העולם וקפיטליזם

george12

New member
אני בחורה, כתבתי כמה פעמים בלשון נקבה

א. אל תגיד לי שתירצת עוני בלחץ חברתי. נאיביות או טיפשות, זה לא משנה, בנאדם שהוא עני הוא פשוט לא יכול להרשות לעצמו את כל החרטא ברטה שעניים היום קונים. ב. חצי שנה זה המון למובטל, המון למעסיק והמון לאנשים עובדים. ד. העניים לא עניים בגלל שיש עשירים בעולם, הם עניים מהרבה סיבות אחרות אבל לא בגלל העשירים.

george12

New member
חינוך סוציאליסטי

אחת מהסיבות היא שבמדינת רווחה כמו שלנו, מי שעני מקבל כסף, קצבאות. אין תמריץ רציני לצאת מהעוני, אני לא מגיעה ממשפחה עשירה, כשההורים שלי עלו לארץ הם עבדו במלא עבודות שחורות כדי לחלץ את עצמם מעוני של עולים חדשים, בלי קצבאות ובלי עזרה. שני ילדים שקרעו את התחת כל החיים כדי שהילדים שלהם יוכלו לקבל כל מה ש-צ-ר-י-ך (ולא ג'ינסים בזארה או פלאפונים דור שלישי בגיל בת מצווה) ויוכלו ללמוד באוניברסיטה. בנוסף, עוני זה חינוך. אם אני עני, אז אני מסכן, אם אני מסכן, צריך לעזור לי. מישהו צריך לעזור לי. בגלל שהחינוך הוא סוציאליסטי אז התרגלנו להיות מסכנים ופשוט לחיות עם זה.

אלו עדיין לא סיבות

למה עניים הופכים עניים. זה שאולי יש תמריץ בשבילם (עד כמה שהוא בכלל לא מי יודע מה ) להמשיך להיות עני , לא בגלל הסיבה הזו הם אמרו "אה נו טוב , נחייה בלי מחשב וטלפונים או שנקנה כי אנחנו אוהבים שמאימים עלינו מהבנק . כן מאוד!" אבל למה לדבר על העניים שמהווים אחוז די קטן , בואי נדבר על משפחות "קשות יום" כאלה שעברו במקצת את סף העוני אך עדיין לא חיות מי יודע מה .. לפעמים ההורים עובדים בכמה עבודות והילדים גדלים לבד . למה הם צרכים לחיות ככה?

george12

New member
השאלה היא

למה אני צריכה להביא מהכסף שאני עובדת ומרוויחה לאנשים אחרים?

כי את חלק מחברה

כדי למצות את האינטרס שלך עליך לתרום לאינטרס הכלל . אם את רוצה להיות מאושרת את לא יכולה לחיות בחברה שבה יש עוני שהוא גורם יופי יופי לפשע . מן האינטרס שלך שאותו אדם נגיד ילך ללמוד ואו לעבוד , אפילו בשבילך . אני לא בעד שאת תעבדי והוא ישב ולא יעשה כלום . אבל בחייך , שהבנאדם יוכל לקבל שירותי בריאות ? שבחורף הוא לא יקפא ? יש אפשרות לטפל בזה כדי שאנשים לא ינצלו זאת אך לא זו הבעיה . ולא על זה אנו מדברים . בנוסף , גם את זכאית לאותה התמיכה , לטעמי כל אחד צריך להתחיל מימינימום - אוכל , בריאות . אם הוא יכול לעבוד הוא יעבוד - מה הבעיה שלפעמים זה לא מספיק גם עם הוא עובד בשתי משרות ? אה ? - אז שימות מחולי - למה שנשלם לו ? למה מי הוא בשבילנו ? ולענות לי על השאלה בשאלה אחרת זו לא חוכמה , נסי לחשוב על שאלתי .

george12

New member
התשובה שלי

התשובה שלי לשאלתך "למה הם צריכים לחיות ככה?" היא פשוט "זה לא ענייני", לא מעניין אותי איך אחרים חיים, אני לא רוצה לעבוד עבור שום איש שהוא בריא מספיק כדי לעבוד בעצמו. נקודה. אתה לא יכול להגיד לי מה עליי לעשות כדי למצות את האינטרס שלי, כדי למצות את האינטרס שלי אני צריכה לממש את הרצון שלי, לעבוד עבור עצמי בלבד, איני מבקשת קצבה מאיש ואיני רוצה להעניק קצבה לאיש.

