הקפצה אמצע שבועית

ומה שאני אומרת:

למה לא גילו לי שביולדות א´ כ"כ טוב מבחינת ההנקה???!!! גילו לי את זה רק כשהשתחררתי מבית החולים ואכן ב-4 ימים שבאתי לענבל מבוקר עד ערב כשהיא עוד היתה בבית החולים ואני כבר לא, ביליתי לי ביולדות א´ והנקתי להנאת שתינו. רחל

הלידה בתה"ש והלידה הבאה (ארוך...)

את תומר בחרתי ללדת בתה"ש. מה שהכריע אצלי את הכף היתה המלונית וכמובן העובדה שתה"ש נחשב בי"ח טוב (אחרת אף מלונית לא היתה משכנעת אותי...). לא בדקתי אפילו אופציות אחרות (למרות הפינה החמה שבליבי לאסף הרופא שם "עשו" את הילדים שלי). ביקורת רבה אני לא יכולה להעביר על תה"ש כי סה"כ היתה לי לידה קלילה יחסית (הגעתי בפתיחה של 4 ומחיקה מלאה וילדתי תוך שעה ועשרים וחמש דקות בחדר לידה וללא אפידורל). כשהלידה כל-כך פשוטה בד"כ אתה לא "זוכה" להעריך כיצד מתפקד בי"ח והצוות במצב של בעיה אמיתית או מצב קצת שונה מהרגיל. המיילדת שלי היתה נחמדה אך לא עשתה עלי רושם מיוחד. אני מאמינה כי אם היא היתה יותר טובה לא היה נדרש חתך (הבאנו לה שמן נבט חיטה והיא השתמשה בו ולמרות זאת ביקשה וביצעה חתך קטן שאני לא בטוחה שמיילדת טובה עם יותר סבלנות לא היתה יכולה להמנע ממנו). חשוב לציין שבשלב כלשהו נכנסה מיילדת אחרת לחדרי וביקשה ממני להפסיק לצרוח. כמובן שאני לא צרחתי אלא צעקתי (דבר שמסייע מאוד ללידה ושונה לגמרי מצרחה שתוקעת לידה) ואילן התנפל עליה וסתם לה את הפה. חוץ מזה אני גם חייבת לציין את התופרת הנוראית שתפרה אותי והכאיבה לי נורא (תפרה ממש בבשר החי והרי לא היה לי אפילו אפידורל). במחלקה הספקתי להיות 3/4 לילה והיא היתה מגעילה! כשנכנסתי לשירותים לקח לי כמה דקות למצוא את מושב האסלה שהיה שבור ולא מחובר לאסלה אלא מונח בצד
לא היתה לי שום אינטראקציה עם האחיות שם ולמחרת בבוקר כבר עליתי למלונית. בקשר להנקה אז יש לי ביקורת מאוד שלילית על תה"ש. היועצות שם הן לא יועצות, לא עזרו לי בכלל ואפילו אמרו לי לתת בקבוק ושאין ברירה (במקום להציע לי שיטות חלופיות). בתינוקיה האחיות דיברו מאחורי גבנו איזה הורים איומים וחסרי אחריות אנחנו שלא נותנים לילד בקבוק. ברור שנשברנו (תומר גילה סימני התייבשות וונולד קטן מאוד). אני מאמינה שהלחץ שם על הבקבוקים הרס לי את ההנקה כי היניקה של תומר הלכה והתקלקה, לי לא התחיל להווצר חלב והכל הלך פייפן! המלונית היתה אחלא אבל לא כל-כך זכינו לביות המלא כי לתומר היו בעיות לשמור על הטמפ´ ואחרי חצי יום מאלף של ביחד במלונית הוא הורד בחזרה למחלקה למחלקת מעבר שם הוא טופל בצורה מצוינת ואין לי תלונות (קראו לי כל פעם שבכה בטלפון למלונית וטיפלו בו היטב). את הלידה הבאה בחרתי לקיים שלא בתה"ש אלא בבלינסון מכמה סיבות: 1. התחושה שלי שתה"ש אינו בי"ח כל-כך מדהים. זהו בי"ח שממהר לחתוך ולנתח ובזמן האחרון שומעים שם על הרבה פאשלות. 2. אין לי כסף שוב למלונית
3. בבלינסון הפגיה שנחשבת הטובה בארץ (בשניידר) וזה עלול להיות שיקול מבחינתי (תאומים). 4. ההורים שלי גרים בפ"ת במרחק 3 דקות נסיעה מבלינסון כך שאם תומר יהיה צריך להיות אצלם או שהילדים יהיו בפגיה ואני אשוחרר הביתה אוכל להיות קרובה וגם לקבל הרבה עזרה מההורים. 5. בחרתי רופא שעובד בבלינסון. מקווה שהכל ילך חלק וטוב בלידה המתקרבת ולא אזכה לבחון את כל הדברים שכתבתי לעי"ל
שיהיו לכולנו חוויות לידה מדהימות ובריאות בכל הלידות שלנו

