הספקנים נגד רפואה משלימה...

zlp

New member
אני אומר שאת ממשיכה בדברייך הריקים

ואין לי רצון להמשיך לשתף איתך פעולה.

באופן אישי אני חושב שמתי ברקוביץ' מנהל את מדיניות הגרעין של ישראל ואחראי על התמוטטות הבנקים בוול סטריט.

אני מקווה שבכך סגרנו את הדיון המלומד.

Markup

New member
מי הזמין את מי?

לועדות הכנסת מזמינים אנשי מקצוע. עם זאת רוב ועדות הכנסת פתוחות ולכן סגמון יכל להתארח שם. גם את יכולת.

Markup

New member
אבל זו לא ראיה שעל פיו ישק דבר, ובטח

שלא מדיניות. הוא בתפקידו, יש לו מה לומר בעניין וגם מקימי הועדה חשבו כך. זה עדיין לא אומר כלום. יתכן שבשקלול התוצאות, אם היו בכלל תוצאות, לא נלקחו דבריו בחשבון כלל, או להיפך, רואים אותו כמין אלוהים. מהמלצות הועדה אפשר אולי להעריך עד כמה מילותיו נלקחו בחשבון.

פולספגן

New member
נכון וראינו שנלקחו -

לראיה יש לך את הצעות החוק השונות (קיצבה, כניסה למסגרת) כנגד הלא מחסנים.

Markup

New member
טוב, זה לא מדיניות אלא חקיקה...

אם יש לו רעיונות שעולים בקנה אחד עם תפיסת עולמה של המדינה אז זה סביר. אני מעריך שאם מור היה מציע לבטל את כל החיסונים לא היו מקבלים את זה, גם אם אהיה מוזמן על ידם. ביטול קצבה אינו לרוחי גם כן אלא אם יספקו הסבר מניח את הדעת לעניין. להטיל על סרבני החיסון את הוצאות האשפוז, זה כן, וגם להטיל עליהם יותר מס בריאות כי בגללם ה"עדר" יחלה יותר, בעיקר החלשים בו.

פולספגן

New member
ולמה על המעשנים לא להטיל יותר מס בריאות?

הם הרי נתח רב באוכלוסיה וזה יביא עוד הכנסה לקופת המדינה שמתבזבזבת בשביל לטפל בהם.

חוץ מזה, הפרופ' היה הטריגר לכך.

Markup

New member
לא מתנגד. לדעתי הם משלמים יותר

בביטוחים הפרטיים, כי יש שאלה "מעשן/לא מעשן" בעת הקמת פוליסה כמו ששואלים כל תחביב/תעסוקה מסוכנים. חוץ מזה הם גם ככה משלמים בעליית מסי הטבק.
ולא רק על המעשנים. צרכני אלכוהול בכמות שאינה סבירה, אלו שצוברים עבירות תנועה חמורות, אלו שנתפסים עם סכין ברחוב, וכל מיני אחרים שלוקחים סיכונים מיותרים. אין סיבה שלא יממנו את עצמם.

פולספגן

New member
העובדות מדברות בעד עצמן

האם המעשנים משלמים יותר, ביטוח בריאות ציבורי?
כנ"ל, לשמנים

Markup

New member
האם מישהו הציע את זה למדינה?

ז"א, חוץ מהאפשרות שהעלית שהמדינה לא מעוניינת להעלות מס בריאות לאלו שמזיקים לעצמם ביודעין, יש אפשרויות אחרות?

פולספגן

New member
כן, שהם רצו לחוקק את החוק כנגד הלא מחסנים

אמרו להם את זה (אם אני זוכרת נכון, אפילו שלי יחימוביץ אמרה את זה).

לגבי אפשרויות אחרות, ברור שיש.

Markup

New member
מתי זה היה? זה הוגש כהצעת חוק או

כהערת אגב בדיון? מה היו הנימוקים לסירוב?

פולספגן

New member
לא, זה לא הוגש כהצעת חוק אלא כהערת אגב בדיון

ממש לא התייחסו לזה, קרי נכנס מאוזן אחד ויצא מהשניה מבלי להתייחס כלל.

Markup

New member
ז"א שהוצאת את דיבתה של המדינה לשווא.

זה לא שלמדינה יש עניין שלא יהיה חוק כזה, אלא שחוק כזה פשוט לא הוגש לאישור הכנסת. את מייד קפצת למסקנה שאם אין חוק, אז ברור שהמדינה לא רוצה שיהיה חוק כזה, ומכאן בוודאי אפשר לבנות איזו תיאוריה שחברות הטבק והאלכוהול שולטות בממשלה ולכן מונעות ממנה להטיל סנקציות כלכליות על מעשנים וצרכני אלכוהול. כמה קל להמציא. אח"כ נעשה "צ'רי פיקינג" לעובדות שנוחות לנו ו"נוכיח" את התיאוריה.

פולספגן

New member
אז למה אף אחד/ת ממשתתפי הוועדה לא המשיך את זה

למשל שלי יחימוביץ שהעלתה את זה?

הרי החסכון למדינה יהיה עצום אם יחוקקו חוק כזה, כי להבדיל מהפלח שוק של הלא מחסנים, המעשנים תופסים נתח שוק מאוד גדול מהאוכלוסיה.

למעלה