הרץ מציעה הסדר חוב לנושים

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

yel5

Well-known member
הודעה קצת ריקה מתוכן לדעתי, שיתוף פעולה הובטח עוד בסטנד סטיל שנחתם והנכסים גם ככה שייכים לאג"ח אז אני לא מבין מה הם באמת מביאים כאן.

אולי אבל המו"מ על פטור מעניין אם יצליחו להעשיר את הקופה של הנאמן עכשיו מאשר לחכות שנים בתביעות.
הצעת הדירקטוריון הנ"ל היא לשתפ בין החברה לנושים. אני מעריך שבתרחיש זה החברה תסכים לתשלום נמוך עבור פטור מתביעות כי החברה נשארת בתמונה.

dw

Well-known member
מנהל
הרץ הולכים למחוק פקינג 150M$ בדוח Q3 הקרוב |פנים|
אני חושב שזה ישמיד את כל ההון העצמי שלהם (לא שזה כזה מפתיע בהתחשב בהצעת הרכש לאגח לפי 42 אגורות, אם היו בטוחים בהון עצמי חיובי לא היו מציעים הצעה כזו)

הרץ פרופרטיס - עשויה להציג בדוחות רבעון שלישי הפסדים מהתאמת שווי נדל"ן להשקעה בסך כ-147 מ'$- חלק החב' כ-116 מ'$, פרטים | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
אני מבין שמוכרים נכס בערך בשווי החוב הבכיר שלו, כלומר בערך ב 0 מבחינת החברה.
הרץ פרופרטיס - אישור דירק לפעול להשלמת מכירת הנכס Wells Fargo Center,המשך | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

מנחש שהפחתת ערך הנכס הזה, כמו גם הנכס המשועבד לסידרה ב' (שמבחינתה אפשר למכור את הנכס המשועבד בגובה החוב), הם חלק מהמחיקה הדרמטית הצפויה בדוח.

בהתחשב בכך שהאגח ירד למחיר 2X האם כ"כ בטוח שאחרי הדוח, ופרעון סידרה ב' לפי החוב, מחזיקי א' לא יסכימו לסגור עניין ב 42 אגורות? לא בטוח.
בשנה הבאה כבר אין הון עצמי חיובי ומבחינת מי שקונה ב 2X חילוץ ב 42 אגורות יחשב לאקזיט יפה. :unsure: (השאלה אם זאב לא ימשיך ויוריד את המחיר בהצעת הרכש)

dw

Well-known member
מנהל
הבוק של סידרה א' מתחיל להתמלא עם פקודות של 6 ספרות ע.נ. , כך שמי שרוצה לקנות או למכור בלוקים זה מתחיל להיות אפשרי

yel5

Well-known member
אגח א עלה אתמול ~ 10% ואז מגיע הלילה עם הודעה על ירידת ערך של הנכסים בסך 116M$. הייתי בטוח שהבוקר נראה מחיקה של כל או חלק מהעליה אתמול, וזה לא קרה.
הפתעה נעימה. מחזיק באגח.

dw

Well-known member
מנהל
אגח א עלה אתמול ~ 10% ואז מגיע הלילה עם הודעה על ירידת ערך של הנכסים בסך 116M$. הייתי בטוח שהבוקר נראה מחיקה של כל או חלק מהעליה אתמול, וזה לא קרה.
הפתעה נעימה. מחזיק באגח.
האגח בכ"ז נסחר ברבע פארי לכן גם אם מוחקים את ההון העצמי עדיין בתיאוריה אפשר יהיה לשלם פארי (סבירות נמוכה), לכן אפשר להבין אם המחזיקים כבר לא מתרגשים יותר מדי מחדשות רעות. די דומה לאגחי הזבל (יג, יד) של חנן מור, שנסחרים לאורך זמן באזור ה 30 אגורות, גם אחרי פרסום הידיעות השליליות.

אגב, בבחירה מה עדיף בין חנן מור להרץ? אני לא בטוח שהרץ גרוע מ-חנן מור.
זאת כאשר צופים הסדר חוב שיכלול פריסת תשלומים + תספורת מסוימת (פחות דרקונית מ 42 אגורות).
שתי החברות בצרות צרורות, בשתיהן יש נכסים שיש לממש כדי לשלם בעתיד את האגחים (כשאפשר לשכוח מהמועדים המקוריים), בשתיהן הנושים מקווים שהמכירות יעשו לא במכירות firesale. מה שכן אצל הרץ הציעו לנושים 42 אגורות כדי לסיים את הסבל. בחנן מור עדיין לא הציעו שחיטה כזו.

yel5

Well-known member
איחרתי קצת לאסיפה. רובה הוקדשה למימוש הנכס המשועבד לאגח ב. פועלים למימוש הבטוחה (וכדאי במיוחד ל א שהמימוש יהיה מעל חוב אגח ב). לדעתי לא היה באסיפה משהו ששווה איזכור (כמו כדאיות השקעה לדיירים מול התועלת). לשמחתנו ישנה התעוררות מסוימת בשוק הנדלן. הכיוון של הורדת הריבית יטיב עם שווי הנכסים.

THE_ENDLESS

Active member
איחרתי קצת לאסיפה. רובה הוקדשה למימוש הנכס המשועבד לאגח ב. פועלים למימוש הבטוחה (וכדאי במיוחד ל א שהמימוש יהיה מעל חוב אגח ב). לדעתי לא היה באסיפה משהו ששווה איזכור (כמו כדאיות השקעה לדיירים מול התועלת). לשמחתנו ישנה התעוררות מסוימת בשוק הנדלן. הכיוון של הורדת הריבית יטיב עם שווי הנכסים.
תודה על העדכון, יהיה מעניין לראות כמה זמן יקח לשווק את הבניין הזה.

yel5

Well-known member
פורסם כתב הצבעה. נושאים:
1. שינוי שטר נאמנות. הוספת סעיף המגדיל לנו הקופון השנתי ב 3%.
2. הסמכת נציגינו שלא יתנגדו לבקשת החברה להשכיר\לחדש שכירות בנכסי החברה.
3. אי התנגדות להרחבת שכירות בנכס סיטי סנטר כנגד השקעה במושכר בסך 0.25M$. (לדעתי השקעה ראשונית זו תניב הכנסות בהיקף משמעותי מממשלת מיסיסיפי על פני שנים רבות).

בכל 3 הסעיפים הנ"ל הצבעתי בעד כי הם משרתים את אינטרס נושי אגח א.
יש להצביע עד 25.12.23 ב 17:00.

Reem88

Well-known member

לא תשלם לעת עתה את תשלומי קרן וריבית של אגח א ביום 15.1.24 ואת תשלומי קרן וריבית של אגח ב' ביום 28.2.24,תפעל לדחייה​

למעלה