הקפצת השרשור השבועי

רב השאלות שלך, אני שואלת בעצמי,

אבל אני יכולה להגיד מה אמרו לי בטיפת חלב (ענבל בערך באותו גיל, גם אוכלת רק מרוסק). מכיוון שהיא קצת נחנקת, עדיין לתת לה מרוסקים. אם אני רוצה לתת לה להחזיק בידיים, אז רק דברים רכים. לדוגמא, אני נתתי לה רבע אפרסק רך, או שזיף רך. דווקא בגלל שיש לה שיניים (כבר 4!) אז צריך להזהר שבעתיים: עם השיניים היא חותכת את האוכל לחתיכות יותר קטנות, אבל לא לועסת אותו! אז צריך ממש לשים לב ולקחת להם את האוכל אם הוא נחתך יותר מידי. אפשר לתת גם במבה, למרות שזה לא ממש מוסיף ערך תזונתי. עם הבמבה היא מסתדרת נהדר כי זה נמס בפה די מהר, ואפילו אם נכנסת חתיכה יותר גדולה, עד שהיא בולעת אותה זה נמס. רחל
 
תות

לגבי כיסא - אחרי סקר ארוך ומייגע קנינו 4 כיסאות (
) -שניים יקרים של מקסי קוזי בשילב ושניים זולים של סייפטי ברב קט. המקסי קוזי עלו 800 ש"ח כל אחד (אחרי הנחה של 100 ש"ח שהיתה על כיסאות בטיחות בחודש שעבר), אבל אני נורא מרוצה מהקנייה. התלבטנו בין המקסי קוזי לסנצ´ורי ולצ´יקו ששניהם לא רעים בכלל. אבל המקסי קוזי גם נראה יותר נוח לילדים . וגם יש לו מצב שכיבה שהוא כמעט כמו סלקל. אפשר להעביר מישיבה לשכיבה (אחרי שהילד נרדם) נורא בקלות, אפילו בלי לסובב את הראש אחורה. החיסרון במקסי קוזי הוא שאין בו ישיבה נגד כיוון הנסיעה. כרגע חייבים לשים תינוק מתחת ל-9 ק"ג נגד כיוון הנסיעה, ויש גם המלצה לעשות אותו הדבר לתינוקות מתחת לגיל שנה. אנחנו החלטנו לוותר על 3 חודשים (הילדים היו כמעט בני 9 חודשים כשקנינו), וללכת על נוחות ובטיחות לטווח הארוך. לגבי הסייפטי - אין הרבה מה לומר. הוא עלה 300 ש"ח והוא המרופד והנוח ביותר בין הכיסאות הזולים שראינו. קנינו אותו לאוטו שלי, שאני כמעט ולא נוסעת בו עם הילדים. לגבי מזונות אצבע - עומר מוכן לאכול כל דבר, אם זה בא מהצלחת שלי. בשר (אפילו כבד!), תפו"א, קישואים. הכל. הוא אוכל יחד איתי כשאני אוכלת (למרות שזה יותר בגדר נשנוש), ואני פשוט מועכת קצת את האוכל ונותנת לו בפה. לגבי לאכול לבד - אני לא כ"כ מתעסקת עם זה, בעיקר מעצלנות, כי זה כ"כ מלכלך. לפעמים אני נותנת לו ביסקוויט של רמדיה והוא מאוד נהנה ומייד אח"כ מועף לאמבטיה. בכל מקרה, אני כבר לא ממש מרסקת את האוכל שלו, אלא יותר מועכת, או נותנת מזון רך יחסית שהוא יכול להסתדר איתו - ירקות מהמרק, קציצות מבשר טחון ואורז - חתיכות רגילות בלי למעוך, פירה תפו"א, מרק פירות.
 
ברשותך אנסה לענות...

