הקפצה אמצע שבועית

אפרת המחלקה חדשה לגמרי

3 יולדות בחדר הקפדה חמורה על שעות הביקור תינוקיה חדשה פשטו הכל חדש כולל חדרי הלידה אחותי ממליצה בחום

1ענבל

New member
אני ילדתי בבית החולים בנהריה

הבחירה של בית החולים היתה בעיקר בגלל המרחק, יש לי ילד גדול והיה חשוב לי להיות לידו, ובאמת הבן שלי היה איתי ועם בעלי כמעט עד הכניסה לחדר לידה. שום דבר ממה שתכננתי לא היצא לפועל,...נרות רחניים, מוזיקה מרגיעה, עיסוי נעים ...כלום. היה לי חום גבוה פתאומי והיה צריך "לגמור" מהר את הלידה, זאת המסקנה שלי מהלידה: להיות מוכנים להכל...לא לתכנן מראש. בסך הכל הלידה היתה בעקבות כך מאוד מהירה, הרופאים "התעללו" בי. המיילדות היו מקסימות...חבר שלא הקשבתי להם יותר, כי הגעתי ללידה עם תוכניות מוכנות מראש. בזכות המילדת, ילדתי את יובל במשקל 3900 , ללא תפרים וללא קרעים וללא אפידורל. בנהריה בבית החולים יש תינוקיה ויש אפשרות לביות מלא...הכל בהתאם לדרישת היולדת...אני שילבתי. מחלקת היולדות עצמה מאוד לא נעימה...בלשון המעטה...אבל שוב, הקירבה לבן ולמשפחה היה מאוד חשובה...באופן כללי...אני בהחלט אחזור ללדת שם.

קרן משם

New member
ענבל......

את היחידה שראיתי שילדה בנהריה, כמוני! אך אצלי זה היה טוב יותר כי....כי אני פרסונל לא רק של ביה"ח אלא של המחלקה! עלי להתבייש לומר זאת בעקבות מה שכתבת
האמת שמאז שילדתי (אוטוטו שנתיים) אני כבר לא עובדת שם (ניסיתי לחזור ועבדתי חצי שנה, שנה לאחר הלידה אבל חזרתי לפנימית ולא ליולדות) אבל מכירה את כוללללללם אישית! אני הייתי במשירת הריון בHR משבוע 18 ואילו לא הייתי פרסונל אני מניחה שהייתי מתפגרת!!!! ביולדות אכן יש את הביות וכאחת מבפנים חייבת לציין ש....ש....טוב, אני שותקת לנצח! מתביישת! אני ילדתי בקיסרי... את המיילדות עלי לציין לטובה-רובם מדהימות (בייחוד כמה מסויימות) הרופאים הממממ תלוי על מי את נופלת (יש גם סנדלרים, אבל זה יש בכל מקום לדעתי) המחלקה עצמה דיי בסדר (חיצונית, מבנית וכו´) הנקיון
מינוס מאוד רציני זה המרחק בין מחלקת יולדות לפגיה!! (ילדתי בשבוע 28 והיה לי נורא קשה לאחר ניתוח לראות את ילדיי) מסקנה מתבקשת:אילו לא הייתי פרסונל לא בטוחה שהייתי חוזרת לשם... צר לי, אך אומרת זאת כאחת מבפנים... ורמז דק שלי-במקרה הנ"ל מזל שילדיי הגיעו לפגיה (ולא עברו את התינוקיה)

1ענבל

New member
שמחה לגלות שגם את מהאזור

בכל מקרה יש עוד הרבה מה להגיד על הנושא... המילדות אכן מקסימות...הרופאים פחות, הבעיה שבד"כ יולדים בלילה (ככה זה יוצא) והצוות הבכירכבר איננו. מזל שבדיוק לפני הלידה היתה ד"ר פטרר ונתנה הוראות לצוות. לגבי הנקיון במחלקה חולקת עליך. הייתי יממה שלמה ליד דלת השרותים,כי לא היה מקום אחר. החדר היה פשוט מלוכלך, רק לאחר תלונה לאחות האחראית, שאצלה עברנו גם את קורס ההכנה ללידה, ניקו את החדר ורוקנו את הפחים. ביחס ללידה של בני לפני 9 שנים המצב פשוט השתפר פלאים...אז יש עוד למה לצפות.

