הקֱשֱר בין חרדים לשדים ורוחות|גולג

tamarhp

New member
אוקיי

יש עדות של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא אבא של אבא של אבא של אבא של אבא שלי. אתה לא חייב להאמין, כמו שאני לא חייבת להאמין ל"עדות" של ההיא מהכתבה, שמי יודע אם היא לא מומצאת. אני לא רואה הבדל. אתם מסרבים להאמין במשהו שלא ראיתם בעצמכם, ואני מסרבת להאמין למשהו שלא ראיתי בעצמי.

vizini

New member
זה לא נכון.

זה שאת מסרבת להאמין זה בסדר, אבל יש הבדל גדול בין המקרים. כאן יש עדה ישירה שהיתה במקום, ובהר סיני אין אף עד כזה. גם הסיפור על האבא של האבא הוא לא נכון בוודאות. את אפילו לא יכולה לנקוב בשמותיהם.

tamarhp

New member
אין הבדל גדול

בהשני המקרים אנחנו לא מכירים אישית את המדובר. אתה סומך על הזוג מלר ואני סומכת על ההורים שלי.

vizini

New member
הבדל עצום.

של 100 דורות. תשאלי את ההורים שלך אם הם יודעים איך קוראים לאבא של הסבא רבא שלהם.

tamarhp

New member
ואתה מכיר את העדה אישית?

הזוג יכל גם להמציא מישהי כזו ולתת לה שם.

vizini

New member
נכון. כשמדברים על ניסים ונפלאות,

הסבירות והאמינות הם אפסיים.

lala897

New member
לא חמוד. התכוונתי להיפך המשמעות.

כשמדברים על ניסים שאין שום אפשרות סבירה אחרת שאומרת שהם לא התקיימו אז הסבירות והאמינות קיימים.(זה יותר מורכב מזה כמובן הפשטתי את זה מאד) אבל כשמדברים על משהו שאתה רואה בעיניים שזה לא כך אין שום סבירות ואמינות.

vizini

New member
כשמישהו מספר לך על נס,

ברור שהוא משקר. על מה יש פה להתווכח? מה שאני לא מבין זה איך מישהי שמאמינה בניסים ונפלאות, לא מאמינה לסיפור בלי ניסים ונפלאות. בפרט, כשהיא מכירה את הנפשות הפועלות ויודעת למה הם מסוגלים (ושלא תהיה טעות - אני מתכוון למחב"תים).

lala897

New member
הגענו לנקודה-

אם אתה לא יודע על מה יש להתווכח בכלל אז אתה לא מכיר את הנושא. בקשר לשאר ההודעה לא הבנתי את כוונתך. אכפת לך לפרט יותר?

vizini

New member
לפרט?

את שיטות המחב"תים? תכנסי לאתר שופר או מנוף ותראי. אבל אני חושב שאת כבר מכירה אותם ואת שיטותיהם.

lala897

New member
אתר שופר זה לא האתר היחיד לחזרה

בתשובה!!!!! תכניסו את זה לראש!!! אל תביאו לי אותו כדוגמא. יש עוד הרבה אירגונים שמדברים בצורה ראציונלית, לשכל הישר בלי מופתים למיניהם.

lala897

New member
תראה אם אתה מסיק את המסקנות

שלך בצורה כזאת. שמה שיש באתר שופר יש בכל הסימנרים אז המסקנות שלך מאד מפוקפקות. עזוב את אתר שופר. איתי אישית אין לך מה לדון איתי עליו כי לי יש את הביקורת שלי האישית על השיטה. (לא יודעת אם הביקורת שווה לביקורת שיש לך)

vizini

New member
בדיוק להיפך.

לא אמרתי כלום על כל הסמינרים. מה שאמרנו כאן הוא שיתכן ודברים כאלה קורים בחלק מהסמינרים. מי שאמר דברים בהכללה על כל הסמינרים הם אתם.

lala897

New member
טוב.

אני אישית לא מאמינה שזה התרחש בכנסים של שופר. אני לא מסכימה עם הדרך שהם מחזירים בתשובה אבל מכאן ועד לסיפור כזה הדרך עוד רחוקה.

The monitor

New member
אני סבור שאת טועה.

עדות ממקור ראשון היא testimony של eye-witness. המיוחד ב- eye-witness הוא שאני יכול לחקרו חקירה נגדית עד שתנוח דעתי מעדותו, או עד שיתברר לי כי אינו בטוח במה שראה ואפסול את עדותו. את מדברת על עדות שמיעה, או hearsay. איני יכול לחקור hearsay של הדורות שקדמו, שכן האנשים נפטרו. לקריאה נוספת (עייני בקשורים הפנימיים, בכל רמות הקנון)

lala897

New member
לא עיינתי בכל הקישורים..

לא היתה לי סבלנות אבל- למשל המשפט הזה: "הם קראו ושננו אותה מעשיה בודדת אשר בספורי המיתולוגיה היהודית, ומדקלמים אותה."- מראה שהכותב לא ירד לעומק העניין. או לא מודע לעומק העניין. וכן הלאה. שאר הטענות שהספקתי לקרוא הם טענות שחוקות ונושנות, עברנו אותם כבר ממזמן................

למעלה