הצעה למלחמה בהשתמטות

שמח שאת בת.

לא מבין אבל למה את בעצמך מכבסת מילים. נכון שיש לצבא עוד פאשלה שהוא מגדיר תפקידים תומכי לחימה, עקב אי היותם קשורים לכך במישרין - כתפקידים פקידותיים. ושאמרתי תפקיד פקדותי אני מקווה שעניך לא עיוורות למצב האבטלה הסמויה בצבא ולכך שאכן ישנם תפקידים שמבזים את מי שבא לתרום 3 שנים מעצמו בקטנותם וחוסר חשיבותם והתנאים המפליגים הכרוחים באותה עבודה - אם בכלל יש בהם עבודה. (כאמור אבטלה סמויה) אם לדעתך בכך שמישהו מתבטל בקריה בתפקיד מש"ק ממטרות כל כך תורם וחשוב בעצם קיומו - הבה תממני אותו באופן בלעדי. אני מוכן להקריב את חלקי במשכורתו ובמענק שיקבל לאחר השירות בתמורה האדירה שאת תעלי למקצועו החשוב והרגשת הסיפוק האדירה שתלווה אותך בפרץ פטריוטיות בלתי נשלט. אבל ההיתי מעדיף שהוא ישוחרר מהצבא - ומשכורתו הפוטנציאלית תלך לקרביים למשל או לבעל תפקיד משעותי בצבא, והוא יכנס לשוק העבודה ויתרום את חלקו לכלכלה. כמובן, בהנחה שהיה מסוגל, וביצע שירות לאומי. ואני מציע לך לקרוא לפחות את הדו"ח החלקי, או עדויות האנשים שהעידו בפני "ועדת וינגרד" לפני שאת קופצת לעבר דפי הדו"ח כנשק יום הדין על המשתמטים. נוכחותם, או חוסר נוכחותם במלחמה, לא היתה משפיעה בכהוא זה על תוצאותיה שהונהגו בידי מנהיגים כושלים - זה כל מהות הדו"ח. ולא תמצאי בו כל מטרה אחרת לשעשועי יסורי המצפון שאת מתכננת למשתמטים. אולי, אם כבר, היותם בצבא - היה מחליש את מורל החיילים ואכותם (שכן מי שלא רוצה או מתאים לשרת, יהווה נטל על עלו שכן) ודם מיותר היה נשפך.

timeless1

New member
...

יופי, כולי אושר. בסך הכל ציינתי זאת על מנת שתפנה במין הנכון.. זה הכל. אין סיבה לערוף את ראשי בשל כך. שנית, לא, , איני עיוורת, אבל כל עוד במדינת ישראל חלה חוק גיוס חובה, אז כולם יתגייסו ויעשו את השירות בצורה שהם מסוגלים אליה, ואם לא, אז שיעשו שירות לאומי. אני בטוחה שבבתי החולים ממש לא יתנגדו לעזרה. לגבי הדו"ח, אתה כנראה פספס את כל הנקודה. זה לא קשור למה שכן או לא כתוב בדו"ח. השורה התחתונה היא, שבזמן שיש חיילים אשר נהרגים על הגנת המולדת , יש אנשים שבערך הדבר היחיד החשוב להם זה "אוי, כל כך לא מתאים לי להתגייס לצבא הכיבוש ובלה בלה בלה בלה בלה", ואשר חושבים שכולם חייבים להם משהו, בין השאר להעניק להם ביטחון, אבל הם , הם לא צריכים לתרום כלום מאותו זמן, ולא רק זה , הם גם חושבים שמגיע להם פרס על כך, לפתוח פער על אותם חיילים על ידי כך שהם מתחילים ללמוד מוקדם יותר, צוברים ניסיון רב יותר וכו'. בסופו של דבר, גם אותם חיילים ישלמו מיסים למדינה, רק שהם כנראה לא מספיק סוציומטיים ודחו את התחלת "ההפתחות אישית" לזמן אחר. יסורי מצפון למשתמטים?
בשביל שיהיה יסורי מצפון , צריך שיהיה מצפון. ולדעתי האישית, אדם אשר בוחר לרמות את המערכת ולקבל פטור "חוקי" הוא אדם חסר מצפון ומוסר.
אז גם פה קצת פישלת.

