הקהילה היהודית בוויניפג......

מה זה בא להגיד?

זה נכון מבחינה עובדתית, אבל זה כמו להגיד שרוב שטח ישראל הוא מדבר. זה נכון. ובכ"ז לישראל גם יש עניין במהגרים.

Astroo

New member
שהצורך במהגרים לאו דווקא קשור לשטח

קנדה זקוקה למהגרים כדי להגדיל את כמות משלמי המיסים נוכח אוכלוסיתה המזדקנת. ישראל זקוקה למהגרים כדי להקטין את אחוז הערבים בסטטיסטיקות שמתפרסמות מדי ראש השנה (וגם בתור חוטבי העצים ושואבי המים).

איפה ראית שאמרתי שיש לה רווח מסחרי?

יש לה בהחלט עניין בהזרקת דם חדש. גם לא אמרתי שרצוי בכל תנאי לרמות. מה שאני אומר זה שאני לא יכול לגנות את אלה שעושים את זה.

dannyk27

New member
כתבתי בשרשור - על הקטע המסחרי

מישהו אחר כתב, הנק' השניה מתייחסת אליך בכך שאתה מגלה אמפטיה לכאלו שבאו בכוונה לרמות את השלטונות.

אני מגלה כלפיו סימפטיה

בגלל שהוא בסכנת חיים. זו בדיוק סוג הסימפטיה שיש לי כמו כלפי אדם רעב שגונב לחם. אין לו ברירה אחרת.

מה ההבדל?

אתה בעצם אומר "לפני שמריחים את העשן אין טעם לזוז". אתה לוקח על עצמך אחריות כזו? להרדים את האנשים? דווקא עכשיו יש חובה גדולה להגיד לכולם "תברחו כל עוד יש מי שיקבל אתכם ואל תסמכו על זה שברגע האחרון תוכלו לצאת".

dannyk27

New member
המצב האפוקליפטי שאתה מתאר רחוק

ביותר, זה כמו לברוח מהבית שמה יום אחד אולי תיהיה בו שרפה כאשר האש הגדולה ביותר בו היא של התנור אפיה.

לא לא

זה כמו לגור בבית מקרטון למרגלות הר געש. זה ברור שמתישהו זה יתפוצץ לך בפרצוף. מחר, בעוד חודש או בעוד 20 שנה. מי יודע? לכן מי שבורח מהבית הזה היום הוא בבריחה אמיתית כמו מי שבורח רגע לפני ההתפרצות. הרי אי אפשר לדעת בטווח של שנה מראש מתי תהיה התפרצות (וגם אם יודעים, אז *כולם* יודעים ביחד ואז יהיו פקקים בכבישים ולא תוכל לברוח, ככה שבכלל נבון להסתלק עכשיו).

ybiri

New member
פרובוקציה ?

ממש לא ברור לי האם התגובות שלך (רן) מיועדות ליצור פרובוקציה ,או שאתה באמת חושב כך. אתה נתלה בעקשנות על סיטואציה עתידית שמתבשלת לך בראש. אולי אתה צודק וישנה סכנת חיים ,ואולי לא ( ולא אכנס לזה). בכל מקרה אני חושב שגם אם יש משהו בדבריך ,זו ממש לא סיבה לפגוע במישהו אחר. יש קצת הבדל בין חיה במצב הישרדותי לבין אדם במצב שכזה. אני יכול להעיד על כמה מצבים שהיתי בסכנת חיים , ובמצבים אלו למזלי הרב הסובבים אותי וגם אני לא התרכזנו ב"עצמי" אלא הינו פתוחים להתחשב בסביבה. ורק כך הצלחנו לעבור בשלום את הסיטואציה. רק בכדי שתבין על מה אני מדבר אומר שאני גר בישוב בגבול בצפון , וששירתתי ביחידה קרבית. הגישה האגואיסטית שלך יכולה ליצור אנרכיה והרגשה מוטעית שזו הצורה הנכונה והבטוחה לחיות. לא רק שאתה נפגע מהגישה הזו אלא גם אחרים. וכן, ברור לכולם למה הקהילה היהודית בוויניפג עוזרת, לכולם יש אינטרסים בעולם . אבל אם יש התנגשות של אינטרסים העסקה לא צריכה להתבצע. אף צד לא צריך לרמות, זה לא אתי . ( ולאתיקה יש חשיבות רבה לטווח הקרוב והרחוק). "אנשים קטנים עושים צל גדול כשהשמש שוקעת." מזל שעכשיו צהרי היום ;)

בוא אני אשאל אותך שאלה

נניח שיש מקום אחד ויחיד במקלט במקום הזה בצפון. בוודאות מי שלא נכנס למקלט ייהרג מקטיושה. אתה ומישהו זר, אזרחים שנקלעתם למקום הזה, ושניכם מתמודדים על אותו מקום במקלט. האם תוותר בשבילו? למה הטיעון של "אם כולם יעשו ככה אז יהיה רע" צריך להשפיע על השיקולים שלי? אם אני לא אדאג לעצמי אז זה אומר שהאחרים גם יתחשבו בי? המצב שאתה שואף אליו הוא מצב פרדוקסלי: בסופו של דבר שניכם צריכים לפעול לפי אותם שיקולים ולעמוד בכניסה למקלט ואחד יגיד לשני "לא, תיכנס אתה". בסוף שניכם לא תיכנסו. זה נראה לך הגיוני? מישהו בסוף צריך להיכנס.

ועוד שני דברים קטנים

1) אני מאמין בכל מילה שאמרתי. 2) מה הקשר לאתיקה פה? אתה דורש שאדם רעב לא יגנוב לחם בגלל שזה לא אתי. יש מצבים קיצוניים שיש בהם אתיקה אחרת. קדושת החיים יותר חשובה מכל אידאל אתי.

למעלה