הרץ מציעה הסדר חוב לנושים

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

yel5

Well-known member
בפעם האחרונה החברה הגישה 2 הצעות:
1. 42 אג או
2. פארי בדחיה עם הזרמת נכס בשווי 10m$.
הצעה 2 עושה שכל עם שדרוג הזרמת הבעלים. תזכרו שהמחזיקים כבר הסכימו באסיפה על העמדה לפרעון, כך שזאב יצטרך באמת להתאמץ לרצות אותנו. זו הסיבה לבואו - לתת הצעה נדיבה ביחס לקודמות.

אני נורא מעודד מרוח המחזיקים שנשמעה באסיפה. הייתי מנסח אותה כך: בלי הצעה טובה לוקחים את החברה.

THE_ENDLESS

Active member
ראיתי שהמחזיקים אישרו את ההסכמי שכירות בנכס המשועבד לב' אבל מישהו יודע להגיד למה הם אישרו את ההסכם השני?
להשקיע מיליון דולר בTI ושכירות חינם ל 9 חודשים בתמורה לחוזה שכירות שמשלם אחר כך 18K בחודש? באיזה עולם זה עסקה הגיונית?

שימו לב גם שזאת עסקה מאוד מסוכנת כי אתה משקיע מיליון דולר והשוכר שם ביטחונות של 28K.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2023-10-25-08-20-51-94_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    Screenshot_2023-10-25-08-20-51-94_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    1.2 MB · צפיות: 2

dw

Well-known member
מנהל
ראיתי שהמחזיקים אישרו את ההסכמי שכירות בנכס המשועבד לב' אבל מישהו יודע להגיד למה הם אישרו את ההסכם השני?
להשקיע מיליון דולר בTI ושכירות חינם ל 9 חודשים בתמורה לחוזה שכירות שמשלם אחר כך 18K בחודש? באיזה עולם זה עסקה הגיונית?

שימו לב גם שזאת עסקה מאוד מסוכנת כי אתה משקיע מיליון דולר והשוכר שם ביטחונות של 28K.
כנראה שזה כפי שהערתי קודם. מדובר בבניין ישן ומתפורר, כך שצריך להשקיע כסף כדי ששוכר יסכים להיכנס, והערך בספרים כתוב בעצם על הקרח (כי הם לא באמת רוצים למכור אותו אלא משחקים בכאילו, לו היו רוצים אז כבר ראינו מה קרה עם הפנטזיות אצל אול-יר, ושם היה מדובר במלון חדש מהניילונים, לא גרוטאה בת 100 שעשתה תמא38).

tby1

Active member
היה על העניין שיח קצר באסיפה ועלו שני תרוצים:
1. ההשקעה מגדילה ה- NOI והשוכר ישלם גם דמי אחזקה שכרגע משולמים ע"י הנכס
2. יש שוכרים אחרים בתהליך ואי אישור ההסכם עשוי לשדר מסר בעייתי לשוק השוכרים שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויות לשוכרים.

מדוע כתבתי תרוצים? כי זה לא רלבנטי להחלטה של הנושים אלא לשיקולי בעלי הנכס. היה צריך לא לאשר עם אמירה שהבעלים יזרים חלק מהעלויות ממקורותיו וזה המבחן לרצון / יכולת / אמונת הבעלים בנכס

THE_ENDLESS

Active member
כנראה שזה כפי שהערתי קודם. מדובר בבניין ישן ומתפורר, כך שצריך להשקיע כסף כדי ששוכר יסכים להיכנס, והערך בספרים כתוב בעצם על הקרח (כי הם לא באמת רוצים למכור אותו אלא משחקים בכאילו, לו היו רוצים אז כבר ראינו מה קרה עם הפנטזיות אצל אול-יר, ושם היה מדובר במלון חדש מהניילונים, לא גרוטאה בת 100 שעשתה תמא38).
גם אם הבניין לא חדד מדובר בתנאים מאוד מאוד מוזרים.
אם אתה צריך להשקיע מעל מיליון דולר (לוקח בחשבון גם את השכירות חינם) עבור עלייה של בסהכ אחוז אחד בתפוסה המצב של הנכס הזה הרבה פחות טוב ממה שהוא נראה.
היה צריך לא לאשר עם אמירה שהבעלים יזרים חלק מהעלויות ממקורותיו וזה המבחן לרצון / יכולת / אמונת הבעלים בנכס
מסכים.