הרהורים שלי על המלונית והמחלקה

אחת הסיבות שאני לא הלכתי לתה"ש היתה הכעס שלי על הנושא הזה. לדעתי בתה"ש מרשים לעצמם להזניח את המחלקה מכיוון שיש אופציה של מלונית. מושב אסלה שבור ומונח ליד האסלה? במחלקת יולדות? איפה נשמע דבר כזה? אני שמעתי וקראתי סיפורים על בנות שילדו קיסרי והיו 6 בחדר כשכולם אחרי קיסרי וחשכו עיניי. אפילו אם עולים אח"כ למלונית, רבע שעה אני לא רוצה להיות במקום כזה! וחוצמזה, המלונית היא אופציה למוכנים להשקיע כסף ואני לא הייתי מוכנה. אני מעדיפה לצאת לנופש בבית מלון כשאני לא אחרי לידה עם תפרים וכאבים (אם אני צריכה לבחור בין השניים מבחינה כספית). בליס יש חדרים שהיולדת היא לבד והעדיפות היא לתת אותם לבנות שעברו קיסרי. גם אם לא זוכים בחדר כזה (שנמצא ממש ע"י תחנת האחיות) אז האופציה ה"גרועה יותר" הוא חדר עם עוד מישהי, שזה סטנדרטי ואני קיבלתי כזה. וכל זה בלי לשלם גרוש. אני מאד מקווה שכאשר יעשו מלונית בליס זה לא יפגע בתנאים במחלקה הרגילה. עוד מחשבה: המון בוחרות ללדת בתה"ש בגלל המלונית וזה יוצר עומס בלתי רגיל על חדרי הלידה. אני מקווה שלא הרגזתי אף אחד, אבל זו דעתי. רחל

מסכימה איתך ברב הדברים

למרות שאם היה לי את היכולת הכספית הייתי שמחה להיות במלונית גם בלידה הבאה. אין כמו מיטה זוגית של בית עם אמבטיה פרטית של בית מלון כאשר את עם בעלך (ואני בשום פנים ואופן לא רוצה להיפרד מבעלי והפעם גם מבני אחרי הלידה) כדי להרגיש שלא בבית חולים ולהתפנק על האוצר שלך בתנאים אידיאליים. לגבי הביקורת על תה"ש - אני מסכימה בפה מלא!!! לדעתי מגעיל לעשות ביות כאשר אתן 3 בחורות בחדר, צפוף מלא אורחים - איכססס.......... ותה"ש אכן מחזיקים מלקה מגעילה ביותר כנראה כתוצאה מהמלונית וזה עצוב

אתמול ביקרנו את רונה33 ואת תאומיה

המדהימים במלונית בתה"ש, וזה בדיוק מה שאמרתי. זה פשוט לא לעניין שבית חולים מכובד כמו תה"ש מזניח את מח´ היולדות כדי לקדם את מכירות המלונית (מה גם שהיום הם מחייבים מינימום 3 לילות!). היא סיפרה שהן היו 4 בחדר אחד, אחרי ניתוח קיסרי, וכשהיא התכוננה לעלות למלונית כבר הכינו מיטה באמצע החדר עבור החמישית. אני לא רוצה לחשוב מה קורה בחדרים של לידות רגילות

אנחנו היינו 7 בנות בחדר, כאשר עוד

אחת היתה אחרי ניתוח קיסרי. היה סיוט ורק חיכיתי לעלות למלונית.

מסכימה איתך מאוד

וגם אני כועסת על המחלקה האיומה של תה"ש שגם ללילה אחד היתה מגעילה. אם יהיה לי את הכסף אני עדיין מתכננת להתפנק כי אין לזה תחליף. גם במחלקות המטופחות ביותר לא נותנים לבנזוג להשאר ללון במיטה יחד עם האישה וזה כיף לא רגיל. דווקא עם התפרים היה לי כל כך נוח הפינוק הזה.

