הצעה למלחמה בהשתמטות

Q T g i r l

New member
כן בטח כנס:

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18115,00.html כמובן שגם פה הרבה מהם רוצים לתרום את חלקם אבל אני מדברת על אלה שלא יכולים שיש להם התלקחות של המחלה... נראה לי שהם גם דיברו על זה שם מתישהו בדיון מאוד רחב...

SupermanZW

Well-known member
ואי אפשר למצוא להם מסגרת בה יוכלו לקחת את כל

התרופות שהם צריכים בעת הצורך וללכת לשירותים בכל עת שיצטרכו ולקבל ימי חופשה כאשר הם במצב קשה? הרי אם באמת רוצים אפשר למצוא דרכים להתחשב באנשים האלה, הרי יש ביניהם גם אנשים שעובדים.

Q T g i r l

New member
אני קוראת בעניין הזה די הרבה

ויש חודשים שלמים שהם בבית. אם הם במצב טוב אז כן... אני גם אומרת שאם אפשר לעבוד אפשר לתרום מעצמך למדינה בדרך כלשהי (ששירות לאומי זה די עבודה) אבל: 1. לפעמים הם גם לא עובדים תקופות מסויימות 2. אני בטוחה שהם מוצאים עבודות עם פחות שעות כי שירות לאומי זה 8 שעות ביום יש כאלה שלא מסוגלים יותר מ5-6. הסיבה העיקרית זה הראשונה אני מניחה..

respecta1

New member
צודקת, יש אין ספק..

למרות שכבר יש פרויקטים שאוטיסטים ברמה נמוכה יחסית כבר משרתים שירות צבאי.. לפני כמה זמן הייתה כתבה על זה הראו אחת עם אוטיזם ברמה נמוכה יחסית.. אמרה שיראו כל המשתמטים אם אני מסוגלת גם הם מסוגלים - הצחיק וחימם את הלב בו זמנית :) בכל מקרה צודקת, יש בעיה קשה איך אפשר להפריד בין כאלה לכאלה..

timeless1

New member
יש לי חדשה עבורך.

גם אחי הגדול וגם חברה קרובה שלי חולים בקורהן. נחשי מה... הם לא עשו שירות לאומי... הם התנדבו לצה"ל. אז אמנם זה לא כיף בכלל להיות עם המחלה הזאת, אבל זה עדין לא סוף העולם ולא הופך את האדם למשותק.

Q T g i r l

New member
תסתכל בהודעה עם הקישור שנתתי

אמרתי שהרבה מהם רוצים להתנדב כי בגלל שהם לא יכולים אז הם דווקא רוצים לתרום. אבל יש כאלה שלא יכולים אם המחלה לא בהפוגה... ולגבי ההודעה השניה שלך- באמת קשה לעשות את ההפרדה

דפילה

New member
לא תמיד!

לי יש קוליטיס כיבית שזה כמו קרוהן רק מוגבל למעי הגס ואני הולכת להתנדב אבל יש לי חברים שחולים גם בקרוהן וגם בקוליטיס ויש כאלה שלא מסגולים להתנדב כל מקרה לגופו! יש לי חברים שעברו ניתוחים ואושפזו בזמך חודשים ארוכים והם לא מסוגלים לתפקד בכלל אז איך את רוצה שהם יעשו צבא. נכון יש אנשים במצב טוב שיכולים לתרום אבל גם יש אנשים במצבים ממש רעים אז זה ממש מטופש להכליל ולהם שככל חולי ibd מסוגלים לעשות שירות כי זה ממש לא נכון! אבל עם זאת יש חולי ibd שיכולים לעשותשירותא ולא עושים אני אומנם לא הייתי עושה את זה אבל אני יכולה להבין אותם כי בסך הכל הם לא יכולים לדעת מה יהיה איתם מחר והם רוצים למצוא את הזמן שהם מרגישים טוב ולקדם את עצמם כי מי יודע אם הם לא יבלו עכשיו שנה צמודים לשירותים! ומעבר לזה הרבה אנשים ממש נפגעים מהצבאאותי יותר שבר שלא הסכימו לגייס אותי מאשר שיש לי מחלה וזה ממש לא היה פשוט להשלים עם זה! אז זה מקום ממש לא פשוט שאנשים עומדים בו וזה בלי לציין בכלל איזה בעיות הצבא עושה לאנשים שרוצים להתנדב- התהליך לוקח שנה ויותר (אם יש לך ממש מזל אז חצי זנה אבל זה כמעט ולא קורה) ואחרי כל זה לא מוציאים אותך לקורסים אז צריך לעשות תפקיד ללא קורס שזה הרבה פעמים מונע מאנשים לעשות תפקידים שהם באמת רוצים וגם בתוך השירות אם פתאום הבריאות מדרדרת ואתה צריך לשנות בסיס או תפקיד גם עם זה עושים לך בעיות לפעמים.

timeless1

New member
ברור שיש מקרים שהם לא כל כך ברורים.

