הקפצה אמצע שבועית

../images/Emo101.gif נושא השבוע - בי"ח ולידות ../images/Emo41.gif

הנושא השבוע מיועד במיוחד עבור כל אלו שמחכים בכליון עיניים להגיע כמשתתפים קבועים בפורום וכל מה שמפריד בינם לכאן זו הלידה המתקרבת להגיע. אז זו הזדמנות לחלוק בניסיון לספר איפה ילדנו מה בהכנות שעשינו הוכיח את עצמו איך בדיעבד היינו מתכוננים אחרת האם ההבטחות מצד בית החולים קויימו האם נחזור ללדת שם שוב מי שנאלץ להעזר בשירותים יותר מורכבים כגון פגייה וכדומה מוזמן לספר ולכיוון ההפוך - זה המקום לשאול את כל השאלות על ידי מי שהלידה מתקרבת שבוע טוב ונעים ושקט ליאור

מכשיר האפי-נו. המלצה ואזהרה

בזמנו (ועדיין) אנחנו ממליצים על שימוש במכשיר האפי-נו לשם הגדלת הסיכוי לא להזדקק לחתך חיץ במהלך הלידה. המכשיר הינו בלון קטן אשר מחובר למשאבה ידנית. בשבועות האחרונים של ההריון מחדירים כל יום את הבלון ומרחיבים אותו. מידת ההרחבה עולה בהדרגה כאשר השאיפה היא להגיע לקוטר המקביל לקוטר ראש תינוק. ולמה אזהרה ? ידידה טובה שלי סיפרה שקראה בפורומי הריון ולידה שהיו לאחרונה מספר מקרים שבהם שימוש (להערכתי לא מספיק הדרגתי) באפי-נו גרם לקרעים קטנים במהלך התרגול מאחר ומידת הניפוח תלויה באישה ובתחושותיה , אני ממליץ להיעזר בו אבל להקפיד שלא להלחם בגמישות הטבעית וכאשר מרגישים שההגדלה היתה רבה מדי לשחרר אוויר ולא להגיע למצב של קרעים. ליאור

kalm

New member
איפה מקבלים את מאפי-נו

למרות שיש לי עוד כמה חודשים טובים (אני גומרת 16 שבועות מחר), מענין אותי מאיפה לוקחים את המכשיר הזה. תודה, קרן

אנחנו ביקשנו מדודה שלי לקנות לנו

היא גרה בגרמניה ושם זה יצא חצי מחיר בסופו של דבר היא קנתה את זה כמתנה לנו לדעתי רעיון נהדר למתנה ממה שהתרשמתי אין התלהבות (ומובנת) לשאול כזה מכשיר ולו רק בשל מיקום השימוש בו ניתן לרכוש כמובן בארץ לא זכור לי המחיר נדמה לי כ 400 שקל אבל אני לא בטוח , אולי מישהי ביררה ויודעת ? הנה לינק

ילדתי בבית חולים "כרמל" בחיפה.

הגעתי לשם כי הרופא שעשה לי סקירה שניה שלח אותי לשם. הוא מנהל חדר לידה בבית החולים וכן אחרי על הריון בסיכון גבוה. במשך האישפוז הוא עשה לי את המוות והתעלל בי נפשית לגבי סיום ההריון. כשהבין שאני לא מוכנה לוותר, הוא הירפה. בסופו של דבר הוא זה שניתח אותי וכשגיא היה בפגיה לא היה יום שהוא לא בא לשאול מה שלומו ואיך הוא וממש עודד אותי. נודע לי שהוא גם התעדכן אצל רופאי הפגיה לגבי גיא. מסתבר שלכל אחד יש משהו טוב בפנים... לגבי הריון בסיכון - היו בהחלט כמה אחיות שהעלו לי את הסעיף אבל סה"כ היחס היה בסדר גמור ורוב האחיות היו ממש מתחשבות וכל הזמן עודדו וחיזקו. לגבי הפגיה - יש לי להגיד רק דברים טובים! הצוות מדהים - גם הרופאים וגם האחיות. באיזשהו שלב חשבתי שהם עוברים מבחן אישיות לפני שהם מתקבלים למחלקה. בכל דבר הם יידעו אותנו, עודדו, תמיד ידעו להגיד מילה טובה גם כשהמצב היה על הקרשים. אני מדברת על כולם, ללא יוצא מן הכלל. לגבי הנקה - הם מאוד מעודדים לשאוב חלב וברגע שגיא כבר ידע למצוץ, אפילו הציעו לי להניק (תדמיינו הנקה של פג במשקל קילו וחצי...) והנקתי! בכל עליית מדרגה עם גיא כולם היו מאושרים כאילו זה הילד שלהם. פשוט מדהימים! לא להאמין איך מחלקה יכולה לתפקד בצורה כזו ותחשבו ששם הילדים כל הזמן מתנדנדים בין חיים למוות וישנה אחריות ענקית עלהם. יש להרבה אחיות מה ללמוד מצוות הפגיה. מסתבר שאם רוצים אז אין זו אגדה.