הוביטית

New member
אגניב גם אני עוד 2 שאלות...

בתור אחת מהפורום השכן שבאה להציץ ולהשכיל מעט .. 1. האם העובדה שהרופא שלכם היה אחד מהצוות היה שיקול בבחירת ב"ח ? והאם בפועל הרגשתם שזה עזר לכם מבחינת היחס והשרות? 2. באיזה ב"ח במרכז מאפשרים היום לקחת מיילדת פרטית ?

למיטב ידיעתי...

אפשר לקחת מיילדת פרטית בתל השומר ובלניאדו. פעם היה את משגב לדך אבל הוא לא קיים יותר. מעניין אם יש עוד בתי חולים שמאפשרים מיילדת פרטית ואני לא יודעת עליהם. לגבי השאלה השניה - לא רלוונטי עבורי. הרופא שלי לא היה חלק מהצוות.

אצלי זה היה שיקול מרכזי (רופא מאותו

בי"ח). וזה אכן עזר (שיחה איתו בשעה 2 בלילה ובעיקבותיה שיחה שלו עם צוות חדר הךידה מנעה לידה בשבוע 27). אם את צופה בעיות בהריון אז אני ממליצה בכל לב להתאים את הרופא לבית החולים 0או להפך, כמו במקרה שלנו). יש לי חברה שלא עשתה כן והרופא שלה (שהיא שלמה לו ממיטב כספה) לא יכול היה לעזור לה ברגעי המשבר. אם ההריון שלך הוא הריון רגיל ללא סיבוכים (אני מצטערת אבל לא עקבתי אחרי סיפור ההריון שלך) אז לא נראה לי שיש חשיבות לנושא.

טילי2

New member
אני ילדתי בתה"ש רק בגלל שהרופא

שלי עובד שם ורציתי שהוא יתח אותי. חוצמזה אני שהיתי בחדר של 7 נשים שמונה ימים תמימים. כי היה לי חום והשתחררתי בבוקר הברית. בשמונת הימים שהייתי בחדר התחלפו בו כעשר נשים.

nuv

New member
אני ילדתי בבית חולים מאיר

לגבי הלידה עצמה אין לי הרבה ניסיון כיוון שהלידה הייתה מאוד מאוד מהירה, היה עמוס מאוד באותו לילה בחדרי הלידה וכנראה שהמיילדות ניגשות ליולדות לפי חוזק הצעקות כך שיצא שרק כשהייתי בפתיחה מלאה עם צירי לחץ במקרה ניגשה אלינו רופאה לסיים את רישום הקליטה שלנו וגם בדקה אותי פעם ראשונה …. ואחרונה וישר הזעיקה מיילדת שתיילד אותנו, כך שליווי צמוד היה לי רק על ידי בעלי ולכן אני חושבת שקורס ההכנה ללידה היה עבורנו ממש הצלה כי בן זוגי ממש עזר כיוון וממש הבין את השלבים שאני עוברת. אבל…. חדרי הלידה במאיר נהדרים! יש שניים טבעיים וכולם מרווחים ונוחים מאוד. יש אפשרות לקחת גם גז צחוק ופטידין מלבד האפידורל. ממחלקת יולדות הייתי ממש מרוצה. לקחתי ביות בשעות היום וביקשתי הנקה בלבד כך שגם בלילה קראו לי להניק. ליד היונקיה יש חדר מרווח שמיועד להנקה. יש בו כורסאות הנקה וכסאות נוחים וכן כמה משאבות לשאיבת חלב. רוב התנוקות הם בביות כך שהאחיות מהיונקיה באות אם הציוד למחלקת יולדות ומסתובבות בין היולדות, מדריכות לגבי הנקה, לגבי הלבשה והחתלה וזה נהדר ללידה ראשונה עדיין צריך מישהו מנוסה ממך שיראה ויעזור עם ההלבשה, ההחלפה וההנקה.

גם אני במאיר-חוויה שונה...

