הקֱשֱר בין חרדים לשדים ורוחות|גולג

lala897

New member
לא. העיניים שלי לא עצומות.

הם פתוחות לרווחה. הטענות ישנות ויש להם תשובות. אם לדעתך התעלמות מתשובות זה נקרא עיניים פקוחות והגיוניות אז אתה נשאר תקוע. לדעתי ההתעלמות מהתשובות וההתכחשות אליהם זה עיניים עצומות.

lala897

New member
אם הבנתי אותך נכון אז-

ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את חושבת שהאמינות של המסורת דומה לאמינות של סיפור כזה? הוא לא חייב להאמין במסורת כמו שאת לא חייבת להאמין בעדות של המטורפת הנ"ל, האמינות פה שווה?

saar7650

New member
תקשיב חביבי-

כנראה שאתה תצטרך לקרוא שוב ושוב את טענותי כדי להבין... לא נורא- יש לי זמן בשבילך! המוציא מחברו עליו הראיה- כלומר החבר'ה בחופש ו/או צופיה ודן מלר תיארו אירוע שלכאורה התרחש. כל שהם צריכים כדי להוכיח טענתם הוא להביא שם סמינר, שם של הארגון, תאריך וצילומים של האירוע (בד"כ הסמינרים מתועדים כך שאין בעיה להשיג תצלום). הפיכת אנשים הלובשים ציצית לאנשים שלובשים סדינים וכאילו מתחפשים לרוחות ושדים זה סילוף הדברים. קרא עוד פה על העניין...

גוססי

New member
"אני צריך להוכיח שאירוע לא התרחש?"

לא, אינך צריך להוכיח זאת, אבל אז טענותיך ביחס ל"סילופים" באתר חופש לא יהיו יותר מדיבורים בעלמא. "אצלכם עושים את זה בהופעות של להקות הפופ למיניהם ושאר הזמרים העבריים דוגמת אביב גפן" אכן כן, ונראה שמופעי ההחזרה בתשובה אינם יותר מסוג כזה או אחר של מופעי בידור.

saar7650

New member
תקשיב חביבי-

המוציא מחברו- עליו הראיה! כלומר אתה טוען שכך קרה, תוכיח! תן שם של סמינר, כתובת תאריך וכיו"ב ותוכיח שדבר זה אכן התרחש. הצגתי בפניך את העובדות ואת אפשרויות הסילוף של האתר שאתה אחד ממנהליו. בושה וחרפה לאתר שמתימר להיות "נאור" ו"אוביקטיבי" לסלף ולהמציא שקרים נבזיים על חרדים!!! ערפל קודר מוטל על סיפור זה.

גוססי

New member
אני לא טוען כלום

הסיפור המלא מופיע בספרם של צופיה ודן מלר "שדים מגיחים מאפלה". מדוע שלא תפנה אליהם ותבקש את הפרטים? ותיקון קטן: טרם נפלה בחלקי הזכות להמנות על צוות אתר חופש.

saar7650

New member
כנראה שטעיתי

אבל הבנתי שאתה נמנה בתוך צוות "חופש" כמנהל הפרום שלהם... זולל משמשים שלח לצוות חופש את שאלתי והנה התשובה! גם שם נמנעים מלספק הוכחות אמיתיות ורק אומרים- "מי שלא מאמין זו בעיה שלו"... הבעיה היא אצלם- אין להם הוכחות לכך. כשיביאו הוכחות לדבריהם אז טענתם מוצקה ואיתנה אחרת טענתם עומדת בספק גדול ודי לנו במשפט "לשקר אין רגלים"...

גוססי

New member
דוקא יש הוכחות

עדותה של המשתתפת בסמינר היא בגדר הוכחה לכל דבר וענין. זכותך לטעון שאינך מאמין לה או שזו לא הוכחה מספקת, אבל אי אפשר לומר שאין הוכחה.

saar7650

New member
סילוף אינו מהווה הוכחה כלל וכלל!!!

עוד לא קיבלתי את שם הסמינר, הארגון, תאריך, מקום ותצלומים שיההו הוכחה. כל הסיפור הוא זווית ראיה מעוותת הרואה באדם הלבוש בציצית אדם שהתחפש לרוחות ושדים!!!

saar7650

New member
אז שלחנו את השאלה המתבקשת

והבאתי לך את תשובתם שלא מכילה ולו הוכחה קטנה אחת! כל שהם אומרים הוא- מי שלא רוצה להאמין זו בעיה שלו... מה שמוכיח שלשקר שלהם אין רגלים!!!

