הקהילה היהודית בוויניפג......

../images/Emo207.gifפורום יהודה לוי בתפוז מאחל..

חג פסח שמח וכשר !! נשמח אם תבואו לבקר ולהצטרף לפורום
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1637 סופשבוע טוב !

ZS CA

New member
כמה שאלות בנושא הקהילה בוויניפג

בתור אחד שרק הגיש את הבקשה,אך מטרידות אותי המון שאלות ,כמו היכן לגור,עבודה וכו'. במה עוזרת הקהילה היהודית בווינפינג ? האם הם דורשים תשלום על העזרה ,כי הזכרת שהשרות הוא לא למטרות רווח. האם ההליך דרך וויניפג והקהילה "מקצרים" את הדרך לקנדה ? תתארו קצת את וויניפיג ,לאלה שגרים שם.

gilad_no

New member
הכוונה של רן,

זה שהמטרה של הקהילה הינה שתתיישב בתוכה ותתרום לה (לאו דווקא כספית). הם רוצים להגדיל את הקהילה ולייבא יהודים מבחוץ, ולכן עוזרים. הם לא עוזרים ליהודי באשר הוא, אלא למי שמתעתד לגור שם.

dannyk27

New member
כמה פרטים

שאולי לא ניתן למצוא בקישורים ובחיפושים למינהם: הקהילה לא דורשת שום תשלום אלא תומכת באלו שרוצים ומביאים נכונות לגור בעיר ובתוכה ועל כן מעניקה עזרה ותמיכה במגוון תחומים מהשתלבות ראשונית והכרת הסביבה ועד עזרה בלימודים ותעסוקה ועוד ועוד. התהליך דרך הקהילה היהודית מקצר משמעותית את תהליך ההגירה לקנדה והמשכו של מסלול זה הוא כשנה, שנה וחצי. את וויניפג הייתי אולי מדמה אולי ובקנה מידה קנדי לחיפה לעומת תל אביב, יש בה מהכל אבל פחות, שני אוברסיטאות, מס' קולג'ים, להקת בלט מלכותית, תזמורת סימפונית, להקות ג'אז, תיאטרות (בינהם גם לילדים) מוזיאונים מסעדות, ברים ומועדונים לרוב וכד'.

mo33

New member
ואיך זה ווינפג לדתיים??

יש מוסדות חינוך אורתודוקסים?

dannyk27

New member
יש שני מוסדות דתיים

אחד מעין ממ"ד והשני יותר אורטודוקסי השייך לחב"ד. לעיטים נפגשים דרכם.

kriek

New member
שאלה נוספת בנושא...

לגבי המסלול הפרובינציאלי , דרך הקהילה היהודית בוויניפג: האם במסלול הזה נדרש מבחן ielts ? ואם כן, האם רק מגיש הבקשה הראשי צריך לעשות את המבחן, או שני בני הזוג?

dannyk27

New member
אין צורך בIELTS

האנגלית נבדקת בצורה לא רשמית בזמן הביקור המקדים, בעיקר בע"פ. חשוב לזכור שאי ידיעת האנגלית ברמה מספקת ישפיע באופן ישר על אפשרותך להקלט בעבודה ובכלל.

נירה63

New member
תגידו מה אתם מחפשים בקנדה בכלל??

אני קוראת והמומה מההתנהלות הזו...מוזר לי חייבת לומר לכם. אבל...איש איש באמונתו ובדרכו יבחר. אני שמחה שאני מאושרת לחיות בישראל, טוב לי ואני נמצאת עם ובין אנשים טובים שמחים שעושים הרבה למען הזולת וכך טוב לי ולמשפחתי. מאחלת לכל מי שבוחר ללכת מכאן להיות מאושר במקום שבוחר לו לחיות, וכולי תקווה, ש...כשיהיה לכם רע שם לא תחזרו לישראל.

מה הבעייה בדיוק ומה לא הבנת?

בקנדה אנחנו... חיים, אוכלים, מזיינים, עובדים ונרדמים מול הטלויזיה. יש עוד שאלות?

gesus

New member
תגידי לי את מה את מחפשת בפורום הזה

טוב לך בישראל? סבבה. אל תבואי ותספרי לי שאם לך טוב אז לכולנו צריך להיות טוב. אם את רוצה להשאיר אותי פה את מוזמנת לנסות. אני אתן לך טיפ, זה קשור בהעברה בנקאית מהחשבון שלך לשלי.

dannyk27

New member
להבריז זה קורא

אבל על סמך מה קבעת שדווקא מוויניפג מבריזים?

איל שחר

New member
אני הברזתי לקנדה... ../images/Emo10.gif

אמרתי שאני בא לקנדה ועל סמך זה קיבלתי אישור. לא באתי (עדיין).

dannyk27

New member
על שתי גישות אני לא מסכים בשרשור

אם לסכם, האחת שלקהילה יש איזשהו רווח מסחרי/כספי בהבאת המהגרים, והשניה שרצוי לרמות אותה ביודעין ומתוך כוונת תחילה באשר ליעד הסופי. אני מסכים שגם לקהילה יש עינין להביא מהגרים, כמו שלמהגרים יש עינין להגיע לכאן.

shanyco2

New member
נו באמת זה העניין והאינטרס

של כל מדינת קנדה להביא מהגרים יש להם בעיה רצינית של כוח אדם 33 מיליון איש יש במדינה שמתקרבת לגודל של ארה"ב סתם לשם השוואה בארה"ב יש למעלה מ-330 מיליןון אנשים

Astroo

New member
רוב שטח קנדה זה אגמים וטונדרה

השטח שראוי למגורים הוא קטן בהרבה מאשר בארה"ב

למעלה