הקֱשֱר בין חרדים לשדים ורוחות|גולג

הגורמים העיקריים לקיטוב ולשנאה

בשבילי לפחות, הדבר שהכי מכאיב לי זה הפוליטיזציה של הדת, ניצול היותם לשון המאזניים בכנסת כדי להשיג הטבות כספיות, כספים ייחודיים, חוק ההסדרים, ניצול כל אפיק אפשרי כדי לשאוב כספים למוסדותיהם, וכולי (אגב, היום זה אולי פחות קיים כי: 1. ש"ס מחוץ לממשלה. 2. למדינה אין כסף לכלום). למשל מחירי הדירות ביישובים חרדיים כדוגמת אלעד היו כאלו שאני לא יכול לחלום עליהם (אני לא יודע אם היום זה עדיין כך. לא בדקתי לאחרונה.) אני חושב שלהרבה אנשים מפריע הנושא של נשיאה בנטל ושירות צבאי, והעובדה שהם צריכים לממן משפחות ברוכות ילדים. אני חושב שיש רק מעט אנשים כמוני וכמוך שמסתובבים ב"שופר" ו"חופש". אני מסופק אם הסיפור הזה הגיע לקהל הרחב. לדעתי לא.

saar7650

New member
לגבי הממסד הדתי והחרדי-

ש"ס כמו כולם דורשת תקציב הוגן ושווה, אך מה לעשות ששוב בתקשורת מציירים אותם כסחטנים וכמוצצי הקופה הציבורית. דוגמה קטנה אתן לך מכתבה שהייתה לפני כחצי שנה על עיר במרכז הארץ (איני זוכר את שמה). בכתבה צויין המצב הכלכלי הקשה ומול זה הראו את הבניה של בתי המרש והכוללים שנמצאים בתאוצה. הראו שם מבנה יחסית יפה של בית מדרש והכתב אמר: לישיבות ולכוללים נותנים כסף אך לעניים (ומראים הומלס מסתובב ברחוב) לא נותנים כספים. לחרדים כן ולבתי חולים לא... וכו' וכו'... שוב אותה מניפולציה תקשורתית! כמו שאנו זוכרים את נאום לפיד: נעביר מהתקציבים לחרדים ולהתנחלויות לנזקקים ולבתי חולים! מה עם אולמות הכדורסל שבונים? מה עם מגרשי הכדורגל? מה עם תשלום חובות של תנועת הקיבוצים?! מה עם תשלומי סגני ראשי הערים? שכר הבכירים במשק? שרים ללא תיק? וכן על זה הדרך... אך תמיד טוב קל ונוח להאשים את החלש, את המיעוט! לגבי היישוב "אלעד" הוקמה שם גם שכונה חילונית כך שגם חילוני יכול לבוא ולרכוש דירה. מה גם שזו יזמות פרטית (כמדומני) של אחד מהקבלנים. יכולים להיות גם כאלה בציבור החילוני. "אני חושב שלהרבה אנשים מפריע הנושא של נשיאה בנטל ושירות צבאי, והעובדה שהם צריכים לממן משפחות ברוכות ילדים." אנחנו נדון על כך בהמשך. "אני חושב שיש רק מעט אנשים כמוני וכמוך שמסתובבים ב"שופר" ו"חופש". אני מסופק אם הסיפור הזה הגיע לקהל הרחב. לדעתי לא." אני מאוד מקווה שלא. אבל לפי מה שמצטייר לנגד עיני, הרבה חילונים חושבים כמו אותה "עדה" שהייתה בכנס, עקב עליהום תקשורתי על המגזר החרדי.

אני חושב שאתה קצת מנותק מהעובדות

או שאתה צעיר מכדי לזכור. אני זוכר שבדקתי פעם מחירי דירות, ומחירי הדירות היו נמוכים להפליא באלעד ובשכונות חרדיות אחרות. לא ניראה לי שחילוניים יכולים להתקבל לאלעד. תבין שמחיר הדירה ניגזר במידה רבה ממחיר הקרקע ומהטבות שונות, וזה דבר שבהחלט מושפע מדילים כאלה ואחרים בקרב מנהיגינו. להזכירך, משרדי הממשלה הפופולריים עבור המפלגות החרדיות היו תמיד: פנים, בינוי, חינוך, דתות. כי דרך משרדים אילו הם יכלו להעביר כספים לאן שהם רצו. להזכירך, המפלגות החרדיות ניצלו היטב את היותן לשון המאזניים הפוליטית כדי להשיג עוצמה שתורגמה לתקציבים (היום זה הרבה פחות רלוונטי). להזכירך, עד לפני כמה שנים למפלגות החרדיות היו מעל 20 מנדטים (וגם מפלגת שינוי לא היתה קיימת). אני יכול גם לספר לך מתוך עדות אישית של עובדת עירייה איך היו מתנהלות ישיבות של עירייה מסויימת (בעיר חילונית!!) בנושאי הקצבות למוסדות שונים בעיר.

saar7650

New member
ממש לא מנותק...

