הקהילה היהודית בוויניפג......

ybiri

New member
הקהילה היהודית בוויניפג......

אני רוצה לשתף אתכם במשהו שמפריע לי. אבל לפני כן ,איך הכל התחיל. כמו כולם חיפשנו במשך ימים ארוכים תשובות לשאלות שצצות בהתחלה, לאן כדאי להגר?מה הדרך הנכונה/מתאימה ביותר לתהליך? האם אנו מתאימים ? האם זה מתאים לנו? ........ בסוף החלטנו (אשתי ואני) , וויניפג . הכל הסתדר לנו מבפנים. הרגשנו שלמים עם ההחלטה. בשמחה התקשרנו לחברים שגרים בוונקובר, והודענו להם על ההחלטה. הם לא כל כך שמחו כי לא נגור לידם, אבל שמחו שהחלטנו סוף סוף. ואז הם סיפרו משהו שממש הפריע לי. הם סיפרו שישנם אנשים שבדיוק כמונו נעזרים בקהילה היהודית בוויניפג על מנת להגר לקנדה, אבל ברגע שהם מגיעים לקנדה הם ממשיכים לעיר אחרת . לפעמים אני תמים מידי, מודה באשמה, אבל דבר כזה נשמע לי ממש מגעיל! אני יודע שיש אנשים אגואיסטים , אבל זה נשמע לי די מוגזם. הרי השרות שניתן מהקהילה היהודית הוא לא לצורך רווח , אלא רק בכדי לעזור. אז למה לעשות דבר כזה?! הרי ברור שהם יפגעו, וברור שבסופו של דבר גם אחרים יפגעו. זה ממש הזכיר לי את הצבא שכמה ניסו להוציא פתור מכל מיני תורניות, והרופאים בסוף לא האמינו לאף אחד. רק שהפעם אף אחד לא מחייב אותם להמשיך לעזור. אז למה לדפוק לכולם ? ולמה לפגוע באנשים שמנסים לעזור? אני באמת לא מבין. אני ממש מקווה שהתופעה הזו תיפסק.

ממש מסכים אתך

הקהילה היהודית בויניפג בהחלט נונתת את השירות כדי לסייע לאנשים להגיע לשם ולהעשיר את הקהילה בנוכחותם וחברותם. ישראלים שמתראיינים בקהילה כדי להימלט מעול הבחינה באנגלית כשהם יודעים מראש שבכוונתם להתגורר מהיום הראשון במקום אחר כורתים את הענף שעליו יושבים אחרים שבאמת מתכוונים להגיע לוויניפג. העובדה שהחוק הקנדי לא יכול למנוע מהם לשנות את דעתם ו "לעבור דירה" לאחר הלננדינג אינה חשובה לצורך זה. לא כל מה שחוקי הוא גם מוסרי וצודק. ניצול טוב הלב שלהם הוא אכן מעשה דוחה, שמבאיש את השם של כולנו כמהגרים ישראלים.

dannyk27

New member
מסכים עם שניכם

אכן הקהילה מייצגת את התרבות הקנדית אליה אנחנו שואפים להגיע ואותם אחרים את התרבות הישראלית שממנה אנחנו מנסים להפרד. בנתיים התרבות הקנדית מנצחת שכן התופות האלו הן שוליות אך אל דאגה אם יתגברו ישונו הנהלים של הקהילה ויותאמו למצב כמו שכבר קרה בעבר.

חולק על שלושתכם.

אבל אין לי זמן לכתוב עכשיו, אז אני אכנס בכם יותר מאוחר.

shipy1234

New member
והקנדיים לא יודעים את זה?

לא שאני תומך בעניין, אבל אני מניח שלא רק ישראלים עושים את זה ואם לקנדיים היה באמת מפריע הם היו חוסמים את האופציה הזו, שממילא לא ברור לי מדוע עושים אותה, ומתמרצים עובדים להגיע לפרובינציה על ידי שיעורי מס נמוכים יותר או פיתרון דומה ולא על ידי פיתרון לא ישים ולא קביל משפטית.

