באבודים. תסכל אותי המסתורין שלא נפתר? בטח... אבל זה טבעו של המסתורין, להפעיל אצלך מנגנון חשיבה עמוק יותר. לזכות היוצרים ייאמר שהם היו אחידים, ולא היו התנגשויות שסתרו תתי-עלילות. אם יש לך את היכולת המאתגרת להסיק מסקנות מפיסות שונות בזמן ובמקום, אתה נכנס לסוג של הלם ואומר לעצמך : וואוו , זה גאוני. הסיום היה, לעניות דעתי, בדיוק המסר בשפה הלוסטית הטהורה: שום דבר לא קורה סתם. יש כאלה שעוברים תיקון בחייהם, ויש כאלה שיכולים להבין אותו רק אחרי שהם הסתיימו. עם הסדרה הייתה מסתיימת בפיצוצים, שמיים בכל מיני צבעים ודומיהם אין ספק שהייתי נשאר עם הפה פעור, אבל זה לא סיום, זה זול.

יפעת777

New member
נכון וכאלה שבזבזו זמנם בלצפות שוב ושוב בפרקים

לדעתי מי שטוען שהסוף יצירתי ומעולה זה אנשים שחיים בתוך בועה ומתכחשים לעובדה שעבדו עליהם במשך 6 עונות, זרקו להם כל מיני רמזים בלי קשר אחד לשני וגרמו להם לצפות בסדרה שוב ושוב על מנת לעלות על רמזים הכי קטנים שיש ועשו מזה פולחן שלם.

MyTaoWay

New member
../images/Emo6.gif

הוצאת לי את המילים מהפה '' פתאום בן נהיה חמודי ?! פתאום סעיד שכח את נדיה ושמח לפגוש את היזיזה מהסטוץ הקצרצר במקום ובון המאוהב שיחרר בין רגע?! '' גם אני לא הבנתי את הקטע הזה בין סעיד למה שמה.. כאילו איפה נדיה ?! הוא כל כך אהב אותה... כן...
אני עדיין המומה מהסוף הלא צפוי הזה..

הבעייה שלך מול הסידרה, או של הסידרה מולך...

... נעוצה במשפט "כי אני חובב מדע בידיוני ופנטזיה". די מוקדם בסידרה אפשר היה להבין שזו לא סידרת מדע בידיוני אלא סידרה על התנהגות אנושית ועל יחסים בין בני אדם, מתובלת בקצת מדע (לא בידיוני בהכרח) ובקצת פנטזיה ובדי הרבה אמונה דתית נוצרית שהודגשה יותר לקראת הסוף. מי שהתייחס כך לסידרה ("ג'ק וקייט התנשקו", למרות שזו כמובן תשובה פשטנית מאוד) - נהנה. מי שחיפש תשובות לשאלות כמו למה היה דוב קוטב - קיבל אמנם תשובה לרובן אבל זה לא היה עיקר הסידרה, זה היה רק בשוליים, התבלין שסיפק עניין ומסגרת. ואגב, אם אתה מדבר על פואנטות - הפואנטה של הסיום היתה חזקה ומהותית, למרות שלא כולם הבינו אותה, בעיקר בארצות כמו ישראל (כי היא מבוססת בעיקרה על אמונה נוצרית).

utallking2me

New member
לא מדוייק

נכון שהעיקר היה הסיפור האנושי של הדמיות , אבל שהיתר חובבני זה עדיין מקלקל וצורם לעין תשים כפית של חרא בחבית של דבש והרסת כל החשק לאכול מהדבש זה כמו שאני אעשה סצינה של מונולוג מרתק ומשוחק הייטב במכונית וברקע תראה סרט של דרך חובבני כזה כאשר השחקן מסובב את ההגה לסיבוב למרות שהכביש ישר . בהפקה טובה כל הפרטים שצריכים להיות מקצועיים כולל המשניים וגם נניח שהעלילה פה היא משנית יחסית אז עדיין חוסר המקצועיות שלה צורם שתבין אני בחיים שלי לא התחברתי ככה לאף סדרה ! זה כמו חסך ענקי שנוצר לך בלב ! לא מספיק שאתה צריך להתמודד עם זה שזה נגמר אז גם אתה צריך להתמודד עם זה שזה נגמר חרא ?!

למה נגמר חרא? נגמר נפלא

בהבזק אחד הסבירו לנו מה היה כל ה"כאילו פלאש סיידווייז" של העונה האחרונה ונתנו לכל העניין טעם חדש, כשעכשיו אפשר וצריך לחזור אחורה ולעכל שוב את כל מה שראינו. לא היה שם לטעמי שום דבר חובבני או לא מקצועני, ההיפך. לדעתי זה נגמר נפלא. הבעייה היחידה היא שהסיום מעוגן עמוק בתוך עולם האמונה הנוצרי, מה שהולך טוב בארה"ב אבל פחות טוב במקומות כמו ישראל. נכון אפשר להבין את הסיום גם בלי לדעת מה המשמעות של Purgatory ושל החיים-לאחר-המוות (Afterlife) בנצרות, אבל זה יותר קשה, ובהחלט ייתכן שיהיו צופים שפשוט יפספסו ולא יבינו איזו הברקה עשו לנו כאן. אפשר אפילו להתייחס לזה כאל טעות עקרונית של המפיקים, כי אבודים היא סידרה לכל העולם ולא כל העולם בקי באמונה הנוצרית. אם אתה מחפש הסברים טכניים לשאלות כמו איך ולמה היו קפיצות בזמן, למה פצצת האטום עשתה מה שעשתה, מה זו יוזמת דהארמה וכו' - ההסברים לזה ניתנו במהלך העונות, לפעמים בפרקים עצמם ולפעמים בסרטונים שההפקה שיחררה לטובת מי שחייב לקבל תשובות. ונכון, לא על הכל קיבלנו תשובות, לא ברור לנו למה היתה בעייה ללדת באי ומי בדיוק היתה ליבי (אולי היינו יודעים יותר אילו השחקנית לא היתה נתפסת על נהיגה בשכרות...), אז מה, אלה באמת פרטים שוליים.

השורד

New member
נו באמת, רק אחרי הסיום התחלתם להגיד את זה

תראה לי בן-אדם אחד כאן שלפני סיום הסידרה רשם "זו לא סידרת מדע בדיוני אלא על התנהגות אנושית ויחסים בין בני אדם". זו חוכמה מאד קטנה להשתמש בתירוץ כזה, רק מעניין שאף אחד מאלו שטוענים זאת לא חשב ככה לפני הפרק האחרון. אתה רושם "די מוקדם בסידרה" - בוא, תביא לי פוסט אחד שבו חשבת ככה.

למעלה