masa

New member
שאלה לגבי בי"ח כרמל - חדר פרטי

מה קורא שם מבחינת חדרי הלידה הפרטיים? האם מישהי טרחה לברר ולקחת חדר פרטי ללידה? מה המחיר?

ligo

New member
מה זאת אומרת חדר לידה פרטי?

יש חדרי לידה לא פרטיים? אני גם ילדתי ב"כרמל" בחדר פרטי כמובן (לא מקנאת ביולדת אחרת שהיתה צריכה לשכב לידי עם כל הצרחות שלי...) הצוות מקסים- רופאים ומיילדות וגם האחיות. מאוד מעודדים הנקה ומאוד תומכים.

אני אתחיל...

אני ילדתי בהלל יפה. מאוד קרוב אליי, למרות שהתלבטתי בינו לבין לניאדו ומאיר. עברנו יחד קורס נהדר והיה מענין ותורם - ממליצה בלידה ראשונה במיוחד! אנחנו עברנו לידה קשה שספק אם בית חולים אחר היה נוהג בנו אחרת. אמנם לא שאלו אותנו יותר מידי (דבר שבדיעבד הייתי משנה) אבל בהתחשב בלידה הארוכה והכואבת, זה כבר לא היה מה שחשוב. דבר אחד וחשוב לי, שאדע ליישם להבא, הוא |דגש| ענין ההנקה ישר אחרי הלידה, דבר שלא היה בהלל יפה ואני בטוחה שהיה עושה חיים קלים יותר לבן ולי..אבל גם עליהם התגברנו
אם מדיניות ההנקה והביות תשתנה בהלל יפה עד הלידה הבאה,
אני חושבת שאלד שם שוב. אם לא, אסע ללניאדו.. עיסוי למניעת חתך - אמנם בלי מכשור אבל עשיתי. בדיעבד, לא עזר כי ילדתי בואקום וחתכו.......אבל שווה לעשות, לא יועיל לא יזיק. מניסון של חברה שילדה איתי תאומות בשבוע 34, הפגייה שם מצויינת..שלא נזדקק.. זהו. בא לי כבר להיות שוב יולדת |4you|

או, סוף סוף מצאתי מישהי שילדה

בהלל-יפה. אני מתכוונת ללדת שם, בעיקר מפני שהרופא שלי הוא מנהל מח´ ה-IVF שם, וכל יום אני מבקשת יפה מסמי להיוולד במשך היום כדי שהוא יוכל להיות נוכח בלידה. מהסיור שעשיתי, נראה היה שהם די מעודדים הנקה (אבל אולי בפועל זה שונה) ובכלל נראה היה שהם מאוד פתוחים לכל בקשה של היולדת. אשמח לשמוע אם זו גם ההתרשמות שלך.