yel5

Well-known member
קצת עדכונים מהיום כדי שלא ישעמם לכם:
1. הצבעה על העמדה לפרעון מיידי + נקיטת הליכים משפטיים עד 13.11.23.
2. הצבעה על מינוי נציגות משותפת וכל מה שקשור אליה עד 09.11.23.
3. אסיפת זום ב 09.11.23 בשעה 17:30.

dw

Well-known member
מנהל
ביום חמישי ב 17:30 יש אסיפת זום.

צריך לקחת בחשבון שאם מעמידים לפרעון מיידי אז עלולים להגיע להפסקת מסחר והאגחים יהפכו ללא סחירים.
זה הרבה כסף שיהפוך ללא סחיר (רק מחוץ לבורסה אפשר יהיה למכור). לא לכל אחד זה מתאים.

הרץ פרופרטיס - זימון אסיפת אג"ח א' ל-9.11.23-דיווח ועדכון החב, דיווח יועצי וב"כ הנאמן למחזיקי האג"ח,דיון והתייעצות | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

yel5

Well-known member

צריך לקחת בחשבון שאם מעמידים לפרעון מיידי אז עלולים להגיע להפסקת מסחר והאגחים יהפכו ללא סחירים.
זה הרבה כסף שיהפוך ללא סחיר (רק מחוץ לבורסה אפשר יהיה למכור). לא לכל אחד זה מתאים.

הרץ פרופרטיס - זימון אסיפת אג"ח א' ל-9.11.23-דיווח ועדכון החב, דיווח יועצי וב"כ הנאמן למחזיקי האג"ח,דיון והתייעצות | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
אם בעל השליטה מסרב להזרמה סבירה פלוס אז עדיף להעמיד לפרעון עם הפסקת מסחר לעומת החלופה.

dw

Well-known member
מנהל

תמצית:
- העמדה לפרעון מיידי תביא לתוצאה הכי גרועה וקשה לנושים, מקווים שיגיעו להסכמות
- החברה עובדת תחת סטנדסטיל, לא יכולה לעשות שום פעולה מהותית בלי לדווח לנאמן
- לגבי אגח ב' הרץ הסכימה שיתנהל הליך מסודר למכירת הנכס, וכך לחלץ את ב' מהצרה הצרורה הזו
- אפשר לקחת את החברה בהסכמה ואפשר שלא בהסכמה ואז יכנסו להליך משפטי
- ינסו לייצר מתווה ראשוני עד יום ראשון, לפני ההצבעה ביום שני אשר עלולה לרסק את החברה

yel5

Well-known member
הצבעתי עכשיו:
1. העמדה לפרעון - בעד.
2. נקיטת הליכים משפטיים להגנה על זכויותינו - בעד.
ההצבעה עד 13.11.23 ב 17:00.

dw

Well-known member
מנהל

yel5

Well-known member
סיכום אסיפת זום מהיום.

1. מימוש בטוחה של אגח ב. קיימת הסכמה כללית (גם עם החברה) למכירה מסודרת של הנכס בקרוב.

2. הצעת הסדר עדכנית של החברה. הצעתה האחרונה לתשלום סביב 47 אג היא מחוץ לתחום הסבירות ונדחתה על הסף.

3. הוספת מחזיק ב טהור לנציגות. הוסבר שאין מניעה עקרונית. דנו בנושא 45 דקות. הוסבר למחזיקי ב שהנציגות לא תפעל בניגוד אינטרסים.

