תשובה (בעיקר לקשיי ההבנה...)
אני אתחיל במשהו יפה מ"טוביה החולב" : הוא שואל שם את אשתו : "תגידי ,אותי את אוהבת ?",והיא עונה לו : "שלושים שנה בישלתי לך כיבסתי לך ....אם זאת לא אהבה אז מה כן ?". כאדם שהוא כן רומנטי ואוהב מטבעי, אני חייב לאמר שקשה לי מאוד להגדיר מהי אהבה,אך ודאי שמושג האהבה הרומנטית אינו קשור בשום דרך או צורה באופן הכרחי קיומי למין. אמנם,כפי שכבר ציינתי לא אחת מעל דפי פורום זה ,קיימות אצל רבים באוכלוסייה התניות אסוציאטיביות בהוויוריסטיות (כלומר שנלמדו בתהליך חינוכי) שמחברות בין אהבה למין.אך אלו הן התניות בלבד שאינן קיימות כשלעצמן,אלא במסגרת מערכת ההקשרים הרעיונית שהוטמעה היטב במוחם של רבים.הדבר דומה למעשן כבד,שכבר אינו יכול בשלב מסוים לחשוב על סעודה טובה מבלי שמייד תצוץ במוחו הסיגריה שאחרי הסעודה. לעיתים הדבר ממש הופך לחלק מאותו אדם עד אשר הוא אינו יכול לקבל את עצם קיומה של ארוחה טובה ללא הסיגריה העוקבת. לגופו של עניין,אצלי אישית רומנטיקה מתחברת עם המון צורות,שמבחינתי האישית כן מחוייבות המציאות - של הבעת חיבה פינוק ואיכפתיות אינטימית ברמות משתנות,אך לא מין. רגשות עמוקים אלה באים לידי ביטוי מבחינתי ,לעיתים באוירה המתאימה לתחושת הקירבה המסויימת והיחודית (נעימה שמדברת לשניכם,ניחוחות שנוגעים לשניכם וכו') במגע של ליטוף,או מסג' מרגיע וכל פינוק אחר שאומר לבחורה שאיתך ב"אנדר סטייטמנט" שחשבת עליה גם כשהיא לא היתה לצידך במהלך היום (למעט מין עד כמה שזה תלוי בי...). לדעתי ,הרומנטיקה היא עוצמתית עוד הרבה יותר בשלבים בהם גבר ואישה מגיעים לתקשורת על גבול הטלפתית ויכולים לתקשר גם בשתיקות,יכולים להינות זה מחברתו של זה גם כשכל אחד עסוק בדבר שונה, אך שניהם נהנים לעסוק בזה כשבן/בת הזוג לידם.יש בצורך הזה עוצמות חזקות.מי שלא חווה זאת לא יבין. למיניים ששואלים זאת אתן מספר דוגמאות הממחישות זאת היטב : הביטו בסבא וסבתא שלכם וראו לעיתים איזו דאגה הדדית עמוקה וכנה ואיזה חיבור נפלא יש בין הנשמות שלהם שיודעות לקרא בעל פה זו את זו.אהבה שזוגות צעירים מיניים יכולים רק לחלום על עומקיה ואיכותה.וראו זה פלא ,זוגות אלו בגיל השלישי ,לרוב לא חוו יחסים מיניים מזה עידן ועידנים ,אולי 20 שנה ויותר,אך הגחלת שלהם בוערת מתמיד ומוצאת את ביטויה לעיתים ביד על כתף ובמבט אוהב בעיניים וסעד הדדי על כל צעד ושעל. אז חברים יקרים השואלים אותנו ,כל שביכולתי להמליץ לכם: "עיינו שוב בערך 'אהבה ' ואחרי שתעמיקו לחקור בו,שובו וספרו לנו את חוויותיכם". peace and love