הרהורים על הזכות שבאמהות

זה מאוד מרגש להיות אמא

אני לא יודעת לגבי "הורה" כי אני רק אמא....
) אבל בין זה לבין הכרזות מתנשאות כדוגמאת זו שבהודעת הכותרת כאן - שפוגעות בעליל בכמה וכמה אוכלוסיות - יש פער. הענווה בעניינים מעין אלו יש לה יתרון. לו הייתי חברתה המתוארת כאן של הכותבת, הייתי מנתקת את יחסי איתה לאלתר כי הדבר האחרון שהייתי צריכה זו התנשאות כזו לצידי.

עירית ל

New member
איפה ההתנשאות?

איפה הפגיעה? על איזו אוכלוסיות מדובר? אולי את קוראת לתוך ההודעה של צימס חילוקי דעות קודמים שלך איתה? השתפכות וקיטשיות (שגם להן יופי וחן לעיתים) אינן התנשאות.

iris & ben

New member
חנה הצלחת לבלבל גם אותי...../images/Emo8.gif

גם אני חשבתי שהתגובה שלך היא לצימעס... ולא כ"כ הבנתי את ההקשר... עכשיו אני הולכת לקרא את כל הדיון מההתחלה ולעשות סדר בבלגן יש הרבה יתרונות לשרשור אבל לפעמים זה מבלבל לקשר במיוחד שאתה קורא דיון שהתפתח להרבה תגובות מציעה לרשום בתגובה למי הגבנו או התכוונו זה יעזור

אורית ג.

New member
ואצלי זה אפילו יותר "גרוע" מאצל

רותי . אני כל הזמן (אולי כמעט כל הזמן , כדי לכסות את כל האפשרויות) מרגישה שזו חוויה מדהימה ואני מתפעלת ואני מתפעמת. ואני אף פעם לא כותבת על זה בפורום כי אני פשוט יכולה לסתום את כל הפורום (ואת כל 300 הפורומים האחרים
) עם ההתפעמות הזו שלי. כשהבת (6 ורבע) היתה תינוקת בעלי וכולם טענו שאני "מופרעת" ממש ושזה מההורמונים ושזה יעבור עם הזמן . ואני הייתי מתפעלת גם כשהיא היתה קמה ב-4 בבוקר ולוחשת לי את שתי המילים שהיא הכי הוקירה בגיל שנה "עוף עם אורז", וכמובן שהייתי הולכת למטבח כדי לחמם לה מה שהיא רוצה) ומתפעלת אפילו (סליחה) מהחיתולים שלה (איזה ריח ואיזה יופי ) וכמובן מכל החוכמות שלה ומההמצאות שרק נהיות מדהימות עם הגיל. אני מתפעלת אפילו מזה שהיא החליטה שהיא "ילדה דתיה" (על כך בהודעה נפרדת) כנ"ל עם אח שלה כמובן אני מרגישה , למרות שזה כמובן רק המצאה שלי ומיסטיקה בגרוש אולי - ואני לא מאמינה בזה, שהם בחרו להוולד אצלי, שאני רק מגדלת אותם אבל הם לא שלי - הם של עצמם. ואני מתרגשת מזה המון. וחנה - לא כולם דומים לך ואני חושבת שגם אם מישהו ממש שונה ו(אולי) נחות בעיניך , וקשה להבין אותו - זה לא אומר שהוא לא קיים או שהוא מזייף משהו. אורית ג. שמישהו קסום השתין עליה עכשיו (ולמה הוא לא הולך לישון לעזאזל
)

zimes

New member
כל הזמן - כל פעם שאני חושבת על זה

כל פעם שאני נתקלת באשה שעברה מסכת יסורים כדי להרות. זה שרשור של - מה אמהות מרגישות. לגיטימי, לא?