4. העמדה לפרעון. ההצבעה עד יום ב בשעה 23:00 בתוקף ולא תשתנה. החברה צפויה להוציא ניר עמדה, כנראה ביום א. הוסברו הסיכונים במהלך, אך נטען שהעמדה עדיפה על פני הצעת החברה הנמוכה. שאלתי, בהנחה שיושג רוב להעמדה, האם החברה תציע הצעה חדשה שתהא סבירה? אסף רביד ענה שלדעתו היא לא תציע.

להערכתי, התרחיש הסביר יותר בעיניי הוא שיושג רוב להעמדה, החברה לא תעביר הצעה אטרקטיבית ונמצא עצמנו משתלטים על החברה, לפי הקצב שבימש יכתיב.

מחזיקים באגחים צריכים להיערך לתרחיש של השתלטות על החברה ושיתכן שהאגחים יפסיקו להיסחר.

dw

Well-known member
מנהל
סיכום אסיפת זום מהיום.

1. מימוש בטוחה של אגח ב. קיימת הסכמה כללית (גם עם החברה) למכירה מסודרת של הנכס בקרוב.

2. הצעת הסדר עדכנית של החברה. הצעתה האחרונה לתשלום סביב 47 אג היא מחוץ לתחום הסבירות ונדחתה על הסף.

3. הוספת מחזיק ב טהור לנציגות. הוסבר שאין מניעה עקרונית. דנו בנושא 45 דקות. הוסבר למחזיקי ב שהנציגות לא תפעל בניגוד אינטרסים.

4. העמדה לפרעון. ההצבעה עד יום ב בשעה 23:00 בתוקף ולא תשתנה. החברה צפויה להוציא ניר עמדה, כנראה ביום א. הוסברו הסיכונים במהלך, אך נטען שהעמדה עדיפה על פני הצעת החברה הנמוכה. שאלתי, בהנחה שיושג רוב להעמדה, האם החברה תציע הצעה חדשה שתהא סבירה? אסף רביד ענה שלדעתו היא לא תציע.

להערכתי, התרחיש הסביר יותר בעיניי הוא שיושג רוב להעמדה, החברה לא תעביר הצעה אטרקטיבית ונמצא עצמנו משתלטים על החברה, לפי הקצב שבימש יכתיב.

מחזיקים באגחים צריכים להיערך לתרחיש של השתלטות על החברה ושיתכן שהאגחים יפסיקו להיסחר.
אהה, כנראה שהבנתנו שונה. אין 47 אגורות. היה 42 וזאב הסכים לשפר ל 47 בתנאי שמחזיקי ב' מוותרים על מכירת הנכס המשועבד.
מאחר ומחזיקי ב' שפויים לא יתנדבו להמשיך לסחוב את הסיכון של הזבל'ה המקרטע הזה עוד כמה שנים ומבחינתם למכור את הנכס בדיוק לפי החוב, כמה שיותר מהר, ולזרוק את א' לכלבים הרי שזאב לא מוכן לשלם ל-א' אגורה מעל 42 ויותר מכך, גם את ה 42 כנראה לא יסכים לשלם ועלול לשים ת'מפתחות ולתת לך סטרווד2 לא סחיר ושתסתדר לבד עם כל הבנקים הקודמים לך ושישחטו עם ריביות פיגורים דרקוניות. זה עלול להביא לכך שגם 22, בעוד כמה שנים, לא יהיה.

הם הזהירו במפורש מפני תרחיש פירוק. ב' פחות יפגעו אבל ל-א' זה בהחלט מסוכן.