אבל מאידך ההכללה הגורפת שכל מי שחולה בקורהאן , לשם הדוגמה, לא יכול לעשות שירות לאומי או צבאי, קצת מכעיסה אותי, כי עובדתית, גם מי שחולה בזה יכול לעשות שירות צבאי/לאומי , כמובן בתנאי שמתחשבים במצבו הרפואי ומתאימים את שירותו לכך.
אני בכללי מצדיעה לכל מי שיכול היה להשתמשט בגין בעיות רפואיות והעדיף לתרום לחברה ולמדינה שבה הוא חי
אגב, לגבי ההתנדבות - כנראה לשחברה שלי כן היה מזל כי אצלה זה היה תהליך שנמשך חצי שנה בערך ובסופו של דבר התחילה את ההתנדבות, ואצל אחי הגדול זה לקח קצת פחות, אולי משום שהמחלה התפרצה תוך כדי שירות צבאי, ואז הוא יצא מהצבא על 24 [פטור זמני] ואחרי חודשיים בערך הוא חזר בתור מתנדב. אגב, אני עצמי עמדתי במקום שבו יכולתי היה לקבל פטור רפואי עקב בעיות רפואיות, ורק משום שהכרתי את הרופאה שהיתה בלשכה וקשרים קצת למעלה, התגייסתי, למרות שיכולתי גם שלא, וזה היה חוקי לחלוטין
כך או כך, הטענות הם אלו ש"מזייפים" לא על אלו שבאמת סובלים .

MoRoSH11

New member
מוגזם

ומה עם אלה שלא יכולים בריאותיח? וגם ש"ל הם לא יכולים לעשות? גם להםפ תתן את כל העונשים האלה?

SupermanZW

Well-known member
מי שזקוק למסגרת סיעודית שיקומית לא יחוייב

בשום דבר.

MoRoSH11

New member
זה כבר יותר הגיוני

אם כי כל העונשים האלה ידרדרו נורא את המצב הכלכלי של המדינה

SupermanZW

Well-known member
מדוע את סבורה שזה ידרדר את המצב הכלכלי של

המדינה?

MoRoSH11

New member
כי זה ידרדר את המצב הכלכלי של אותם אנשים

וכתוצאה מכך של המדינה

SupermanZW

Well-known member
וואלה? לא נכון!

זה ידרדר רק את המצב הכלכלי של אותם אנשים ובכסף שניקח מהם נשתמש כדי לתגמל את אלה שממלאים את כל חובותיהם האזרחיות. ניקח מהמשתמטים וניתן למשרתים.

MoRoSH11

New member
זה לא כזה קל כמו שזה נשמע

אתה יודע שזה ממש לא בעיה לרמות למשל?

SupermanZW

Well-known member
כמעט בלתי אפשרי לרמות את השיטה שהצעתי

כי רק חולים במסגרת סיעודית שיקומית יהיו פטורים מהכל, כל השאר יחויבו בשירות צבאי או שירות לאומי, האם סביר בעיניך שימצא מי שיסכים לחיות את שארית חייו במוסד סיעודי שיקומי כדי לא לשרת בשירות צבאי או לאומי? קשה לי להאמין.

vinney

Well-known member
אם אתה מטיל עליו קנס שהוא לעולם לא ישלם

אז מה בעצם אתה גוזר עליו? הוא לא יכול לעבוד, כי תיקח לו משכורת, הוא לא יכול ללמוד כי אין לו מאיפה לשלם, מה נשאר לו? לחכות שתאכיל אותו בכפית בכמה שאתה חושב שמותר לו לאכול. או, כמובן, ללכת לצבא. אבל הוא לא רוצה, ואין דבר העומד בפני רצון.

SupermanZW

Well-known member
אני גוזר עליו אומללות נצחית, מצב שכל אדם שפוי

יעדיף להמנע ממנו.

למעלה