אילו ההיתי יודע שציון מינך במשפט אחד

יוביל להתרגשות אדירה בקרבך עד ש"כולך אושר" אולי ההיתי מוסיף גם קצת הערות שובניסטיות - אולי נוח לך יותר שהדיון יהיה על נושא מגדר ולא צבא. כמי שעושה שירות לאומי בבית חולים אני יכול להבטיח לך שמצבת האדם במקומות אלו מלאה בין כה וכה, ולפי ידיעת הרכזת שלי בכל מקום. למעשה, בקרב הבנים, הקרב על כל תפקיד עומד ביחס של 3:1 ויש עוד ממתינים בתור להכנס לשירות. או שיצרו מקומות חדשים או שיפטרו גם את מי שרוצה להתנדב מהחובה המוסרית בלעשות כן - אבל לפוצץ מקום במתנדבים לא מועילים זה יוצר יותר עבודה וסחבת מאשר מכסה אותה. ודו"ח ועדת וינגרד התיחס אך ורק לכשלים של הצבא והדרג המדיני בכיוון המלחמה. אין ולא היתה שום התיחסות לתופעת ההשתמטות. וממתי מונים ככשל מבצעי כולשהו את המצאותם או אי המצאותם של עתודות כוח ספקולטיבייות? אני בטוח שלמשתחררים מהצבא (מה שאת מכנה משתמטים) יש מצפון וגם שכל, ואולי יש להם נכות כולשהי בתחום מסויים שבגללו הצבא לא רוצה אותם. אבל רצון הצבא לא הופך אותם למוכשרים יותר או פחות ממני או ממך.

timeless1

New member
....

אוי, אני מבינה שגם ציניות אינך מבינה. שיהיה. אז בבקשה -- שיעשו שירות צבאי בצורה שמתאימה להם, ואני מכירה כמה וכמה מתנדבים כאלו , שלמרות הבעיות הרפואיות שלהם, הם מסוגלים, ואם אנשים אוטיסטיים קלים יכולים לעשות שירות צבאי, ואף אדם עיוור, אז תעשי לי טובה.... ואגב, בי"ח היתה דוגמה אחת. ואת שוב פעם מתעקשת לפספס את הנקודה שהדו"ח קשור למלחמה אשר בה אנשים הקריבו את חייהם על מנת שאותם משתמשטים ישבו בבית ויקשקשו שטויות חופשי. עתה, זה ברור יותר? נחמד שאתה בטוח, אבל אדם אשר פוטר את עצמו מחובת תרומה למדינה בידיעה שהמצב הביטחוני פה לא משהו, וכי חיילים נהרגים פה על מנת לשמור על המדינה כמדינה עצמאית ויהודית, הם אנשים חסרי מצפון, ואת המוסר שלהם הם כנראה פטרו מנוכחות חובה.

כמנהלת פורום "שינוי"

שמחתי ששינית את מיני לבסוף למין הנכון (אף שלא טרחת לתקן את שגיאותייך שבהתחלה). ובזאת אני מקווה שעניין המין יורד מהפרק. עליך, כמו משתתף נוסף פה למעלה, להבין שלא כולם מסוגלים לשירות צבאי או לאומי. פשוט לא כולם מסוגלים. אין טעם להמציא משרות פיקטיביות של "מעביר הדפים הרשמי" או להטריח את המדינה לממן הוצאות עתק רפואיות בשביל ליצור סביבה ידידותית לנכה (במשמעות הרחבה של המילה) לתרום. וזה לא משנה מי גויס או לא גויס לעניין הצלחת המלחמה או כשלונה. זה פשוט לחלוטין לא קשור. גם אם היו יותר אנשים, זה לא אומר בהכרח שההחלטות שהיו מקבלים לגביהם היו טובות יותר. למעשה, צפוי שצירוף כפוי של אנשים חסרי התאמה לצבא לשרת בו בכוח היה מוביל להתעסקות מיותרת בצורכיהם בזמן המלחמה במקום להלחם וכך היה נשפך דם מיותר. קשה לי להתחבר עם המשפט - מישהו מת בשביל ש... - אני לא שלחתי אותו למות, אני לא הובלתי בשום צורה למותו. אין לי שום סיבה להרגיש אשם במותו, שתלוי במפקדיו ובדרג המדיני. (כמובן שצער על מותו יש ויש) ואף בנאדם לא פוטר את עצמו מהצבא. הלוואי וזה היה נתון לבחירה - אז הצבא היה צריך באמת להתאמץ לתגמל את חייליו על מנת שישרתו בו. אבל בנתיים כולם בגדר מועמדים לגיוס והצבא והכנסת הם היחידים שפוטרים באופן חוקי (בין אם את מסכימה איתם או לא) את מי שעומד בתנאים לפטור.

Ja Tomer

New member
איזו הודעה....

