הקפצת הדיון בנושא הלידה

דש1דש

New member
500 שח? 750 שח?

לא נשמע לי הגיוני. ימי אשפוז זה דבר יקר, רופאים שיעשו משמרות הגיוניות זה דבר יקר, בעיקר אם את רוצה להבטיח שיהיה רופא באיזור ולא רופא אחד על 15 יולדות.... שלא לדבר על מיילדת צמודה אליך - ומישהי שמבינה בזה לא חדשה - ואולי עוד חדשה שתעזור ותלמד - כדי שהצוות יהיה מיומן. את רוצה אישפוז נורמלי, ולא במזדרון, בתנאים טובים! את רוצה ייעוץ הנקה שאיננו בחינם ומתבסס על קורס שהיה במקום והן צריכות לאסוף שעות - אלא על יעוץ מקצועי אמין ונגיש.... כל זה - אומר צוות, שמתוגמל כדי לא להרגיש פרייר - כל זה אומר כסף.... זה יעלה כסף. אין מה לעשות..... כמו שהמלוניות עולות כסף - ויותר ממה שאמרת - ככה יהיה עם מרכזי הלידה. ותודה

galiaS

New member
עלות אשפוז נאמדת באלפי שקלים ביום

זה נכון שבתי החולים מתעשרים מכל לידה רגילה אך הפרופורציות שונות בהרבה מאלו שציינת.

ענתש

New member
אני אחפשלך... המספר הוא מכתבה

של ynet אני רק לא מוצאת אותה עכשיו (אחת מכתבות המלוניות...)

galiaS

New member
אני עבדתי בבית חולים ומכירה את

עלויות האשפוז היטב. גם אם לא נתייחס לעלות תפעול חדר לידה, צוות חדר לידה,טיפול בילוד, תרופות ומזון במחלקה - עלות מיטה נאמדת בסכום גבוהה בהרבה מזה שציינת.

g a n i

New member
עלות מיטה ליום היא 1,300~ שח

במחלקה פנימית (=מנחשת שיקר יותר מיולדות, שם אין כמעט התערבויות
) נגיד שחדר לידה קצת יותר יקר, ורוב היולדות נמצאות בביה"ח שני לילות+- >>אמנם לא 7,000 שח, אך רווח נאה ביותר ללא ספק
{בל נשכח שיש עלויות X% ניתוחים קיסריים (לשקלל את Y הניתוחים היטרוגנים?
) + עלויות (גבוהות מאוד מאוד) של פגים, שנכללות} ו
לכל מילה על נשימקו. עוד מאז ימי פורום "הורים"

ענתש

New member
ולפי החתימה מגיע לך מזל טוב ?

לא ידעתי... מזל טוב על היונקת שבדרך

אני מאוד מתחברת לרעיון שלך

של מרכזי לידה לכל הנשים, לכל הלידות, בהם יתייחסו לנשים יולדות כאל נשים יולדות ולא כאל חולות. מקום שיוכל לאפשר את כל סוגי הלידה ויתייחס ליולדת כאל שותפה אמיתית (מה שותפה? בוסית!) לתהליך (שיתוף בכל הנושאים הרפואיים, התייעצות בזמן אמת, הסברים אמיתיים בגובה בעיניים, יחס אישי מכבד).

אני חושבת שהפתרון מונח מתחת לאף

רק שכנראה מישהו מצונן ולא מצליח לראות אותו
במקום שבו אני חיה כעת, כל אישה שנכנסת להריון מיד מקבלת מיילדת צמודה. כזו שבאה אליך הביתה ומלווה את ההריון שלך. את יכולה לבחור את המיילדת במידה ואין כימיה. אח"כ את יכולה גם לבחור אם ללדת בבית או בבי"ח, אבל זה כבר סיפור אחר. כשיש לך מיילדת צמודה מהשלבים הראשונים להריון, אין מצב שתגיעי ללידה לא מוכנה או חסרת ידע. לדעתי, זה צריך להיות השלב הראשון. אח"כ אפשר להמשיך הלאה במאבק להקמת מרכזי לידה, למספיק כוח אדם שלא יהיה שחוק והרוס מעייפות של משמרות לא הגיוניות, ולתנאי אישפוז נאותים.

n i s h a

New member
לא מדוייק.

את בהחלט יכולה להגיע ללידה לא מוכנה או חסרת ידע מספק. אפילו עם מיילדת צמודה את לא בהכרח מקבלת את כל המידע. אם לא תשאלי ולא תחקרי - לא תדעי. אם לא תדרשי - לא בהכרח תקבלי. (מעבר לעובדה, שאני 'לימדתי' כמה דברים את המיילדת שלי...)

