העשרת השאלות הנפוצות

Limbonic Art

New member
שאלה ותעשו זאת ברור לקשיי הבנה../images/Emo123.gif

האם אסקסואלים מסוגלים לאהוב? אני פשוט נסיתי להסביר ולא הבינו .. נסו אתם

Limbonic Art

New member
או האם יש רומנטיקה ללא מין

בעבר עניתי כך ועדיין שאולים את זה לא יאמן!: "כן אנחנו מסוגלים להתאהב , מסוגלים להיות מסוחררים מאהבה רק ללא המין , אין משיכה פיזית , אבל אהבה עמוקה חזקה, בהחלט יכולה להיות בין בני זוג אחרי הכל -זוג נורמלי ואוהב בדר"כ כלל מתאהב בהתחלה ללא המין - כך שזה בדיוק אותו הדבר אצל אסקסואלים -רק ממשיך באותו קו. לגבי מהות קשר זוגי אוהב לבין סתם ידיד/ה- כמובן שיש הבדל, איך, אם כך, יבחר אדם מי יהיה בן/ת זוג אם לא יהיה הבדל /שוני או משיכה כלשהי שונה מסתם חבר קרוב? בין בני זוג אסקסואלים קיים הכל - קשר לכל דבר , ומיוחד בדרכו - אף אחד ברחוב לא יוכל לדעת אם יראה זוג אסקסואלים מחובקים, לשער מה הם עושים בלילה או לא, כי אנחנו רגילים. לא מסכימה שמין הוא הדבר הכי חשוב בקשר גם בין בני זוג מיניים- לא מסכימה שזה כך אצל כולם, אחרת נראה לי מזמן הייתם מפסיקים כולכם(!) להאמין באהבה טהורה ומאמינים שיש בעולם רק סקס (זה אומנם מתחיל להראות ככה כלפי חוץ, אבל יודעת שלא אצל כולם זה כך ומעזה לומר אצל רוב זה לא כך!)" להוסיף? לגרוע? לסקול? כולם מוזמנים!

e i t a n 1 2 3

New member
תשובה (בעיקר לקשיי ההבנה...)

אני אתחיל במשהו יפה מ"טוביה החולב" : הוא שואל שם את אשתו : "תגידי ,אותי את אוהבת ?",והיא עונה לו : "שלושים שנה בישלתי לך כיבסתי לך ....אם זאת לא אהבה אז מה כן ?". כאדם שהוא כן רומנטי ואוהב מטבעי, אני חייב לאמר שקשה לי מאוד להגדיר מהי אהבה,אך ודאי שמושג האהבה הרומנטית אינו קשור בשום דרך או צורה באופן הכרחי קיומי למין. אמנם,כפי שכבר ציינתי לא אחת מעל דפי פורום זה ,קיימות אצל רבים באוכלוסייה התניות אסוציאטיביות בהוויוריסטיות (כלומר שנלמדו בתהליך חינוכי) שמחברות בין אהבה למין.אך אלו הן התניות בלבד שאינן קיימות כשלעצמן,אלא במסגרת מערכת ההקשרים הרעיונית שהוטמעה היטב במוחם של רבים.הדבר דומה למעשן כבד,שכבר אינו יכול בשלב מסוים לחשוב על סעודה טובה מבלי שמייד תצוץ במוחו הסיגריה שאחרי הסעודה. לעיתים הדבר ממש הופך לחלק מאותו אדם עד אשר הוא אינו יכול לקבל את עצם קיומה של ארוחה טובה ללא הסיגריה העוקבת. לגופו של עניין,אצלי אישית רומנטיקה מתחברת עם המון צורות,שמבחינתי האישית כן מחוייבות המציאות - של הבעת חיבה פינוק ואיכפתיות אינטימית ברמות משתנות,אך לא מין. רגשות עמוקים אלה באים לידי ביטוי מבחינתי ,לעיתים באוירה המתאימה לתחושת הקירבה המסויימת והיחודית (נעימה שמדברת לשניכם,ניחוחות שנוגעים לשניכם וכו') במגע של ליטוף,או מסג' מרגיע וכל פינוק אחר שאומר לבחורה שאיתך ב"אנדר סטייטמנט" שחשבת עליה גם כשהיא לא היתה לצידך במהלך היום (למעט מין עד כמה שזה תלוי בי...). לדעתי ,הרומנטיקה היא עוצמתית עוד הרבה יותר בשלבים בהם גבר ואישה מגיעים לתקשורת על גבול הטלפתית ויכולים לתקשר גם בשתיקות,יכולים להינות זה מחברתו של זה גם כשכל אחד עסוק בדבר שונה, אך שניהם נהנים לעסוק בזה כשבן/בת הזוג לידם.יש בצורך הזה עוצמות חזקות.מי שלא חווה זאת לא יבין. למיניים ששואלים זאת אתן מספר דוגמאות הממחישות זאת היטב : הביטו בסבא וסבתא שלכם וראו לעיתים איזו דאגה הדדית עמוקה וכנה ואיזה חיבור נפלא יש בין הנשמות שלהם שיודעות לקרא בעל פה זו את זו.אהבה שזוגות צעירים מיניים יכולים רק לחלום על עומקיה ואיכותה.וראו זה פלא ,זוגות אלו בגיל השלישי ,לרוב לא חוו יחסים מיניים מזה עידן ועידנים ,אולי 20 שנה ויותר,אך הגחלת שלהם בוערת מתמיד ומוצאת את ביטויה לעיתים ביד על כתף ובמבט אוהב בעיניים וסעד הדדי על כל צעד ושעל. אז חברים יקרים השואלים אותנו ,כל שביכולתי להמליץ לכם: "עיינו שוב בערך 'אהבה ' ואחרי שתעמיקו לחקור בו,שובו וספרו לנו את חוויותיכם". peace and love

Limbonic Art

New member
היה עוד שאלה לא מזמן

האם אסקסואלים אינם משדרים מיניות/ סקסיות?

e i t a n 1 2 3

New member
לדעתי...