כיסא - גם אני אחרי לבטים קניתי כיסא של מקסי קוזי ספורט. ראיתי כמה הורים שמאוד נהנים ממנו וגם רציתי אפשרות של כמה מצבי ישיבה/שכיבה. אמנם עוד לא השתמשתי בו כי אומרים רק החל מגיל שנה ו9 קג ואנחנו עוד לא שם.. אני פשוט הלכתי לשילב וניסיתי ובדקתי. גם היו לי שם תלושים אחרת אולי הייתי קונה במקום אחר. אוכל - בן אוכל מאוד יפה מוצקים, לשמחתי. ישנם ביסקוויוטים של רמדיה מיוחדים לתינוקות שנמסים בפה. בן הוציא כבר 2 שיניים בגיל 5 חודשים וחצי כך שמהתחלה היה מוריד לי ביסים גדולים מכל דבר - לחם, מלון, אבטיח...כל הזמן להשגיח!! היום הוא כבר יושב בכיסא האוכל שלו ואני נותנת לו בחתיכיות ומשלבת עם מרוסק (אני מרסקת רק במזלג). חותכת את זה למקלות לאורך - גזר מבושל, תפוח אדמה, בטטה וכו´. גם פסטה בצורת מקלות או בצורת ביסלי. תפוח עץ אני לא נותנת אבל אגס כן . בגן התחילו לתת להם גם לחם עם טחינה והוא מת על זה. מהרגע שהוא התחיל לשבת הוא כל כך נהנה לשחק עם האוכל, כמה מזה נכנס ל]פה? לא יודעת אבל זה מאוד חשוב להתפתחות. גם המגע עם כל המרקמים, גם ההתעסקות של לתפוס את האוכל באצבעות. תתחילי לאט עם דברים כמו לחם, ביסקויט, ירקות מבושלים ותראי איך היא מסתדרת עם זה. תסמכי עליהם..הם לומדים מאוד מהר. בהצלחה ובתאבון.
 
תות - קראי את המאמר שצרפתי לליט

מפורט שם איזה נישנושים אפשר לתת לתינוקת בגיל של קים (את חייבת לנו תמונה!). אני זוכרת שנאמר שם בפירוש לא לתפוח! לא ממש זוכרת מה כתוב שם לגבי גיל 9 חודשים, כי אני מפנימה רק מה שאקטואלי לגבי זיו (בגלל הסקלרוזה שלי). מסתבר שהמטפלת שלי נותנת לזיו קשה של לחם וללא השגחה. חזרתי מהעבודה, היא היתה במטבח וזיו ישב על הטרמפולימנה וראה טלויזיה, לחרדתי ראיתי שיש לו חתיכת לחם ביד! התפלצתי! נתתי לה הרצאה של שעה על כמה זה מסוכן לתת לילד אוכל לבד בלי השגחה וכמה זיו עדיין לא מוכן לאכול לחם (בסה"כ בן שיבעה חודשים). היא אומרת שאצלנו הכל שונה ושבאפריקה כן נותנים ואף ילד לא נחנק (ללא השגחה?????). היא חולקת על דעתי גם בנושא הישיבה, באפריקה כן מושיבים תינוקות לפני שהם מתיישבים לבד ואין להם בעיות יציבה וגב (בזה אני מסכימה אתה). הוחלט שהיא עושה מה שאני מבקשת ממנה כדי שאוכל ללכת לעבודה בלב שקט!
 
לגבי קשה של לחם - בטיפת חלב המליצו

לי לתת בגיל 6-7 חודשים. אמרו שזה עושה להם גם עיסוי טוב לחניכיים. אני התחלתי לתת חתיכות קטנות של "קשה" עם חומוס, טחינה, אבוקדו רק בשבועיים האחרונים (גיל 9 חודשים). וזה מתקבל טוב מאד אצל רותם ובהתעלמות מוחלטת אצל ארז. אבל אני עושה את זה כשאני לידם. בכל מקרה - טוב שקבעת איתה שעושים רק מה שאת מרשה. זה בהחלט יתן לך להיות שקטה בעבודה.
 
איזה סוג של לחם נתת?