מנצלת את ההזדמנות לומר שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שאני בפורום, תודות לירידה משמעותית במתח העבודה (זמני, זמני...). ועוד ניצול הזדמנות-
לנוב ומשפחתה
מסכימה עם נוב בכל הנוגע לחדרי הלידה, שם ביליתי 12 שעות. כשהתחיל העומס היה קצת פחות נעים, כולל חילופי צעקות בין האחיות לבין אישי היקר (הוא צעק שיביאו כבר מרדים לחדש את האפידורל, והן באו לצעוק עליו שירגע
) בכל אופן, נראה שמאיר בסדר גמור כל עוד מדובר ב"סרט הנע", כלומר אין בעיות ויוצאים תוך יומיים. אצלנו היה חום, ומרגע זה והלאה הטיפול היה רצוף טעויות ובעיות: החל מבדיקה שלא נעשתה, דרך רישום שגוי של כמות האנטיביוטיקה שניתנה, סיכום שגוי של תולדות המחלה בחילופי משמרות של הרופאים ועוד ועוד. טעויות אנוש קורות בכל מקום, אבל בהתחשב בעומס הרגשי (וההורמונלי...) של השבוע הראשון אחרי הלידה, שיפור היחס יכול היה להקל מאוד על הקושי האובייקטיבי. הצוות (שברובו מקסים!!!) לא בנוי להתמודד עם יוצאי הדופן, וכך את הידיעה שלקטנצ´יק יש חום קיבלתי דרך פתק שהונח על העריסה, בשום שלב אף אחד לא אמר לי מה קורה ומה הולך לקרות, ממש השאירו אותנו תלויים באויר, וכשנודע לנו שהוא צריך להשאר עוד יומיים למרות שהבדיקה תקינה (בגלל שלא עשו בדיקה אחרת) חילופי הצעקות עם מנהלת מחלקת ילדים היו פשוט מבישים. מקווה שאף אחת לא תצטרך לנסות את זה בעצמה, ובכל מקרה- אני לא רוצה לחזור לשם...

יוליי

New member
ילדתי בתה"ש אחרי 7 ש´ מאז

שהגעתי לשם. צירים התחלתי להרגיש יום לפני בלילה (זה היה יום שישי) במשך כל יום שבת סחבתי צירים עד שב-9:00 בערב כבר לא יכלתי לסבול יותר ורציתי רק ללדת. הגענו לתה"ש והיה מלא שם. לכן חיכנו כשעה עד שהכניסו אותנו למוניטור ומשם לחדר יולדות. היחס של הצוות בחדר לידה היה טוב. הלידה היתה רגילה כך שלא נתקלתי בבעיות בנוגע ליחס. כשעלינו למחלקה חשכו עיני. החדרים קטנים וצפופים, שירותים ומקלחות מלוכלכים...והרי אנחנו אחרי לידה, קצת הגיינה לא היתה מזיקה. באיזשהוא שלב פשוט ביקשתי שינקו. המחלקה היתה זוועה לדעתי. למזלי אני הייתי בהיי אחרי הלידה,אז סבלתי את זה בשקט. היה חבל לי לשלם הרבה כסף למלונית ובדיעבד אני מצטערת. לאן אני אחזור? קודם שיהיה עובדות מוצקות בבטן ואז אחשוב
. אגב, גם את היחס בחדר התנוקות לא אהבתי - תמיד כשבאתי ליה בכתה בלי שיתיחסו אליה כמובן, מלא תינוקות עם צוות קטן. זהו המחיר כשאין ביות.היום קשה לי עם העובדה שאחרי שליה לא היתה דבוקה אלי מיד כשנולדה. לדעתי זה בדיוק מה שכל תינוק זקוק לו. למרות זאת אני חושבת שהיה לי קשה להתמודד עם ביות. למרות שהיתה לידה רגילה הייתי זקוקה למעט מנוחה, מה עוד שליה לא היתה מאלו שישנים ואוכלים. יולי

נירית1

New member
לטובת הדרומיות המעטות שבינינו

שתי הלידות שלי היו בבי"ח סורוקה - שם גם הייתי מטופלת, בחרתי בו בגלל הקירבה הביתה ובגלל שהאופציות האחרות היו הרבה פחות מקצועיות, הבעיה העיקרית של סורוקה זה העומס הרב, וחדרי הלידה המיושנים - אבל יש בו צוות מקצועי ועם חס וחלילה משהו מסתבך יש שם רופאים מצויינים, ומה שיותר חשוב ידעתי שמחלקת היולדות היא מצויינת ואפשר לבחור מבין שלוש מחלקות אחת עם ביות מלא -היה לי חשוב כמה שפחות להיות רחוקה מהתינוק. לידה ראשונה הסתיימה בקיסרי חרום - ולמזלי היה לידי רופא שידע לקבל החלטות בזמן. לידה שניה היתה קיסרי מוזמן.

