אני ילדתי בבלינסון
הרופא שאצלו עשיתי מעקב הריון עובד בבלינסון, והוא הבטיח לי שאם אלד בשעות היום הוא יהיה שם בשבילי. בעקבות זאת, גם את קורס ההכנה ללידה עשינו בבלינסון. את הקורס העבירה המיילדת הראשית (מנהלת חדר הלידה). מקורס ההכנה ללידה מאוד התאכזבתי. מאוד רציתי ללכת לקורס כדי להפיג חששות, כדי לשוחח על כלמיני נושאים שמטרידים גם עם זוגות נוספים - ולא רק כדי לרכוב על כדורים, לעשות תרגילים לחיזוק רצפת האגן ולאמן את שלפוחית השתן שלי להתאפק בשבוע 33 (כן, הפיזיאוטרפיסטית שעשתה איתנו את השעורים אמרה שאסור לשתות בלילה ואסור לקום ולעשות פיפי כי בלילה ישנים - הייתם מאמינים???), כשהיה לי ברור ששום דבר מכל זה אני לא אבצע בחדר הלידה. בסיור שהתקיים בחדר הלידה, ביקשתי שיראו וואקום ומלקחיים ושיסבירו על הניתוח הקייסרי - קיבלתי נזיפה, למה אני מעכירה את האווירה השמחה, למה אני מעוררת פחדים (מאז שילדתי פגשתי כחמישה זוגות מהקורס, כולם סיימו את הלידה או בואקום או בקייסרי)... אני רציתי לדעת הכל, רציתי לדעת איך נראה מכשיר ואקום, איך נראות המלקחיים - כדי שלא אבהל במהלך הלידה אם חלילה אזדקק. ונזקקתי. הלידה של אלה הסתיימה בואקום בעקבות פאשלה איומה ונוראה של המיילדת שהיתה גם אחראית המשמרת. היא השאירה אותי זמן ארוך בחדר עם צירי לחץ, ופשוט אמרה לי ללחוץ כשיש ציר (אני זכרתי את ההוראה של הרופא שלי - שלא תעיזי ללחוץ לבד, רק בנוכחות המיילדת!!!), ובאמת סירבתי ללחוץ - אבל כפי שאתן יודעות, קשה לעצור את צירי הלחץ... בשל כך, פשוט נקרעתי כהוגן, והרופא שהוזעק לחדר בעקבות דימומים קשים, היה חייב להוציא את אלה במהירות, ולכן חתך אותי כהוגן (וגם תפר אותי אח"כ במשך 4 שעות!!!!!!) ושלף את אלה בואקום.עד היום החתך כואב מאוד ומטריד, לפעמים גם קצת מדמם. לפעמים חוזרות הבצקות בתפר ואז גם קשה לי לשבת. הרופא שלי כל הזמן היה ברקע וגם בא לבקר אותי מספר פעמים... הגעתי לביה"ח בשבע בבוקר עם ירידת מים... באופן מיידי בדקו לי לחץ דם (שהיה בעננים, כנראה בגלל ההתרגשות), חיבור למוניטור ובדיקת רופאה (יש פתיחה של 3) - קיבלו אותי באופן מיידי לידה. מאחר וחדרי הלידה היו תפוסים כולם, הכניסו אותי לאחר מחדרי הבדיקות הצדדיים ושם הכינו אותי ללידה (חלוק ורוד מ-ה-מ-ם, חיבור ל"ברז", לקיחת דם) - תוך שעה הייתי בחדר לידה... צ´יק צ´ק נוזלים (לאפידורל), חוקן (איזה כייף!!!) - הרופא המנתח שבא לעשות לי את האפידורל היה מקסים ועדין, הסביר לי כל דבר שהוא עומד לעשות, וכשהיתה לי הבעייה עם האפידורל (צירפתי את סיפור הלידה) תוך 5 דקות הוא הגיע וסידר את העניינים. במהלך הלידה לא נכנסו כלמיני "סתם" ודחפו לי ידיים... היה לי שקט ושלווה ואפילו נעים ונחמד. לא כאב לי, לא הייתי בלחץ... רק בסוף הלידה שהיה קצת דרמטי נלחצתי - אבל הרופא שטיפל בי היה מקסים, הוא הסביר לי הכל, ונתן לערן לאמת את דבריו, והראה לי את הואקום והרגיע אותי. ואח"כ כשהוא היה צריך לתפור אותי כ"כ הרבה זמן,, הכל היה בהומור ונעימות, דאג שלא יכאב לי... תיק... הלידה הקדימה בשבועיים (יש!!!!!!!!!). התיק היה כמעט מוכן... כשירדו המים עוד הכנסנו כמה דברים קטנים (מים, משחת שיניים, מסרק...). דברים חשובים לקחת : המון-המון בקבוקי מים מינרליים. להצטייד התחבושות עבות במיוחד (יש תחבהושות שמיועדות לנשים שיש להן בריחת שתן... מה שלי היה חודש וחצי לאחר הלידה) - בבלינסון נותנים פדים מגעילים רק ביום הראשון. לבקש שיביאו לכן אוכל טעים מהבית, סנדוויץ´. קרם גוף שמאוד אוהבים... שמפו ריחני במיוחד... סוכריות מנטה, כדורי לכאב ראש. סבון אינטימי. מטען לטלפון... ובכל זאת - בפעם הבאה, אם אצטרך לבחור, אני אחזור לבלינסון. ראשית - ברור לי שאמשיך עם אותו רופא למעקב ההריון הבא (טוב, לא עזבתי אותו גם אחרי ההריון, הוא הגניקולוג שלי גם דרך קופ"ח). שנית, חדרי הלידה היו יופי - נקיים, מצוחצחים... היו לי שתי מיילדות במהלך הלידה - הראשונה היתה מקסימה ונהדרת, השנייה שהגיעה עם חילופי המשמרות, היתה מאוד נחמדה אומנם, אבל מבחינה מקצועית, נו, כבר כתבתי... בדיעבד התברר לי שהיא די פאשלונרית... האחיות במחלקת היולדות היו מ-ג-ע-י-ל-ו-ת... כאילו סיימו את הלימודים בהצטיינות בסעיף האנטיפטיות והטימטום. אבל מי שסיימו את הלימודים בהצטיינות יתרה בסעיפים האלה היו האחיות שאחראיות על התינוקייה. התנהגות מחפירה, צועקות על יולדות, נוזפות בהן. ובמיוחד לא עושות מה שצריך לעשות - נותנות בקבוקים לתינוקות "הנקה בלבד" ועוד... יועצת הנקה? הצחקתן אותי... הן מלחיצות נורא בנושא, אבל לאף אחת מהן אין סבלנות ורצון להדריך ולהסביר - הן מכאיבות, צועקות... מה עוד??? וואו, יש עוד המון דברים... כבר יצא ארוך מידי...