אמר פעם איש חכם בשם יוסי שריד : "כשנוצר רושם מסוים לעיתים אשם בו המרשים ולעיתים אשם בו המתרשם...". לא אחת נאלצתי לאמר : אם מישהי מצאה בי רמזים מיניים אז הכל בראש שלה וזו הבעייה שלה.אני לא שידרתי את זה ואם זה התפרש כך,זו הבעיה של זו שמפרשת.אין לי שליטה על הפרשנויות ועולם ההזיות של כל מי שנתקל בי ביומיום. ולגבי כל מקרה כזה -אני מראש מכחיש כל קשר....עניין ביולוגי לחלוטין שחבוי אולי בלי ידיעתי או העדפתי במבנה הפנים או הגוף....

Limbonic Art

New member
האם המיניות מסביב מפריעה לכם?

תשובה אמורה להיות כמו "בהאם אתם נרתעים ממין" , אבל שיהיה .

e i t a n 1 2 3

New member
תשובה...

ללא שום קשר להיותי א-מיני ,המיניות, באופן הזול שהיא נחשפת והשימוש הציני והמסחרי שבה דוחה אותי. מכיוון שמדובר בנושא שמעצם טיבעו הוא בחזקת צינעת הפרט,העיסוק הדבקני והאובססיבי בו שבא למלא לטעמי סוג של ריק תרבותי בחברה של היום,אינו במקום ללא קשר להעדפה. באותה מידה איני אוהב לראות כל עניין שהוא פרטי אישי ואינטימי של אדם כשהוא נחשף ברבים.בעניין זה צורמת לי מאוד גם הרדוקציה של האישה בפרסומות לאיבר המין שלה והפיכתה לכלי שרת בידיהם של ארגונים מסחריים תוך שהם מחזקים את העיוות החמור וההשפלה בדרך זו של מעמד האישה וערכה הראוי כאדם אוטונומי וחופשי. כא-מיני,אני בהחלט לא נהנה מעודף העיסוק במין,אולי בעיקר משום שזה לא קל בעולם שלנו להתמודד עם שאלות חודרניות וחטטניות לגבי מיניותו של האדם הנשאל על ידי חבריו.לגבי קיומה של מיניות סביבי, בהנחה שאין שאלות מיותרות ,זה לא מפריע לי יותר מידיי.אני הרי אדיש לזה. באופן כללי,אם לחזור לעניין הקודם של פרטיות וצנעת הפרט,בעניין הזה אני מחובר מאוד לגישה האמריקאית המכובדת הגורסת שאין לחטט כלל בענייניו האישיים של אדם,אם לגבי מצבו הכלכלי העדפתו המינית או אי העדפתו וכן הלאה. יש בזה הרבה יותר מכובדות מהחיטוט הישראלי הכמעט רכילותי וגס ולא רק בענייני מין. כמו כן,עצם המיניות שסביבי היא שיקרית בעליל ונובעת לטעמי לא אחת מהנורמות החברתיות שלפיהן גבר שאינו בעל מיניות גועשת ו"צייד סידרתי" של בחורות ,אינו גבר או זוכה להרמת גבות מצד חבריו שחלקם בעצמם בעלי יצר מיני אפסי גם אם לא בדיוק א-מיניים מוחלטים כמוני, אך מעולם לא יאמרו זאת בגאון.כלומר הדבר אינו משקף מציאות ובכך חומרתו עולה בעיניי עשרת מונים.

korpiklaani

New member
זה דומה לשאלה עם ההתנזרות

אפשר לעשות פה משחק מילים או לומר בפשטות שלפספס אומרים על דבר שרוצים ,כמהים ומעוניינים בו לא על דבר לא מעניין ולא רצוי . כמו שאני לא אוכל דגים ואני לא מרגיש שאני מפספס טעם נפלא

Limbonic Art

New member
כן

זה הולך לפי העדפה רומנטית יותר נכון משיכה רומנטית/נטייה או זהות מינית, רק ללא המשיכה המינית.

p019

New member
השאלה האהובה עלי:

אני מעוד פתוח ומבין. אבל, איך יכול להיות שאנשים לא מרגישים צורך במין? לא יכול להיות שקיים דבר כזה ... (טוב, אני לא זוכרת איך זה ממשיך, כי אני מפסיקה לקרוא אחרי הפתוח והמבין - איך זה שכל ה"פתוחים והמבינים" בעולמנו - סתומים כמו בלוק?)

korpiklaani

New member
ניסיון לתשובה סבירה

אנחנו לא מרגישים צורך למין , מין אינו צוריך בסיסי בחיים כמו אוכל , שתייה , שינה מבחינתנו זה רק משחק שאנחנו לא מוצאים עיניין בו, לא מרגישים משיכה אליו . גם אצל מיניים יש רמות שונות של צורך במין אצלנו זה לא קיים באף רמה.

p019

New member
אני דווקא חשבתי על משהו כמו

לזה אתה קורה פתוח?!?!!

Limbonic Art

New member
../images/Emo6.gif

צודקת, אבל אם זה יהיה בשאלות נפוצות אז עקיצות נשאיר ביננו

למעלה