הצהרה לא ציונית

THE WIZARD 55

New member
ערב טוב לילה...

קודם כל, אמרת שהדרישה היא כפולה...כלומר יש ביקוש רק של 60 איש שזה לדעתי מס' מאוד קטן... בכל פקולטה, או חוג, לא כולם מתקבלים..בגלל שלא מתאימים...והרבה מוצאים את עצמם נוסעים לעיר אחרת בכדי ללמוד... אני בכל זאת אומרת שאם היה ביקוש גדול, אני חושבת שהיו פותחים עוד מקומות

ksimeroni

New member
נו ח'לאס יא וויזי!

יעני לא הבנת שסתם הגיתי מספרים שישמשו דוגמה? אני לא זוכרת בוודאות את כמות המקומות שם, אני רק יודעת שבכל שנה אנשים רבים לא מתקבלים כי אין מקום פיסית ללמד (למורת רוחם של המורים והמזכירות...) ועכשיו תעני לי את לא נראה לך שיש מספיק ערבים ישראלים שהיו רוצים מגיל 0 ללמוד מוזיקה? כל האנשים האלו מצטרפים להמון יהודים שהיו רוצים ללמוד, אבל אין להם איפה... אני מכירה מורה אחד לעוד וכינור ערבי מאיזור הדרום, הוא איש עסוק, אין לו זמן, הוא כל הזמן מקבל עוד ועוד פניות מאנשים שרוצים ללמוד אצלו, אבל הוא נאלץ לדחות אותם, כי הוא לא מספיק פנוי... המצב הוא כזה שלאנשים פשוט אין איפה ללמוד, ולכן הם מתפספסים (לפחות 3 פעמים בחיי נתקלתי ביהודי-ערבי מבוגר, שחלום חייו היה ללמוד לנגן בעוד - כולם רצו דוווקא על עוד - אבל עד היום זה לא התממש כי לא היה להם איפה, ואם אני, מהחור שאני גרה בו, הכרתי 3 אנשים שונים כאלו, אז כנראה שהם לא ממש חריגים בנוף. זה פשוט עוול.)

THE WIZARD 55

New member
עצבנית היום?../images/Emo152.gif

אני עונה על פי הנתונים שאת נותנת לי... ספרת על איזה מורה מבוגר, אולי אין מספיק מורים בתחום.. אני לא יודעת כמה רוצים ללמוד מוסיקה מזרחית, היום הנוער השתנה וכולם רוצים לנגן על אורגן, גיטרות...

ksimeroni

New member
../images/Emo6.gif כמה בעיות את מוצאת...

אין מספיק מורים בתחום, כי אין איפה ללמוד את התחום! המורים היחידים שיש היום, הם יהודים-ערבים שלימדו את עצמם לנגן מגיל צעיר והיום הם מוזיקאים ונגנים שעסוקים מדי בשביל ללמד אחרים (מה גם שכדי ללמד, אתה חייב איזשהו חוש, אתה לא יכול סתם לבוא ולהתיימר להיות מורה....), או מוזיקאים מערביי ישראל שמלמדים בבית באופן פרטי, אבל אז רק מי שגר בצפון הארץ ומכיר אותם, יכול לנסות לבקש מהם ללמד אותו... הבעיה היא הרבה יותר חמורה - ילד שרוצה לנגן יהיה חייב ללמוד בקונסרבטוריון המערבי שנמצא ליד הבית שלו, למרות שהוא רוצה ללמוד את המוזיקה הערבית שהוא מכיר מהבית, אבל בבגרותו, למרות שהוא מנגן מילדות, כשהוא מוצא מורה ערבי שיסכים ללמד אותו, הוא צריך לעבוד קשה כפליים, כי אין לו את המיומניות הנדרשות לצורך העניין (וזה בהנחה שהוא לא וויתר על הלימוד מגיל צעיר כי הוא לא התחבר למוזיקה המערבית, יש לי הרבה חברים כאלו...)

THE WIZARD 55

New member
את יודעת מה..

אספר לך סיפור...אמא שלי רצתה מאוד ללמוד פסנתר כשהיתה קטנה, אבל מה, לא היה איפה ללמוד, אז ההורים שלה חיפשו וטרחו והסיעו אותה למרחקים עצומים רק בשביל שהיא תלמד פסנתר... אם הם יתאמצו, הם יוכלו ללמד בעתיד ואז יהיו מורים
אם רוצים אין זו אגדה... ואם אכן הדרישה כל כך גבוהה, שיקימו קול צעקה בקנסרבטוריונים, וידרשו...

ksimeroni

New member
טוב, לא לכולם יש את האופציה, את יודעת

רוב המובטלים בארץ הם יהודי ערב והאיסלאם יש כאלו הורים שגם אם הילד יעמוד על הראש ויעשה להם את המוות, הם לא יתנו לו לנסוע למרחקים בשביל מוזיקה, כי אין כסף לאוכל. אבל שוב, זה לא העניין. אף אחד לא מעוניין ללכת לריב עם המנהל האשכנזי של הקונסרבטוריון, כי הוא מנהל מוסד חינוכי תרבותי מערבי, ואי אפשר לכפות עליו אחרת (וזה גם לא יהיה צודק). הדרישה היא מהממסד הגזעני, שלא יקים מקום קטן בירושלים כדי לסתום לנו את הפה, אלא יקים מקומות רבים, בכל הארץ, שיהיה לנו איפה להזין את הנשמה. אבל לכי תדברי עם הממסד....