גוססי

New member
אומר שלישית:

הקטע באתר חופש צוטט מתוך ספרם של צופיה ודן מלר. מדוע שלא תפנה לסופרים? הם כתבו את הספר, הם בצעו את התחקיר ולבטח נמצאים בידיהם הפרטים המלאים. זה לא כל כך מסובך, נכון?

פלסטיק

New member
אתה מתייחס לעטיפה ולא לעובדות

אני כבר הסכמתי שהתאטרליות מוגזמת ואני לא אוהב אותה. השאלה שלי אם העובדות נכונות היתה לגבי השאלה אם בתקציב מהמדינה קורעים משפחות.

saar7650

New member
העטיפה מציינת את תוכן הספר

ועל כך התרעומת... אם זה מה שכתוב בפתיחה מעניין איזה סילוף נוסף מחכה בספר עצמו... "אם בתקציב מהמדינה קורעים משפחות" לא הבנתי בדיוק את השאלה...

לא הבנתי את הנקודה שלך

האם אתה טוען שהם משקרים? אם כן, במה? לעמותת עלה-חופש יש מטרות מאוד ברורות והיא לא מנסה להסתיר אותן (וגם זה). מה ציפית למצוא שם? המלצות על מזון לחתולים? גם לאתרים כמו מנוף ושופר יש את המטרות שלהם. גם הם משתמשים בסיפורים אישיים מדהימים. בקשר לספר של צופיה ודן מלר - מה אני אגיד לך... בימינו כדי למכור צריך להיות דרמטי (לפחות זה מה שהפרסומאים חושבים). מבטיח לך שאם תבדוק תגלה שכמעט כל מוצר וכל מאבק פוליטי/רעיוני/דתי מוכרים לך אותו על ידי דרמטיזציה (ראה קוקה קולה, ראה מאבק החד הוריות). גם המחב"תים משתמשים בדרמטיזציה, ואני חושב שאתה מודע לזה. (הנה דוגמא: "... אבל מה שהיכה אותי בהלם, היה הגילוי המדהים הזה, של ''עלמא דשיקרא''. לדעת שכל ''העולם הזה'' אינו אלא הבל הבלים, שקר מוחלט, עולם דמיוני, שבתוכו יש מציאות אחרת. מיליארדי אנשים חיים את חייהם, בלי להיות מודעים לכך שהם חיים בעולם של דמיונות...")

saar7650

New member
נו...

על כך התרעומת! על כך שמסלפים עובדות. כך גורמים לקיטוב בין הצדדים, לשנאת אחים מיותרת! ציור החרדים כשדים משחת נראה לך הגיוני?! וזו לא הפעם הראשונה שהם עושים זאת... אם המאמר לא היה מדבר על "עדה מתוך כנס המחב'תים" עוד הייתי מבין, אבל זו לכאורה "עדות" מתוך הסמינרים! תחשוב מה עולה בראש לחילוני שרואה דבר כזה. תחשוב מה עולה לו בראש על החרדים. לגבי "סיפורי אישים מדהימים"- האם החילוני צוייר כאן כשד משחת? הכתבה שהבאת היא רק הרהורי מחשבה כלפי עולם החומר מול העולם הרוחני, לא כלפי המגזר החילוני. לגבי ה"דרמטיות" שאמורה לאפיין את פרסום הספר- אין בעיה, שיעשו דרמה מהסיפור אבל דרמה היא לא עדות! דרמה היא סיפור לפעמים פרי עטו של המחבר. אם מדובר כאן על עדות מתוך כנסי המחב"תים ראוי שתהיה עדות אמיתית ולא שקרית, כמו שבד"כ מצטיירת כשמדברים על כנסים אלה! אנשים לא מבינים שזו פרסומת, אנשים חושבים שזו האמת כי כך מלעיטים אותם מקטנותם!

אני בכלל לא השתכנעתי

שהסיפור מצוץ מהאצבע. אם זה כן מצוץ מהאצבע - זה ממש לא לעניין, ואין מקום לפרסם אותו בספר או באתר כלשהוא. אני שואל: למה אתרי המחב"ת לא מכחישים את הסיפור? למה הם לא מניפים אצבע מאשימה אל האתר של הכופרים "השקרנים"? לא מובן לי. אני עוד מחכה למישהוא שיוכל לאשר או לשלול את הסיפור באופן חד משמעי. לא הבנתי על סמך מה אתה שולל את הסיפור. גם לא הבנתי את זה: כָּסֻפֱּר וחבורתו מופיעים בכנסי המחב"תים למיניהם. מי אילו "כָּסֻפֱּר וחבורתו"?

saar7650

New member
"למה אתרי המחב"ת לא מכחישים?"

