הספקנים נגד רפואה משלימה...

תיקון

"אם טעה בקריאת התורה אפילו בדקדוק אחד מחזירים אותו, זהו דוקא בטעות שמשתנה הענין על ידו, אבל טעות בנקודות או בטעמי המקרא שאין הענין משתנה בכך אין מחזירים אותו."

וזה שאת מצטטת מהראש עם טעויות,

מראה לנו שעדיף לבדוק את מה שיש לנו בראש מול המקורות המוסמכים, כי בראש שלנו לפעמים מצטברות טעויות.

בכל מקרה, עדיין לא הבנתי את הרלוונטיות של הציטוט מספר עמוס לדיון פה. את מי את מאשימה בגניבת-דעת? את הרופאים?

cומcו

New member
למשפט הזה היא מתכוונת ואני מצטטת מהכתבה

"מערכות רפואיות לרוב נמנעות ממימון מחקרים לבדיקת יעילות חומרים טבעיים לשיפור הבריאות, נושא שאינו מצוי לרוב בסדרי העדיפויות של חברות תרופות, המממנות העיקריות של מחקרים רפואיים".

אז עכשיו רק נותר לשאול

מי הן אותן "מערכות רפואיות" שמוטל עליהן (לפי הכתבה) לבדוק את כל החומרים בטבע לגילוי פוטנציאל לשיפור הבריאות?

אלה כנראה לא חברות התרופות, אם אני מבין נכון את הכתבה, ואלה גם לא הרופאים המטפלים בנו (כי הם עסוקים בלטפל בנו ואין להם זמן לצאת לשדות וליערות וללקט חומרי טבע ואז לבדוק את כולם). אז על מי מוטלת המלאכה?

zlp

New member
רגע, רגע

מחקר הדבש נעשה בשיתוף עם איגוד הדבוראים ובמימון חברת "מטרנה".
מדוע הוא לא חשוד בעינייך?

בנוגע למה שכתבת על רופאים ותזונה- טוב, זו השמצה שנשמעת פעם אחרי פעם, לרוב מפי "טבעיים" שבעצמם לא מבינים דבר.
(לפני שבוע ראיתי תשובה מעוררת חלחלה של "מרפא טבעי" , מנהל בפורום של "רפואה טבעית", שממליץ על אכילת המון ירקות ירוקים כאמצעי לדילול דם. מה אומר ומה אדבר...).

אגב, רצון לרצות את ההורים יכול להיות מאוד חשוב. אין לזלזל בו.

המחקר נעשה

בעקבות הידע של הדבש כתרופת סבתא נגד שיעול
לא נערך מחקר על ריפוי הדבש במחלת הלופוס, נכון?
זה גם נחקר הרבה לפני ע"י פרופ' אבשלום מזרחי - הוא דבוראי?

אבל דבש היה דוגמה קטנה מתוך אלפים אחרים...

הרצון לרצות את ההורים חשוב, אבל בריאות הילד חשובה יותר

Markup

New member
רגע רגע 2

אז גם הקביעה המדעית ש"שלושה חלב ביום" שנתמך ע"י תעשיית החלב, גם הוא תקין ואמין כמו הדבש, לא?

רגע רגע

אט אט לך לאן אתה אץ אץ
לא אמרתי שצריך לצרוך דבש רק בגלל המחקר הנ"ל, רק הראיתי איך רופאים בוחרים לתת זבל כימיקלי שלא רק שלא עובד אלא ממית, למרות שיש פתרונות פשוטים בלתי מזיקים, דבש הוא חלקיק קטן. אפילו לומר "אין לי איך לעזור לך" ולא לתת כלום זה המון לטובת הבריאות

Markup

New member
"זבל כימיקלי שלא רק שלא עובד אלא ממית"

נו באמת... הלוואי והיה אפשר לפתור את כל המחלות עם כפית דבש או איזה קסם "אנרגטי", אבל זה פשוט לא עובד... לומר "אין לי איך לעזור לך" כל רופא אומר, מי שלא אומר דברים כאלו אלו דווקא ה"מרפאים" למיניהם...

Nomaed Dominus

New member
יש קישור למחקר עצמו?

איפה הוא התפרסם? איזה ביקורת הוא עבר? האם זה המחקר היחיד שבודק את זה?
או שהכל מבוסס על כתבות באתרים הכי פחות אמינים מבחינת הדיווח המדעי שלהם?

deathcaster

New member
אבל זו את שהצגת את המחקר

אולי תגני על מה שאת רושמת ולא תזרקי את זה על מישהו אחר?

אתה טועה

אני לא הבאתי את המחקר, אני הבאתי את הכתבה
אתה יכול לדחות את הכתבה או לקבל
גם את המחקר עצמו אתה יכול לדחות או לקבל
גם את המחקר עצמו עם ביקורת עמיתים אתה יכול לדחות או לקבל
רמת האי אמון אין אינסופית, אפשר להטיל ספק בכל דבר ובכל פרט ופרט
מי שמעניין אותו שיפשפש על רמת האמון שהוא סומך עליה - זה אינדיבידואלי
וגם שולי כיון שזו רק הייתה דוגמה אחת פשוטה

deathcaster

New member
אז אני מבין שאותך מעניין רק כתבות

וזה מספיק לך כדי להאמין?

ובכן.. פורום זה עוסק בחדשות המדע, לא בחדשות האמונה.

אולי בגלל זה לא ממש מתייחסים אלייך ברצינות?

המחקר על הדבש

באמת לא מעניין אותי, כיון שהטיעון שלי לא נסמך על הדבש
גם אם המחקר על הדבש היה שגוי זה לא היה משנה מאומה
אז הייתי מביאה עוד מאות מחקרים אחרים, האם אתה מתכחש מבלי להיות צבוע לעובדות שהעליתי?

deathcaster

New member
אילו עובדות העלית?

תצביעי לי עליהן ואז אחשוב אם לענות בצביעות או לא.

Nomaed Dominus

New member
יש כל מיני שיקולים

חברות מסחריות מעוניינות לעשות כסף.

מהעובדה הזאת את לא יכולה להסיק שום דבר מהשטויות שכתבת (וכן, אלו שטויות כל עוד לא יהיו לך ראיות לגבי זה).

deathcaster

New member
זו אינה עובדה

זו דעתך... היא לא דעתך הפרטית אבל גם אם רבים חושבים כך זה עדיין לא הופך להיות עובדה (את שוגה כאן ב"אד פופולום" אם את חושבת שכן...ואם לא...את שוגה בכשל לוגי מסוג "אד הומינם"...אם כבר ציינת בדיון זה כשלים לוגיים).

ורק כדי לתקן:

אין ספק שפיתוח תרופות הוא שיקול מסחרי של החברות הפרמצבטיות.

האם הוא השיקול היחיד? לא.
האם הוא גרידא? לא.

בסופו של דבר, למורת רוחם של כל השרלטנים ו/או ההומיאופתים, התרופות הקונבנציונאליות הן הן אלו שמצילות חיים ולא רפואות אליל.

הטקסט המודגש הוא דוגמה לעובדה.

למעלה