הפגנה נגד החיסון החי המוחלש

snoopytush

New member
הנה המחקר והביקורת עליו

מחקר
http://cdrwww.who.int/immunization/..._bivalent_opf_india_study_lancet_apr_2011.pdf


http://www.rambam-medicine.org.il/index.php?category_id=121

תמצות הביקורת:
ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)

1. "בחיפוש במאגרי המידע, לא מצאנו מחקרי בטיחות על החיסון הזה".
2. "משרד הבריאות הפנה את האצבע למחקר גדול שנעשה בהודו ע"י אנשי ארגון הבריאות העולמי, WHO, ופורסם ב-2010".
3. "החיסון שנבדק לא יוצר ע"י חברת GSK האירופאית, אלא ע"י חברה הודית (חברת pancea biotec)".
4. "החיסון הניתן כיום לילדי ישראל לא נבדק אף פעם במבדק קליני גדול לבחון את יעילותו ובטיחותו. יתרה מזאת, המחקר אליו הפנה משרד הבריאות, אינו רלוונטי בצורה מספקת לחיסון הניתן בישראל".

"לצורך הדיון, נניח שהמחקר רלוונטי":

5. "החיסון אמנם נערך על 900 ילדים, אך רק 159 מהם קיבלו את החיסון הביוולנטי, זה המכיל שני זני וירוס שונים. זהו מספר קטן מאוד! אם לחיסון יש תופעות לוואי הבאות לידי ביטוי באחד לכמה אלפי מתחסנים, הרי יתכן שהמחקר הזה כלל לא יעלה על כך! חיסון המיועד למיליוני בני אדם, ראוי לבדוק על עשרות אלפי אנשים, או לפחות כמה אלפים"

6. "האם החיסון יעיל? הצורה בה משמשים לבדיקת יעילות חיסון נקראת serconversion ומשמעותה היא האם נוצרו נוגדנים כנגד חלבוני מעטפת הוירוס (נוגדנים שלא היו קודם). יצירת נוגדנים אלו עדיין לא מבטיחה הגנה מלאה, אך זוהי השיטה הבטוחה הטובה ביותר כדי לבחון את השפעתו האימונולוגית של החיסון. במחקר שלנו, לאחר מנה אחת של חיסון (2 טיפות), רק 20% מהילדים פיתחו נוגדנים שנמצאו בבדיקת דם כנגד זן סוג 1 ורק 7% מהילדים פיתו נוגדנים כנגד זן מספר 3. כלומר, כ-80% מהילדים לא ייצרו כלל נוגדנים כנגד הפוליו מסוג 1 ו 93% לא ייצרו נוגדנים כנגד זן מספר 3! האם אפשר לקרוא לזה חיסון יעיל?"

7. "לאחר מתן מנה שניה של חיסון, 30 יום לאחר המנה הראשונה, אחוז הילדים בהם נמצאו נוגדנים כנגד וירוס הפוליו, זן 1, עלה ל 86% . אחוז הילדים בהם נמצאו נוגדנים כנגד זן 3, לאחר המנה השניה היה 71% . שיפור משמעותי. אך האם זה מספק?".

8. "נכון להיום, משרד הבריאות לא הודיע על תכנית לחיסון נוסף. כלומר, משרד הבריאות מודע לכך שרק 20% מהילדים המתחסנים יהיו באמת מחוסנים!"

9. "גם אם משרד הבריאות יחליט לחסן את כל הילדים במנה שנייה, הרי שעדיין אחוז משמעותי מהילדים (14%) לא יהיו מחוסנים (בהנחה שהוירוס האלים הינו מזן 1. אם הוא מזן 3, הרי שאחוז הילדים המחוסנים יהיה קטן אף יותר)".

10. "נציין, שגם הילדים בהם נמצאו נוגדנים, כלומר ילדים בהם החיסון נמצא כיעיל, הייתה התפלגות גדולה על פי כמות הנוגדנים. רק לחלק מהילדים הייתה כמות נוגדנים גדולה. נציין שאי אפשר לדעת בוודאות איזו כמות נוגדנים באמת מספקת חיסון פעיל. כך שגם בקרב אלו בהם נמצאו נוגדנים, איננו יודעים בוודאות האם החיסון באמת מבטיח הגנה מהמחלה.

11. "המעקב אחר הילדים נעשה לתקופה קצרה של חודשיים בלבד. לא נבדקה השפעת החיסון בטווח הארוך. למשל, האם הוא מגדיל סיכון למחלות אוטאימוניות או בעיות המשפיעות על יכולת קוגניטיבית, המופיעות ובאות לידי ביטוי בגיל מבוגר יותר (החיסון נבדק על תינוקות לאחר הלידה)"
 
את מצטטת רק מה שנוח לך משם

אני יכול לקחת את דבריו ולצטט חלקית באופן שיציג אותם באור שונה לגמרי... חלק מהאמת לפעמים גרוע יותר משקר. אני יודע את הנקודות האלה לגבי המאמר ויש להן תשובות, למעשה על רובן הוא אפילו עונה בעצמו. מי שרוצה שילך ויקרא שם את הדברים כי הם הרבה יותר מאוזנים מהציטוטים החלקיים שלך.

