הקהילה היהודית בוויניפג......

רצוי גם רצוי. הנה אני מעודד:

המצב קריטי, החרב מונחת על הצוואר. אני לא יכול לגנות את מי שנוקט בכל תעלול אפשרי בשביל למלט את נפשו.
 

nyanus

New member
הבנה של הסכנה

בדרך כלל אני צופה פה מהצד, אבל הפעם החלטתי לתרום קצת לדיון ה-"תיאורטי" שהיה פה... אני חושב כמו רן, רק קצת קיצוני יותר. את ההחלטה להגר לקנדה אני ואשתי החלטנו עוד לפני המלחמה. העובדה שבילינו במקלט שלושה שבועות עד שברחנו למרכז כפליטים די סייעה לנו להזיז את אחורינו לשגרירות ולהגיש SKILLED WORKER. מה שהיה פה במלחמה זו סכנה אמיתי לחיים. על כן זהו אכן מאבק הישרדות וככזה כל האמצעים כשרים. מי שלא קלט את הרמז, האיראני אמר מפורשות שישמיד את ישראל. שלא יהיו ספקות, הוא אמר והוא יבצע. הויכוח יכול להיות רק על מתי. אני ואשתי מהגרים לקנדה מסיבות רבות, העיתוי נובע מסכנה קיומית ממשית. הקהילה בויניפג לא עושה טובות לאף אחד. כמו חברה מסחרית (ואין שום דבר שלילי בכך) הם "מגייסים" חברים חדשים. אם באמת הם היו מחפשים לעשות טובות, הם היו עוזרים לישראלים באשר הם. הדבר הראשון שהם שאלו אותי היה "מדוע חשוב לך להיות יהודי?" או "מה אתה עושה כדי להיות יהודי טוב יותר?" כלומר, הם מעונינים מן הסתם בחיזוק לקהילה עם יהודים מאמינים שמסוגלים לעבוד. זהו סידור עסקי לכל אחד מהצדדים וברגי שלצד אחד הסידור אינו מתאים הוא יכול לעזוב. אין מה לדאוג, גם אם 90% מהישראלים "ידפקו" אותם, הם עדיין יעזרו כי זו הצורה היחידה שלהם להחיות ולהמשיך את הקהילה שם, ולו מהסיבה שזה חור. התשובה שלי לשאלתם הייתה, "חשוב לי להיות יהודי כי אולי אגיש פעם APPLICATION ל-MBA ויהיה איזה יהודי אמריקאי טוב שיתן לי מלגה". מה אני עושה כדי להיות יהודי טוב יותר? "מהגר לקנדה" חבר'ה, האיראנים באים, ומי שלא מאמין שישאל עמצו אם הוא האמין שמיליון איש יעקרו מבתיהם או ישארו במקלטים חודש וחצי כאשר צה"ל מוכה שוק על ירך.
 

dannyk27

New member
חברה מסחרית?

האם יש להם איזשהו רווח כספי מכל מהגר שמגיע? ברור שלא. הם תומכים לא בכל יהודי באשר הוא היות והם כפופים לקריטריוני ההגירה שמוכתבים ע"י הממשל הפדרלי והפרובינציאלי ולבסוף התנאי של היות שני בני הזוג יהודיים כתוצאה מגל ההגירה האחרון. באשר להיות המקום "חור" דנו כבר בכך ואין זה ראוי לתגובה. צריך לזכור שלא כמו שמדינת ישראל אשר פונה ליהודי העולם לעלות אלי, הקהילה לא פונה לאף אחד אלא להפך פונים אליה כך שהעינין של "טובה" הוא לא במקום. האמת שעשיתי טעות שהגבתי לפוסט שלך אבל בכל זאת בהצלחה.
 
יש להם רווח אחר

בלי "דם חדש" הקהילה כנראה לא תוכל להשרד. או כל סיבה אחרת. לא מעניין אותי. וזה לא מטוב לב. וזה לא משנה מי פונה אל מי. נוצר מפגש של אינטרסים.
 

dannyk27

New member
זה לא רווח זה עינין

וברור שיש כזה שאחרת התהליך לא היה קיים, כמו שלממשלת קנדה בכלל יש אינטרס בהבאת מהגרים אם כי הסיבות הן שונות.
 