נכון. אולי לא תקבלי את *כל* המידע

אבל לא יהיה מצב שבו תגיעי ללידה בלי שום ידע. גם ההתחבטות הקבועה של קורס הכנה ללידה כן/לא נחסכת במצב כזה. אין מה לעשות, מי שלא רוצה לדעת ולא שואלת, שום פתרון לא יגרום לה לקבל את המידע. התנאי הראשון להגעה ללידה עם ידע, הוא הרצון לדעת. מי שלא רוצה לדעת עשויה אפילו לוותר על השירות הזה. אבל מי שרוצה ואין לה אפשרות להתחבר לאינטרנט ולפורומים, יכולה להיעזר מאוד בשירות מסוג זה, בייחוד אם יינתן חינם או בתשלום סמלי.

n i s h a

New member
לאחר 14 שעות בחדר לידה,

שעברו בליווי מיילדת צמודה (שליוותה אותי כל ההריון-לידה-אחרי לידה ראשונה ומתחילת ההריון השני) ובניטור מתחילת הלידה (נסיון ללידה נרתיקית לאחר קיסרי),ולאחר דימום לא מוסבר, האטה בדופק עובר ועוד שלל סיבוכים - ולאחר ששני רופאים מומחים בדקו אותי לאורך השעות הרבות ש'ביליתי' שם, הוטסתי לניתוח קיסרי חירום, שכל מה שאני שומעת מעלי הוא : we have no time, we have no time. במקרה שלי לא היתה רשלנות. אף רופא לא ישן. הקשיבו לכל מה שבקשתי. באתי עם ידע רב. עמדתי על רצונותיי, ועדיין הדברים התרחשו כפי שהתרחשו. רק כשהכל נגמר, ולאחר שהחזקתי את בני בידיי, הבנתי ממש שהכל יכול היה להגמר אחרת. לגמרי אחרת. הדברים תלויים בכל כך הרבה גורמים, ולכן האמירה ש"הפתרון נמצא מתחת לאף" לא נכונה בעיני.

כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו

שצריך. ענתש כתבה "לא כל הנשים בעולם מקושרות, קוראות באינטרנט או יש להן בכלל גישה למידע. אז מה ? הן פשוט משחקות רולטה רוסית ?" ועל כך הגבתי, שהפתרון לבעיית חוסר הידע של ציבור רחב של נשים, נמצא מתחת לאף. כמובן שיש מקרים שבהם לא יעזור הידע שהיולדת מגיעה איתו, שהרי אין לאף אחד מאיתנו כושר נבואה. אבל את בעיית חוסר הידע כן בהחלט ניתן לפתור.

אני יכול לומר לך מה אנחנו עושים

ואולי נוכל להצליב מידע בין קבוצות שונות. אנחנו מתחילים לאסוף מידע מכל ההורים לפגים כדי לעלות על מחדלים רפואיים. לצערינו- ביה"ח המדובר שוב ושוב עולה לכותרות- גם אצלינו. ברגע שיהיה לי דברים בכתב, והעדויות יצטלבו- נוכל לפעול הלאה. נוכל לפנות באופן רישמי למנהל ביה"ח, אם לא- אז למשרד הבריאות- ואם לא- לועדת הבריאות ושר הבריאות. גם שם לא? יש את מבקר המדינה. אבל קודם כל- צריך פרוט מלא של העדויות. מי עבר מה, ואז, כאשר מתחילה להסתמן מגמה- לתחקר עמוק יותר. אם תרצי- אוכל לשלוח לך את השאלון שהכננו- כמובן השאלון מדבר על פגים ומה שרלוונטי להם- וגם מעבר ללידה (אם כבר מידע- אז כבר)- אבל את הבייסיק- אפשר יהיה לקחת לכל הכיוונים...

../images/Emo163.gif שכחתי

למען ההגינות חייבת לציין, שיתכן ויש סיבות אובייקטיביות בגינן ליס מופיע בשכיחות גבוהה במקרים שדווחו אצלכם: ראשית, מדובר ביית חולים גדול, כך שהמבחן האמיתי הוא כמות התלונות ביחס לגודל האוגכלוסיה הפונה לכל בית חולים. שנית, במדיה האינטרנטית יש ייצוג יתר של גולשים ממרכז הארץ, לעומת הפרפיריה. בוודאי, שצריך לטפל בתלונות, הן נקודתית והן מערכתית, אבל חשוב גם שלא נשגה ונתייחס לבית חולים מסויים כבעייתי במיוחד, אם איננו כזה (בקיצור, זה שוב מחזיר אותנו לעבודת הנמלים של איסוף מידע מהיימן).

../images/Emo124.gif היום בידיעות אחרונות

במוסף השבת כתבתן של מיכל גרייבסקי ומלי קמפנר "בעצב צלדי" על סדרת המחדלים ב"ליס". מובאים מספר סיפורים (אני מתרשמת שרובם הופיע השבוע ב|תפוז כתבה עצובה.

למעלה