הצעה למלחמה בהשתמטות

SupermanZW

Well-known member
אין לי בעיה שאנשים יהיו מצליחים ממני כל עוד

עשו זאת באופן חוקי.

vinney

Well-known member
אבל כל מי שקראת לו משתמט ואתה רוצה לדפוק

אותו - לא עבר על שום חוק. כבר סיכמנו על כך, שגם אם יש כאלה שאתה חושב שעברו - המדינה לא מסכימה איתך, ולכן אף אחת מהסנקציות שלך לא תופעל נגדם. אז מה עשית בזה?

vinney

Well-known member
שאלתי כבר ואשאל אותך שוב

כמה מאלה שלא מתגיסים הורשעו במרמה? או זיוף? או כל דבר אחר שעזר להם לקבל את הפטור שלא בצדק?

SupermanZW

Well-known member
רק מפאת היעדר אכיפה לא הורשעו, עם אכיפה

מתאימה הם יורשעו בקלות. המדינה לא מתאמצת מספיק כדי להרשיעם.

vinney

Well-known member
אז הבעיה היא האכיפה?

מה משנה העונש, אם אין אכיפה?

vinney

Well-known member
תודה, זה אמרתי כבר מזמן, והאשימו אותי בתמיכה

במשתמטים, למרות שאף אחד לא הצליח להסביר לי את המושג. אז תודה שאתה מסכים איתי.

חלם זה כאן!

מדינת חלמאים שבראשיה עומדים ליצנים ובאמצעות פרסום מצליחים להסיר מעצמם את האחריות להשתמטות וגורמים לעם לחשוב שהשתמטות זו תכונת אופי שאפשר לפתור ע``י סנקציות.ממש בדיחה. בדיחה מאוד עצובה..

אתה באמת כזה טיפש?

הבעיה של הצבא זה לא משתמטים אלא הממשלה!לצה``ל יש מספיק כח לחסל את אויביו אם הוא רק רוצה אבל הממשלה המסריחה הזו לא נותנת לו לפעול. במצב כזה גם אם תגייס את כל יהודי העולם לצה``ל לא תשיג שום דבר מלבד עוד בשר תותחים לחיזבאללה ולחמאס. הצעירים יודעים את זה, הם לא טיפשים. כשהמדינה הזו תתחיל לתפקד כמו שצריך ולהילחם באויבים ביד חזקה,תראה שאף אחד לא יצטרך חיילים נוספים. הנשק של צה``ל מספיק חזק לנצח את כל מדינות ערב.כבר שרדנו מצבים קשים מאלה,כבר ניצחנו במלחמות ישראל עם מחצית מהכח הזה ופחות.איזה צבא היה פה בקום המדינה אה? קומץ לוחמי הגנה,אצ``ל ופלמ``ח מול 6 מדינות אויב?רוח הלחימה היא המנצחת, לא מספר החיילים. שהצבא יילחם כמו שצריך הצעירים כבר יבואו לבד כשיראו שיש בשביל מה להילחם.

SupermanZW

Well-known member
במצב הנוכחי משתלם מאוד להשתמט ואסור להרשות

זאת, אם נמשיך בקצב צמיחת שיעור ההשתמטות הנוכחי בעוד 8 שנים אף אחד לא יתגייס לצה"ל, לא יהיו חיילים בכלל. אסור להרשות מצב בו למשתמטים יש יתרונות ברורים ומשמעותיים על פני אלה שממלאים את חובותיהם האזרחיות ורק עם סנקציות קשות כלפי המשתמטים אפשר למנוע השתמטות. זכור גם כי אם כולם ימלאו את חלקם מהר מאוד יקוצר שירות החובה כדי להתאים את כמות החיילים לצרכים.

מה עניין שמיטה להר סיני?

אני מדבר על שורש הבעיה ואתה חוזר לעניין של מספר המשתמטים? עוד לא קלטת איפה הבעיה האמיתית? תפסיקו להאשים כבר את הנוער,הוא גדל בצורה בה מחנכים אותו.תדבר איתם,תסביר להם,תחדיר בהם ערכים ואידיאל של של אהבת הארץ,אבל מעל הכל תראה להם שהם תורמים,תראה להם שיש בשביל מה להתגייס, שהצבא הזה באמת נלחם, שהחיילים באמת לוחמים ולא רק מתאמנים, שמלחמה זו מלחמה, שצה``ל הוא צבא מגן אך בראש ובראשונה לוחם! צה``ל תוקף ולא רק מתגונן.צה``ל לא צבא נסוג.אבל במקום זה מה הם רואים?7 שנים טילים על שדרות,פיגועים, הפעולה הכי גדולה של צה``ל בשנתיים האחרונות היתה פינוי גוש קטיף שהוכח מעבר לכל ספק כצעד מטומטם ובלתי אחראי ואת זה תושבי שדרות רואים בעיניים.זה מה שאתה מראה לנוער? ואתה מצפה שיבואו בשמחה להתגייס?למה? במקום לחפש את שורש הבעיה אתה פשוט מתנהג כמו הורה וילד קטן:לא תעשה,תקבל עונש!אולי תנסה לשם שינוי לחשוב איפה הבעיה ואיך פותרים אותה בלי עונשים הזויים?