מלאה בהתחמקויות ובריחה מאחריות. "לא כולם מסוגלים לשירות צבאי או לאומי" תירוץ מס' 1 - קשה לי
"זה לא משנה מי גויס או לא גויס לעניין הצלחת המלחמה או כשלונה" תירוץ מס' 2 - יש פראיירים אחרים! "למעשה, צפוי שצירוף כפוי של אנשים חסרי התאמה לצבא לשרת בו בכוח היה מוביל להתעסקות מיותרת בצורכיהם בזמן המלחמה " תירוץ מס' 3 - זה יגזול זמן להתעסק איתי... בשביל מה אתם צריכים את זה? "אני לא שלחתי אותו למות, אני לא הובלתי בשום צורה למותו. אין לי שום סיבה להרגיש אשם במותו, שתלוי במפקדיו ובדרג המדיני" תירוץ מס' 4 - זה לא אני זה הם!!!!! "בנאדם לא פוטר את עצמו מהצבא" תירוץ מס' 5 - מה, זה חוקי לגמרי. "הלוואי וזה היה נתון לבחירה" תירוץ מס' 6 - בגלל שלא נתנו לי אפשרות לבחור השתמטתי. התירוצים שלך נשמעים כל כך טוב כשאתה מכבס אותם.... אבל אם מורידים את הקליפה המכובסת... נשארים תירוצים.

את מתנהגת בילדותיות.

ללא התיחסות לטיעונים שהוצגו בפנייך, את מגיבה כמו מישהי שנלחצה לקיר, במקרה דנן מפגינה יכולת הדיפת טענות של ילדה בגן. לא הצגת שום פיתרון לבעיות שהצגתי, רק הפגנת זילזול, ומקווה שזה לא מייצגת את "מיטב בנותינו" בצבא כי אחרת אני אבוד טיעוני נגד ללמה רובכן פקידות ומש"ק קפה ומיותרות בצבא. במקום לומר מה הפיתרון שלך לבעיות שבפני אנשים שלא יכולים להתגייס בצבא את מתחמקת בירידות אישיות. כך ש-I rest my case

Ja Tomer

New member
התיחסות לטיעונים שלך....

אתה בהחלט מצליח ליצור הרבה כלום בפיסקאותיך המעייפות להחריד, אך תוכן רב אין בהן מעבר להתחמקויות, בריחה מאחריות ותירוצים. האם טענות "לא כולם יכולים לשרת בצבא" או "כמות האנשים לא הייתה משנה את מספר ההרוגים" רלוונטיות בכלל לנושא? לא. אז אל תצפה שאני אתן לך תשובות לטענות שאין להן שום פואנטה חוץ מתירוצים על גבי תירוצים. אינך מצפה באמת שאפתור את הבעיות שאתה מציג, אתה מצפה להעמיס עוד בעיות וירטואליות כשכל מטרתך היא לתרץ. הזלזול הוא בעקבות מכבסת המילים המעומלנת שלך, שלא רק גורמת לך להיראות מגוחך אלא גם מראה שתוכן אמיתי אין בדבריך. אין כאן ירידות אישיות, יש כאן אמת אחת. אתה פשוט מתרץ. וזה הכל.

אני מבין שאת המונחים שלך את לוקחת

מהעולם היחיד שכנראה צפוי לבעלת אופק ראיה כשלך, נדמה לי שבמכבסה עירונית - שמה תוכלי להגיד לכולם שהם מכבסים אותך, עם הרבה עמילן.
כי כבר באו מים עד חולצתי.

Ja Tomer

New member
חזק מאוד.

אתה חזק אתה.... לא רק תירוצים מגובים בפיסקאות של כלום, אלא גם הבנה אישית איכותית ביותר לגבי האדם אליו אתה מגיב. אתה ללא ספק בעל בינה וידע. בנוסף - אתה מראה כישורים איכותיים של יצירה בלשון עברית ואפשרויות רציניות של חידודים והלצות. קודם תירוצים, אחר כך בדיחות גרועות... אתה מזכיר לי מישהו.... מישהו שגם הצליח בגדול בנושאים צבאיים... לא... אין סיכוי שאולמרט כותב בפורומים שכאלה.

Ja Tomer

New member
אני גם מודה לך מקרב לב

אין ספק שהתרומה שלך לפורום זה היא כמו תרומתם של המשתמטים לחוסנה של ישראל.