לא השאלה הזו

למה עניים הופכים עניים ?

george12

New member
הסברתי לך

בדיוק מהסיבה שציינתי בפניך, חינוך סוציאליסטי, חוסר תמריץ לצאת מהעוני (למה גברים במשפחות חרדיות לא עובדים? כי אין להם סיבה, הם גם ככה מקבלים כסף אז למה לעבוד?), הרצון שיעזרו לי במקום שאני אעזור לעצמי, המון מהסיבה לעוני הוא חשיבה כלכלית לא נכונה, כמו שאמרתי, העניים היום הם בדיחה, הם קונים המון מותרות שאין שום סיבה לרכוש סתם ואז מתפלאים שהם בחובות.

אלו אולי המיעוט שבעניים

האיש ברחוב שהרכוש היחיד שיש לו זה הקפסה והבגדים שלו , לא נראה לי שהוא יחשוב ככה . ההכללה שלך מאוד מוזרה . נכון שיש "עניים " שקונים הרבה . אבל רובם לא.

וגם התגובה שלך די ילדותית

בגלל שאת חיה בחברה האינטרס שלך , ברור שגם כדי לעשות כסף, תלוי באינטרסים של אחרים . את לא יכולה לפתוח מפעל ללא עובדים או לקנות אוכל ממישהו שלא יגדל אותו . אנכיות היא תכונה רעה אבל כמה טוב יהיה עם נשלוט בה קצת .. את לא תאמיני. אבל בטח לא איכפת לך , אז זה לא משנה .

george12

New member
יש לי הצעה

להכניס בויכוח ערכים רגשיים כאלו כמו "את ילדותית" או "התגובה שלך ילדותית" זה ממש לא תורם לך ולא תורם לויכוח, ברור שלי זה לא מפריע שאתה רושם את זה אבל אם תעצור רגע ותקרא תבין כמה שזה טיפשי לרשום דבר כזה בויכוח. אני לא חושבת שהתגובה שלי ילדותית, אני חושבת ש"ילדותית" זו לא תגובה ראויה ולא תגובה שאפשר להתנגח בה כי היא פשוט חסרת טעם. זה כמו שאני עכשיו אגיד לך "וואי, מי לימד אותך את כל החרטא ברטה שאתה מעלה על דפי אינטרנט" אבל אני לא שואלת אותך את זה כי זה לא יתרום לויכוח, מבין? יופי, כדי לעשות כסף אני תלוה באינטרסים של אחרים, אבל לא הבנתי איך זה קשור. אני לא ביקשתי לחיות על חשבון אחרים ואני לא רוצה שאיש יחיה על חשבוני. אני חושבת שזה אפילו קצת לא מוסרי לחיות במשך שנים על גבם של אנשים עובדים, זה הרבה יותר אנוכי ממה שאתה טוען להיות אנוכי.

