העולם שטחי.

Puskas

New member
בטח שאת מתנשאת

את מגדירה כמות ענקית של אנשים כשטחיים אשר לא מתאימים לקשר איתך..
את יודעת כמה אנשים מזמינים את ערוץ 20? ואני יכול להבטיח לך שרובם אנשים עם שכל והשכלה,
אני גם יכול להבטיח לך שהרבה מאלו שלא מזמינים את ערוץ 20 (או צורכים ריאלטי בכל צורה שהיא לא פריים טיים ערוץ 22 או 10), הם טיפשים כמו נעל.
ואם ההודעה הזו היא אינדבדואלית לך אז למה לפרסם אותה בעצם? אם חיפשת עצות אז לא תמצאי כי אף אחד לא יכול לנחש מה טוב לך,
אם סתם חיפשת לפרוק אז לא היית צריכה לבנות את ההודעה בצורה של דיון פתוח..
תסגרי על עצמך ואם את לא אוהבת את מה שנהיה מהעולם אז תרוצי לכנסת ותכניסי חוק שאוסר על שידור ריאלטי בטלוויזיה.

spaysi8

New member
איזה בולשיט אתה מדבר!

1. מעולם לא הגדרתי כמות, ציינתי שהרבה אנשים -סביבי- הם שטחיים.
אני מקווה שהיחס הוא הפוך, ורק לידי נמצאים כל השטחיים.
2. אני מתערבת איתך ש-רוב- (נא אל תדמיין שאמרתי "כולם") מי שמזמין את ערוץ 20 הוא טיפש, או זקן, או פרחה.
3. כל ההודעות בפורומים הן אינדיבידואליות, על מה לעזאזל אתה מדבר? ראית פעם מישהו פותח הודעה עם "הידעת ש.." או "לפי הסקרים מרבית האנשים הם.."?! ווטפאק?! אנשים כותבים מה שרלוונטי אליהם!
4. אכן חיפשתי לפרוק, כמו שרבים עושים בפורומים באינטרנט(כמו שאתה פה כדי לריב עם כולם :]) ואולי גם למצוא אנשים שמסכימים איתי ואולי אפילו תצא משם חברות, אז קיבלתי את הפריקה שלי וגם כמה אנשים מקסימים שדיברו איתי בפרטי.
5. אני בחיים לא ארוץ לכנסת. ושוב, אתה נתפס על הריאלטי שכבר אמרתי 200 פעם שיש לי מספיק חברים שרואים ריאלטי.

באמת שאני כל פעם מחדש מופתעת מהתגובות שלך..

Puskas

New member
אני מדבר בולשיט ואת משחררת יהלומים נכון?

1. לא הגדרת כמות אבל להגדיר אפילו אדם אחד שקרוב אלייך ככזה, זה מגעיל.
2. תתערבי ואני מתערב איתך שרוב הכוסות החד פעמיים לשתייה חמה הם בצבע בהיר.. אז מה אם התערבתי? תוכיחי או תקחי את דברייך בחזרה.
3. ראיתי הודעות נטולות קביעה חד משמעת שפתוחות לדיון ענייני וראיתי הודעות כמו שלך שהן בעצם סתם פריקת עול ללא כל מטרת דיון בהמשך.
4. חיפשת ופרקת, אבל לא היית צריכה לתת לזה גוון של דיון פתוח כאשר את מקובעת להחריד בדעותייך.
5. אל תרוצי.. הם נחותים מדי בשבילך אני מניח.. ולא נתפסתי על ריאלטי, לדעתי אין פסול בכלל בצריכה של תרבות פופולארית,
מי שרוצה לשמוע מוזיקת מועדונים ולהתשתכר בפאב כל סופ"ש, זו זכותו המלאה והוא רשאי לעשות זאת מבלי שכל מיני מקובעים כמוך יקטלגו אותו כערס/טיפש/שטחי ושאר ה"מחמאות" ששחררת פה בקצב.

מופתע שאת מופתעת אחרי שכמה אנשים כתבו לך דברים דומים.

spaysi8

New member
שיעשו מה שבא להם

כל האנשים ששומעים מוזיקת מועדונים ומשתכרים ו-וואטאבר,
הם פשוט לא החברה שאני בוחרת לעצמי, וזכותי.

