הצעה למלחמה בהשתמטות

זה שיש כמה שמתגייסים

יותר כדי שלחיל הדוברות יהיה מידי פעם חדשות טובות להראות לציבור עליו. שכן התנדבותם היא לרוב סמלית ובמסגרת של ביקור. ובכל מקרה הצבא לא מעוניין בהם כדרך קבע, ולא ממן את טיפוליהם הרפואיים - כך שלמעשה הם לא ברי גיוס או שירות משמעותי, רוצה או לא. וכמובן שלשרותו או אי שרותו (אנא שימי לב לשרשורים מתחתייך) של מועמד לעבודה או לקבלה לאוניברסיטה אין השפעה על סיכויי הצלחתו, וממיילא אין השימוש במידע הזה ואף עצם ניסיון השגתו חוקי. כן, כמו שאת מכבדת את חוק שירות ביטחון ככה את צריכה לכבד את חוק שיוויון הזדמנויות בתעסוקה (סעיף 2א) ואינך יכולה להגיד זה חוק שנראה לי וזה חוק שלא נראה לי. זה שהאדם שוחרר מטעמי הצבא (במקרה הרגיל) או באמצעות עבירה על החוק (משתמט) לא הופך אותו למישהו ששאר החוקים לא חלים עליו - זכויות כחובות. למרות שאת כועסת שזה ככה, את החוסר צדק בעניך תפני לכנסת ישראל שהם הריבון והם המחליטים על המדיניות הזאתי. לבוא למשתמט ולהגיד לו "נו נו נו" שנצלת את החוק ויצאת זה לא משפיע על אפחד - זה לא משנה את המצב הקיים וזה לא יאכף אם הממשלה והצבא לא ירצו שהחוק יאכף.

timeless1

New member
אני אתחייס רק לדבר אחד מכל ההודעה שלך...

וזה לחוק התעסוקה. בוא נפסיק להיות תמימים לשניה. אוקי? בוא נקח מצב היפוטתי לחלוטין -- שני אנשים מגיעים לרעיון עבודה, לשניהם יש נתונים זהים פחות או יותר, אבל אחד כן שירת בצבא, והשני לא שירת בצבא. הבוס מתוך אידיאלוגיה בוחר לקחת את הבחור ששירת בצבא. הבחוור השני, יכול לטעון שהוא לא התקבל לעבודה משום שהוא לא התגייס ולכאורה יש פה אפליה. תסכים איתי, שאותו בוס יכול לתת נימוק אחר לאי קבלתו של העבודה ולא בהכרח בגלל אי שירות בצבא?
לחוק הזה אין שיניים. ומשרד התעמ"ס עסוק בלרדוף עסקםי פתוחים בשבת. כי זה יותר "חשוב". דבר אחר, יש מקומות עבודה שהשירות הצבאי או השירות הלאומי בהם בהחלט מהווים חלק אינטרגלי וחשוב בקבלה למקומות עבודה, וחלק מהם הם במשרות ציבוריות. אז אתה באמת חושב שיש פה אפלייה?

דווקא יש לו שיניים

ויש גם פסיקות בעניין (כולל הלכה של בג"צ שלצערי אין ברשותי אותם) של עובדים שבאו לדרוש עבודה ממעסיק וזה לא לקח אותם עקב אי שרותם. חובת ההוכחה פה היא של המעסיק ולא של המועמד - שהוא לא בחר אותו לא בגלל שרותו הצבאי, ובעצם עליו להוכיח שהוא לא דרש מידע על שרותו. לחוק הזה יש שיניים, כי למעסיק קשה יותר להוכיח את מניעיו שבאו מיד על רקע מידע שהוא קיבל על שרותו הצבאי של מועמד ובאין נימוקים אחרים שציין לאי קבלתו לעבודה, יותר מסביר כי התובע יזכה. ואני חייב לציין שבגדר הנכנסים לחוק ישנם לא רק משוחררים בטרם עת, אלא גם ערבים, נשים במגזר הדרוזי, חרדים ועוד מגוון מיעוטים.

vinney

Well-known member
תבדקי למה אוסם נדרשה לשלם

60000 שקל (אאלט) לפני כחצי שנה למישהו שלא התקבל לעבודה במחסן בשכר מינימום שם. תופתעי מאוד לגלות כמה שעד טועה.

טיפת אור ?

הם הולכים לצבא כי הם לא מחפשים צרות , לא כי הם אנשים טובים ולא בגלל הרגשה של שליחות.

EmGee

New member
אתה שילוב של מינה צמח וזיגמונד פרויד?

