הקפצה אמצע שבועית

נכון, אבל הייתי רוצה אופציה כזאת

גם במחלקה. בלילה יש רק את האישה הנוספת בחדר והילד שלה (שכמובן, יכול לבכות כל הלילה
) אם ביות מלא - שתהיה תמיד אופציה "להפקיד" אץ הילד בתינוקיה. שמעתי שיש מקומות שאין אפשרות כזאת וזה באמת קשה אם את רוצה ללכת להתקלח והבנזוג לא נמצא בשטח באותו זמן.

יש אופציה לביות עם אפשרות להשאיר

בתינוקיה כשעייפים...אני ילדתי בבלינסון ויש שם אפשרות לבחור להניק בלילה או לא ובנוסף אפשר לקבל הפסקת צהריים 14.00-16.00 למנוחה (הם מנצלים את השעות הללו לאמבטיה ובדיקות), מי שרוצה להשאיר את התינוק בתינוקיה מסיבות שונות, לא מתווכחים איתה. יש שיעור הדרכה מעשי לטיפול בתינוק (אמבטיה, החתלה והחלפה), מצוין! יש שיעור הנקה תיאורטי ע"י יועצת הנקה, הבעיה שאם יש לך בעיה ספציפית, אין ליועצת זמן לעזור לך...וכך את מקבלת עצות אחיתופל מהאחיות שעשויות לסיים לך את ההנקה. בקיצור, הלעיטו אותנו בעלונים ציבעוניים ויפים לטובת ההנקה, אבל בפועל לא היתה עזרה מיקצועית.

בלידה השניה אני בוודאי ארצה ביות

מלא. אבל אז ללא נסיון בכלל וחוסר בטחון טוטאלי, שמחתי מאד שאני יכולה להחליט מתי ענבל איתי ומתי בתינוקיה (בליס). ילדתי ביום ה´ אז כל השישבת היה מפוצץ במבקרים חלקם הגדול עם ילדים קטנים. ואני את הרבע עוף שלי (2.5 ק"ג שירדה ל2.3) רציתי מוגנת ובטוחה, אז כשהיו כל החבר´ה הראיתי אותה דרך הזכוכית. בפעם הבאה אני מאמינה שאעדיף קשר עם תינוק מהרגע הראשון וכל הזמן. אבל זה כמובן גם פונקציה של עד כמה הלידה היתה קשה. לי היתה לידה קלה וגם כל הסיפור היה בשעות היום, אז בערב לא הייתי עייפה מאד. אבל אם הלידה ארוכה ואורכת גם לילה /לילות ללא שינה, אז לטפל בתינוק לא בראש מעיינייך. את רוצה לנוח. להיות אמא חדשה זה הלם גדול ואם תוסיפי לזה גם את חוסר הכוחות מהלידה, זה לא שילוב טוב. רחל

כך זה אידיאלי

גם במלונית של תה"ש, שיש שם ביות מלא, את יכולה להחליט שאת רוצה לשים את הילד בתינוקיה ולא לקחת אליך. לפעמים צריך קצת מנוחה או מקלחת רגועה והאופציה הזאת הכרחית.

בטח שבעד!

ואני אפילו לא הנקתי... אבל לא רציתי להשאיר אותו בלילה בתינוקיה המוארת עם כל התינוקות שצווחים. הוא היה איתי כל הזמן והיה לשנינו נהדר.

ligo

New member
בטח לקום

כמה שהייתי עייפה ומפורקת ביקשתי שיעירו אותי להניק בלילות. זה חשוב לביסוס ההנקה. העייפות זה דבר שילווה אותי מהלידה ועד שמאי תהיה בת 18 בערך... ואם את מתכוונת להניק כדאי מעכשיו לקרוא חומר בנושא, ואפילו להציץ בפורום הנקה. ככל שיודעים יותר ההנקה מצליחה יותר. ביום השני בבי"ח מאי כל הזמן היתה לי על הציצי, וכל הזמן היו אורחים ולא נחתי בכלל והיא לא היתה רגועה, והאחיות בתינוקיה רצו לתת לה בקבוק. אני לא הסכמתי וכבר חשבתי לעצמי שהנה הלכה לי ההנקה, אבל בסוף (אחרי דמעות יאוש והרבה שיכנועים) הסכמתי. פשוט בהתחלה לוקח לגוף זמן לייצר חלב, ואת זה לא ידעתי. אבל מצד שני, ככל שהתינוק יונק יותר הגוף ייצר יותר חלב, לכן בדיעבד לא הייתי מסכימה לבקבוק מטרנה. לפעם הבאה אני כבר אהיה חכמה יותר

כשאני עברתי למלונית, שגיא היה איתי

מהשניה הראשונה שיכולתי לקחת אותו בבוקר, עד לשניה האחרונה בערב שבה יכולתי להחזיק אותו איתי. אם הייתי יכולה - הוא היה נשאר איתי גם בלילה. בזמן שהייתי במלונית האחיות היו מצלצלות אלי ומתזכרות אותי, שעלי להחזיר את שגיא לשנת הלילה בתינוקיה. גם בניירת המעקב שהיתה תלויה על המיטה שלו, אפשר היה לראות שאת רוב העידכונים אני ואבא של שגיא עשינו, ורק בלילה היו איזה 2-3 עידכונים של האחיות. אני לא חושבת שיש "בעד ונגד ביות"-כל אחת שתעשה מה שמתאים לה ברגע הנתון. את יכולה לפנטז על ביות מלא, אבל כשיגיע הרגע, את תבקשי לעצמך את אותן שעות מעטות בלילה לשינה. אני חושבת שכדאי להחליט ברגע שיגיע הזמן להחליט.

