העולם שטחי.

the new L

New member
תוך עשר שנים יהיו מסכים שירגישו פיזית כמו

דפי נייר, אפילו תוכלי לקמט אותם.

spaysi8

New member
הזלתי דמעה!

תמיד עניין אותי לדעת איפה אני על הסקאלה,
בעיקר כי יש לי ידיד (mad alot, אני לא מדברת עליך) שיש לו 140,
והוא גאון ואני מתה עליו ואני חושבת שהוא אחד האנשים הכי חכמים שאני מכירה,
ובא לי להיות כמוהו :p

AlabamaW0rley

New member
אני יותר מגניבה ממך

לחבר שלי יש IQ 156 !!! ננה

אבל הוא לא כזה גאון, אם כי די חריף, ואני גם מתה עליו.

סביר להניח שגם את בחלקים היותר מבודדים על הסקאלה.

spaysi8

New member
וואו!

זה ממש מטורף!
ותתעלמי מmad alot, הוא פשוט גבר וסיכמנו שגברים הם חד-מימדיים :p

Peace and Love3

New member
איך אנשים שלא רואים האח הגדול תמיד גאים בעצמם

על כך שהם לא רואים את זה, ודואגים תמיד לספר לכולם כמה זה טיפשי ושטחי ולא מעניין.

הדור שלנו לא מטומטם בגלל תוכניות הריאליטי, הוא היה מטומטם עוד לפני שהגיע לראות את התוכנית, אי לא יודעת למה זה ככה, ולמען האמת אני לא חושבת שהדור שלנו יותר מטומטם מדורות קודמים. פשוט להיות טיפש ושטחי זה נורא נחמד, ונורא קל, ונורא נוח, ולפעמים אני חושבת הלוואי שהייתי סתומה, זה היה חוסך לי המון מחשבות מיותרות ומדכאות. ובכלל, תמיד יהיו אנשים יותר אינטיליגנטיים מאחרים, ותמיד היותר אינטיליגנטיים יראו את הרוב כטיפשים, גם קחי בחשבון שטיפשים עושים יותר רעש באנשים חכמים, אז רואים אותם יותר. (גם בפייסבוק, וגם פאקצות וערסים צווחניים ברחוב).

אבל אל תאשימי את הריאליטי, בתור חובבת טראש מושבעת, זה נורא נחמד מידי פעם לשים את המוח שלך ב"הולד" ולראות חבורת דבילים רבים על שטויות, או איזה סרט אימה עם עלילה כל כך גרועה שזה מצחיק. יש מספיק זמן לחשוב על דברים ברומו של עולם.

בקשר לאיפה פוגשים אנשים נורמליים. תכלס אני לא יודעת, תמיד חשבתי שאני אפגוש אותם באוניברסיטה, אבל כנראה שאני לא אלך לאוניברסיטה בשנים הקרובות, אז צריך למצוא פתרון אחר.
בגדול, הם בכל מקום, פשוט צריך לחפש אותם יותר טוב, כי הם בדר"כ נשארים במשרד שלהם עם איזה ספר או מחשב, ולא משתתפים בשיחות קולניות על מה זה אמר לזאת.

spaysi8

New member
אני טענתי שזו עסקת חבילה

ויש לי חברה שכותבת פה גם שהיא מהממת וחכמה ומדהימה ועדיין רואה "האח הגדול", אז זה לא שאשלול בן אדם על זה.

אני מסכימה שהטמטום החל עוד לפני אבל אני רואה אנשים שגדולים ממני (נגיד באיזור גיל ה40) ושומעת סיפורי ילדות וזה פשוט לא אותו הדבר!
אני כן חושבות שהטיפשות התחדדה וגדלה ואנחנו כרגע
במצב שלג'סטין ביבר יש מילארדים של צפיות ביוטוב, וזה מפחיד אותי
שלשם העולם שלנו הגיע.

אני מקווה להתקבל לאוניברסיטה עוד שנה ומקווה שם להכיר אנשים שמתאימים לי,
אבל נכון להרגע אני די לבד.
כי כמו שאמרתי, האנשים שכבר יש לי, עסוקים.
אם אכיר אנשים שלומדים איתי את אותו התואר, נוכל להיות עסוקים ביחד :p

Kagg6

New member
סליחה! העולם הוא עגול...

חה חה ...

קיצור לדבריך- את מה לעשות, צריך פשוט לדעת איך לאכול את כל אלה שהם בורים לחלוטין, אבל יש הרבה אנשים שאוהבים ריאלטי אבל לאו דווקא סתומים, אל תכלילי

spaysi8

New member
שוב,

לא מכלילה, נתתי פה דוגמאות.

אני מנסה להתמודד אבל אני לא בחורה סבלנית במיוחד :p

the new L

New member
בדיוק להפך

כיוון שאני מדבר על כדור במקום על עיגול, אני מוכיח חשיבה רב מימדית

Kagg6

New member
סבבה,

סוג של כדורי, אליפוטי, בלי פינות. חוץ מהחלק ההוא שאתה נופל מהים

Purple Mushroom

New member
לא הבנתי את ההקשר

בין ההודעה לבין השאלה בסוף.
יכול להיות שאת צודקת. והתשובה אולי נמצאת בספיריט, או אצל הגורל, או אצל אלוקים.

יכול להיות שהתשובה זה אסקפיזם, או סם ההמונים.