אני ילדתי בבלינסון

הרופא שאצלו עשיתי מעקב הריון עובד בבלינסון, והוא הבטיח לי שאם אלד בשעות היום הוא יהיה שם בשבילי. בעקבות זאת, גם את קורס ההכנה ללידה עשינו בבלינסון. את הקורס העבירה המיילדת הראשית (מנהלת חדר הלידה). מקורס ההכנה ללידה מאוד התאכזבתי. מאוד רציתי ללכת לקורס כדי להפיג חששות, כדי לשוחח על כלמיני נושאים שמטרידים גם עם זוגות נוספים - ולא רק כדי לרכוב על כדורים, לעשות תרגילים לחיזוק רצפת האגן ולאמן את שלפוחית השתן שלי להתאפק בשבוע 33 (כן, הפיזיאוטרפיסטית שעשתה איתנו את השעורים אמרה שאסור לשתות בלילה ואסור לקום ולעשות פיפי כי בלילה ישנים - הייתם מאמינים???), כשהיה לי ברור ששום דבר מכל זה אני לא אבצע בחדר הלידה. בסיור שהתקיים בחדר הלידה, ביקשתי שיראו וואקום ומלקחיים ושיסבירו על הניתוח הקייסרי - קיבלתי נזיפה, למה אני מעכירה את האווירה השמחה, למה אני מעוררת פחדים (מאז שילדתי פגשתי כחמישה זוגות מהקורס, כולם סיימו את הלידה או בואקום או בקייסרי)... אני רציתי לדעת הכל, רציתי לדעת איך נראה מכשיר ואקום, איך נראות המלקחיים - כדי שלא אבהל במהלך הלידה אם חלילה אזדקק. ונזקקתי. הלידה של אלה הסתיימה בואקום בעקבות פאשלה איומה ונוראה של המיילדת שהיתה גם אחראית המשמרת. היא השאירה אותי זמן ארוך בחדר עם צירי לחץ, ופשוט אמרה לי ללחוץ כשיש ציר (אני זכרתי את ההוראה של הרופא שלי - שלא תעיזי ללחוץ לבד, רק בנוכחות המיילדת!!!), ובאמת סירבתי ללחוץ - אבל כפי שאתן יודעות, קשה לעצור את צירי הלחץ... בשל כך, פשוט נקרעתי כהוגן, והרופא שהוזעק לחדר בעקבות דימומים קשים, היה חייב להוציא את אלה במהירות, ולכן חתך אותי כהוגן (וגם תפר אותי אח"כ במשך 4 שעות!!!!!!) ושלף את אלה בואקום.עד היום החתך כואב מאוד ומטריד, לפעמים גם קצת מדמם. לפעמים חוזרות הבצקות בתפר ואז גם קשה לי לשבת. הרופא שלי כל הזמן היה ברקע וגם בא לבקר אותי מספר פעמים... הגעתי לביה"ח בשבע בבוקר עם ירידת מים... באופן מיידי בדקו לי לחץ דם (שהיה בעננים, כנראה בגלל ההתרגשות), חיבור למוניטור ובדיקת רופאה (יש פתיחה של 3) - קיבלו אותי באופן מיידי לידה. מאחר וחדרי הלידה היו תפוסים כולם, הכניסו אותי לאחר מחדרי הבדיקות הצדדיים ושם הכינו אותי ללידה (חלוק ורוד מ-ה-מ-ם, חיבור ל"ברז", לקיחת דם) - תוך שעה הייתי בחדר לידה... צ´יק צ´ק נוזלים (לאפידורל), חוקן (איזה כייף!!!) - הרופא המנתח שבא לעשות לי את האפידורל היה מקסים ועדין, הסביר לי כל דבר שהוא עומד לעשות, וכשהיתה לי הבעייה עם האפידורל (צירפתי את סיפור הלידה) תוך 5 דקות הוא הגיע וסידר את העניינים. במהלך הלידה לא נכנסו כלמיני "סתם" ודחפו לי ידיים... היה לי שקט ושלווה ואפילו נעים ונחמד. לא כאב לי, לא הייתי בלחץ... רק בסוף הלידה שהיה קצת דרמטי נלחצתי - אבל הרופא שטיפל בי היה מקסים, הוא הסביר לי הכל, ונתן לערן לאמת את דבריו, והראה לי את הואקום והרגיע אותי. ואח"כ כשהוא היה צריך לתפור אותי כ"כ הרבה זמן,, הכל היה בהומור ונעימות, דאג שלא יכאב לי... תיק... הלידה הקדימה בשבועיים (יש!!!!!!!!!). התיק היה כמעט מוכן... כשירדו המים עוד הכנסנו כמה דברים קטנים (מים, משחת שיניים, מסרק...). דברים חשובים לקחת : המון-המון בקבוקי מים מינרליים. להצטייד התחבושות עבות במיוחד (יש תחבהושות שמיועדות לנשים שיש להן בריחת שתן... מה שלי היה חודש וחצי לאחר הלידה) - בבלינסון נותנים פדים מגעילים רק ביום הראשון. לבקש שיביאו לכן אוכל טעים מהבית, סנדוויץ´. קרם גוף שמאוד אוהבים... שמפו ריחני במיוחד... סוכריות מנטה, כדורי לכאב ראש. סבון אינטימי. מטען לטלפון... ובכל זאת - בפעם הבאה, אם אצטרך לבחור, אני אחזור לבלינסון. ראשית - ברור לי שאמשיך עם אותו רופא למעקב ההריון הבא (טוב, לא עזבתי אותו גם אחרי ההריון, הוא הגניקולוג שלי גם דרך קופ"ח). שנית, חדרי הלידה היו יופי - נקיים, מצוחצחים... היו לי שתי מיילדות במהלך הלידה - הראשונה היתה מקסימה ונהדרת, השנייה שהגיעה עם חילופי המשמרות, היתה מאוד נחמדה אומנם, אבל מבחינה מקצועית, נו, כבר כתבתי... בדיעבד התברר לי שהיא די פאשלונרית... האחיות במחלקת היולדות היו מ-ג-ע-י-ל-ו-ת... כאילו סיימו את הלימודים בהצטיינות בסעיף האנטיפטיות והטימטום. אבל מי שסיימו את הלימודים בהצטיינות יתרה בסעיפים האלה היו האחיות שאחראיות על התינוקייה. התנהגות מחפירה, צועקות על יולדות, נוזפות בהן. ובמיוחד לא עושות מה שצריך לעשות - נותנות בקבוקים לתינוקות "הנקה בלבד" ועוד... יועצת הנקה? הצחקתן אותי... הן מלחיצות נורא בנושא, אבל לאף אחת מהן אין סבלנות ורצון להדריך ולהסביר - הן מכאיבות, צועקות... מה עוד??? וואו, יש עוד המון דברים... כבר יצא ארוך מידי...

