אז תענה לי בבקשה על השאלה הבאה:
מה קרה פתאום,אה? איך זה ש``פתאום`` ההשתמטות נעשתה משתלמת יותר?לפני 20 ו30 שנה היא לא היתה משתלמת?אז למה לא היו כ``כ הרבה משתמטים אז? תפסיק לחשוב נמוך, תתחיל לחשוב לעומק, מה קרה שהנוער לא רואה בצבא ערך עליון כמו בעבר?מסכים איתך לגבי התנאים של המשרתים, הם על הפנים!פעם היתה משכנתא טובה,ביטוח לאומי קצבת יוצאי צבא, בגלל החרדים והערבים בג``ץ ביטל הכל על סמך ``אפליה אזרחית שאינה מוצדקת``.זו רק עוד סיבה להורדת המורל.אני וערבי מאום אל-פאחם נקבל את אותה קצבת ביטוח לאומי למה?כי אנו נושאים ת.ז בעלת אותו צבע.לא משנה שאני שכבתי במארבים בלילות בקור והוא ניגב פיתה עם לבנה וזעתר. זה בהחלט מקומם ולדעתי התנאים של החיילים צריכים להיות הרבה יותר טובים:קצבת ילדים מוגדלת,מלגות לימודים חינם,רכב בלי מיסים,משכנתא בתנאים מעולים ולא סתם אחוזים מסכנים כמו עכשיו,הנחה במיסי המדינה,דברים כאלה.חייל שנתן מעצמו בהחלט ראוי להערכה שתתבטא בתנאים מועדפים ומי שלא ישרת פשוט יפסיד אותם.אין צורך בעונשים מיוחדים כי זו לא הסיבה להשתמטות.זה רק עוד נדבך בבניין ההשתמטות אבל היסודות שונים לגמרי.יסוד תופעת ההשתמטות לא קשור לתנאים פיזיים והטבות כך שעונשים לא יפתרו את הבעיה,רק יתנו לאלה שמשרתים הרגשה טובה יותר(שזה מה שאתה בעצם רוצה)אם אתה מחפש באמת את שורש הבעייה,תסתכל למעלה, להנהגה.