נכון, ועוד מספר ערכים שלמענם אני מוכן

להקריב את עצמי. ומדינת ישראל לא נמצאת ברשימה הזאתי. אגואיסט? אולי - כי את נמצאת מהצד שכן מוכן להקריב את עצמו למען ישראל, אני לא. ופשוט מזה אין. ואני בכלל לא מרגיש בושה על כך, שוב, כי אני לא בצד שרואה את הדברים ככה.

timeless1

New member
מה זאת אומרת לא כולם מסוגלים?

אנשים לא מסוגלים לעשות עבודה פקידותית? לעשות שמירות? להיות טבחים? אתה רציני עם הטיעון הזה? הרי אדם שיביא לי את הנימקו של "אני לא מסתדר עם מסגרות" , אז אני כולי רחמים עליו, משום שאז אין לו מה לחפש במקומות עבודה ובטח לא בלימודים אקדמים, שכידוע לך הם מסגרות לא פחות קשיחות מאשר המסגרת הצבאית, אוקי? המדינה צריכה ללא שום קשר להיות נגישה יותר לנכים, להזכיר לך הם עדין אזרחים , ומסתבר שיש אנשים נכים שלא מוכנים לקבל את הטיעון הזה שלך ומאמינים שעל מנת להיות חלק אינטרגלי מן החברה , לא מספיק רק להנות מהזכויות שיש להם, הם גם צריכים לתרום. מדהים אה? אתה, אישי, לא שלחת איש למות. אבל בוא לא נהיה ראש קטן ולא נחשוב שאנחנו חיים בלב ארה"ב שהשירות הצבאי אינו נחוץ. אנחנו , כחברה, שלחנו את אותם חיילים לקרב על מנת לשמור על ביטחונה של המדינה. משום שאין לך שום אחריות אישית , אז אתה גם לא הולך לעמוד לדין. שוב, הצבא צריך לתגמל את משרתיו ללא שום קשר לכלום, ועדין , זה לא בחירה אשר נמצאת בידו של כל אחד. אם כל אחד היה יכול לבחור, ספק גדול אם היה פה צבא, ועוד יותר ספק, אם אנחנו היינו מנהלים את הויכוח הזה.

כל עוד המדינה לא יוצרת סביבה נגישה לנכים

בדרגת חומרה גבוהות בצבא, אין שום סיבה שהם יהיו שמה. ואכן הם לא שמה, ובצדק, ואין לך על מה להלין. את באמת מצפה מאוטיסט למשל לבצע איזו עבודה כולשהי? עד לאן תרחיקו עם הניסיון לדחוף כל יצור חי למסגרת צבא רק כדי שיהיה שמה? אם היה לך ילד שסובל מפיגור , הפרעות נפשיות או מערכת חיסונית חלשה למשל ההית מצפה בכלל שהוא יהיה בצבא?! אפילו המדינה לא מצפה ולא מוכנה לממן סביבה ידידותית בשבילו אז בכוח את דוחפת אותו? וברור שמסגרת מבחירה (כמואוניברסיטה ועבודה) יכולה להיות נגישה ומותאמת יותר לצרכים של הבנאדם שהצבא לא מספק ולא מתכוון לספק. אוף אחד מהמשוחררים על ידו לא צריך להרגיש בושה על כך שהצבא לא מעוניין בו ולא צריך "להתנצל" בפני אפחד על כך.

timeless1

New member
היכן התלוננתי על כך שאין נכים שם?

נהפוך הוא, אני מאוד מעריכה נכים ש*כן* מתגייסים לצבא, במעשה זה הם מראים איכות אישית גבוהה , דבר שקשה לומר על אותם סוציומטים אשר חושבים על התחת של עצמם. אוטיסטים מתנדבים, אגב. הם לא מחוייבי גיוס, ואיפה כתבתי שאני מצפה למשהו כזה? אודה לך אם לא תכניס לי מילים לתוך פי. קטעים. מכירה לפחות אדם אחד אשר סובל מהפרעה נפשית ונחש מה, אמנם שירות צבאי הוא לא עשה, אבל שירות לאומי הוא כן עשה. מדהים אה? וזה למרות ההפרעה הנפשית שלו, וזאת למרות שהוא היה יכול לתת לעצמו הנחות. ממש
תאמין לי, שאם אתה לא תמוד בציוני מינימום , אתה לא תקבל את התואר שלך. הדרישות האקדמיות אינן גמישות, וכנ"ל של מקום העבודה. ואני לא צריכה להסכים לזה , שלי ולאותו סוציומט יהיו אותם זכויות רק משום ש"לא בא לו" לעשות צבא או שירות לאומי. יש גבול לחוצפה הישראלית, בחיי.

למעלה