הספקנים נגד רפואה משלימה...

Markup

New member
ויש סיסמאות XD

ידוע שמרפאים אלטרנטיבים מתקשים להתמודד עם הטיעון הסטטיסטי... על מדע תמיד אפשר לטעון "עדיין לא גילו" אבל סטטיסטיקה זה כבר עולם אחד. עם זאת במקרה של טיפולים אלטרנטיביים המדע צריך לגלות את הסיבה לאחר שסטטיסטית היעילות הוכחה, ולא להיפך.
ואין כאן שום אמונה...

זה נכון.

כלומר, הציטוט איננו נכון בכלל (כרגיל), אבל הרעיון נכון. אכן יש בעולם שקרים לבנים, יש שקרים גסים, ויש גם סטטיסטיקה בעולם.

אני אישית, מתוך שלושת האפשרויות הללו, מעדיף להסתמך על הסטטיסטיקה. לך יש כנראה העדפה אחרת.

זה בדיוק העניין,אין לי אמונה

אני לא מתפלל לקריסטלים, ולא פותח צ'אקרות.
אני גם לא מעלה באוב את פסטר, או בונה מקדש לליסטר.
המדע מספק כלים אובייקטיביים לבחון טענות כאלו.
במסגרת הכלים האלו הטענות של טיפולים אלט' נבדקו ולא נמצא להם בסיס.

אמונה זה כיף, אבל לא על אמונה עיוורת אני אבסס את החיים שלי(בניגוד למה שאת אולי חושבת נעמה)...

אני מציעה לך

לראות את השיעורים של ד"ר נוח הררי ההיסטוריה האנושים (יוטיוב)
תראה שרוב החיים שלך בניגוד למה שאתה חושב מבוססים על אמונה בסדר מדומיין
או לחילופין לקרא את ספרו קיצור תולדות האנושות

גם הדמיון שלך על טיפולים אלטרנטיביים אינה נכונה

אכן יש לי דמיון פורה,

ואף אחד לא נקי מביוסים.
אני כן משתדל לתקן את ההטיות שלי כמה שאפשר, ולפחות בדברים שמשנים לקבל חוות דעת אובייקטיבית לפי הנתונים.

טיפולים אלט' זה אחד מהדברים האלו.
עכשיו, יש לך גיבוי לדברים שלך או שסתם באת לפה לטרטר?

מחקר בלי סמיות כפולה בקנה מידה קטן שהמסקנה

שלו היא שצריך עוד מחקרים-כן, יותר מזה...

shlomiborovitz

New member
יפה

עכשיו, במידה ויצליחו לשחזר את תוצאות המחקר, אז מבין החומרים שנמצאים ברמדי, יבודדו את החומר בעל ההשפעה, ובדיוק כמו אספירין, זו תהפוך לתרופה "קונבנציונלית".

shlomiborovitz

New member
הבנת הנקרא הבסיסית ביותר

אם ישנה השפעה, ישנו משהו שגורם לה.
את הנ"ל יש לבודד (גם אם מדובר במכלול של חומרים)

זאת כיון שיש פה ויכוח

חד צדדי, מבלי שהצד השני יבין בכלל אודות השיטה עליו הוא מתווכח

ניסיתי אכשהו לתרגם cluster

An alternative mechanism is suggested by the results of research on molecular clustering in water solutions, which has shown that as a solution is made more and more dilute, very stable and larger ‘clumps’ of material develop in dilute solutions rather than in more concentrated solutions. This means that residual molecular clusters of the original substance might be present in homeopathic dilutions. Succussion might also be responsible for creating very tiny bubbles (nanobubbles) that could contain gaseous inclusions of oxygen, nitrogen, carbon dioxide and possibly the homeopathic source material.

למעלה