SupermanZW

Well-known member
זה עניין של סדר עדיפויות, אנשים עושים מה

שמשתלם להם. ההשתמטות נובעת מהעובדה שהרבה יותר משתלם להשתמט מאשר לשרת, הצעתי באה להפוך את המצב ולהפוך את ההשתמטות לכל כך לא משתלמת שרק מטורפים ומאזוכיסטים ישתמטו ובד בבד גם לתת תנאים הרבה יותר טובים למשרתים.

אז תענה לי בבקשה על השאלה הבאה:

מה קרה פתאום,אה? איך זה ש``פתאום`` ההשתמטות נעשתה משתלמת יותר?לפני 20 ו30 שנה היא לא היתה משתלמת?אז למה לא היו כ``כ הרבה משתמטים אז? תפסיק לחשוב נמוך, תתחיל לחשוב לעומק, מה קרה שהנוער לא רואה בצבא ערך עליון כמו בעבר?מסכים איתך לגבי התנאים של המשרתים, הם על הפנים!פעם היתה משכנתא טובה,ביטוח לאומי קצבת יוצאי צבא, בגלל החרדים והערבים בג``ץ ביטל הכל על סמך ``אפליה אזרחית שאינה מוצדקת``.זו רק עוד סיבה להורדת המורל.אני וערבי מאום אל-פאחם נקבל את אותה קצבת ביטוח לאומי למה?כי אנו נושאים ת.ז בעלת אותו צבע.לא משנה שאני שכבתי במארבים בלילות בקור והוא ניגב פיתה עם לבנה וזעתר. זה בהחלט מקומם ולדעתי התנאים של החיילים צריכים להיות הרבה יותר טובים:קצבת ילדים מוגדלת,מלגות לימודים חינם,רכב בלי מיסים,משכנתא בתנאים מעולים ולא סתם אחוזים מסכנים כמו עכשיו,הנחה במיסי המדינה,דברים כאלה.חייל שנתן מעצמו בהחלט ראוי להערכה שתתבטא בתנאים מועדפים ומי שלא ישרת פשוט יפסיד אותם.אין צורך בעונשים מיוחדים כי זו לא הסיבה להשתמטות.זה רק עוד נדבך בבניין ההשתמטות אבל היסודות שונים לגמרי.יסוד תופעת ההשתמטות לא קשור לתנאים פיזיים והטבות כך שעונשים לא יפתרו את הבעיה,רק יתנו לאלה שמשרתים הרגשה טובה יותר(שזה מה שאתה בעצם רוצה)אם אתה מחפש באמת את שורש הבעייה,תסתכל למעלה, להנהגה.

בשום פנים ואופן לא..

חוקים מפגרים!! לא צריך להגזים עד כדי כך..אז בסדר,לא עושים צבא.. אז לא חייב להוריד להם את האזרחות בדרכים אלו במצב כזה ישראל תשאר בלי אזרחים

SupermanZW

Well-known member
מאוד קשה להשיג אזרחות זרה

אפילו אישור עבודה קשה מאוד להשיג כי המעסיק הפוטנציאלי צריך להוכיח כי אינו יכול למצוא במדינתו עובד בעל כישורים מתאימים לבצע את העבודה. במדינות מעטות קיימת אפשרות להשיג תושבות קבע תוך עמידה בקריטריונים לא פשוטים והדרישות המרכזיות הן השכלה גבוהה וניסיון בן 4 שנים לפחות (ברוב המקרים) במקצוע שהוגדר ע"י אותה מדינה כמבוקש כי קיים מחסור בעוסקים בו באותה מדינה וצריך גם שהתעסוקה תהיה ברצפים שכל אחד מהם בן שנה לפחות. דע לך שאני מדבר מידע אישי. אין מצב שבן 18 כלשהו ולא משנה מאיזה מדינה עומד בקריטריונים לקבלת אזרחות זרה אם אין לו הורה שכבר יש לו אזרחות זרה של המדינה אליה הוא מבקש להגר. לו היה כל כך פשוט להשיג אזרחות זרה ישראל כבר היתה נשארת בלי אזרחים מסיבות רבות אשר רובן אינן קשורות לנושא הפורום הזה.

והערבים יחגגו פה..

במצב של שלילת האזרחות וזכות ההצבעה תוך כמה שנים אתה עושה פה רוב ערבי ישראלי,המפלגות הערביות גדלות וגמרת על המדינה הגם ככה לא מצליחה הזו..זה מה שהוא רוצה?

למעלה