גם אני ילדתי בבילינסון

רק שאני ההיתי מאד מרוצה ממחלקת יולדות. לעומת זאת במחלקה לסיכון גבוה לא כלכך הייתי מרוצה. שם אין החלטה אחת בין הרופאים. כל יום יש רופא תורן אחר, והוא מחליט על דעת עצמו בלי להתייעץ עם שאר אנשי הצוות, כך שיום אחד אומרים לי לכי הביתה ולמחרת אומרים לי תשארי כאן עד אחרי הלידה. יום אחד נותנים לי פרסולט להפסקת הצירים, יום אחרי מפסיקים אותו. יום אחד אומרים לי תתכונני לניתוח, מנתחים אותך מיד בבוקר, ולמחרת אומרים, שטויות לכי הביתה. ואם זאת משני רופאים במחלקה הייתי מאד מרוצה, כלכך אנושיים, מסבירים כל דבר. אפילו קיבלתי טלפון מהם אחרי הניתוח של אוראל כדי לראות מה שלומו. מהמנתח שניתח א6ותי מאד התאכזבתי, הוא רופא בכיר אבל כלכך לא אנושי. לא מוכן לענות על שאלות. בסך הכל רציתי לדעת מה הממצאים לגבי הרחם שלי, האם היא חד קרנית, דו קרנית או דידלפית, אבל ממנו לא קיבלתי תשובה אלא נזיפה "אין לי זמן בשבילך" אני אושפזתי ביולדות ג´ ללא ביות והאחיות שם היו מאד רגישות, התעניינו בתינוק שבפגיה. דאגו שאני אוכל ללכת לשם גם בשבת, ואפילו נתנו ליניב להשאר איתי בצהריים כשאין שעות ביקור גם לבעלים, בגלל שאנחנו גרים בירושלים (היה לי חדר לבד כך שזה לא הפריע לאף אחד) ובכל זאת הלידה הבאה בירושלים.

איזה נושא כאוב....

ילדתי בתה"ש, עם מיילדת פרטית, לכאורה הכי רגוע שאפשר, אבל דברים לא הלכו חלק כמו שרציתי גם מבחינת המיילדת שאיכזבה וגם מבחינת הלידה שלא התקדמה והסתיימה בקיסרי. את סיפור הלידה המלא צירפתי כקובץ. לגבי השאלות המנחות - לא עשיתי קורס הכנה ללידה בגלל המיילדת ובדיעבד לא הרגשתי בו צורך. למרות שהמיילדת איכזבה אני מודה שלקחתי את השירות כי אחרת המצב היה יותר גרוע ביעקר שבחלק השני של הלידה הייתה מיילדת נפלאה. כיום אני מתלבטת אם לבקש ניתוח אלקטיבי בהריון הבא, כי אני מפחדת שוב לעבור לידה ולהגיע לניתוח. אם אבחר בכך אבדוק באיזה בית חולים הכי כדאי לי גם מבחינת האפשרות לניתוח פרטי וגם מבחינת תנאי האישפוז. המחלקה בתה"ש מזעזעת, לעומת זאת בייבי אפרופו היה אחת החוויות הטובות שלי בלידה של הדר.

אורית ג.

New member
אפשר להדחף טיפטיפ-טיפה?

אני לא בהריון אבל בכל זאת לקחתי חלק בשרשרת העוסקת בבית חולים בלינסון בפורום הריון. אז לבת לבן ולמי שמתעניין אני רוצה לשים לינק .

למעלה