הצעה למלחמה בהשתמטות

SupermanZW

Well-known member
לא לרבה זמן כי מהר מאוד הוא יתפס

חוץ מזה כוח ההרתעה בדרך כלל חזק מהענישה ומעטים מאוד האנשים שאם ידעו שמצפה להם ענישה דרקונית כמו זו שאני מציע יבחרו להשתמט ולחיות בפחד כל חייהם, צריך גם לזכור שפושעים מתחילים בדרך כלל אינם מצליחים והם נתפסים בקלות. מי שההשתמטות היא הפשע הראשון שלו הוא עדיין לא כריש גדול שיצליח בקלות לחמוק מהמשטרה.

vinney

Well-known member
ואם כל 25% מהאוכלוסיה שמשתמטים עכשיו

ימשיכו, תכניס 25% מהאוכלוסיה לכלא? ומי ישמור עליהם שם?

SupermanZW

Well-known member
אחרי שכמה "סרדינים" יכנסו לכלא ויספרו איזה

התעללויות הם עוברים שם כוח ההרתעה של הסנקציות יגדל פי כמה.

vinney

Well-known member
התעללויות?

מקסימום התעללות ששמעתי עליו בכלא צבאי זה מסדר גילוח כל בוקר. או שאתה מציע עוד משהו?

SupermanZW

Well-known member
לא כלא צבאי, כלא אזרחי

כלא צבאי הוא רק לחיילים שעשו עברות קשות במהלך שירותם הצבאי, משתמטים צריכים להגיע לכלא אזרחי.

vinney

Well-known member
טעות בידך

מי שלא מתגייס למרות שקיבל צו מהצבא - נשפט לפי חוק שיפוט צבאי. כלא אזרחי - עוד יותר טוב, אוכל על חשבון המדינה, לימודים באוניברסיטה הפתוחה בתוך בית הסוהר, חופשות כל שבוע שבועיים, למה לא. ועדיין, מי ישמור עליהם שם? ואילו התעללות אתה מציע להעביר אותם?

vinney

Well-known member
ראית יותר מדי Oz בן אדם

אתה חי בסרט מה שכן, בית סהר זה אחלה בית ספר לעבריינות ופלילים. אם אתה רוצה להטביע את הארץ בפשיעה (אמיתית, לא מדומה שאתה רוצה להלחם נגדה), אז אחלה מתכון יש לך.

SupermanZW

Well-known member
אם כל כך כיף בכלא למה לא כולם פושעים?

אנשים מפחדים בעיקר מההתעללויות בכלא, יותר מאשר הם מפחדים משלילת חירותם.

vinney

Well-known member
באמת?

אני חושב שאתה חי בסרט. אולי אתה תהיה מוכן להיות פושע אם יבטיחו לך שלא ידחפו לך זרנוקים למקום שעליו נהוג לשבת, אבל לי מערכת המוסר טיפה שונה.

vinney

Well-known member
לא מסכים איתך

אם רוב האנשים לא היו מוסריים - הם היו עבריינים. מכיוון שהרוב לא עבריינים, אלא רק המיעוט, אתה טועה. אם כל מי שרוצה להיות עבריין - יהיה עבריין, לשיטתך, לא ניתן יהיה לאכוף את החוק (כי מי יאכוף? כולם יהיו עסוקים בלרצוח ולגנוב), ועובדה שניתן.

SupermanZW

Well-known member
הפחד מעונש הוא המונע מרוב האנשים לפשוע

מאוד חבל שזה ככה אבל זה מה יש.

vinney

Well-known member
כאמור, לא מסכים איתך לחלוטין

אני לא גונב לא כי אני מפחד מעונש, אני גם לא אונס לא כי אני מפחד מעונש, אני לא רוצח לא כי אני מפחד מעונש, ואני עושה מילואים לא כי יש חוק שמחייב אותי. אני מצטער אם אתה לא רוצח רק כי אתה מפחד מעונש. אולי כדאי שתלך לאיש מקצוע להבדק אם כך הדבר.

SupermanZW

Well-known member
אני דווקא אדם מוסרי ולמרות זאת אני מאמין שרוב

האנשים היו מבצעים פשעים מסויימים לולא היו מפחדים מעונש ואני מדבר בעיקר על הפשעים הקלים יותר ולא על הקשים (אונס ורצח הם הקשים ביותר) כי את הקשים סביר להניח שמצפונם מונע מהם לעשות אך את הקלים יותר כמו למשל התחמקות מתשלום מיסים, גנבה, השגת דברים במרמה, חבלות ברכוש מי שמעוניינים לנקום בו וכדו' הם בוודאי היו מבצעים לולא היו מפחדים מעונש כי במקרים כאלה מצפונם לא ימנע מהם.

vinney

Well-known member
אני חושב שאתה לא נותן את הכבוד

הראוי לחברייך הבני אדם... משם כנראה באו כל ה"סנקציות" האלה שלך...

MoRoSH11

New member
אתה בטוח?

זה לא שהמשטרה פה מעולה בתפיסת פןשעים על עונשים שלך בסוף כולנו נשלם

יניבל1

New member
אנחנו לאט לאט נכנסים לראש של היטלר חביבי

גם היטלר חשב על האפשרות הזו שהיהודים שהוטלו עליהם סנקציות יהיו ענייןם מרודים ויהפכו לפושעים שיפגעו בחברה מכאן צץ הרעיון המבריק של הגאטות - שיהיה מבודדים ומרוחקים במתחם מסויים מהחברה ושלום על ישראל.

vinney

Well-known member
בוודאי

אתה גוזר עליו משהו? אפס, אתה לא גוזר עליו כלום, אתה גוזר אומללות רק על עצמך. הקנאה תאכל אותך תמיד. תמיד יהיה מישהו שיותר טוב ממך, יותר מצליח ממך, יותר חכם ממך, יותר מתקדם ממך. תמיד יהיה מי שיעשה פחות ממך, ירוויח יותר ממך, יהיה יותר מקובל ויותר מגניב. עד לאן תלך עם הגישה הזאת? עד כמה אתה צריך לאמלל אנשים כדי שאתה תרגיש טוב יותר עם עצמך?

למעלה