והשרשור הזה כיף ומעניין,
אז הוא לא נפתח לחינם :)

Puskas

New member
כן זו זכותך

אבל לא מהסיבות שציינת, לא כי הם טיפשים או שטחיים אלא כי יש להם תחומי עניין אחרים שלא מעידים כלל וכלל על בני האדם שהם.
אולי הם נורא חכמים ובעלי תחומי עניין רבים שאחד מהם זה מסיבות ואלכוהול.
בקיצור, אל תכלילי ואל תקטלגי אנשים.

spaysi8

New member
הם שטחיים ב-ע-י-נ-י

וזכותי לקטלג ולהכליל, מדינה דמוקרטית וזה :)

Puskas

New member
לא, זו לא זכותך

כי הפוסל במומו פסול ואם את עכשיו פוסלת אנשים סתם בלי סיבה אמתית בגלל איזושהי אמת מידה הזויה שהמצאת,
אז כך אחרים יעשו לך שלא בצדק כי זה לא שאדם שלא מכיר אותך בכלל כבר בא ופוסל אותך על סמך תחביב אחד קטן שהוא ראה שיש לך.
אני מניח שלא תחיי טוב אם מישהו יגיד לידך "כל הערבים האלו מחבלים זבל וצריך להרוג אותם"
או "כל השמאלנים האלו הם עוכרי ישראל וצריך להעיף אותם מהמדינה, אז יאללה מרזל לשלטון!"

אל תכלילי ואל תקטלגי כי יש אנשים טובים מכל סוג וזה כולל אנשים שלא מיישרים קו איתך בכל תחום ועניין.
אבל אני רק יכול להניח שלא בא לי לשמוע את הדעה שלך על עמדות פוליטיות כי ניראה לי שאת תגידי בול מה שנתתי פה בדוגמא רק לצד השני..

spaysi8

New member
רגע רגע

אתה רוצה שנבדוק ביחד מהי זכותי במדינה הזאת בתור אזרחית במדינה דמוקרטית?
זכותי המלאה לא להתחבר לאנשים מאיזה סיבה שבא לי, ולפסול אותם מאיזו סיבה שבא לי.
אם בנאדם רוצה לפסול אותי, אגב אני בטוחה שאתה פסלת אותי :)]),
בעיה שלו.

תפסיק עם הציווים שלך, אני לא הכלבה שלך,
ואני אכליל ואקטלג כעוות נפשי (ועכשיו סתם להגזים כי אני זורמת איתך,
אני לא באמת מכלילה ומקטלגת כל בנאדם על סמך משהו קטן,
אבל זה מה שהחלטת שאני, אז נזרום איתך)

spaysi8

New member
ואגב,

שמת לב לשורה שכתבתי שאני בנאדם שקשה להתחבב עליו,
וגם שלאחרים קשה לחבב אותי?

אה, סליחה, כבר כמה אנשים סיכמו פה שאתה פאקינג קורא סלקטיבי.

Puskas

New member
תעשי מה בא לך

אבל אל תתפלאי כשאת לא מצליחה למצוא יותר מדי אנשים שיתאימו לך..
בסופו של דבר אם את יודעת שאת קשה ואת לא מנסה לשנות כלום אז מה זה אומר עלייך?
ותסלחי לי אם אני לא קונה את זה שאת איזה עילוי מיוחד.. בטוח שעל כל מטר רבוע יש 2 כמוך לפחות (שכלית ולא מבחינת אופי תודה לאל).

ולא, אני לא פסלתי אותך, אני פסלתי את הגישה שלך בדיון הספציפי הזה, אולי בדברים אחרים יש בך שמץ של היגיון אבל לא בנושא הזה.
מצטער אבל את בהחלט מתנשאת שלא בצדק.

ואגב.. לא חושב שאני קורא סלקטיבי כי הרי זכותי להתייחס למה שניראה רלוונטי בעייני במה שכל אחד רושם,
אם יש דברים שלטעמי מיותרי ויכוח ואם יש דברים שאני מסכים עליהם אז ברור שאני לא אבחר להרחיב עליהם דווקא..
אלו הדברים שנראים לי בלתי סבירים, שעליהם אני אגיב כמובן..
רוצה לקרוא לזה סלקטיביות? סבבה.. אבל תבדקי עם עצמך אם את מגיבה לכל פסיק ופסיק בכל פוסט אליו בחרת להתייחס.

spaysi8

New member
מי לעזאזל אמר שאני עילוי מיוחד?!

אתה חי בסרט, לגמרי.