פעם היו לחמים עם קרום קשה מאוד שלא נמס או מתפרק בפה, עם כזה אין לי בעיה. אבל הקרום של לחם פרוס נחתך ונמס בקלות ולאפרוח שלי יש כבר ארבע שיניים והוא יכול להחנק מזה, לא? מה את נותנת?
 
אני נותנת להם חלה. עכשיו אני מבינה

למה האנגלים המציאו את הכריכים האלו חסרי הקרום...
 

קירה1

New member
יש בתושיה לחם

70% שיפון ו-30% חיטה מלאה. לחם מקסים ואהוב עלי במיוחד. אני לא מחזיקה בבית לחם אחיד וחלה, ולכן נותנן לבנות שלי (בנות שנה וחודש ואוכלות לחם מגיל 7 חודשים) את הלחם הזה. יש לו קליפה בינונית - לא רכה כמו חלה אך גם לא קשה במיוחד. הן מתעסקות עם זה כמה זמן עד שמצליחות לחתוך חתיכה (למרות שכבר יש שיניים) ואז כבר הכל רך. וגם מזין
 
היי תותי, אני אנסה לענות לך:

1. כיסא בטיחות - לנו יש את המדליון של אוונפלו. חן ונמרוד רכשו לפני שבוע כיסא כזה לאור, ומהם הבנתי שאין את הדגם הספציפי הזה (לא מייצרים יותר, כי שידרגו אותו), אז הם קנו את הדגם החדש, שאין לי מושג מהו שמו. גם אנחנו וגם הם בחרו בדגם הזה, כי אור ושגיא הם ילדים גדולים(
) ואין טעם לקנות עכשיו כיסא ובעוד שנה להחילף אותו, כי הוא כבר קטן/קצר וצפוף לילד. המחיר של הכיסא הזה נע בסביבות ה - 700 עד 800 ש"ח, הכל תלוי היכן את קונה. אוכל אצבעות זה בעצם האוכל הרגיל שחתוך קטן. קים כבר יכולה לאכול כזה אוכל בלי בעיות. אבל לא תפוח, גזר, נקניקיות
אני גם לא נותנת לו תירס, אני מפחדת. כל דבר אני חותכת לחתיכות קטנות, או לפעמים נותנת לו לאחוז ביד (כמו פרוסת לחם, בננה, עגבניה). ענבים, למשל, אני חותכת ממש-ממש קטן ונותנת לו לאכול. מקווה שעזרתי.
 
גזר מבושל אפשר לתת, לא?

בכלל, ירקות מבושלים חתוכים אפשר לתת? אני מתכוונת להתחיל מחר. אז אם אסור תרשמו הודעה מהר!!!!
 
מותר

כל דבר שהוא רך והם יכולים לרסק עם החניכיים הוא בסדר (חוץ מנקניקיות וכד´ שאסורים מסיבות אחרות). גם תפוח אפשר, אם הוא מבושל.
 
מיכל צודקת. ד"א, נקניקיות אסור, כי

הן הרי מתנפחות, אז גם אם חתיכה קטנה נתקעת...אללה יסתור...
 
שלא לדבר על מה שיש בהן ../images/Emo5.gif

פיכס! כל הדברים הכי איומים שיכולים בקושי להימצא בקטגוריה של בשר. לא רוצה להגעיל אתכם בתיאורים, אבל תעשו לעצמכם טובה ואל תתנו לילדים נקניקיות. שיתרגלו לקציצות ושניצל.
 
אני ממליצה על אידוי../images/Emo70.gif

אני הייתי מאדה בזמנו לתומר חתיכות תפוח או אגס ואז זה היה רך יחסית ולא מאבד ערך תזונתי רב.
 
איך את מאדה? גיליתי שהמים צבועים

יפה בצבעי הויטמינים של הפרי - כשמאדים עם רשת אידוי מעל מים חמים.
 
אני מאדה במתקן שמיועד לאידוי

ביר עם חורים בתוך/מעל סיר עם מים. המים אכן קצת נצבעים אבל בכל מקרה זה עדיף על בישול! אולי כדאי לנסות במיקרו-גל? או תפוחי עץ בתנור?!
 
למעלה