הם כן מכחישים, בהרצאות עצמן. יכול מאוד להיות שגם באתרים אם כי לא ראיתי. אני שואל אותך אם ה"עובדות" נראות לך הגיוניות???? נראה לך שיש קריעות בגדים בכנסי מחב"תים?! שיש אנשים מחופשי לרוחות ושדים שמסתובבים על הבמה?! אני נכחתי במס' הרצאות מעין אלה ולא היה אפילו דבר דומה למתואר שם- ועל סמך זה+ היכרות אישית של אנשים שנכחו בהרצאות, וראיית הרבה מאוד קלטות וידאו אני קובע כי הסיפור שקרי ומצוץ מהאצבע! אני אסביר לך עוד דבר קטן- כתוב כי אנשים הלבושים בסדינים מחופשים לרוחות ירדו אל הקהל. סדין=ציצית ו/או טלית. עכשיו הבנת יקירי איך מסלפים עובדות?! אז אנשים שמים עליהם ציצית בסיום הרצאה מסויימת, להם הם קוראים אנשים שמחופשים לרוחות ושדים המגיחים מתוך האפילה ויורדים אל הקהל, אחד מהם נוגע באדם מתוך הקהל ואז צרחות וצווחות, וקריעות בגדים... וכו' וכו' "מי אילו "כָּסֻפֱּר וחבורתו"?" אתה לא זוכר את סדרת הטלויזיה שהייתה לפני מס' שנים על רוח רפאים בשם "כספר" או משהו כזה?...

אתה אומר שהיית בכנס

אבל לא היית בסמינר. אם אני מבין נכון - אחת ממטרות הכנסים היא למשוך אנשים לתוך הסמינרים ובסמינר הם כבר נתונים בידיהם של מחב"תים מקצועניים שיודעים את העבודה, ולמשתתף אין שום כלים להתמודד איתם ושום אפשרות לראות את הצד השני של המטבע (הרי לא מזמינים את אנשי חופש להרצאת אורח...). גם אין לו אינטרנט זמין כדי לבדוק דברים... ייתכן שמדובר בסיפור חד פעמי בסמינר מאוד מסויים - זה עדיין לא עושה אותו לא נכון. אתה שואל אם העובדות נראות לי הגיוניות? התשובה שלי היא כן. בכל אופן הוספתי שאלה על זה בשירשור שלך באתר חופש. בוא ניראה מה תהיה תגובתם. אגב, אני לא מבין למה ניתפסת ל"הצגת הסיום". אני חושב שיש בסיפור הרבה דברים לא פחות קשים. כמו זה למשל: "... לא היה סיכוי להיכרות קרובה עם מישהו, אלא אם כן היתה זו מישהי שתולה מטעם המארגנים, שהתלבשה עלייך בצורה מתוכננת מראש..."

saar7650

New member
" למה ניתפסת ל"הצגת הסיום"."

העניין הוא שהדבר הזה הודגש בספר או יותר נכון באתר חופש. לכן הבאתי את זה. לגבי הסמינרים, אמת! לא הייתי בסמינרים אבל ממכרים שלי אני מבין שלא היה דבר כזה. שאלת אם זה יכול היה לקרות בסמינר יחיד מסוים? אז לא! כי התיאור שהיא נותנת שם הוא תיאור של אנשים שלוקחים על עצמם ללבוש ציצית, ומקבלים מהמארגנים ציציות. התיאור של אנשים לבושים בסדינים לבנים, מחופשים לשדים ורוחות קופצים עלינו מהבמה הוא כנראה התיאור לאנשים ששמו עליהם ציצית שירדו מהבמה חזרה למקומותיהם. לבוא ולהוציא דברים מהקשרם ולומר כי הם התחפשו לשדים ורוחות המגיחים מהאפילה?! ועוד- לא היה ולא יהיה שום דבר הקרוב לקריעת בגדים בהרצאות, אין זה מופע של אביב גפן ושכמותו. "אתה שואל אם העובדות נראות לי הגיוניות? התשובה שלי היא כן." בדיוק מזה חששתי... מלעיטים אתכם בתקשורת בשקרים ובמניפולציות על החרדים ואתם עוד קונים את "הלוקשים" שמוכרים לכם! מזה בסופו של דבר נוצר קיטוב, מזה נוצרת שנאת אחים! חבל מאוד.

למעלה