נו? אז אתה תומך בעמדתי

שום מועמד לא צריך לחוש אסיר תודה לאף אחד. ואתה יודע מה? לרמות זה לא יפה, אבל כמו שאני לא יכול להאשים אדם רעב שגנב לחם לאכול, ככה אני לא יכול להאשים מישהו בסכנת חיים שהסתנן דרך וויניפג ולצורך העניין רימה ביודעין.
 

dannyk27

New member
תלוי מה אני ירוויח מזה../images/Emo13.gif

אם כי על האנלוגיה שלך אני חולק.
 

2calgary

New member
הבנתי

ז"א כשבשנות ה-30 ארה"ב לא קיבלה פליטים יהודים מגרמניה וכשבשנות הארבעים לא הפציצו את אושביץ, אין מה לבוא בטענות, זו הייתה החלטה "עיסקית" והיות ולא ניתן לדרוש מחברה לפעול בדרך שלא תואמת את האינארס כלשהו שלה, זה בסדר. גישה מעניינת, בד"כ לא תקפה עבור האנשים שנמצאים בצד ה-"נפגע" של הדילמה....
 

leprechaungreen

New member
יש לי חדשות בשבילך

לידיעתך: 1. סל קליטה כבר מזמן (12 שנים או משהוא כזה) לא קיים כסל קליטה, אלא כהלוואה בלבד. 2. וגם כשהיה קיים, אי-אפשר היה לצאת מהארץ בלי להחזיר אותו. 3. מהגרים מארגנטינה וצרפת עשו אותו דבר באחוזים הרבה יותר גבוהים. אני מבין שתנצל כל הזדמנות על מנת להכנס ב-"הרוסים האלו שהרסו ל נ ו את המדינה", אבל אין צורך להביא דוגמאות מצוצות מהזרת. בשאר הדברים אני די מסכים אתך.
 
תקרא היטב מה שכתבתי

בסופו של דבר יש אנשים שקיבלו סל קליטה ואז נסעו, לא?
 

leprechaungreen

New member
לא לפני שהחזירו אותו

פעם אפילו דרכון אי-אפשר היה להוציא ללא החזר של סל קליטה.
 
איזה קישקוש

יש לי בני דודים מדרגה שניה שהגיעו מברה"מ בשנות ה70, קיבלו סל קליטה ופטור מכל מיני מיסים על רכישת דירה, אוטו וכו'. הם הוציאו דרכון. אם הם עוזבים היום את ישראל מישהו יבקש מהם החזר של סל הקליטה? קשקשן.
 

joe2b

New member
ואם הם לא יחזירו

זה הופך אותם ל"גנבים" או "נצלנים" ?? הם באו לפני כמעט 40 שנים, ניסו, חיו פה, מן הסתם "תרמו" די הרבה מסים ואולי אפילו יותר מזה. אם יש להם ילדים - אולי הם אפילו שירתו כאן בצבא. ועכשיו בא להם להגר. מאיפה בכלל החוצפה לבקש מהם להחזיר סל קליטה? אולי גם הם יבקשו מהמדינה להחזיר להם את כל המיסים שהם שילמו עד היום (אגב, הרעיון הזה די מוצא חן בעיני...). בקיצור, כמו שהסברתי בעבר - אם המדינה החליטה לתת סל קליטה והחליטה לא להבטיח את החזרתו, או להבטיח את החזרתו רק למשך תקופה מסויימת - זו החלטה של המדינה, ויש להניח (למרות שבישראל זה ממש לא מחוייב המציאות) שנעשו השיקולים הרלבנטיים. כל מדינה וכללי ההגירה שלה, שבאים על רקע ההיסטוריה שלה ושל העם/עמים היושבים בה.
 

leprechaungreen

New member
היית מת

אני מדבר על עליה של שנת ה-90 ולאחר מכן ולא על פרהיסטוריה. תחשוב היטב לפני שאתה קורא למישהו קשקשן, זה עלול לחזור אליך.
 
תקשיב טוב:

קודם כל, לא אמרת בשום מקום "שנות ה90". שנית, תקרא שוב את כל הודעותי, ותראה שאני חושב שמי שפועל במסגרת החוק אין לי שום טענה כלפיו. לא אם הוא עולה מרוסיה שעזב את הארץ אחרי שקיבל מכל טוב, ולא אם הוא נעזר בקהילה בוויניפג ולא התיישב שם בפועל. שלישית - אתה קשקשן. מה לעשות.
 
למעלה