בערך 50% מהנשים הרגישו ככה.
אצל 50% האחרות, הבעל הרגיש ככה.
הנישואין שלכם לא כשלו. הם מתנהלים by the book.
הבעייה אכן הייתה שני מטפלים לא מוצלחים, כל אחד מסיבותיו.
אני ממליץ לנסות מטפל שלישי, והפעם, כמו שאומרים במשטרה, "תחת אזהרה".
מה זה "תחת אזהרה"? זה פשוט להגיד לבעלך את האמת העירומה (בלי בגדים תחתונים סקסיים), ולהציע לו ניסיון שלישי לפני גלידה.
---
למה? כי בתוכנית הגירושין יש בעייה אחת גדולה.
אני לא מתכוון לבעייה הכספית.
ואני לא מתכוון לבעייה הלוגיסטית.
את הבעייה האמיתית את כתבת בעצמך: "יותר כי זה לשבור את האמון שלו".
כי אילו בעלך היה רשע, לא הייתה בעייה לשבור את האמון שלו. היה מגיע לו.
אילו הוא היה נוכל, לא היה מגיע לו שתתחשבי בו.
הב
עייה האמיתית היא שהתחתנתם בתום לב, מתוך רצון להצליח בהקמת משפחה.
נכון לעכשיו, הפרוייקט צולע ומקרטע קשות, על סף פשיטת רגל.
אולם, וזה העיקר: הוא לא מוצה.
מה זה נקרא שזוגיות מוצתה? זה לא נמדד במספר המטפלים שהייתם אצלם, ולא במספר הפגישות.
כל אדם מגיע לזוגיות עם הפצעים העמוקים שלו.
הפצעים העמוקים שלנו הם הפצעים שהם כל כך קשים וכואבים, שאנחנו אפילו לא מצליחים להבין אותם עד הסוף, ואפילו לקרוא להם בשם. אם שואלים אדם "מה הפצע העמוק שלך", הוא לרוב לא יידע להגדיר אותו היטב (אלא אם כן עבר טיפול רציני או הרבה סדנאות מודעות או טיפול זוגי מוצלח).
לכן, זוגיות מוצתה כששני בני אדם הבינו בערך מה הפצע העמוק שלהם, וגילו שהם לא יכולים לרפא אותו יחד. או כשאחד מהם גילה מה הפצע העמוק שלו, והשני לא מגיע בשום אופן לרמת מודעות שכזו.
זה נקרא מיצוי הקשר, ובשלב הזה מומלץ מאוד לפרק. הצעד הבא יכול להיות חיי גירושין לבד, או זוגיות חדשה ומשופרת. ככשוברים קשר בשלב הזה, אין יותר בושה, אשמה או ספק. יודעים שזה הדבר הנכון (ובספר שלי, זה גם נקרא טיפול מוצלח, כי הוא הגיע לשורש).
אבל אתם לשם לא הגעתם. ומאחר וכך, אכן יהיה לא הוגן ולא חכם לשבור את הקשר, שבו יש לכם שני ילדים, שבו יש עדיין כוונה מקורית כנה ואמיתית.
אני מאוד מבין ומזדהה עם הרצון שלך להיות שוב רווקה, מי לא היה שם?
ובאמת, אישה גרושה עם ילדים לגמרי יכולה לחוות רווקות, הגם שבניגוד לרווקה אמיתית, יהיו לה לא 24X7 שעות רווקות בשבוע, אלא לכל היותר 3.
אבל גם 3 שעות בשבוע זה משהו, כשממש רעבים לאהבה.
אבל - זה לא שורש העניין, ולכן זה לא הפתרון הנכון - בעיניי - כרגע.
וטיפ לסיום: למה חפרת כל כך הרבה טקסט? לעניות דעתי, הסיבה לכך היא שהתשוקה העמוקה שלך היא לא לסקס פרוע בתחתונים צרפתיים (הגם שגם זה כיף), אלא למישהו שיבין אותך לעומק. לכן, אפילו פה, באלמוניות, טרחת לכתוב את סיפור חייך.
ובאמת, את גם צודקת. זה הצורך הכי חשוב. כשזה מתקיים, כל השאר גם יהיה סבבה.