לא מעניין אותי מה האינטרס שלהם ללכת לצבא, העובדה שהם תורמים את שלהם אומרת משהו.

היא אומרת שהם לא רוצים להסתבך עם החוק

כל כך מוקדם בחיים שלהם. אתה צריך להסביר לי למה אדם משתמט הוא בהכרח פחות טוב מאדם שלא השתמט.

EmGee

New member
כי לכל אדם במדינה יש את החובה לתרום כמיטב יכו

יכולתו לבטחון המדינה. מי שמצא תירוצים (חוקי או לא חוקי זה לא העניין) להמנע מהחובה הזאת הופך אותו לאיש פחות טוב. אין מקום להשוואה למי שבגיל 18 השתמט למי שנלחם וסיכן את חייו למען בטחון המדינה. ברור שיש מיעוט ממש אבל ממש קטן שיש לו סיבות מוצדקות לאי שירותו, אבל הרוב המוחלט יכול לשרת. הטיעון הכי טוב לכך הוא שהרוב המוחלט של המשתטים לא מבצעים שירות לאומי. והנתון הזה בעצם מוציא מהמשוואה את הפצפיזם או האי יכולת לעמוד ב"מסגרת הנוקשה" הזאת.

the mnm factor

New member
אתה כנראה אדום מן הדם הניגר מפיך.

כלומר שמבחנתך ברוצח ילדים שעשה צבא יש טיפת אור אבל בי, שלא עשיתי צבא (אבל עשיתי מליון ואחד דברים שאתה לעולם לא תהיה מסוגל להבין)- בי אין "טיפת אור"? אתה פשוט אדם אטום, וככל הנראה גם מתוסכל, שכנראה מרגיש, באופן לא מוצדק, פרייאר על כך שהוא עשה צבא בעוד "משתמטים" עשו דברים אחרים. יופי של פורום, דרך אגב.

יניבל1

New member
אגב אם מנתיחם לוגית את מה שכתבת

"כנראה שיש באופי שלהם טיפת אור. חבל שאני לא יכול להגיד את זה על מי שבחר להמנע מחובתו האזרחית. " מסיקים מהם שלדבריך לאדם שהשתמט אין ולו טיפת אור אחת באופי שלו, דהיינו הוא הרוע המוחלט , השטן . בן אדם יכול ליהות רוצח סדרתי ובנוס, גם אנס גדול ובנוסף גם מכה את הנשים שלו ומתעלל בהן אבל כל עוד הוא הועיל ב"טובו" לתת שלוש ש.ג בתור משק ממטרות בקריה הוא מבחינתך נעלה על בן אדם שלא התגייס כי לא הצליח להסתדר נניח במסגרת הצבאית (כי היתה נניח נוקשה מבחינתו) זה מה שאתה אומר בעצם? ואני מסיק מזה שאתה אדם פשיסט עם מוסר מעוות בהחלט.

אם אתה מחפש משתמטים

תמצא אותם בקרב אנשי הקבע... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1984&msgid=112010885 איש קבע עורפי יוצא בגיל 45 לפנסיה כאשר כל שאר האזרחים צריכים לעבוד עד גיל 67, הוא משתמט מעבודה למעלה מעשרים שנה! הוא הרבה יותר פרזיט מכל משתמט! הוא חי על חשבון האזרחים העובדים. ועדות בן בסט וברודט קבעו כי יש לבטל את היציאה המוקדמת לפנסיה של אנשי הקבע העורפיים. לינק לועדה http://themarker.captain.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?more=1&itemNo=864886&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0 אם תבוטל היציאה המוקדמת לפנסיה שלאנשי הקבע העורפיים, יהיו לצה"ל יותר חיילים בקבע והוא יצטרך פחות חיילי חובה. יתרה מכך את הכסף שייחסך ניתן יהיה להפנות לחיילים קרביים בחובה וכך להעלות את המוטיבציה לשרות קרבי. במקום ליישם את המלצות הועדות בחרו הגנרלים העומדים בראשות צה"ל לתקוף את המשתמטים. וזאת על מנת שהאזרחים היהודיים של המדינה יהיו עסוקים במלחמות בינם לבין עצמם, ולא ידרשו ממנו ליישם את מסקנות הועדות. אל לנו ליפול לספין הזה. למען הסר ספק אני תומך בתנאים וביציאה מוקדמת לפנסיה של אנשי קבע קרביים, להם באמת מגיע.

SupermanZW

Well-known member
מי שמבצע את תפקידו אינו משתמט

לכן איני מקבל את טענתך שאנשי הקבע הם משתמטים. עם זאת אני מסכים כי יש לבטל את היציאה המוקדמת לפנסיה של אנשי הקבע העורפיים, לא מגיעות להם 22 שנות יתרון על פני כל השאר שעוטבדים בדרך כלל לא פחות קשה.