לנילי

מעבר לרחמים העצמיים שלך שאולי יש כאן מי שתתמוכנה בהם אלא שזו כנראה לא תהיה אני - יש מזהו חמור ומקומם בהודעתך: היוהרה. זה לא סוף העולם לחיות בלי ילדים. זה לא סוף העולם לאמץ ילדים. זה כן יכל להיות סוף העולם של חברתך לו חו"ח לא החלימה מהסרטן. האם אני שומעת קנאה בדברייך ? היא חתיכה, היא מצליחה, כל האפשרויות עונדות בפניה (גם אמהות, אגב, למרות שבמעט יותר מאמץ וממון ממש שעלה לך העניין). אני חושבת שהודעתך היא הודעה עם attitude רציני וכדאי שתשבי ותחשבי למה. זה בטח לא מאמפטיה לחברתך או ממחשבה על "הזכות שבאמהות", כפי שאני קוראת את זה.

Yarik N

New member
../images/Emo45.gif גם אני קראתי כך את ההודעה ../images/Emo70.gif

ושוב שמח שניתן לסמוך עלייך שבכל נושא תבואי ותשמיעי את ה"קולות של השפיות החברתית".

מיכל@ל

New member
סוף סוף קול אחד שפוי ../images/Emo45.gif

לצקצק בצדקנות על ה"מסכנות" שלה ועל "המזל" שלך ... גם אמהות שלא ילדו נהנות מכל רגע [טוב,נו,לא מכל רגע...
]ומהילדים ולא יושבות כל היום לבכות איזה אסון שלא ילדנו. אין אחת מפורום אימוץ או פורום פונדקאות שפחות אמא ממך! אהבה לא מתחילה או נוצרת ברחם,היא מגיעה ממקום אחר לגמרי. חברה שלך קיבלה חיים במתנה ויש לזה ערך גדול פי אלף מנשיאת תינוק ברחם תשעה חודשים.

וואו, מה זה ה"עליהום" הזה?../images/Emo35.gif

לא היה כאן "צקצוק על המסכנות" של החברה. לפעמים, מבט ימינה ושמאלה על חייהם של אחרים מכניס אותנו לפרופורציות. מסכימה עם שאמרת שאמהות לא נוצרת ברחם, אך בל נשכח שיש נשים שחשוב להן להורות וללדת, ויעשו הכל ע"מ לא לאמץ, אלא להביא ילד פרי בטנן. אל לנו לשפוט, כי לא היינו שם.

אמיר.

New member
תנשמי עמוק....

ותקראי שוב... אף אחד לא תקף אותך אישית.... אם הייתי מביע שמחה על כך שאני רואה... האם הייתי צריך להיות מותקף על ידי עיוור מאושר ??? קחי דברים בהקשרם הרחב. תהיי לרג´ית למי שיכול.

דניעל

New member
חנה, ההודעה שלך ממש קוממה אותי!

נילי עברה שני הריונות קשים והרופאים המליצו לה לא להרות בשלישית. לכל אדם יש את הזכות לרחם על עצמו מדי פעם, ולהתנחם בכך שהיה יכול להיות רע יותר. על סמך מה את מאשימה אותה ביוהרה? על סמך מה טענת שאין בה אמפטיה לחברה שלה? רציתי לכתוב עוד כמה דברים, אבל אעצור כאן.

מצטרפת לדברים שנכתבו כאן..

ובאמת חנה אין שום שמץ של יוהרה במה שכתבה נילי אולי (וסליחה אבל כך אני אישית מרגישה..) בגלל שגם לי היה קשה להביא את הודיה מאד התחברתי להודעה של נילי.. וממש לא חשבתי שההודעה שלה משדרת יוהרה לעומת ההודעה שלך וחבל...

אמיר.

New member
על יוהרה, צדקנות וקריאה חדממדית...

