Endless,
חג שמח.
אני בדעה שההתנהלות של הרץ חצופה.
לפני כמה חודשים הם שמו על השולחן הצעה לרכוש במחיר של כ52אג למעלה ממחצית החוב בידי בעלת השליטה.
מה שאומר שלו רצו, היה ביכולתם להכניס הלוואה ולשרת תשלום אחד או שניים של קרן רק על בסיס היכולות ותזרים המזומנים הקיים.
לו היו באים אז ביולי אומרים: בעלת המניות תכניס לקופה את הכסף שיש כאן ועכשיו תוך כדי הסדר שבו תשופר הריבית למצב המשקף את התקופה רק אתמול MDG גייסה בריבית דו ספרתית ותבוצע פריסה מחדש - אני מעריך שבעלי החוב היו מגיעים להסדר.
אם תרצה תסתכל על האגח הלא מבוטח של דה זראסאי, החברה מדברת על פריסה מחדש, שיפור ריבית, הכנסת נכסים לתוך החברה. כעת דנים על הפרטים.
למה שדה זראסאי, לא תשאל את עצמה ואולי אנחנו מטומטמים? אולי נציע לקנות את האגח ב40אג לשקל והמטומטמים במזרח התיכון ימכרו.
החוב של הרץ קטן מאוד. אני מעריך האינטרס של המוסדיים הוא להעמיד את האגח לפרעון מיידי ולדרוש החזרת 7.5M$ דוידנד שנמשך רק לפני כמה חודשים, לבדוק את שאר המשיכות, לבדוק את ההתנהלות הכספית ולתפוס את הנכסים.
המקרה של סטארווד הוא דוגמא מצויינת, יש תביעה שהוגשה כחמש שנים אחרי הארוע כנגד בעלת השליטה בעבר, הדירקטוריון ובעלי התפקידים ולכל אלא יש ביטוח. סכום התביעה 350M שח.
גם תחת הריבית הגבוהה הנכסים כרגע מחזיקים את עצמם.
היסטורית הריבית נעה מעלה ואח"כ נעה מטה. בריבית נמוכה ערך הנדלן גבוהה.
אני לא פוסל את התרחיש שבעוד כמה שנים יהיה ניצול הזדמנות שיחזיר את מלוא החוב ואולי גם את הריבית ויותר.
ההצעה של הרץ מדברת על שנים 2028-2030 בריבית אפסית. מק"מ AAA נותן את הריבית שהם מציעים או לקנות את האגח ב42 אג ואם השוק היה 30אג סביר כי היו מציעים 30אג.
אני טוען, שחייבים להעמיד את החוב לפרעון מיידי. מי שרוצה למכור ב42אג. שימכור בשוק. לדרוש חקירה של כל מה שקרה בהרץ מ 2018. לתפוס את הנכסים ולהגן על מה שאפשר וכדאי. לדרוש החזרת דוידנדים. והמוסדיים שקנו במחיר מלא והסדרא קטנה לדעתי, הם יחליטו להפסיד קרב אם צריך ולנצח את מערכת ה BVI שזה בהרבה מיליארדים .