גם משתמטים קיבלו פטור חוקי מצה"ל

תאמין אנשי הקבע עולים לנו הרבה יותר מכל משתמט. כל האזרחים במדינה הזאת פראירים שלהם. אני מביא לך דברים מתוך אתר קו... כותב על כך גיא רולניק (כתב העת דה מרקר 28.8.03): "...היועץ הכספי לרמטכ"ל הוא אלוף בהכנת שקפים. בכלל, בצה"ל אלופים בהכנת שקפים, אבל כאשר מגיע רגע להתעמת עם עובדות פשוטות: צה"ל נותר ללא מענה. ...נגדים, רבי-סרנים, אלופי משנה... פנסיה מוקדמת בגילאים 42 עד 50 עם תנאים מלאים... בשווי של 3 עד 4 מיליון שקל לנגדים... 5 עד 7 מיליון שקל לאלופי משנה ותת אלופים... אבסורד כלכלי הזועק לשמים... חבילות השכר והפנסיה בצה"ל למשרתי קבע שאינם לוחמים גבוהות לעיתים קרובות פי 3 וגם פי 4 מהתנאים שמציע המגזר העסקי לאנשים בעלי כישורים דומים – אבסורד כלכלי וחברתי מנקר עיניים...". פנסיה של אלוף-משנה גם אם משרת במשרד, נעה בין 15 ל- 20 אלף שקל בחודש. הוא פורש בגיל 45 – כך שעל פי תוחלת החיים הממוצעת יש לו כ- 20-25 שנים לעבוד... 35-45 שנים לחיות. 15 אלף שקל לחודש כפול 12 חודשים כפול 35 שנים נותנים 6.3 מיליון שקל. מינימום. --------------- בזמן שהמשרתים והמשתמטים נלחמים ביניהם אנשי הקבע חוגגים על חשבון כולנו!!! כולנו משרתים אותם בעצם בין אם בצבא בשרות החובה וובין אם בעבודה באזרחות.

SupermanZW

Well-known member
אך הדרך בה השיגו את הפטור היא בלתי חוקית

אסור לשכוח את זה. משתמט הוא מי שהשיג פטור בדרכי מרמה, לא מי שבאמת לא מסוגל לשרת, כמו כן מי שלא שירת בצה"ל יש לחייבו בשירות לאומי ומי שלא שירת בצה"ל וגם לא בשירות לאומי הוא משתמט בכל מקרה ועל כן יש להענישו.

השיג את הפטור תוך ניצול החוק....

בדיוק כמו שאנשי הקבע מנצלים את זה שהגנרלים שולטים במדינה בשביל לקבל את הפנסיה המטורפת שלהם... זה לא בסדר. והשני הרבה יותר לא בסדר!!!!

SupermanZW

Well-known member
מרמה היא אקט בלתי חוקי, לא ידעת?

ניצול עובדה ללא שימוש במרמה הוא חוקי, לכן המשתמטים כן עברו על החוק בעוד אנשי הקבע לא.

הרופא פטר אותם משרות

איך תדע מי כן סובל מדכאון ומי לא?! איך תדע אם בחורה נאנסה בצבא ובעקבות זה הלכה לקב"ן? הם לא כשירים על פי החוק! אין שום חוק שבגינו הם יכולים להענש! בדיוק כמו אנשי הקבע. רק שהמשתמטים לפחות לא פרזיטים, ואני לא צריך לממן אותם ולעומת זאת את אנשי הקבע אני צריך לממן. עדיף למדינה ולי ולך שיהיו עוד 20 משתמטים מעוד איש קבע עורפי מיותר אחד.

SupermanZW

Well-known member
מדובר בשתי בעיות שונות שהפתרונות להם שונים

בשרשור זה הצעתי פתרון לבעיית ההשתמטות, על בעיית אנשי הקבע אפשר לפתוח שרשור חדש ולהציע פתרונות בהתאם. בכל אופן, מי שלא מסוגל לשירות צבאי שישרת בשירות לאומי, העיקר שלא ישתמט.

הפתרון להשתמטות מתחיל אבל כאן!!

אם אנשי הקבע העורפיים לא יפרשו לפנסיה מוקדמת. צה"ל יצטרך פחות חיילי חובה ויוכל לתת יותר כסף לחיילים קרביים וכך הם לא יהיו פראיירים של אף אחד. וכך לאט לאט יהיו לנו צבא מקצועי סוף כל סוף! למען זה צריך להלחם!

למעלה