מסתבר שאת הודעה של נילי אפשר לקרוא בכמה קולות. כל אחד וה´טון´ החביב עליו. כל אדם שיש לו אמפטיה לבני מינו חש שמחה על כך שידידו ניצל ממוות (סרטן במקרה זה) וחש צער על כך שניטלה ממישהו היכולת להיות הורה באופן הטבעי. אני, שהבורא נתן לי ילדים באופן הטבעי, חש חמלה מחד כלפי אלו שנאלצים לעבור טיפולים, ומצד שני יש בי שמחה שהמדע מאפשר להם משהו שפעם היה מן הנמנעות. האם יש בי יהירות מכיון שאני לא הייתי צריך לעבור פרוצדורה כזו ? היכן נמצאת היהירות ? בהגיגים ההגיוניים כל כך של אדם ברגע של הרהור ? או בהתנשאות הצדקנית-מטיפנית של PC צפוני ? נא לחזור לפרופורציה. זוהי זכות להיות הורה. אשרי מי שמצליח בקלות. כל הכבוד למי שלוקח על עצמו סבל למען זכות זו.

אמיר.

New member
עד משהו קל קרתנות...

כשאדם אומר משהו - הוא מתיחס בדרך כלל לממוצע או לרוב. למשל: אכילת שתי פרוסות לחם ביום - זה דבר מומלץ.... האם זה חכם לקפוץ ולהתווכח על כך מפני שלחולי צליאק זה ממש מסוכן ??? אבל אם קובעים שלהניק זה טוב - יתוכחו בשם אלו שאסור להן, אם אומרים שלהיות הורה זה כיף - יתווכחו בשם העקרים, אם יסברו שהכי טוב לילד זה משפחה נורמלית - יתקרצצו עליך עם חד הוריות. לדעתי - זו וכחנות לשמה.

אמיר, וזה בא ממי שהמילה "ידוע ש..."

שגורה על פיו מ-א-ו-ד כשזה נוגע לדת ולמתנחלים ...
מזל שאנחנו מכירים כל כך טוב ומכל כך הרבה דיונים, אחרת עוד הייתי נופלת בפח ועונה תשובה רצינית

אמיר.

New member
כל אחד ותחומי הידע שלו...

מה לעשות ובעקבות אותה הכרות ממושכת ידוע (לי) שהידע שלי בדת ובמתנחלים (ואולי בעוד כמה תחומים), מצומצם ככל שיהיה, רב הוא על פני הידע של אחרים. מאידך אני יודע היטב שיש תחומים רבים בהם הידע שלי נחות משמעותית מזה של אחרים. אני תמיד שמח ללמוד דבר חדש.

סליחה, לא הבאתי איתי עורך דין, אבל

חנה, יריק, מיכל, וכל מי שמזדהה עם הדברים: מפתיע אותי שזה מה שקראתן בהודעה שלי. זה לא מה שכתבתי. כתבתי כאן "כתב הגנה" שלם, כדי לנסות להסביר למה התכוונתי בהודעה המקורית. אבל מחקתי אותו.אני לא צריכה כתב הגנה. עובדה היא, שרוב הנשים בפורום הבינו מאיפה באתי ולמה התכוונתי. אני חושבת שאתן קראתן את ההודעה שלי מהכאב שלכן ומהפרשנות שלכן. ולכן:
אם נגעתי בכאב של מישהי כאן, סליחה.
אני מצידי לא חושבת שהורות מתחילה ברחם (ע"ע אבות), לא מקנאה במי שהתגבר על סרטן וחי בצלו כל חייו, כשכל בחור ששומע "סרטן" ו"כריתת רחם" בורח, (וכל ההגיגים נבעו מהפגישה שלי איתה באותו יום, וזה מה שהיא מספרת). וכן, אני בהחלט כן חושבת, שיש משהו בחוויה של פרפור החיים בבטן, שמיעת הדופק באולטראסאונד, והצווחה הראשונה של היצור הזה כשהוא נקרע ממך ויוצא אל העולם, שלא יוצר אמהות טובה יותר, אבל הוא חוויה אדירה שמי שלא זוכה לה לא תבין, ומי שכן זכתה לה, ולו פעם אחת, לא תשכח ולא תוותר עליה לעולם.

למעלה