אם מאוד רוצים אפשר לסגור את זה

גם משפטית. אמנם אי אפשר לאכוף התחייבות של מועמד שלא לזוז ברחבי קנדה, כי זו זכות חוקתית, אבל אפשר לקחת ממועמד כופר ולחלט אותו אם במשך זמן מסויים הוא לא התגורר במקום שהתחייב. והאינטרס? זה אינטרס של הפרובינציה. תכלס, למשל קוויבק, מי שמסתנן והוא לא באמת יודע צרפתית, אז נוסע לBC. מה קוויבק הפסידה בזה? מהגרים לא צריכים תמריצי מס בשביל להגיע למקום מסויים. מה שמטריד מהגרים הכי הרבה זה העבודה, ולכן הם ילכו למקום שיש בו עבודה גם אם המס שם גבוה ולא ילכו למקום עם אבטלה גבוהה אפילו אם המס שם נמוך. מה יעזור לי מס נמוך אם אני לא מצליח למצוא עבודה שתכניס לי כסף? יופי, אז אני לא אשלם מס (על המשכורת שאני לא מרוויח ממילא)

EB2

New member
אתה צודק ybiri

שהישראלים מתנהגים כך כלפי הקהילה שעזרה להם להגיע, אבל יש לי שאלה מאחר וווינפיג היא עיר קטנה האם כולם יכולים למצוא עבודה בתחומם? אולי זו הסיבה העיקרית שחיפשו וחיפשו ולא מצאו ולכן נאלצו לעזוב לעיר יותר גדולה כדי למצוא עבודה. אני מכירה בטורונטו מהגרים חדשים וילידי המקום שאינם מוצאים בקלות עבודה אפילו בעיר הגדולה ונאלצים לעבוד ב-8-10 דולר לשעה וכן יש להם 2 תארים. בואו לא נשפוט אותם על כך שברחו מהמארחים.

ybiri

New member
לEB2 שים לב לדקויות

ההתיחסות שלי היתה לאנשים שמשתמשים בקהילה היהודית על מנת לקבל את ה PR , וברגע שהם מקבלים את ה PR הם ממשיכים לעיר אחרת. אין אפילו ניסיון להשאר בוויניפג. אני לא שופט את האנשים שמנסים להתגורר בעיר אך נתקלים בבעיות כאלו או אחרות. למרות שלפי דעתי אם משקעים מספיק זמן ואנרגיה ,ודואגים לבדוק אם אכן ישנה עבודה בתחום שלך ,וכאשר מגיעים לביקור בעיר מקבלים את הרושם שזו אכן העיר שאתה רוצה לגור בה. כמעת ואין סיבה להפתעות בדרך.

dannyk27

New member
לא על אלו אנחנו מלינים

אלא על אלו שמלחתחילה לא התכוונו להגיע ולו ליום אחד נסיון בעיר וישר מהש"ת פנו ליעדם המקורי. אגב מכל ההמונים שהגיעו לאחרונה לעיר אין ולו מובטל אחד (ואני מכיר את רובם) מכל מגוון המקצועות.

עכשיו יש לי זמן להיכנס בך:

אני חולק עליך בשני מישורים: 1) קביעתך שהקהילה בוויניפג עושה טובה למישהו. הקהילה עושה טובה רק לעצמם ופועלת לפי שיקולים של טובתם הפרטית. אם ביום מן הימים הם יחליטו שהם רוצים ערבון מאנשים שעוברים אצלם את התהליך, אז סבבה. זה עניין שלהם. בינתיים נראה שלפי התחשיבים שלהם ההוצאה מצדיקה את עצמה, גם בהינתן שלחק מבריזים להם (קצת דומה למדינה מזרח תיכונית כלשהי שחיה בשלום עם זה שמהגרים מרוסיה לוקחים סל קליטה וממשיכים הלאה). 2) הדרישה שלך שמהגרים יפעלו לפי שיקולים של טובת המהגרים האחרים ולא לפי טובתם הפרטית היא מגוכחת (שלא לאמר "מטופשת"): כשאני רואה שטר של 5 דולר מונח על הריצפה, אני אוסף אותו אל חיקי. אני לא חושב לעצמי "יותר כדאי שאני לא ארים את זה, אולי יעבור מישהו שבאמת זקוק ל5 דולר והוא ירים", נכון? אז למה בעניין הגירה אתה חושב שאני צריך להפעיל שיקול אחר? ויש עוד עניין: האם אתה חושב שמי שיכל בזמנו להסתנן לרשימות של שינדלר, או לחצר קונסוליית יפן בליטא, היה צריך לחשוב על טובתם של אנשים בעלי צורך דחוף יותר? כרגע יש חלון להיכנס לקנדה דרך הקהילה היהודית בוויניפג. מי שיכול להציל את עורו *חייב* לעשות את זה! מה תגיד לילדיך בתור למשרפות? "הייתי יכול להיכנס דרך וויניפג אבל משיקולי איסטניסטיות ויתרתי"?

ybiri

New member
אני מקווה שאתה לא רציני.