היי מרב

סך הכל הייתי מאוד מרוצה מהשהייה שלי שם. יש שם הפרדה בין "דוברות שפות שונות", כמו שהן קוראות לזה, האחיות. במחלקה האחיות נהדרות, המיילדות גם, אבל תמיד יש איזה קלעפטע... יש דברים שהייתי עושה אחרת, הנקה למשל. כל הזמן מדברים על הנקה, תכלס אין להם הרבה סבלנות ורצון לעזור, אולי לאחת או שתי אחיות.. אני פשוט הייתי יושבת שם (אם אפשר לקרוא לזה לשבת) ומבקשת עזרה.. היתה לי גם עזרה ממדריכת הנקה שהעבירה לי את הקורס ותמכה בי מאוד. בסך הכל, הם סופר-מקצועיים אבל צריך להיות אסרטיביים איתם, שלא יבואו פתאום ויתקעו זרוז בלי לשאול אותך למשל... אם שכחתי משהו - תשאלי. בסך הכל, המון בנות מהקיבוץ שלי ילדו שם והיו מאוד מרוצות. הקירבה היא רלבנטית להרבה זוגות, במיוחד אם יש ילדים אחרים.. הכי חשוב - שיהיה לך הכי בהצלחה ושיעבור בשלום!!!

קרן משם

New member
מרב.....

עם הגיעך למחלקת יולדות את מוזמנת לתת
ממני לאחות משגעתתתת בשם ויאולטה.....נכס לכל אחת שמכירה אותה!!