אני חושבת שסיגל צודקת../images/Emo70.gif

אני מאמינה שאחרי הלידה אסור להפריד תינוק מאמא שלו (אלא אם כן יש מצב רפואי שמחייב זאת). אני חושבת שחשוב לבחור בי"ח שמאפשר ביות מלא אבל שניתן גם להשאיר את התינוק בתינוקיה אם האם זקוקה לכך. הכי טבעי שתינוק יהיה צמוד לאמא שלו כל הזמן אבל לגיטימי לרצות לנוח קצת ולהתקלח ואז חשוב שתהיה האופציה של שני הדברים כאשר הדבר תלוי אך ורק בבחירה של האם!!!

נירית1

New member
מי שחשובה לה הנקה - שתתעקש על

כשילדתי את ניצן לא ממש ידעתי מה זה - והדברים הלכו די חלק ובלי בעיות, עם התאומות התעקשתי על מחלקה עם ביות מלא למרות שעברתי קיסרי - ז"א קיבלתי אותן לטיפולי הבלעדי ארבע שעות אחרי הלידה, ואף אחד לא נתן להן בקבוק בלי שאני אדע על כך .וההתעקשות הזו עזרה כי במשקל שהן היו והאיבוד הראשוני הגבוה של המשקל עם הן לא היו בביות הן היו מקבלות בקבוק וחסל סדר הנקה (לאופיר היו בעיות בתפיסה בהתחלה) מלבד זה בעיקר אחרי קיסרי ככל שתהיה מטרה לקום כמה שיותר מהר מהמיטה ז"א לטפל בתינוק ההחלמה היא יותר מהירה.

ת ו ת

New member
בית חולים

אחרי המון התלבטויות בחרתי בבני-ציון בחיפה. עשיתי קורס הכנה ללידה שם שהוכיח את עצמו. בחדר הלידה הרגשתי שלא משתפים אותי והכל עלי אבל לא איתי. עשיתי עיסוי פירינאום שבסופו של דבר היה מיותר כי ילדתי עם וואקום וחתכו באופן אוטומטי (ועוד איזה חתך שעד היום אני עוד מרגישה אותו). המחלקה נקייה ונעימה אך השהות בה דומה מאוד למה שסיפרה מיכל: המחלקה מפוצצת, האחות שעזרה לי לרדת ולהתקלח בפעם הראשונה, חוסר העזרה עם ההנקה ודחיפת הבקבוק למרות שביקשתי לא לתת... האם אחזור לשם? לא יודעת. יכול להיות שכן אבל עם קצת יותר הבנה ואסרטיביות.

בעקבות הבטן שתפחה לה למימדים

אדירים, ומזכירה שהלידה יותר קרובה מרחוקה, אני חושבת שהגיע הזמן להתחיל לחשוב מה לשים בתיק שלוקחים ללידה, ומה ממה שלקחתן היה ממש מיותר.

לדעתי זה חלק מצויין מהשרשרת

וכידוע בסוף השבוע היא תעלה לתוך קישורי הפורום ותהווה אחלה מקור אינפורמציה לכל מי שיתעניין בנושא בעתיד

אני לקחתי את מה שהמליצו

בפורום הריון אחרי טיפולים. הרשימה ממש מפורטת ומכילה את כל מה שצריך. לא דאגנו מספיק טוב לאוכל עבור ליאור והוא אכל בעיקר חטיפי גרנולה שהבאנו עבורי. אמא שלי, שהגיעה לקראת סוף הלידה, הביאה לו סנדויץ´ גדול שחצי ממנו אני טרפתי (אחרי הלידה הייתי מ-ו-ר-ע-ב-ת כאילו שלא בא אוכל אל פי במשך שבוע). אם הלידה היתה נמשכת יותר ליאור היה ממש רעב. דיברו איתנו כל הזמן על מוזיקה במהלך הלידה. לא הבאנו מוזיקה וזה ממש לא היה נחוץ. לא היה לי ראש לזה.

כמה שאלות בנוגע לרשימה

שני כדורי טניס בגרב?
יש המלצות לג´ל/שמן לאיחוי חתכים ותפרים? ברור לי שאני כבר יוצאת למסע קניות אחר איזה פיג´מה נוחה, כי באמת שאופנת בית החולים הורדרדה ממש לא נראית לי

אני לקחתי איתי את מכשירי המסאג´

מהעץ (חברה שלי הביאה לי מארה"ב, אבל ניתן לרכוש בכל חנות טבע). מכשיר העיסוי היחידי שעזר לי נקרא UFO, והוא בנוי מגולה שאליה מחוברות 3 גולות קטנות עם רגלים (ולכן שמו, UFO, כי הוא מזכיר קצת חללית חוצנים...). זה הדבר שהכי-הכי-הכי עזר לי עם הצירים. בשלב שמרוב כאב לא יכולתי לדבר, סימני לאבא של שגיא עם היד שלי בתנועות סיבובייות והוא ידע שאני רוצה מסאג´, ועיסה לי את הגב התחתון עד מעבר הציר.

יוליי

New member
אמנם החלוקים של ביה"ח לא מדהימים

אבל תקחי בחשבון שכשמלכלכים פשוט זורקים לכביסה וזהו. אני החלפתי שלוש פעמים ביום, ולא ממש עניין אותי אם אני יפה באותו רגע. כנ"ל לגבי מגבות, התקלחתי כ"כ הרבה וכל פעם זרקתי לכביסה. מה גם שהרבה פחות נוחה פיג´מה, והכוונה לחולצה ומכנס, שלוחץ על הבטן, כי הבטן רגישה אחרי הלידה. ועוד משהו אם את קונה פיג´מה תזכרי שמחממים בבית חולים, אל תקני פיג´מה חמה מדי. שיעבור בקלות! יולי

למעלה