הספקנים נגד רפואה משלימה...

deathcaster

New member
האמת שלא

כיוון שאינני יודע מהי השכלתך, לא נעשה תחרות על הרקע של שנינו..... רק אגיד לך שאני מכיר את התהליך של פיתוח תרופה, והשיקולים של תהליך זה לא יכולים להיות רק מסחריים, אחרת לא היו מפתחים כלל תרופות.

אתה מוזמן לפרט

על תפקידך בחברת התרופות
"אחרת לא היו מפתחים כלל תרופות" - אין לי יותר מה להוסיף

deathcaster

New member
כריית ציטוטים זה נמוך אפילו עבורך

"אחרת לא היו מפתחים כלל תרופות"- בוודאי שאין לך מה להוסיף, כי ציטטת רק חצי משפט והבנת מה שרק רצית להבין וכתוצאה הסקת מסקנה שגויה.

לפרט על תפקידי?
אין שום בעיה... ברגע שתפרטי מה שנתבקשת.

Nomaed Dominus

New member
באמת?

אולי את רוצה להגיד לי מה תחשבי אם אני אביא לך כתבות עיתונאות מ-YNet בריאות מלאות בטענות גרנדיאוזיות, ואז כשתבקשי שאני אציג את הראיות (כי כתבה מצהובון חדשותי זה לא מקור), אני אשלח אותך לחפש מחקרים ומאמרים ואגיד שבכלל שמה שאמרתי אני בכלל לא מבסס על הכתבה או המחקר ובכלל יש מאות מחקרים בנושא?

שאלה פשוטה

אתה לא חושב שיש מחקרים שמראים אפקטיביות למוצרים פשוטים מהטבע?
אני יכולה להפנות אותך ל 62 מחקרים שנעשו על התה הירוק למשל
אבל זו לא נקודת הדיון, הדבש הוא לא האישיו - אלא העיקרון
אם אתה חולק על העיקרון שבדברי אזי אצטרך להוכיח את טענתי ע"י מחקרים איכותיים
אבל אל תתקוף מראש מחקר איזוטרי כדי להפריך את העיקרון כולו

Nomaed Dominus

New member
השיח איתך פשוט מגוחך

את טענת טענות ספציפיות לגבי נושא מסויים, והבאת כתבות חדשותיות בשביל להדגים את זה.

ביקשתי מחקרים, התחלת להחליף נושא ולהתחיל לקשקש.
ועכשיו את מדברת על משהו כללי ומקיף כמו מוצרים פשוטים מהטבע?
ברור שיש אפקטיביות למוצרים מהטבע. ואיפה שמוצאים אפקטיביות, מוצאים את הסיבה לאפקטיביות במחקרים ובעבודה מעבדה, ואז גם מפיקים בד"כ תרופות שמטפלות בבעיות נקודתיות.

זה לא אומר שכל מה ששרלטן כזה או אחר טוען הוא נכון, בלי שיהיו מחקרים שידגימו את זה.

באמת מגוחך.

Markup

New member
מצטער לאכזב אותך אבל

עד לפני 100 שנים, ומאז החל האדם לחפש תרופות לפני עשרות אלפי שנים, לא היו שינויים מהותיים בבריאותו, אלא לאחר התפתחות המדע והרפואה המודרניים... אז אם את מאמינה להצהרות שדבש או פרח או עשב כזה או אחר נותנים מענה "לרוב תחלואי האדם" כמו שמבטיחים לך בפרסומות, זה עניין שלך, אבל אל תכני את דברי שקר אם הם לא תואמים לאמונות שלך.

זה גם שקר

רוב תחלואי האדם נגרמים ע"י האדם, השישי השישי...
דיברנו על זה המון אני לא רואה צורך לחזור שוב
תגיות: הגיינה, סניטציה, מיתוסים, תזונה, מצב סוציאקונומי...

Markup

New member
מה הקשר בין התגובה שלי לתשובה שלך? העיקר

לצעוק שקר שקר..

Markup

New member
ואגב הגיינה, סניטציה, מיתוסים, תזונה

כולם תוצר של מדע ורפואה מודרניים. לעניין מיתוסים - אישושם או ניפוצם.

סניטציה, לפחות

היתה ברובה הגדול תוצאה של האמונה שרווחה אז (בציבור ובממסד הרפואי) שמחלות נגרמות ע"י מיאסמות ("אוויר רע"), הרעיון היה שאם רחובות הערים יפסיקו להסריח מחרא, יפחתו המחלות.

נחמד, נכון?

Markup

New member
דוגמא למיתוס שהתברר כנכון לאחר גילוי החיידקים

שתי טעויות:

1) החיידקים נתגלו הרבה קודם לכן.

2) ריחות רעים באמת לא מעבירים מחלות, כך שהמיתוס לא "התברר כנכון".

Markup

New member
אני לא יודע מתי נולד הרעיון לגבי

ריחות רעים, אבל לפי מה שאתה אומר זה אחרי 1676, למרות שריחות רעים קיימים עוד לפני כן. ריח כשלעצמו לא מעביר מחלות, למעט אם הוא כולל רעלים בריכוז מסוים.

נעשה לך קצת סדר בראש:

- רעיון המיאסמה היה קיים הרבה לפני 1676.

- אני יודע שריח רע כשלעצמו לא מעביר מחלות. כל אדם בימינו יודע את זה. אבל האנשים שבנו את מערכות הביוב הראשונות לא ידעו את זה. הם חשבו שריחות רעים כשלעצמם כן מעבירים מחלות, ולכן הם בנו את הביובים.

יצא שהפעולה שלהם הועילה, אבל לחלוטין לא בגלל הסיבה שהם חשבו.

- החיידקים נתגלו במאה ה-17, אבל העובדה שחיידקים מעבירים מחלות לא נתגלתה עד מאתיים שנה לאחר מכן.

Markup

New member
טבע בנתה את עצמה על תרופות שהפטנט שלהן

פג תוקף, ועדיין היו כפופות למחקרים קליניים. חוץ מזה פטנט אפשר לרשום על תהליך ולא רק על חומר, אם כי רבות התרופות ממקור טבעי שמשמשות ברפואה הקונ', שאותן את מכנה ללא הבנה "זבל כימי". אספירין למשל, תרופה טבעית. אז אם את רוצה למשל למנוע קרישה אצל חולה, תתני לו אספירין (טבעי או מסונתז) או שתתני לו לאכול קליפת עץ ערבה בתקווה שיהיה שם מספיק חומר פעיל, אבל לא יותר מידי?

ההבדל העצום בין עשב לבין גלולה הוא בשליטה על המינון של החומר הפעיל בתוך המנה. פטנט אינו הכרח, אני לא רואה שיצרני מי הומאופתיה סובלים מבעיות כלכליות.

אני עוקב אחרי הדיון כבר כמה ימים.

שמחתי שאחרי שמגל שאל את השאלה הראשונה לגבי למה ספקנים מתעסקים במשהו שמוכח כלא נכון כמו טיפול אלט', הגיעה נעמה והסבירה יפה למה צריך עוד להסביר לאנשים שזה שטויות...

צודקת, בחירת מילים לא נכונה.

המדע לא מוכיח, הוא יכול רק להראות שמשהו הוא על סקאלה של מסבירות אפסית לסבירות גדולה עד כמעט בלתי מעורערת.
לדוגמה:"רוב ענפי הטיפול האלט' הוכחו כבעלי סבירות אפסית לעבוד...".

למעלה