אני ילדתי בניתוח קיסרי מתוכנן

כך שיכולתי לבחור בשקט את ביה"ח ולדעת בדיוק מה יהיה מראש, ועדיין היו הפתעות...
בחרתי ללדת בבי"ח בני ציון בחיפה (רוטשילד), בעיקר בגלל המלצת הרופא שלי וגם בעקבות המלצות מחברות ומכרות שילדו שם והיו נורא מרוצות. הכנות ללידה... לא ממש. מכיוון שידעתי די בוודאות שהלידה תהיה בניתוח (העובר הראשון היה במצג עכוז וממש לא עשה סימנים שהוא עומד לשנות משהו והעובר השני היה מונח לרוחב). רק בדקתי מראש את האופציות השונות להרדמה והסיכונים שלהן. כמו כן עשיתי "מיני" קורס הכנה ללידה, עם מיילדת מאותו בית חולים שבאה אלי הביתה והסבירה הכל לגבי לידה רגילה (למקרה ש...) ובעיקר לגבי קיסרי. את מהלך הלידה והפדיחה שקרתה במהלכה (מה, יש לך תאומים??) תוכלו לקרוא בסיפור הלידה שלי. באופן כללי, הניתוח עבר חלק וללא בעיות מיוחדות. ההרדמה היתה הרדמה ספינלית עם מחט קטנה שדרכה הוחדר החומר לגב. לא הושארה צינורית בפנים. כמה דברים שכדאי לדעת:
מי שמיועדת לקיסרי אמורה להגיע ולהתאשפז יום מראש. אם את לא ראשונה בתור, הם יתנו לך ללכת הביתה לאחר כל הבדיקות והרישומים ולחזור מוקדם מאוד בבוקר שלמחרת, אם כי באי רצון רב. אני התעקשתי כי ממש לא התאים לי לבלות לילה מיותר בבית החולים.
את הקתטר האחיות מעדיפות להכניס לפני שמכניסים אותך לחדר ניתוח, יחד עם הגילוח. זה אמנם יותר נוח להן, אבל הרבה פחות נוח לך. אפשר וכדאי לבקש/לדרוש שהקתטר יוכנס לאחר ההרדמה כדי שלא תרגישי כלום. מספיק גרוע שמוציאים אותו בלי הרדמה (לא כואב, אבל מאוד לא נעים).
בעניין משככי כאבים - לקחת כמה שיותר! אל תהיי גיבורה. יש משככי כאבים שמתאימים לנשים מיניקות. ככל שיכאב לך פחות כך תקדימי לקום מהמיטה ולהסתובב וכך גם תחלימי מהר יותר. בעניין השהות בבית החולים לאחר הניתוח: הגעתי לניתוח (הם מרכזים את כל הקיסריים יומיים בשבוע) ביום שנוספו גם 2 או 3 ניתוחי חירום, מה שהעמיס מאוד על הצוות. בנוסף, המחלקה היתה לא מלאה, אלא מפוצצת. השכיבו נשים במסדרונות ובמחלקת נשים והאחיות היו עמוסות בטירוף (כמובן שלא הוסיפו להן כוח אדם). הייתי צריכה לבקש 20 פעם את התרופות נגד כאבים ובסוף בעלי או אמא שלי היו הולכים ולוקחים בשבילי. את הבדיקות של סימנים חיוניים שצריך לעשות כל שעה אחרי הניתוח הם פיספסו לפחות פעמיים. לעומת זאת, הם פינו רק בשבילי אחות שאחרי 12 שעות (אלה ההוראות) עזרה לי לרדת מהמיטה וללכת להתקלח. לאט ובסבלנות היא היתה רק איתי. לגבי התינוקות - בתינוקיה ובמחלקה מאוד לא עזרו לי עם עניין ההנקה, מה שהשפיע עליה קשות אח"כ. האחיות היו עמוסות מאוד, שמו לי תינוק על הציצי, נתנו הדגמה של 30 שניות ונעלמו. לא היה למי לקרוא לעזרה. בלילה לא הסכימו להביא לי את התינוקות לחדר (יש איזור במחלקה שמיועד לנשים שרוצות להניק בחדר, אבל אחרי ניתוח קיסרי לא שמים אותך שם, ולמרו שהיינו 2 בחדר ושתינו ביקשנו שיביאו לנו את התינוקות, הם לא הסכימו). הייתי צריכה לדדות עם כל הכאבים והחולשה לתינוקיה כמה פעמים בלילה ולשבת שם להניק. הם הפעילו עלי הרבה לחץ, אמרו לי שהתינוקות בוכים מרעב ושאני עייפה וצריכה לנוח (ובאמת הייתי נורא עייפה) ובסוף שכנעו אותי לתת להם בקבוק וזו הייתה ההתחלה של הסוף. מצד שני, מה שמרגיז נורא, הם מאוד מקפידים להרצות על כמה חשובה ההנקה. כשזה מגיע למה יותר חשוב - ההנקה או הנוחיות שלהם - תנחשו במה הן בוחרות... בתינוקיה פישלו עם בדיקת הדם שעושים לתינוקות. ביום השחרור עושים להם בדיקת דם מהעקב לבדיקה גנטית של מחלה ששכחתי את שמה (שבודקת רגישות לפניל-אלנין) ששולחים לתל השומר. אני לא קיבלתי שום תוצאות ולא ידעתי כלל על הבדיקה, וכששאלו בטיפת חלב הרמתי גבה. בטיפת חלב עשו בירור, ביה"ח מאוד לא שיתף פעולה, ובסוף הסתבר שהבדיקה נשלחה ללא שם, כך שהיה צריך לחזור עליה ולדקור שוב את התינוקות. בקיצור, צריך מאוד להקפיד לדעת הכל מראש. אם הייתי צריכה לחזור על כל העניין, הייתי עושה סיבוב מראש בתינוקיה ובודקת מה בדיוק עושים לתינוקות שלי ומתי (ובכלל, איזו חוצפה זו לעשות בדיקת דם לתינוקות בלי להודיע כלל לאם ובלי לקבל את הסכמתה??) כמו כן, הייתי מתעקשת יותר על עניין ההנקה ופחות מקשיבה לצוות שלחץ עלי להוסיף בקבוקים. בסה"כ, המקרה שלי הוא כנראה חריג, משום שאני מכירה נשים רבות שילדו ברוטשילד והיו מרוצות עד הגג מהטיפול בהן ובתינוקות.

באאבו

New member
אז בואו תענו לי - בעד/נגד ביות מלא.

היי לכם, זו אני, באאבו שכל פעם מקפצת לה מפורום לפורום, והדבר דוקא מוצא חן בעיניה, כי זה אומר שהיא מתקדמת לאנשהו...
בשעה טובה, וברוך ה´, התחלתי חודש שמיני, ואני מוצאת את הפורום הזה הכנה נהדרת למה שיבוא אח"כ! אתמול דיברנו עם חברים על נושא הביות בביה"ח, והדעות היו מאד חלוקות. יש כאלה אמהות שטוענות שהמנוחה של הלילות הראשונים שווה הכל, ומאד משמעותית להמשך הקשר עם התינוק (רציתי לכתוב עובר.. אבל נזכרתי שזה יהיה כבר תינוק, בעז"ה
), ושלא יקרה כלום אם הם יקבלו אוכל מבקבוק ע"ח ההנקה. ו.. יש כאלה שטוענות שדוקא ההנקה של הימים הראשונים, כולל את זו של הלילה, חשובה יותר מכל דבר אחר. אני מתכוונת להניק, ומקווה שאצליח - אז מה אתן אומרות?? לקום או לא לקום? לביית או לא לביית?