Navva

New member
אני ילדתי בליס

ובאופן בסיסי אני מרוצה. לא שאין מקום לשיפור. ילדתי בקיסרי, לא מתוכנן, לאחר ירידה בפתיחה ועצירה באותה נקודה במשך 4 שעות. הגעתי בחצות לחדר הלידה וב 06:45 מתן "כבר היה בחוץ". נכנסו אלי הרבה רופאים, בגלל בעיה רפואית כרונית שלי, שלא קשורה להריון ולידה, אך יכולה להבות בעיה בהרדמה. לרוב השאלות ששאלתי קבלתי תשובות. המרדים הראשון באמת לא היה מקבל את תואר חביב הקהל, אך כשאלתי אותו שאלות, קיבלתי תשובות. בעיניין האפידורל היתי מצוידת במכתבים ממנהל המרפאה באיכילוב בה אני מטופלת וממנהל היח´ להריון בסיכון גבוה, שבהם היה רשום שאין מניעה לקבל אפידורל. בהמשך הגיעה מרדימה, אישה מבוגרת, עולה חדשה, שהיתה איתי בניתוח. רק מילים טובות על האנושיות שלה. חבל שלא רשמתי את שמה ושלחתי מכתב תודה. מי שהחליט על הקיסרי, היעה דר´ מני מנהל מיון יולדות. הוא גם היה בניתוח, על אף שניסתי לבקש לדחות את הניתוח למשמרת הבאה שתבוא בבוקר. במחלקה קיבלתי חדר לבד (לקח כשעה עד ש"הדירת" הקודמת" עזבה, אבל יש אילוצים). העניין הטעון שיפור הוא פרק הזמן עד שקיבלתי את מתן להנקה ראשונה לאחר הניתוח. שי הלך הביתה ואמא שלי נשארה איתי, למשך הזמן עד הורדת הצינורות. והיא לא יכלה להוצעי אותו מהתינוקיה. כשהתחלפה משמשרת קיבלתי אותו. כמו כן האחות שהורידה לי את האיפוזיה, ציעה לי להשאר את הקטטר שלא אצטרך לרדת מהמיטה בלילה. אבל התעקשתי. בלילה הראשון קמתי להנקה, למחרת התברר לי שהיתי זכאית שיבאו את מתן אלי לאחר ניתוח. בראיה לאחור טוב שכך. עדיין לא היתי בטוחה מספיק להשאר איתו לבד, ובכל זאת בחברה קל יותר. מה עוד שלפעילות שלי לאחר הניתוח אני זוקפת את ההחלמה היחסית מהירה שלי. האם גם אחרות שמו לב להבדל בגישה בין האחיות בחמלקת היולדות לאחיות בתינוקיה? אם זה היה תלוי באחרונות היתי לאחר יומיים מפסיקה להניק. היו קשיים, מתן פצע אותי. מה שהציל את ההנקה זה היה המשפט של אסתר יועצת ההנקה המפורסמת: "מה זה אין לך חלב, יצאה שיליה יש חלב, תשלחי את בעלך לקנות משאבה". לגבי התנאים, אחותי שנחשבת פרסונל בתל-השומר, בילתה לילה ראשון אחרי קיסרי בחדר של 6, כי פשוט הוא הקרוב לתחנת האחיות. המחלקה מצוידת, והיתי בחדר לבד, ובמשך כל האישפוז שאלתי אם אילו תנאים של אישפוז ציבורי.לפעמים עושים דברים טובים עם כספי המיסים.

נראה לי שהיתה לנו אותה המרדימה

פגשתי אותה אחרי כמה ימים במסדרון בביה"ח והודיתי לה, היא כ"כ התרגשה שעמדו לה דמעות בעיניים... באמת כדאי לברר את השם שלה ולכתוב עליה מכתב.

מישהי ילדה במחלקה החדשה בקפלן?

אחותי ילדה 3 ילדים בישנה ואת הרביעית בחדשה והיא ממליצה בחום

אפרת12

New member
גם אני רוצה לשאול על קפלן

כעיקרון זה נראה לי מקום מזעזע, אבל נורא קרוב אלינו הביתה. לפני כמה זמן שמעתי שיש שם מחלקה חדשה ואין בכלל מה להשוות. מישהי ניסתה?

למעלה