אני לא חושב שזו לא היתה תגובה לגיטימית

ילדותיות היא לא ירידה או ערך רגשי היא בדיוק כמו להגיד - הסקת המסקנות שלך מופרכת . השימוש בילדותיות בטח שלא באה לפגוע אם כך קיבלת זאת . אני לא יודע איך קיבלת את הרושם שאני תומך במישהו שלא יעבוד כלל ויקבל על זה כסף . אני תומך בזה מששי שמשלם מיסים יוכל לזכות בבראיות . אם הוא יוכל לעבוד הוא יעבוד ולא הוא לא יקבל את העזרה לשיקום . כנל לאוכל וכו' . מדינה צריכה לספק צרכי רווחה מינימלים לתושוביה . לא הכוונה שהעניים לא יעבדו כלל ובטח שלא יקנו סתם דברים . אנחנו כולנו חיים בסבך של אינטרסים , את תלויה בהמון אינטרסים של אחרים . בנוסף כל האינטרסים מתאגדים בסופו של דבר לאינטרס החברתי. ההבדל בין הקפיטליזם לסוציאל דמוקרטי הוא אולי ההאינטרס הכללי-חברתי. הקפיטליזם מגדיר את האינטרס כחופש כלכלי מלא (עד כמה שאפשר) כך שבדרך נפגעים רביפם רבים , אלו שלא הצליחו לממש את זכותם . לא בגלל שהם טעו , אלא בגלל שלא הלך להם . לא יכול להיות שכולם יצליחו כי אם כך אין זו הצלחה כלל לאף אחד . האינטרס הכללי של הסוציאל דמוקרטי הוא אושר החברה וחופש הפרט . אניטרס זה קובע שאחד כולם שווים , שתים הוא לא סותר את אינטרס הקפיטליזם הוא רק מאזן אותו ולבסוף הוא קובע שרווחת היחיד תיצור בסופו של דבר את רווחת הכלל - המטרה הסופית. אז אם את תשאירי את חבריך להיפגע בדרך האין סופית להצלחה הקפיטליסטית , למען האינטרס הבעלדי שלך, דעי לך שיום אחד גם את עלולה לפול (את או המשכיך) ואז גם את תעבדי רוב חייך כדי להחזיר חובות (שנצברו מהמרוץ להצלחהוהכישלון בו) , לא תקבלי רפואה וכלום. לא משנה מה , תבורכי באשר את.

george12

New member
אני לא חושבת שזו תגובה לגיטימית לויכוח

גם אם יש כאלו שלא הצליחו לממש את זכותם לפחות יש להם את הזכות והאפשרות תמיד לנסות שוב. אגב, רווחת היחיד באמת יוצרת את רווחת הכלל, כך היה לממציא האינטרנט, הטלוויזיה, ברדיו, הטלפון, המדפסת, הנורה, הגלגל לא בסדר כרונולוגי כמובן. אני אומנם עלולה ליפול אבל לפחות תהיה לי האופציה לקום חזרה. גם לדונלד טראמפ הייתה תקופה שהוא איבד מיליונים והיה בחובות עצומים (היה לו המון רכוש שאיבד מערכו, הוא היה עשיר ובן רגע נהיה עני, תקוע עם רכוש שלא שווה הרבה) אבל הוא הצליח לצאת מזה בעזרת המון כוח רצון וחוש עסקי יוצא מן הכלל. וחזר להיות אחד מהאנשים העשירים בעולם. אם הוא היה חי במדינה סוציאליסטית, הוא היה נשאר עם חובות בתקווה שמישהו יעזור לו.

הכל יפה בתאוריה

אבל עני שתקוע בחובות ואין חוש עיסקי כה טוב . למה הוא צריך לשלם למשל על האפליה בארה"ב או אפילו בארץ? תאוריה לחוד ומעשים לחוד ... מספר העשירים שנכסו לחובות הגיעו לעוני וחזרו להון הגדול שלהם אחד , אפשר לספור אותם על יד אחת ושתיים חבל שהםא לא ראו עם מה הלקוחות שלהם צרכים להסתדר. וגם כמו שכבר אמרתי , עניים עניים אין הרבה , נדבר על משפחות קשות יום . ההורים עובדים בשתי משרות כל יום , הם שקועים בחובות בגלל חשמל בית ובריאות . למה הם צרכים לחיות ככה - ויש הרבה כאלה . חוץ מזה האימרה "יש להם אפשרות " זה יופי . אני גם אומר לכולם "יש לך את האפשרות לבנות מטוס גדול מנייר ולטוס איתו לאן שרק תרצי " - זה שיש אפשרות זה לא אומר שזה פותר את כל העינים כי יש אפשרות . החיים הרבה יותר מסובכים מזה שאם יש אפשרות אז כל הבעיה של העוני נפתרה כי הרי לכולם יש אפשרות להיות עשירים . ושוב דוגמא אחת למאה מליון שעני מרוד הפך למיליונר לא מזיזה את הכף . אנחנו לא מדברים על מדינה סוציאליסטית .

george12

New member
למה תאוריה

זה עבד למספיק אנשים כדי שתוכל להאמין שזה ממשי. חוץ מזה, אנחנו טוחנים מים.

למעלה