אם רק יכולתי לביית...

הכל היה נראה אחרת. לישון במחלקה? לא אני. נשארתי ערה כמעט כל שני הלילות האומללים שביליתי שם. כל הזמן רעשים ותזוזות והאחיות שמקשקשות בתחנה שלהן. לעומת זאת, הצעדה הארוכה לתינוקיה להניק בכל פעם עם כל כאבי הניתוח היתה זו ששברה אותי. הלוואי והיו מסכימים להביא לי את התינוקות לחדר, לפחות באופן חלקי. מצד שני, יש לי חברה טובה שהודיעה לאחיות בתינוקיה שהיא לא קמה להניק בלילה ושיתנו לילדה בקבוק, וישנה שנת לילה מצויינת.

אני רציתי ביות

לא יודעת אם מלא אבל במשך היום כן. בהלל יפה זה אפשרי אבל בעייתי קצת. בנוסף, הייתי חייבת להתאושש בעצמי לפני שאצליח לטפל בגוזל, אני מדברת על כך שלא הצלחתי להתיישב ולא לדבר בכלל על לקום מהמיטה ולקחת אותו על הידיים.... אז בסוף השארתי את זה כמו שזה, אבל הוא היה איתי כמעט כל היום, למעט ביקורי רופאים ולילות (ב-5 בבוקר כבר זינקתי מהמיטה, כמה שזה נשמע בלתי אפשרי, בכדי לראות אותו). בלילות נתנו בקבוק. בשאר היום באתי להניק וגם זו לא היתה הצלחה גדולה, בלשון המעטה.. אבל כשהגעתי הביתה נשאר רק ציצי. עד עכשיו אנחנו עם ציצי. 10 חודשים וקצת
אני חושבת שכדאי שתהיה אופצית ביות. אם את רוצה לנוח, להתקלח תוכלי לשים אותו/הב בתינוקיה . מה שחשוב שתוכלי לקחת אות/ו בכל פעם שתרצי. העיקר שיהיה במזל ובהצלחה!!!!!

בעד בעד בעד בעד בעד

אני לא חושבת שהמנוחה דווקא בימים האלה תשנה משהו לעייפות בהמשך. בבית, בבקרים, היינו שתינו נכנסות למיטה וישנות. כך השלמתי שעות שינה. לא רוצה להפרד מהילדה שלי אפילו ללילה אחד. רוצה אותה איתי מההתחלה. אני קמתי בלילה היחיד שהיא לא היתה איתי. הלכתי לתינוקיה ולקחתי אותה למסדרון ושם ניסיתי להניק. האחיות יצאו וניסו לשכנע אותי ללכת לישון. אמרתי להן או.קיי. והמשכתי בשלי. ואם את רוצה להניק - חשוב להתחיל מההתחלה, כל עוד הרפלקס שלהם חזק. ממליצה לך לקבוע פגישה עם יועצת מומלצת גם אם הכל הולך חלק ולא להסתמך על היועצות של ביה"ח כי לפעמים בעיות מתחילות מאוחר יותר וכדאי להקדים תרופה למכה. היועצות של בי"ח בד"כ הן אחריות שעשו קורס קטן בנושא. (יוצא הדופן היחיד הוא ליס ששם יש את אסתר גרוניס שהיא יועצת מקצועית)

אבל זה שונה במלונית...

בהזדמנות אני גם אצרף תשובה שלי לנושא השבועי פשוט כרגע אין לי כוח... רק רציתי להגיד שביות במלונית זה אופרה אחרת!!! נראה לי במחלקה, כאשר אתן כמה בחדר ועוד באים אורחים וכד´ התנאים כבר לא ממש אידיאלים להיות בהרמוניה עם התינוק/ת שלך. במלונית זה הרבה יותר נעים, פרטי וגם הייגני.

למעלה