THE WIZARD 55

New member
נלחמים

אין דבר העומד בפני הרצון.. וכן, אם אני הייתי רוצה ללמוד, והייתי יודעת שיש עוד כמוני הייתי נאבקת עד שהייתי משיגה את מבוקשי ומה שרציתי להגיד לך בכל התכתובת הארוכה הזאת לילה שיש הרבה אנשים שלמדו איתי והגיעו ממשפחות מצוקה ובכל זאת למדו והצליחו...ואני מורידה בפניהם את הכובע.. הם לא אמרו, לא נותנים לא עוזרים, אלא נלחמו על עתידם.. באוני' היום יש הרבה מלגות בכלל, מעורבות חברתת שדווקא היא עוזרת בעיקר למזרחיים, משלמים להם שכר לימוד לחלקם מלא לחלק אחר אחוז גבוב, יש פר"ח... מי שרוצה משהו, משיג אותו...

asparagos

New member
כמה את משגלת במוח@@@

תקישי בגוגל "לימוד מוזיקה מזרחית" ותקבלי יותר מחצי מיליון תוצאות. וכמה תרוצים יש לך@@@ רשימה שלמה @ אין מורה קרוב לבית. ההורים לא מרשים ליסוע רחוק. אין כסף ליסוע. ההורים מובטלים. הילד לא מתחבר. כאילו שהבעיות האלה הן ייחודיות למוזיקה מזרחית או למזרחים, כאילו שאין מובטלים לא מזרחים, כאילו שכל האשכנזים מליאנים וכסף נשפך להם מהאזניים, לכי תסתובבי באוניברסיטאות ותדברי עם סטודנטים, תראי כמה מהם מממנים בעצמם את הלימודים ועובדים ולומדים ביחד. אפילו חיילים, שמשרתים רחוק מהבית ומרויחים מעט מאד מצאו פיתרון ללימוד מוזיקה ערבית, תלמדי מהם@

למה בכלל צריך לבחור בזה *או* בזה?

אם אני אגיד לך שיורודאנס קיטשי ו/או יצירה של מוצארט עושים לי טוב על הלב בדיוק כמו פראס כרם ו/או עבד אלח'לים, תוכלי להפריך את טענתי? יש בכלל סיבה שהדברים יתנגשו? אכן הפופולאריות של המוסיקה הערבית במגזר היהודי נמצאת בשפל - וחבל - וזו כנראה ריאקציה ליחס החם שאנחנו מקבלים מהשכנים...... חבל, כי מי שמפסיד מזה זה לא הם אלא אנחנו...

ksimeroni

New member
זאת לא ריאקציה ליחס מהשכנים

כי זאת עובדה גמורה שיש כאן מאות בני אדם שמגדירים את עצמם במודע "יהודים-ערבים"... הן לא בורחים מהמציאות רק בגלל שכמה טרוריסטים ערבים מתנגשים עם הציונות. הסיבה שהמוזיקה הזאת נמצאת פה בשפל, היא היעדר מקומות לימוד. נגיד שיש לי עכשיו ילד שרוצה ללמוד לנגן בכינור, אני לא יכולה לשלוח אותו למקום שמלמד נגינה על כינור ערבי, אלא רק מערבי, ומשום כך אני מגבילה את היכולות שלו ואת פיתוח השמיעה שלו. המוזיקה המערבית קימת בתוך המוזיקה הערבית, לכן אם אתה לומד את הערבית אתה רוכש מיומנויות גם למוזיקה הקלאסית המערבית, אבל ההיפך לא קיים. זה נקרא טיפשות, וצרות מוח, שנובעים מגזענות ממוסדת.

../images/Emo2.gif

האם קיים חוק האוסר לימוד מוסיקה ערבית? ואם התשובה שלילית, מדוע אף אחד מבין מאות היהודים ערבים, בשיתוף עם הערבים-ערבים או עם סתם אשכנזים-מתערבים, לא מרים את הכפפה ומקים קונסרבטוריון כזה? או כמו שאומרים ברוסית-ישראלית: חלאס עם האיבכי, בלאט! יאללה רבוטה!

respecta1

New member
נו אז תחליטי

יש תרבות כפויה (צר לי לבשר לך שלא יכול להיות כזה דבר) או שאין תרבות.......

ksimeroni

New member
יש תרבות קלוקלת כפוייה

זה מדהים אותי שעוד לא שמת לב לזה....

תרבות קלוקלת? ../images/Emo2.gif

יענו, אין סיכוי שתסכימי לשמוע איזו קלטת עם מוסיקה יהודית-פולנית מסורתית........... ומיוצאי פולין שאוזניהם מורגלות בשני סולמות, תצפי להכיר את פאריד אל אטרש? ורק שיהיה ברור, גם אני לא מסכים ליחס הקלוקל שמקבלת כאן המוסיקה הערבית. אבל לומר שהתרבות האירופית קלוקלת? זה כבר לא מקובל עלי. צריך לדעת לכבד את כוווווווולם.

ksimeroni

New member
יא ווילי יא עופר

מי דיבר על התרבות האירופאית כתרבות קלוקלת? דיברתי על התרבות הקיימת בארץ, לא על התרבות האירופאית המסורתית... הזיקה בארץ היא לאירופה, אבל אפילו את המוזיקה הצליחו לקלקל פה

respecta1

New member
אין בארץ תרבות אחידה

מכיוון שכל אחד פה מאלף ואחד ארצות שונות, התרבות פה היא לא אחידה, יש פה מספר רב של תרבויות שלטות.

למעלה