הקהילה היהודית בוויניפג......

שוב, אני לא מבין את הלוגיקה שלך.

במשך מאות שנים (ליתר דיוק - אלפי שנים), חיו יהודים בכל העולם, בחלק מהזמן היתה מדינת ישראל והיו פרעות ביהודים (למשל בפולין של שנות ה60-50) ובחלק מהזמן לא היו פרעות. בחלק מהמקומות היו פרעות ובחלק מהמקומות לא היו אף פעם. לא ברור לי איך מאוסף הנתונים האלה הסקת שחייבת להיות שואה בקנדה.

predoc

New member
לא חייבת להיות שואה בקנדה

או בכל מקום אחר בעולם תיאורי המשרפות והאבא המתנצל בפני בנו בתור התחילו בהודעה שלך! שהתייחסה ככל הנראה להשמדה שיטתית של ישראלים /יהודים בישראל. הלוגיקה שלי היא שאם ישראל תושמד בצורה שיטתית קיים סיכוי סביר ביותר שזה לא יגמר בזה. ויהודים / ישראלים לשעבר נוספים בכל חלקי העולם יפגעו. ישראל מאז הקמתה מהווה קרנות המזבח לאותם בני אדם בעולם שפשעו כי נולדו לאם יהודיה ונרדפו עקב פשעם זה. עכשיו תגיד שלא התכוונת להשמדה שיטתית של ישראלים / יהודים בישראל אלא למקרה שטיל ורבע של איראן ישמיד את ישראל. סטטיקטית לכל נקודה בארהב וקנדה מכוונים יותר טילים מאשר לכל נקודה בישראל. ישראל היא המדינה היחידה שמפעילה בשגרה מערך הגנה נגד טילים לארהב יקח שבועות או חודשים לעשות משהו דומה בגלל הגודל האין סופי שלה המערך הרבה יותר מוגבל. אז נכון שסטטיסטית אם ישראל מותקפת הסיכוי שלך לא משהו.לעומת זאת אם קנדה/ ארהב יותקפו סטטיסטית הסיכוי שלך הרבה יותר טוב. אבל שהטיל יפול בעיר שלך זה לא משנה שסטטיסטית הוא היה יכול ליפול בכל עיר אחרת בארהב/קנדה.

OK, התקדמנו.

עכשיו תגיד לי - במידה ומדינת ישראל מתפרקת, איפה אתה מעדיף להיות באותו רגע? בסדר, אנחנו נעשה כל מה שאפשר בשביל שלא תתפרק וכו', אבל במידה וכן, איפה כדאי לי להיות?

predoc

New member
אם אתה מתעקש - סין

המדינה והמשטר היחידים שמסוגלים להתמודד עם גידול ההכוח וגילול האוכלוסין הטבעי המוסלמי המשולב באמונה פנאטית גם של אוכלוסיות עתירות השכלה ומשאבים כלכליים. אחד מהפרדוקסים הגדולים שקיימים בעולם.

shanyco2

New member
כיכר טייננמן יוני 1989

כדאי שתברר מה קרה בסין באותו חודש נוראי ולמה בנוגע לרצח עם שאני אזכיר את טיבט סין זה אחלה בחירה אם אתה רוצה שהזכות היחידה שלך תהיה לנשום וגם זה כפוף לגחמת השלטון http://en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_Square_protests_of_1989

predoc

New member
ברור ידוע מוכר

אבל סין של לפני 27 שנה לא דומה בכלל לסין של היום סין עברה מהפכה אדירה ב 10 שנים האחרונות ובמיוחד ב 5 האחרונות. סין של אחרי האולימפיאדה שוב לא תהיה סין של היום. ובטח לא לסין של עוד 10 או 20 שנה בכל מובן אפשרי. שהבחירה תהפוך להיות להתאסלם / להעלם / לחיות תחת משטר סיני ....הדברים יקבלו משנה משמעות..

OK.

אז קודם כל הסכמנו שישראל היא לא הבחירה הראשונה שלך. לעצם העניין - אני חושב שיהודי שיוכל להחזיק גם בדרכון אקזוטי יותר, בנוסף על הקנדי, טוב יעשה. כרגע, קשיי ההתאקלמות הצפויים לי בסין יהיו כ"כ עצומים עד שזה הופך ללא ריאלי.

predoc

New member
הרי זה ברור ש...

בשניה שמישהו לחץ על הכפתור האדום לכיוון ישראל אני יעדיף לא להיות בישראל בשניה שמישהו לחץ על הכפתור האדום לכיוון וושינגטו DC אני יעדיף לא להיות בוושינגטון DC בשניה שמישהו לחץ על הכפתור האדום לכיוון טורנטו אני יעדיף לא להיות בטורנטו. בשניה שמישהו לחץ על הכפתור האדום לכיוון לונדון אני יעדיף לא להיות בלונדון. עכשיו אפשר לנהל דיון על איזה כפתור ילחץ הקוף התורן קודם ומתי וכמה נזק יגרם לאחר שלחץ לאותו איזור שאליו כיוונו. כמה דרכונים (חוקיים) בתיק הנסיעות אף פעם לא הזיקו - קצת מתקרב לאידיליה של בן אדם אין העולם הגדול.