רן, אני לא יודע אם הבנת את מה שכתבתי, ולמען האמת אני בספק אם תבין.( וזה יכול להסביר למה אתה חושב שזה מטופש). אני משתתף בצערך שאתה חי במלחמה . אתה לא צריך " להיכנס" באף אחד , אני לא נגדך. אני לא יודע איזו סכנת חיים מרחפת מעל ראשך , אבל אני מקווה מאוד שאתה לא חושב שאתה או אנחנו בדרך למשרפות . הגישה ההישרדותית של לחטוף כל מה שניתן, באמת מייצגת זמנים קשים שעברו על העם שלנו. אני יכול להבין היות ורבים ממשפחתי נספו בשואה. אבל הזמן של מלחמת העולם השנייה כבר עבר ואם כולנו נתנהג בצורה השרדותית תשרור אנרכיה. בשביל להסביר , אתן דוגמה קטנה שמקבילה לגישה שלך: נניח שנשארה כיכר לחם אחת על המדף בסופר , ואתה ועוד אדם מבוגר ממך מתקדמים לעבר הלחם. לפי הגישה שלך : למה לחשוב על מישהו אחר ? אתה יותר חזק , לא אכפת לך מאף אחד תיקח את הלחם. רק אל תשכח שהדברים חוזרים. גם אתה תהיה יום אחד מבוגר ( בצד השני של המטבע) , וגם אתה יכול להפגע. dannyk27 אמר שישנם דברים שאנחנו מנסים להשאיר מאחור כאשר עוברים לקנדה. והגישה שלך היא אחד הדברים שהיתי רוצה להשאיר מאחור. אני יודע שבישראל נלחמים בכדי לשרוד. אבל אפשר ורצוי לוותר על הגישה הזו.

אני הפחתתי את הסיכוי שלי

(ככה אני מקווה לפחות), באשר אני כבר שנתיים וחצי מתגורר בקנדה. שוב אתה אומר "אם כולנו נתנהג ככה וכהה אז אוי אוי אוי", אבל למה הטיעון הזה צריך להשפיע עלי? האם אתה מרצונך הטוב תשאיר 5$ על הריצפה בשביל מישהו שזקוק לזה יותר? זו שאלה פשוטה של "כן" או "לא". "שנים שהיו הולכים במדבר, ואין ביד אחד אלא קיתון של מים, אם שותהו אחד מגיע ליישוב, ואם שותים אותו שניים מתים - דרש בן פטורי: ישתו שניהם וימותו, שנאמר וחי אחיך עמך. אמר לו רבי עקיבא: וחי אחיך עמך - חייך קודמים לחיי חברך" מה היית עושה במקרה הזה? (שים לב שדווקא ר' עקיבא אמר שצריך לחשוב רק על עצמו, וזה אותו ר' עקיבא שאמר "ואהבת לרעך כמוך - זה כלל גדול בתורה") לגבי המשרפות וכו': זה יקרה בעוד X שנים, ולכן מי שמציל את עורו עכשיו דינו כאילו הוא ממש בסכנה מוחשית כרגע.

e smart boy

New member
אני לא שם את עצמי לשופט

התרגלתי כבר לישראלי שחושב שהכל מגיע לו לישראלי שלא רואה אחרים ממטר לישראלי שמצפצף על כל העולם לישראלי שמאמין שחוק נועד כדי להפר אותו לישראלי שבטוח שהעולם קיים רק כדי לשרת אותו לישראלי שמלכלך את העיר ומשחית את הטבע לישראלי שגם חושב שכל הנ"ל בסדר גמור לישראלי שלא מאמין שהוא גם צריך להחזיר משהו לעולם אלא רק לקחת אז אולי אתה חושב שאתה צודק, אבל בוא נעבור על העובדות. מה ששבעה מיליון ישראלים חכמים לא פחות ממך הצליחו להשיג בגישה הזאת תוך 59 שנה: ממשלה שרוב שריה רמאים או גנבים מדינה שנשיאה חשוד כאנס סדרתי מדינה שאזרחיה אינם רצויים בחלק נכבד ממלונות העולם (ואין לזה שום קשר לאנטישמיות) מדינה שהפופולריות שלה בעולם מתקרבת לזאת של דרום אפריקה בתקופת האפרטהייד ולמען האמת הייתי ממשיך אבל למה לי? ממילא תמצא איזה ציטוט של הרמבם או של הבבא סאלי או של כבוד הרב הגדול בתורה אורי זוהר שאומר שכל זה בסדר. נו שיהיה. נו שיין, שיהיו לך חיים נפלאים.

nyanus

New member
כמה נהי ותוגה?!

