הרהורים על הזכות שבאמהות

Yarik N

New member
לא נראה לי שפגעת במישהו בהודעתך

ובכל זאת את מתנצלת.
לא, לא צריך בכל פעם שכותבים בפורום לקחת בחשבון את כל סוגי ההורות שקיימים בעולם, אבל צריך לקחת בחשבון שייתכן כי מישהו ירגיש אחרת לגבי הודעתך וייתכן כי יביע דעה. אין צורך לקבל כל תגובה כהתקפה אישית על האדם הכותב אלא לעיתים מתקיפים דעה, רעיון וניסוח. אם היא רצתה לומר "תסתכלו על מה שיש לכם ותגידו תודה" - יכלה לעשות זאת בניסוח הפשוט והמבריק כפי שניסחת את. תאמיני לי שאני יודע מה יש לי, מעריך זאת מאוד ואומר תודה כל יום וכל שעה (בעיקר תודה לעצמי שהחלטתי לעשות זאת). לא כל הודעה זקוקה לאלף פרשנויות אבל את לא באמת מצפה שאנשים לא יגיבו להודעות שפגעו בהם, נכון? חנה אמרה באחת מהודעותיה, כי זהו פורום דיון, וכשכזה צריך להבין שאנשים מתדיינים, הפורום לא נועד רק כדי להעביר חיבוקים וירטואליים (
)על הודעות מרגשות ודעה לגבי איזה טיטול יותר סופג. לעיתים מתפרסמת הודעה בנוגע לברית המילה, ואני כמתנגד מוצא לנכון להביע את דעתי, למרות שלא תמיד בעיני שאר המשתתפים בפורום זה לעיניין, אבל לכן קוראים לזה פורום, כל אחד מביע את דעתו. ולכן אני כאן ויודע כי כל פעם מחדש אותקף על הנושא. אם הייתי רוצה רק לקרוא, הייתי קונה עיתון, אסופת מאמרים או ספר.

עוד כמה הערות קטנות ודי.

יריק, כתבת : "אין צורך לקבל כל תגובה כהתקפה אישית על האדם הכותב אלא לעיתים מתקיפים דעה, רעיון וניסוח", אז למה צריך להתקיף כך את נילי, שסה"כ רצתה לשתף אותנו בהגיגיה? כדאי מאוד לקרוא מה שדניעל כתבה - נילי כתבה בגוף ראשון, התייחסה לעצמה בלבד, ולא העבירה ביקורת או אמרה רעה על אף אחד אחר, ואני אף לא ראיתי שום התנשאות בדבריה. כל הדיון התרבותי (והיפה!) הזה הדרדר מאוד והפך למין התנצחות ילדותית, בעלת גוונים אישיים, ולפי דעתי, אפשר וכדאי לגדוע כאן את הויכוח הזה, שמיצה את עצמו, וגלש לפסים מאוד לא יפים. מה אתם אומרים, חברה, נסגור פה עניין?

מיכל@ל

New member
אמא של תומר

נכון שלא צריך לקחת בחשבון שום דבר,מותר להגיד הכל,אבל אותה זכות שמורה גם לאחרים,לאלה שחושבים אחרת. את טוענת שהיא לא היתה צריכה לחשוב לפני שהיא כותבת,אז למה בדיוק צריך להסכים עם כל מילה ? למה משתתפים שלא ממש חושבים שהריון ולידה זה שיא השיאים של חייהם לא יכולים להגיב ? תקראי שוב את ההודעה שלך שאני מגיבה עכשיו אליה ,במיוחד את המשפט :"יש אנשים ששפר אליהם מזלם הרבה פחות " זה לא התנשאות ??? מי שמך להחליט אם גורלו של מישהו שעבר דברים כאלה או אחרים או לא עשה את אותם דברים כמוך,מזלו פחות משלך ??? תצאו מהפוזה המתחסדת שלכן .

גם אתה וגם חנה חושבים אותו הדבר

אבל ההבדל היה ברוח הדברים. חנה ממש "נכנסה" בנילי. אתה התנסחת בתרבותיות. מצטערת לומר, אבל דבריה של חנה היו אגרסיבים.

רותי ע

New member
אמא של תומר-ריגשת אותי

לפעמים דברים נראים לנו מובנים מעליהם עד שאחרים מפנים אליהם זרקור ואז אנחנו מגלים אותם מחדש במלוא יופים.. תודה על ששיתפת אותנו ברגע הזה.

רותי - תודה לך!

זה בדיוק מה שרציתי העביר. וזה כיף שמישהו הבין את הכוונה הבסיסית שלי.

rachell

New member
לא עד הסוף

אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל וכל פעם אני נכנסת לכאן ורואה את השתלשלות הדיבורים ואני מרגישה אחרת אכן התרגשתי מהודעתה של נילי ואכן משהו שם צפצף לי "מוזר" ובאה חנה ושמה את האצבע על מה שהפריע לי לא חנה לא חשתי יוהרה בהודעה שלה אלא פחד מאותה מחלה נוראית ומפחידה "סרטן" שכך אחת ואחת יכולה יום אחד להכנס לרופא בריאה ולצאת חולה ואכן יש את השמחה על מה שיש לכל אחד ואחת מאיתנו אני חייבת לסיים ואמשיך בפעם אחרת

בזה את צודקת.

סבתא שלי עברה כריתת שד וכריתה של חלק מהמעיים בגלל סרטן. אמא שלי עברה כריתת רחם בגלל תאים טרום סרטניים, וכריתת שחלות בגלל חשש שציסטה עכורה היא ממאירה (היא לא הייתה). הסרטן שזור בעוד ענפים במשפחה שלי, וכרגע גוסס ממנו בן דוד של אמא שלי גסיסה איומה. אפשר לנצח את הסרטן, אבל שאלוהים יעזור לי ואני לא אצטרך לנסות... (ושוב - זו הרגשה שלי ושלי בלבד, ואין בה כוונה לפגוע במישהו כאן)

למעלה