2calgary

New member
ואז אתם אומרים

ואז אתם אומרים שאין מה לחפש בקלגרי ? איזה קוף מכוון את הטילים לאלברטה ? הא ? :)

nyanus

New member
אין שום דרך לדעת שאתה יהודי

תסתכל בתעודת הלידה הישראלית שלך ותראה שרשום "יהודי" לפחות פעמיים. זהו סימפטום של משטר "בעייתי" (אם לא גזעני). בקנדה וארה"ב אין כזה דבר. אין שום מסמך שאומר שאתה יהודי בקנדה (אי לכך אין מובן ללכת 5 דורות אחורה, ואגב זה הלכו רק שלושה וגם זה היה נדיר) עכשיו יעלו חכמים ויאמרו שאני מגישים תעודת לידה לשגרירות... אז מה? היא חוזרת אלינו בסוף התהליך. נולדת בישראל? יש כאן מספיק נוצרים טובים, ואפשר לומר שאתה אחד מהם.

predoc

New member
על מה אתה מדבר

בתעודת זהות שלי אין אפילו פעם אחת את המילה יהודי. זה כמובן לא אומר שאין את המידע על דתם / לאומם של ההורים של כל אחד מאיתנו שמור במאגרי המידע של המדינה כמו גם מאגרי המידע של מרבית המדינות הידידותיות יותר או פחות שנכנסת אליה או התכוונת להכנס אליה. גם בקנדה אין לי ספק שהמידע הזה נשמר בדיוק כמו המידע מאיפה הגעת מתי איך למה כמה ועוד כמה וכמה דברים שאתה אפילו לא מדמיין שנאגרים עלייך. נסה כאזרח להתקבל לעבודה במקום בעל משמעות ביטחונית לאומית ותראה. מי שירצה להשמיד בצורה יסודית עם זה אחר לאום זה או אחר ימצא את הדרך לאתר את המידע בדיוק כמו שמצאו לפני 50 ומשהו שנים בגרמניה את המידע דורות אחורה. והיהודים הם לאום/עם/דת איך שלא תוגדר שאוהבים לשנוא לאורך כל ההיסטוריה. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה ועדיין תלך באותה דרך שרן מתאר אם מדינת ישראל תושמד במהלך של השמדה שיטתית של ישראלים / יהודים בעולם. כמו במלחמת העולם השניה כמובן יהיו את אלו שינצלו כי היו במדינה זו או אחרת ששמרה על אזרחיה גם היהודים. אבל היו לא מעט מדינות ש"נידבו" חומרי בערה למשרפות ובתנאי שלא יפלשו לשיטחן. בעולם המודרני והממוחשב מעבר לזמינות המידע עשרות שנים אחורה גם קיימים בדיקות DNA זמינות וזולות שיראו לך בדיוק מאיפה הגעת ולמי אתה שייך גם 10 דורות אחורה. הריי למשפחת הכוהנים אותר רצץ מסויים ב DNA האוופייני רק להם אז ליהודי כיהודי לא צריכה להיות שום בעיה לזהות. מי שרוצה לגרום נזק בצורה שיטתית ולפגוע ישתמש בכל הטכנולוגיה הכי מתקדמת. מישראל או מקנדה או מכל חור אחר בעולם הסכמה עם מערכות השילטון הרקובות או חוסר הסכמה, רצון לתקן או לעמוד מהצד. בכל מקרה האינטרס של כולנו הוא שמדינת ישראל השומרת על אזרחיה בהווה ובעבר, בכל העולם ועל היהודים כיהודים בכלל, בכל העולם גם אם יתכחשו ליהדותם אבל ירדפו בגלל יהדותם (נולדו כיהודים) ואינם רואים בעצמם יהודים או ישראלים. אבל אחרים רואים בהם כאלו, תמשיך להתקיים.

תגיד, מה העניינים איתך?

במידה שמדינת ישראל מתפרקת ביום מסויים, איפה אתה מעדיף להיות? 1) בתל אביב 2) בוונקובר 3) בקוסטה-ריקה

predoc

New member
זהו? אין עוד אופציות ?

