העשרת השאלות הנפוצות

e i t a n 1 2 3

New member
הייתי עונה על סוג כזה של פתיח

אבל על אף נסיונותיי הכנים והפתוחים ,שהם בעליל נסיונות ליברליים לחלוטין,אינני מצליח להבין אף אחד שאינו כמוני....

Tristitia

New member
משעשע וציני כטעמי

אבל חשבתי שהמטרה לעשות תשובות לשאלות נפוצות ולא להתחכם עם שאלות מפגרות , אלא יותר בכיוון להמנע לא? שמישהו אחד יענה אם אח"כ שוב יפנו וישאלו אז שוב יהיה אותו סיפור מעצבן של שאלות חוזרות ועדיף אפילו לא לענות

Tristitia

New member
האם יש מחקרים בנושא?

פשוט חיפשתי תשובה ומצאתי את זה: "כיום אין עדיין הגדרה רשמית לא-מיניים. גם באקדמיה לא נעשים כמעט מחקרים על הא-מיניות האנושית. הדיון האקדמי מתמקד בא-מיניות בצמחים, בתולעים ובבעלי חיים אחרים."

p019

New member
יש המון מחקרים על מיניות

אבל על א-מיניות אין ארבה. יכול להיות שעם נשקיע ונעבור על מחקרים על מיניות נוכל להסיק דברים על א-מיניות. אם כי כיוון שמדובר על לקרוא כמות גדולה של מעמרים מדעיים (שזה אף פעם לא פשוט) על נושא שלא מעניין אותי - יקח זמן עד שאני יגרום לעצמי לעשות את זה. אם כי כבר הגרתי לעצמי רשימת מאמרים כזו.

Tristitia

New member
נשמע לי סותר../images/Emo4.gif

מחקרים על מיניות סותרים לגמרי את קיום הא-מיניות אז איך אפשר להסיק מהם מסקנות בכלל? ואם אפשר להסיק מהם ,למה חוקרים לא עשו זאת קודם לכן?

p019

New member
לאו דווקא

אם חוקרים אזורים במוח שמגיבים לגירויים כאלו ואחרים, אפשר לעלות רעיונות שאצל אדם א-מיני האזור הנל לא פועל באותה צורה. כשאתה חוקר משהו - ארבה פעמים אתה מכוון מטרה. כן זו בעיה, אבל לא תמיד פשוט להמנע ממנה. המחקר היחיד שאני מקירה בנושא א-מיניות אצל בני אדם - הוא בעצם מחקר שבוצע לפני שנים רבות - סקר שבוצע בבריטניה, ולפני כ3-4 שנים אנתוני בוגארט הסתקל על הנתונים שוב והסיק כי יותר מאחוז אחד מהאוכלוסיה הם א-מיניים. זה קורה. חלק מחיי המחקר. מצד שני, טוב שזה כך, אחרת לא היה נשאר מה לחקור

e i t a n 1 2 3

New member
ישנן מספר דרכים:

יש כאלה בינינו (כמוני למשל),שבמשך כמה שנים סברו שיתכן ומשהו אינו תקין אצלהם ברמת המשיכה והעניין המיני ,משהו ש"יסתדר בהמשך",אגב כניעה לנורמות ותכתיבים חברתיים (מה שהוביל למספר מערכות יחסים שכללו יחסי מין כחלק אינטגרלי מהמערכת - בתדירויות הולכות ופוחתות ככל שהדבר היה תלוי בי בתוך המערכת הזוגית),עד אשר אתה מבין שמצבך אחר ועליך לחיות איתו בשלום.דרך זו היא לא אחת דרך מפרכת אך מונעת מאידך לבטים ותהיות לא פתורות בהמשך.....כלומר "והיה אם הייתי מנסה...אולי היה אחרת וכו'".אז במקרה שלי ניסיתי למען הסר ספק עצמי. ויש לעומת זאת בינינו שמבטן ומלידה היה נהיר להם העניין ללא כחל ושרק וללא כל חיבוטי נפש כאלה או אחרים,ולא נזקקו לשום ניסוי ותהיה או הוכחה כביכול אמפירית למקומם הטבעי אם כי השונה בעולמינו. בשני המקרים התוצאה היא אותה תוצאה - הכרה ברוכה ובלתי מתנצלת ,אם ניתן ,בהעדפה ובמשיכה הטבעית המתבקשת (כלומר היעדר המשיכה). העיקר הוא לחיות בשלום ובקבלה עצמית שלמה. אחרת קשה להתנהל בעולם הזה לפחות לדעתי.

למעלה