אני מבין שאתה צריך לתרץ לעצמך מדוע אתה מתעתד לעזוב... אבל למה לבכות? רוב האנשים שבפורום זה מסכימים כנראה שתרבות בישראל היא דבר נדיר. כמו כן רוב הישראלים מסכימים בכלל שאין פה תרבות בכל רובד של החיים. אי לכך, רוב האנשים בפורום זה החליטו לעשות מעשה ו"לשפר עמדות" ולעבור לקנדה. אני ישראלי שלא דוחף בתור, לא צועק, לא חותך בכביש, לא אונס, מרמה משדל.... אבל, תציג לי הזדמנות להגר ביתר קלות, אני אאחוז אותה בשתי ידיים "כי הכל מגיע לי". אין בי שום פטריוטיות, אבל באמת, עשה טובה די עם הכללות טפשיות. זה אותו דהר כמו להגיד: "בישראל הכל רע ואילו בקנדה הכל טוב". תצא מהסרט, אתה עומד להיות מהגר במדינה זרה. אתה תלמד מהר מאוד שלא הכל דבש וגם בקנדה רוב האנשים בבונים, רק ששם זה לא מגיע לכזה היקף ועומק. תתרכז בתמונה הכוללת ולא בססמאות נבובות. ואני כן שופט ומצהיר על עצמי כשופט... ואם אלמד ממך אז "התרגלתי כבר לכל הישראלים האלה שאומרים שהם לא שופטים ובעצם שופטים" (נכון זה נשמע אווילי? עכשיו קרא בבקשה שוב את מה שכתבת)

e smart boy

New member
תודה רבה, זה היה ממש עמוק

פתחת לי לי את העיניים. שינית את השקפת עולמי. החזרת אותי למוטב. הללויה. תודה רבה.

predoc

New member
רן היקר

אתה ...ואולי גם אני .....נחיה בקנדה בהתחלה על PR ולאחר מכן עם אזרחות בשקט ובשלווה בלי שירדפו אותנו ...רק במקרה אחד המקרה הזה הוא ....משך קיומה של מדינת ישראל כמדינה ריבונית הדוגלת בשמירה על אותם בני אדם שנולדו כיהודים. באותה רגע שיחזרו המשרפות - מדבריך הובן שאתה מדבר על מדינת ישראל - כל יהודי באשר הוא נמצא גם אם מזמן שכח שהוא יהודי ומתכחש ליהדותו, תפילת 18 לא אמר מעולם ולא מקיים אפילו מצווה אחת מהתרייג ואוכל סטייק חזיר בחמאה עם כוס חלב ביום כיפור ואפילו לא קצצו לו בגיל 8 ימים או לאחר מכן ...ירדף ויגיע לאותן משרפות שאתה מתאר בעתיד X זאת לא נבואה....זאת ההיסטוריה( חוזרת - אולי ) ...י/צדו והישמידו בני אדם כי טענו שהם יהודים 5 דורות אחורה. אנשים שכלל לא ידעו שיש להם איזה קשר ליהדות. הבריחה/מעבר שלך לקנדה לא תעזור במקרה כזה. היא אולי מקנה לך עכשיו את האפשרות לחיות חיי שלווה ורווחה. לא יותר.אבל זה אולי כל מה שצריך. יש לי אין סוף ביקורות השמצות קיטונות הערות והארות על ישראל ואני שוקל להשתקע בקנדה כי טוב לי לחיות פה ובארץ הרבה פחות טוב לי במישורים ואספקטים רבים מספור. אבל בין זה לבין בריחה מהשמדה אין דבר וחצי דבר. גם מפה ( אם נישאר) בדרכי שלי, אנסה לתמוך בהמשך קיומה של מדינת ישראל כמדינה ריבונית ובמיגור החוליים הרבים הקיימים בה כיום.

e smart boy

New member
רק בעייה קטנה

המקום היחיד בעולם שבו נשקפת ליהודים סכנה ממשית ומיידית של שואה זה בישראל. אה, סליחה, שכחתי. יש את צהל שיגן עלינו פה. כמו במלחמת לבנון השנייה.

מאיפה הבאת את זה?

יהודים חיו בקנדה הרבה לפני שהיתה מדינת ישראל. לא שאני אומר שלא יכולות להיות רדיפות גם בקנדה, רק שהמסקנה שלך לא תואמת את המציאות ההיסטורית. ואם מדינת ישראל תתפרק ויהיה ברדק ואקציות ברחובות, אני עדיין מעדיף את הסכנה הנשקפת לי בקנדה מאשר את החיים במצב כזה. ולי דווקא אין "ביקורת והשמצות קטנות". אלה חוקי המשחק בישראל, רק שאני לא רוצה לשחק אותם וכל עוד לא התבקשתי אז גם אין לי עניין להגיד לאלה שכן רוצים לשחק את המשחק הזה מה עליהם לעשות.

predoc

New member
יהודים גם חיו באירופה מאות בשנים

זה לא הפריע לאינקוויזציה בספרד וגם לא לנאציזם בגרמניה וזה גם לא יפריע בעתיד לאיסלאם אשר גואה בקנדה ובאירופה ובשאר העולם

למעלה