דווקא השבוע יצא לי להיות באלעד בחלק החילוני של העיר, וכן בחלק שמשלב הן אנשים מהמגזר החילוני והן אנשים מהמגזר הדתי. כמו כן, מה אתה מתרעם על כך? יקומו קבלנים חילונים ויבנו ערים חילוניות דוגמת אלעד. "להזכירך, משרדי הממשלה הפופולריים עבור המפלגות החרדיות היו תמיד: פנים, בינוי, חינוך, דתות." אמת שהמפלגות החרדיות ביקשו תיקים אלה, כמו שכל מפלגה רוצה ש"המפתחות" למקומות ולדברים החשובים בעיניה ובעיני בוחריה יהיו בידה. להזכירך- על משרד הפנים עטו גם המפלגות של העולים מחבר העמים, ובבחירות האחרונות גם שינוי. פוליטיקה מטבעה מצריכה אינטרסנטיות. גם מפלגות חילוניות איימו בהתפטרויות ופרישות חוזרות ונשנות נוכח תקציבים שלא מצאו חן בעיניהם. לסיכום- כל מי שמצוי בבועה/בִיצה הזו שנקראת "פוליטיקה" חייב להתלכלך כי זה שם המשחק. אינטרסים, מלחמות על תקציבים איום בפרישה והתפטרויות, כל אלו נחלת הכלל של כל המפלגות באשר הן ולא של סקטור כזה או אחר.

נכון

המפלגות של עולי חבר העמים ושינוי למדו שאסור להשאיר את השמנת בידיים של המפלגות החרדיות. כניראה כך חשבו גם הבוחרים שלהם שבחרו בהם.

saar7650

New member
לסיכום:

כל מפלגה באשר היא אינטרסנטית לצרכים שלה ושל בוחריה. כך גם ש"ס, כך שינוי, כך מר"ץ וכך שאר המפלגות. תפסיקו לצייר אך ורק את החרדים והדתיים כסחטנים.

אם אתה לא מצליח לראות

את המצב הלא נורמלי שיצרו המפלגות החרדיות, אז פיספסת את העיקר. אם אתה לא מצליח לראות את תרומתן של המפלגות החרדיות ליצירת מפלגות סקטוריאליות אחרות - שוב פיספסת את העיקר. ואכן - כל מפלגה סקטוריאלית מייצגת אינטרסים של סקטור מסויים.

גוססי

New member
תקציב הוגן ושוה? אין חיה כזו

לש"ס - או לחינוך החרדי העצמאי - לא "מגיע" תקציב שוה. המדינה לא חייבת להשוות תקציבים אפילו בין בתי ספר שונים במערכת החינוך הממלכתית, קל וחומר בין זרמים שונים. באופן אידיאלי חלוקת משאבי המדינה צריכה להיות כפופה לשיקולים הקשורים בתועלת הכלל, ולגיטימי שהמדינה תאמר "שמעון יקבל מעט וראובן יקבל הרבה כי כך דורש האינטרס הציבורי". בפועל התקציבים נגזרים מיכולת הלחץ הקואליציוני, וכשמפלגה מסויימת מוצאת עצמה באופוזיציה היא באופן טבעי תקופח. אלה הם כללי המשחק, אותו משחק שש"ס התמחתה בו במשך כל שנות קיומה.

saar7650

New member
אוקיי...

אז להציג את המפלגות החרדיות כסחטניות וכשודדות הקופה הציבורית זה לעשות עוול למגזר שלם ולשקר הן לעצמך והן לאחרים.

גוססי

New member
האמנם?

וכיצד היית אתה מציג ציבור שממעט לתרום, מרבה לקחת ועוד מספר לנו שבזכותו ולמענו העולם קיים?

saar7650

New member
שמע-

לגבי תרומת החרדים למדינה צריך לפתוח שרשור חדש ואין לי בעיה לדון על כך. אני דיברתי על כך שטוענים כי רק החרדים מוצצים ושודדים את הקופה הציבורית בשעה שכל המפלגות עושות כך...

גוססי

New member
כך עושות כולן

מי פחות ומי יותר, אבל מאחר והחרדים עושים כמיטב יכולתם לקחת את המקסימום ולתרום את המינימום, טבעי וצפוי שהקצף יצא דוקא עליהם.

tamarhp

New member
תלמד לנקד ../images/Emo4.gif

אתה עושה קובוץ במקום שווא... את השווא עושים עם התו ";" ואת הקובוץ עם "\"....

lala897

New member
אתה מצחיק.

כל בנאדם שעובר לדרך שונה בצורה דרסטית בטוח שהדרך הקודמת שלו היתה שקר ודמיון. גם אם אני הייתי חוזרת בשאלה הייתי חושבת שמה שחייתי עד עכשיו היה דמיון, ושקר. מה הפלא הגדול שלך? זה שתי צורות חיים שונות, סולם הערכים שונה, המטרות שונות, כיוון ההסתכלות על החיים שונה.

אהה

כלומר, את לא רואה דרמטיזציה בזה שהוא מצליח להכניס לתוך משפט אחד את כל הביטויים הבאים: הלם, הגילוי המדהים, עלמא דשיקרא, הבל הבלים, שקר מוחלט, עולם דמיוני, מיליארדי אנשים חיים את חייהם בלי להיות מודעים לכך שהם חיים בעולם של דמיונות.

lala897

New member
דרמטיזציה?

מה זה למען השם? אתה מתכוון מלשון דרמה אולי? אם כן. אז אני כן רואה את הביטויים אלה וצורת הביטוי כדרמטית. אז?

lala897

New member
אה ועוד דבר..

העיקר אומרים- "החרדים הם אלה שמשניאים את עצמם על החילונים" שטויות. מעשיה כזאת שמצוצה מהאצבע היא הגורם העיקרי לשנאה. בשפה פשוטה- שטיפת מח מהסוג הזול ביותר.

למעלה