אז הנה אפיזודה קצרה מחיי...

עברתי 3 וחצי שנים בשירות הלקוחות של YES. כשהחלה העונה הראשונה של "הפח הגדול" (סליחה מראש, ככה אני מכנה את התוכנית המגוחכת הזו) היו לנו עשרות טלפונים ביום של אנשים שהתמרמרו שהם צריכים לשלם כסף על הערוץ, ובכל זאת בסוף הזמינו אותו בסוף כמו גדולים.
לילה אחד, אני מקבלת טלפון מלקוחה היסטרית (באמת שאין דרך אחרת להסביר את זה. היסטרית!) שמתלוננת בפניי וחופרת לי על זה שיש כבר רבע שעה תקלה בערוץ 20. אני מסתכלת בטלויזיה במוקד ולא מבינה על מה היא מדברת... הכול נראה תקין. אני שואלת אותה אם היא יכולה להסביר לי את התקלה, והיא עונה לי "כן, הערוץ תקוע, שום דבר לא זז!"
אני כמעט דופקת את הראש בשולחן כי אני מבינה שאני מדברת עם מטומטמת ועונה "גברת, השעה 4 לפנות בוקר. הם פשוט ישנים!"
אח"כ במהלך אותה משמרת קיבלנו עוד כמה שיחות כאלו מכל מיני משועממים שהיו בטוחים שזה שאחת המצלמות מכוונת דווקא למטבח אומרת שיש תקלה בערוץ או שעושים להם דווקא... טיפשים בהחלט. אפילו יותר מנעל.

Puskas

New member
עבדתי שנה בשירות הלקוחות של יס

ואני זוכר את כמות ההזמנות אך מספר לקוחות יס הוא מיליון וקצת לערך, משמע שביעית ממספר תושבי המדינה,
הלאה, נכון שעשרות שיחות לכל אחת מעשרות הנציגים זה נשמע המון אבל זה סה"כ כמה אלפי שיחות בשבוע המטורף הראשון להזמנות,
אלפי הזמנות מתוך מיליון לקוחות, זה לא אחוז כל כך גבוה תאכלס נכון?
האחוזים דומים בהוט ולכן אני חוזר ואומר שני דברים:
א. רוב המדינה (כולל חלק מצופי האח) הם אנשים מצוינים בעלי תחומי עניין רבים שבסה"כ מחפשים מנוחה קלילה אחרי יום קשה ובריחה קלילה משגרת חיים לוחצת.
ב. צפייה בריאלטי לא הופכת אדם באופן אוטומטי לאיזה אידיוט ריק מתוכן.

מעבר לכך ששיחות מצחיקות ומטופשות היו לכולם אבל זה לא אומר שישר צריך לזנק ולחתוך את הצד השני..
זו בדיוק הגישה הזו של אנשי שירות לקוחות, הגישה המזלזלת של נציג שבטוח שללקוח צריכה להיות אותה הבנה שלו בתחום,
גישה קצרה ועצבנית של נציג שלא עונה לשיחה בחיוך אלא עונה במטרה לסיים אותה כמה שיותר מהר,
נציגים שבטוחים שהלקוח תמיד מנסה לעשות להם רע ולא חס וחלילה שהחברה שלהם עשתה לו משהו שהוא לא אהב.

יש אנשים חארות, יש אנשים טמבלים (בלי קשר לתרבות פופולאר), יש אנשים שחצנים ויש מעצבנים,
אבל הם לא כולם נמצאים תחת קטגוריה של צופי האח הגדול ולא כל צופי האח הגדול נכנסים לקטגוריה של אותם אנשים "בעייתיים"

אתה אולי קורא ספרים באייפד...

אבל בעיניי ספרים באייפד הם לא ספרים. ספרים זה משהו שאפשר לעשות לו "אוזני חמור" בדפים, שאפשר להסניף את הכריכה שלנו (אני בטוחה שלא רק אני עושה את זה
), ספר זה משהו שיש לו אישיות ושאפשר להשאיל אותו לחברים...
בא האייפד ומעך את הפורמט של הספר לקובץ דיגיטלי משעמם. ורק תנסה להשיג ספרים נדירים או ישנים יותר בגירסא לאייפד... (תדווח לי איך הלך. אני בטוחה שתתייאש מהר מהחיפושים...)