אני מעדיף שישראל לא תתפרק ! וכמו שאמרתי בדרכי שלי מישראל או מחוצה לה אתרום לכך. לפחות כל עוד קיימות דתות לאומים מדינות, כאשר אנשים נרדפים ואו מקבלים יחס שונה בגלל הדברים האלו. אין לי בעיה שישראל תפורק יחד עם כלל מדינות העולם וביטול הדתות וכולנו נהפוך לחזון האוטופי של בני אדם אזרחי העולם.

nyanus

New member
עדיין עדיף שם מפה

אני מניח שבפעם הבאה שיקומו על היהודים זה יהיה בישראל, בכל מקרה, קנדה עדיפה מבחינת הסיכויים להישרד מישראל. ואני חולק עליך, ולא מהסיבה שהמצב שונה בקנדה ממה שהיה בגרמניה דאז. נכון להיום (דגש, להיום) אין כזו סכנה שם. המקום היחידי בו נראה הרג שיטתי זה פה בישראל. היתרון שלנו על הדור של שנות ה-30 הוא שאף אחד לא יאמר: "יהיה בסדר". זו הסיבה שאני מקשיב לאיראני, הוא אמר והוא יבצע. אם ראש ממשלת קנדה יאמר, אז גם הוא יבצע וכן הלאה. העניין הוא להיות עם היד על הדופק. ודאגתי היא לא מהשמדה מסודרת כמו שהיא מגזענות יום יומית בהשכרת דירה, כניסה למקומות שונים וכו'. זו הסיבה שחשוב לי לעשות אסימילציה מוחלטת ופה נכנס היתרון של לא כתוב שאני יהודי בשום מקום.

predoc

New member
אכן הפעם הבאה תתחיל ללא ספק בניסיון

לפגוע בישראל. אבל אם זה יקרה וזה יצליח זה לא יעצר שם. קנדה כקנדה תשרוד טוב יותר מישראל - יתרון הגודל. אבל לפלוני שנמצא במקום הלא נכון בזמן הלא נכון זה לא ישנה שהסיכוי היה אפסי אבל קרה בישראל או בקנדה. נכון אף אחד לא אומר יהיה בסדר היום. לכן ישראל מגנה על עצמה יום יום שעה שעה מכל קוף שילחץ על כפתור ואחת המדינות היחידות בעולם שעושה את זה אם לא היחידה. עכשיו האמריקאים רוצים להציב מערכות דומות במזרח אירופה בשביל להגן על ארה"ב ( למרות שהם טוענים שזה להגן על אירופה )ויש על זה ויכוח גדול באירופה כפי שניתן לקרוא בעיתונים. אכן צריך להקשיב לאירני שהוא אומר הוא יבצע - הוא ינסה - וצריכים להיות מוכנים. גזענות יום יומית אין נכון להיום בקנדה. אבל כמו שאתה אומר נכון להיום. כי מחר לאחר שמספיק מוסלמים יהיו פה, אם בהגירה ואם בריבוי טבעי ( הם ממשיכים ללדת פה המון ילדים - למרות שמדובר ב SW אנשים בעלי רמת השכלה גבוה - והם נישארים מאוד דתיים ואדוקים - כולל אנשי אקדמיה דוקטורים ופרופסורים ) ומספיק מהם יצברו הון ושקט כלכלי הם יתחילו לאט להכנס לפוליטיקה המקומית ולצבור שם כוח אלקטוראלי. ובעוד 10 או 15 שנה אם לא יקום להם כוח נגדי ( ורק המהגרים הסינים מסוגלים להיות כוח פוליטי נגדי ) יכולים פתאום להחליט שכן מכניסים ברישיון הנהיגה את ארץ המוצא של המהגר או הדת או סתם לסמן את רישיון הנהיגה בכוכב צהוב. המידע כאמור נמצא גם בקנדה וגם בארה"ב- הוא רק לא מוצג - כמו שבישראל בהחלטה של בגץ הורד הלאום והדת מתעודת הזהות ולכן לא מופיע שם מזה קרוב לעשור. לכן עם כל הנוחות של לחיות פה לעת עתה השפע הכלכלי התרבותי. עדיין חוזר ואומר שאסור להזניח את המדינה שחלקנו ישאיר מאחור כי אולי גם אנחנו עוד נצרך אותה כמקום מפלט ואם לא אנחנו אולי הילדים שלנו.

Astroo

New member
אם אנטישמים יגיעו לשלטון בארהב/קנדה

ישראל לא תשרוד הרבה זמן.

dannyk27

New member
אם לסנן חלק מדבריך

הבאמת לא רלוונטיים אומר כך: לקהילה יש קריטריונים שכאלו וכאלו אנשים שעומדים בהם מקבלים את תמיכתה. מגיע בן אדם ואשר מוכן לעמוד ומתחייב התחייבות מסויימת למלא אותם ולאחר אותה הסכמה חיש מהר ולאחר שהקהילה מילאתה את צדדה בהסכם בא הצד השני ומתוך כוונה מבראשית ומפר אותה. זה נראה לך נכון?

איך אתה אומר "מפר"?

אם היתה פה הפרת התחייבות, אז הקהילה היתה מוצאת חוקית להיפרע מאותו מפר התחייבות. כל עוד הקהילה בווניפג לא מתלוננת, למה דווקא אני צריך לשמור על החומות בשבילם?

dannyk27

New member
לא כל הפרת אמון חייבת לגרור סנקציה

וגם לא רצוי לעודד אותה.

למעלה