אני ילדתי בליס
את סיפור הלידה לא ממש פירסמתי אז אספר בקצרה. היתה לי לידה מהירה ומקסימה, לכן קחו בערבון מוגבל: כשאין סיבוכים טיבו ואיכותו של בית החולים לא ממש נמדד. הגעתי עם ירידת מים בשבוע 35. אישפזו אותי להמתין לצירים באופן טבעי ואמרו לי שאם תוך 24 שעות לא תתפתח לידה, אז יזרזו. תוך 3 שעות התחילו צירים. היו לי צירים משעה 11 עד שנכנסתי לחדר לידה בשעה 17:00 עם פתיחה 3. עד כאן לידה כמו כל לידה. צירים כואבים ושאר ירקות. בחדר לידה ביקשתי אפידורל ותוך חצי שעה הגיע המרדים - בינתיים קיבלתי את 2 שקיות האינפוזיה המטכ"ליות. עת הגעת המרדים פתיחה=4. בזמן שהמרדים עשה את עבודתו, הצירים ממש כאבו והיו רצופים מאד. בסיום עבודתו, הרגשתי לחץ איום ונורא ודחף ללחוץ. המיילדת בדקה ואמרה לי שאני בפתיחה מלאה ועליי ללחוץ. האפידורל בדיוק התחיל להשפיע ואז זכיתי ללידה ללא כאבים עם מנה אחת של אפידורל. בשעה 18:35 הגיחה לעולם ענבל לאחר 25 דקות בלבד של לחיצות. היא צרחה ממש עם יציאתה ורק נותרה השאלה הגדולה: האם היא בריאה ומספיק גדולה למרות השבוע המוקדם. רופא הילדים המקסים שהיה איתנו אישר זאת וקבע שהיא מספיק גדולה ללכת לתינוקיה ולא לפגיה. שמו לי אותה על חיקי, אבל מהר לקחו אותה מפאת משקלה הנמוך והיותה פגית. מכיוון שהיא היתה קצת מנומנמת כמה דקות לאחר הלידה, החליטו לשים אותה באינוקבטור בפגיה ושם היתה שעתיים. עד שהגעתי לחדר במחלקה, היא כבר היתה בתינוקיה. לגבי ביה"ח: 1. אני קרוב לוודאי אלד שם שוב. סה"כ אני מרוצה. 2. מי שיולדת שם לתשומת לבכם: חדר ההנקה במחלקת יולדות א´ הוא הרבה יותר מפואר ויפה ממחלקה ב´. המחלקות מחוברות דרך התינוקיה ואין בעיה להניק תינוק ממחלקה ב´ במחלקה א´. מי שרוצה פרטיות מלאה חייבת ללכת למח´ ב´ כי שם יש "אופן ספייס" עם וילונות (ושם יכול להכנס הבעל גם כן) אבל מי שרוצה חדר נעים, כורסאות נוחות והדרכה צמודה וגם החלפת חוויות עם אמהות אחרות: לכו לא´. זה היה משמעותי במיוחד כאשר ענבל נשארה בבית החולים (בגלל צהבת) ואני שוחררתי הביתה. יש שם יועצת הנקה בשם אסתר שעושה הדרכה כל יום ב7:00 בבוקר. אומרים שהיא נהדרת אבל אני ילדתי ביום ה´ בערב, אז ביום שישי לא ידעתי על כך וביום א´ כבר יצאתי הביתה, אז פיספסתי. 3. המחלקה (לאחר הלידה) נחמדה - 2 בנות בחדר ברוב החדרים. האוכל בסדר גמור. האחיות בסדר (מי יותר מי פחות) ויש שמועה שתוך כמה זמן תהיה מלונית גם בליס. 4. בחדר הלידה כולם היו אחלה ממש, חוץ מהמרדים שהיה קצת חמוץ. המיילדת היתה מקסימה היא לא חתכה אותי ובדיעבד זה היה נכון כי היה לי רק קרע קטן, ורופא הילדים היה פשוט מלאך. אבל שוב, עם לידה כזו קצרה קשה לשפוט. שאלו אותי אם אני מסכימה לכניסת סטודנטית ללידה, ואני הסכמתי. בסופו של דבר נכנס גם עוד סטודנט (בהסכמתי כמובן) והתנאי היה שלא נוגעים בי ואכן הם רק צפו. הם כנראה לא ציפו שהכל ירוץ כ"כ מהר (גם אני לא...) ואכן הם ראו את כל הלידה והתרגשו מאד. 5. היקפידו על שעות ביקור וזה היה בהחלט מבורך. 6. ביות: לדעתי השילוב המושלם - ניתן לקחת את התינוק לחדר כמה שרוצים, אבל לא חייבים. האחיות מעדיפות שהאמהות יקחו את הילדים, אבל אם את רוצה לנוח, את יכולה להשאיר אותו בתינוקיה. המגבלה היחידה היא ששלוש פעמים ביום יש החלפת משמרות בתינוקיה אז כל התינוקות חייבים להיות שם לחצי שעה. סה"כ חוויה טובה, שהייתי חוזרת עליה בכיף וברצון, כולל השהיה בבית החולים. חבל לי בדיעבד שלא ידעתי לנצל את המשאבים שהיו לרשותי בקשר להנקה. רחל