אני אביא רק משפט אחד מהסיכום שלו:
"לטעמי, לאור כל המידע, הסיכון ממנו חוששים רוב ההורים, הסיכון לשיתוק מהחיסון, הינו זניח."
בהמשך הוא רק תוהה אם החיסון יעיל מספיק למטרת בלימת הנגיף למעשה ולכן האם מבצע החיסון באמת יהיה יעיל (ולא יסכן מדוכאי חיסון לחינם, אם הוא לא באמת יעיל בסופו של דבר).

דרך אגב, הוא כותב מה משרד הבריאות צריך לעשות כדי להחזיר את האמון לציבור. למרבה ההפתעה(?) זה לא ממש קשור לפוליו... הוא כותב הרבה סעיפים שרובם ככולם עוסקים בפיקוח על ענייני תזונה, שזה הרבה יותר חשוב מפוליו בעיניו ("השומן המוקשה גובה בשנה אחת יותר קורבנות, ממה שגבה וירוס הפוליו מאז קום המדינה") ואני מניחה שהנושא קרוב לליבו מתוך העובדה שהוא "מתמחה ברפואה תזונתית, ניקוי רעלים וברפואת הרמב"ם".
 
אני לא עושה עניין מההחלטות השרירותיות של השפה

העברית ולא מגביל את עצמי בחיים לשימוש בסט אחד. בתחילת הכתיבה בפורום השתדלתי לכתוב ללא מין בכלל, ראיתי שזה עוד יותר מבלבל ונצמדתי לזכר בלבד, אבל לפעמים זה מתערבב אצלי בהקלדה במיוחד כשאני מדבר לנשים.

ואם נעזוב תיקוני הקלדה ולשון, יש לך גם תגובה עניינית?
 

פולספגן

New member
מוזר מאוד כי לא נתקלתי מעולם בגבר שכותב בלשון

נקבה
למעט משרד עו"ד הפמיניסטי שמנהלת המשרד דרשה מהגברים לענות לטלפון בלשון נקבה "משרד עורכות דין שלום"

אגב, הפוך זה דווקא כן יכול לקרות בגלל שלפעמים מחסירים אות בהקלדה.
 
בוודאי שנתקלת, אולי לא ידעת שהוא גבר...


זה יכול להיות מקרים בנאליים כמו אנשים שעוסקים בכתיבה (סופרים, תסריטאים, מחזאים וכיו"ב), הומוסקסואלים, עוזרים פרלמנטריים של חברות כנסת... אנשים שעושים זאת במכוון מסיבות של איזון מגדרי (תסתכלי על התקנון של תפוז, כולו כתוב בלשון נקבה) ועוד ועוד......

השפה היא של כולם.
 

פולספגן

New member
אתה משתייך לאחת מהדוגמאות הללו?

אגב, לא זוכרת שהתקנון של
כתוב בלשון נקבה, אך אני מאמינה לך והסיבה שהיא כנראה כתובה בלשון נקבה, היא כי כל צוות
הוא מהמגדר הנשי, למעט המנכ"ל.
 
אני לא חושף את חיי האישיים בפורום...


את לא צריכה להתאמץ לזכור לגבי התקנון, יש קישור בתחתית כל עמוד. הנה, במיוחד בשבילך:
http://www.tapuz.co.il/general/takanon.asp
תהיי בטוחה שכתיבת תקנון בלשון נקבה לא קשורה להרכב העובדים בתפוז בנקודת זמן כזאת או אחרת... זה עניין עקרוני שהחליטו עליו (כמו מרב מיכאלי) ונתקלתי בחיי בעוד דוגמאות כאלה שהלכו בכוונה בהפוך על הפוך. לטעון שזה בגלל שהצוות הוא נשים זאת פרשנות מוטעה שנשענת על עובדות שגויות... שאלתי מנהל פורום שאני מכיר בתפוז והוא אמר לי שבתפוז עובדים גם גברים (גם בהנהלה עצמה, ולא רק המנכ"ל).
 

פולספגן

New member
כן, כן, שמעתי כבר את ההמנון הזה


זה כנראה פרה היסטורי, כי יצאו מנקודת הנחה שרק נשים גולשות ובאמת רוב הגולשים הן מהמגדר הנשי.
אני יודעת שיש שם גברים שמשמשים כמנהלי רשת וכטכנאים, אך לא ככותבי תוכן.
 
מה שכתבת כ"כ מופרך שאני לא יודע מאיפה להתחיל

בכלל... אבל מכיוון שזה ממש לא קשור לנושא הפורום, נניח לזה.
 
למעלה