זה שהעולם מתקדם טכנולוגית לא אומר שהמדיה המודפסת הולכת ונעלמת, אלא בדיוק להיפך, וזה לא אומר שהמדיה הדיגיטלית טובה יותר או פופולרית יותר.
זו פשוט עוד דרך לקרוא ספרים... ובעיניי לא רק שהיא לא נוחה, היא גם מעצבנת.

Puskas

New member
אממ..

זו אולי דעתך אבל המלל הוא אותו מלל גם בספר שמחזיקים פיזית ביד וגם בספר שבתוך האייפד..
גם אני מעדיף עיתון כתוב פיזית בידיים מאשר עיתון סרוק באינטרנט..
אבל זה לא אומר שאני אסתכל שונה על כאלו שצורכים את המידע שלהם באינטרנט על חשבון עיתון.

וחמודה שלי יש לי חדשות בשבילך בעניין המעבר ממדיה מודפסת למדיה מקוונת, זה בדיוק מה שקורה!
העיתונות המודפסת הצטמצמה בכמעט חצי בעשור האחרון (מעריב והארץ ירדו דרסטית בתפוצה וגם ידיעות נפגע),
לעומת זאת האפליקציה של ידיעות באייפד (לא YNET כי זה דסק אחר אלא ממש מקבלים את העיתון המודפס רק באינטרנט) מתחזקת מיום ליום,
אתר YNET ואתר NRG ושאר האתרים מתחזקים ועולים בכמות הכניסות ככל שהזמן עובר.
יותר מכך, במעריב עדיין רוצים לבטל את העיתון היומי ולהעלות אותו באינטרנט בלבד ולהדפיס עיתון רק בשישי.
בארה"ב עיתונים גדולים וחשובים סגרו את הבסטה ועברו לגרסאות אינטרנט בצורה בלעדית וללא גרסה מודפסת.
גם בשוק הספרים המצב הזה מתפתח ובעוד 20 שנה, לא בטוח בכלל שכל ספר יצא גם מודפס, חלק יצאו ישר לאינטרנט.

א. אני לא "חמודה".

ב. חשבת על זה שאנשים היום עדיין אוספים כרטיסי ביקור, למרות שתכל'ס קל יותר לשמור את המידע בסמארטפון? חשבת על זה שחוץ מהעיתונים סטימצקי מכניסה לא רע ממכירת ספרים מודפסים?
מעריב בקשיים כבר הרבה זמן מאז שנוחי דנקנר קנה את העיתון... אבל זה לא אומר שהמדיה המודפסת הולכת ונכחדת. ממש לא. והם לא יעלו את העיתון רק באינטרנט מכיוון שעדיין יש ציבור של קוראים מבוגרים שמתקשים עם טכנולוגיה, ומי כבר קורא מעריב, בינינו, אם לא הם?

Puskas

New member
לא חמודה?

גם מחמאה זה רע? נו שיהיה..
בכל מקרה תרצי או לא תרצי העולם המקוון תופס וימשיך לתפוס את מקומו של העולם המודפס.. למה? כי זה חלק מהקדמה הטכנולוגית.
אני לא מת על זה ובתור עיתונאי לעתיד הייתי שמח אם כתביי יפורסמו גם מחוץ לאינטרנט אבל בסופו של דבר צריכים להתמודד עם המציאות.
המציאות היא שהנפילה של מעריב החלה עוד לפני דנקר (עובדתית זה מופיע בסטטיסטיקה) ושהארץ יורדים באופן קבוע באחוזים ולמעשה מה שמחזיק אותם בחיים זה דה מרקר שמוכר יותר מהעיתון הראשי של הארץ.
המילה הכתובה באופן טבעי מאבדת ממעמדה אל מול המילה הוירטואלית כי ככה העולם מתנהל.
בדיוק כפי שהעיתון לקח את המקום של הרצים שמסרו הודעות ובדיוק כמו שהפס הנע תפס את מקומן של ידיים עובדות, כל קורה גם בנושא של וירטואלי מול מודפס.

מבוגרים? בסדר, הם לא שוק כל כך גדול ובסופו של דבר כיום הדור של בני ה-50 וה-60 גם מבינים ברובם מספיק בשביל לתפעל מחשב ואינטרנט..
עוד 20 שנה אלו שהיום בני 50 (והם אוכלוסיה שמסתדרת מעולה עם טכנולוגיה) יהיו בני ה-70 החדשים וישתמשו באינטרנט.

למעלה