אפשר לכתוב שאני שואף להיות נורמלי.
היתה לי שיחה על זה פעם, עם המדריך,המלווה שלי בקבוצת הקופרטיב, שהיתה פעילה במיוחד בשנת 2011, קהילה של פגועי נפש, עם מדריכים, שסיפחה לעצמה במיקום שהיה קיים עד תחילת ינואר 2012, בבן יהודה.
בקיצור, המדריך שלי א', אמר לי פעם על משהו נורמלי, נורמלי מבחינתו, זה משהו שמישהו עושה, וזה מקובל על הרוב.
אם הרוב מטומטם מטלויזיה, וזה מהווה עבורו אסקפיזם גם, אז אנחנו, שמחפשים משהו מעבר לתרבות הפופ, אנחנו הלא נורמליים.
גם עם רוב האנשים מתעוררים בתחילת הבוקר, והולכים לעבודה, והרבה לפני חצות הולכים לישון, כי למחרת עוד יום עבודה,
אז לכתוב הודעה ב 3:00 בלילה, זה לא נורמלי.
לחיי הלא נורמליים. ובאמת די קשה לחיות בעולם שתיארת, ולא להשאב לתוך זה, לתרבות הכלום הזאת. האדם מחפש משמעות מעבר. בשאיפה לחיים יותר בריאים, משמעותיים, ומעניינים.
ואוהבים :). ושמחים, הודעה מאוד מיוחדת, אהבתי.
:).
א.א.
=]
ובכל זאת לגבי השאלה, בכל מסגרת שהיא, לפי גורל, או תוכנית אלוהית כלשהי. לימודים, עבודה, תחביב, וגם כאן,
אני אגב, לא עסוק בתואר, ו"מחפש" עבודה בחצי משרה. "עסוק" רק לכאורה. די פנוי למען האמת. (רק עם סדר יום די הפוך, ער במיוחד רק בלילה):)...
=]
=]

NSW2

New member
נורמלי זאת מילה מאוד יחסית.

מבחינתי יש 2 פירושים ל"נורמלי".
מה נחשב נורמלי בשבילך ?
הנורמלי הזה הוא אישי על פי התפיסות שלך.
וכאן תשאלי את עצמך מה את מחפשת באנשים ?

והנורמלי השני זה מה נחשב נורמלי ברמה החברתית ?
וכנראה שהיום זה די נורמלי לשבת מול הטלויזיה ולראות ריאלטי.
ולהתעסק בדברים שטחיים כמו שהגדרת את זה.
מה שכן כדאי לזכור שבטלויזיה רואים את הדברים באופן מאוד חד מימדי.
זה לא בהכרח מייצג את כולם.

אז אם הנורמלי בשבילך זה משהו אחר.
מין הסתם בתוכניות ריאליטי את לא תמצאי את האנשים האלה.
וגם לא במקומות שיגרתיים.
מין הסתם האנשים האלה עוסקים בדברים שהם נחשבים לא ממש "נורמלי" ורגיל ברמה החברתית.

spaysi8

New member
אויש, כואב לי הראש

אם זה לא היה ברור עד עכשיו- הפוסט הזה הוא מראות עיני בלבד,
כמובן שאני מדברת על "נורמלי" בשבילי, ולא מה שמישהו אחר מחשיב כנורמלי.

the new L

New member
אל תשפטי אנשים כל כך מהר

אנשים באים במגוון גדול מאוד של צורות, העדפות וכו'. אני אספר לך בקצרה איך הרקע שלי הביא אותי למסקנה הזאת:

אני ביליתי שנים רבות בתוך הבועה האוניברסיטאית (ככה זה כשעושים תואר ראשון שני ושלישי....). ומתוך הבועה הזאת, קל לסווג את האנשים מחוץ לבועה הזאת כשטחיים שכל מה שמעניין אותם זה האח הגדול.

מתישהו, לקראת אמצע הדוקטורט שלי, לקחתי על עצמי תפקיד ניהולי התנדבותי בעמותה למען בעלי חיים. פתאום, התחלתי להיחשף להרבה מאוד אנשים שונים מאוד מאוד. ואת יודעת מה? מבין האנשים האלה, צופי האח הגדול, חסרי התארים, "השטחיים", גיליתי המון אנשים עם לב זהב. אנשים שכשלמדתי להכיר אותם לעומק, גיליתי שבעצם יש להם רבדים נוספים שקשה היה לראות במבט ראשוני. ודווקא מבין האנשים האלה, מצאתי הרבה מאוד חברים נפלאים, כולל החברה המדהימה שלי

אז בקיצור, אל תשפטי אנשים על שטחיות כל כך מהר. הרבה פעמים, יש הרבה יותר מתחת לפני השטח.

spaysi8

New member
אני לא מבינה מאיפה המסקנה הזאת..

אני לא אומרת שמי שלא עושה תואר הוא שטחי!
ושוב בפעם המליון אני מדגישה שמבחינתי "טיפש" זה לא אדם ללא השכלה,
זה אדם שלא רוצה להרחיב את הידע שלו!
להרחיב את הידע לא אומר ללכת ולעשות תואר, זה אומר לצאת מהבועה של הבורות שהוא נמצא בה, זה יכול להיות במליון דרכים אחרות!

תאמין לי שעם כל הביקורתיות שלי, אני תמיד מנסה להכיר יותר לעומק ולא לשלול, אבל לצערי יש הרבה אנשים סביבי שאין בהם שום עומק,
לא קשור אם יש להם או אין להם תואר..

למעלה