כמו שכתבתי בהתחלה, מדובר בנוכלים, גם בעשרים אגורות לא אקנה את האגח שלהם.
לטעמי מאוד קשה לדעת כמה יצא בסוף מהאגח הזה, השונות מאוד גדולה ןבהחלט יכולים להיות תרחישים אופטימים.
הפחד שלי שיש יותר מדי תלות בבעלים וכמו שכתבתי אני לא מאמין לו

dw

Well-known member
מנהל
כמו שכתבתי בהתחלה, מדובר בנוכלים, גם בעשרים אגורות לא אקנה את האגח שלהם.
לטעמי מאוד קשה לדעת כמה יצא בסוף מהאגח הזה, השונות מאוד גדולה ןבהחלט יכולים להיות תרחישים אופטימים.
הפחד שלי שיש יותר מדי תלות בבעלים וכמו שכתבתי אני לא מאמין לו
בתרחיש פירוק והפסקת מסחר ויקטור תשובה המקרקף הידוע עוד עלול לקנות את האגח הזה בחד ספרתי |פנים|
הרץ א' זה אגח בסיכון גבוה מאד מאד מאד. אם רוצים אפשר להוסיף גם עוד כמה "מאד"-ים :D
מירלנד (ח), חלל או פריים זה בונקר סולידי בהשוואה לזבל'ה הזה. :p

מציע ל yel5 לעשות חישוב מסלול מחדש ולהתחיל לראות את זה יותר כמו אול-יר (ב/ד), ולא כמו דלשה.

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
בתרחיש פירוק והפסקת מסחר ויקטור תשובה המקרקף הידוע עוד עלול לקנות את האגח הזה בחד ספרתי |פנים|
הרץ א' זה אגח בסיכון גבוה מאד מאד מאד. אם רוצים אפשר להוסיף גם עוד כמה "מאד"-ים :D
מירלנד (ח), חלל או פריים זה בונקר סולידי בהשוואה לזבל'ה הזה. :p

מציע ל yel5 לעשות חישוב מסלול מחדש ולהתחיל לראות את זה יותר כמו אול-יר (ב/ד), ולא כמו דלשה.
1. אני מחזיק את סטרווד. אל תזלזל במה שאתה לא יודע. סטרווד כיום עם חברת ניהול חיצונית. מצליחה עם רווחיה להחזיר כל ההלוואת השוטפות ונותרת יתרה. במקביל מתנהלת התביעה. מעריך שבעוד כמה שנים שוק הנדלן יתאושש ונממש את החברה באופן כזה או אחר. אז עכשיו אגיד שלא איכפת לי לחזור לסטרווד2.
2. לגבי הצעת החברה הבנו אותו הדבר. כתבתי שהוצעו 47 אג' אך לא התייחסתי לכך שמותנה באי מימוש הבטוחה.
3. אל תמהר להספיד את הנכסים בתרחיש השתלטות על החברה.
4. מי שמגיע עם עמדה פסימית, מוטב לו למכור האגחים בשוק ולספוג הפסד מאשר להיכנס לפירוק ממנו הוא חושש.

dw

Well-known member
מנהל
1. אני מחזיק את סטרווד. אל תזלזל במה שאתה לא יודע. סטרווד כיום עם חברת ניהול חיצונית. מצליחה עם רווחיה להחזיר כל ההלוואת השוטפות ונותרת יתרה. במקביל מתנהלת התביעה. מעריך שבעוד כמה שנים שוק הנדלן יתאושש ונממש את החברה באופן כזה או אחר. אז עכשיו אגיד שלא איכפת לי לחזור לסטרווד2.
2. לגבי הצעת החברה הבנו אותו הדבר. כתבתי שהוצעו 47 אג' אך לא התייחסתי לכך שמותנה באי מימוש הבטוחה.
3. אל תמהר להספיד את הנכסים בתרחיש השתלטות על החברה.
4. מי שמגיע עם עמדה פסימית, מוטב לו למכור האגחים בשוק ולספוג הפסד מאשר להיכנס לפירוק ממנו הוא חושש.
ברור. אין ספק. סטרווד היתה פשוט השקעה נהדרת. :p
בגלל זה ויקטור המקרקף הציע לא מזמן 5 אגורות לאגח לאותם חלכאים ונדכאים שנתקעו עם הזבל הזה?
אמ.וו.אל אגח א (סטרווד לשעבר): הצעת רכש של ויקטור תשובה | Page 2 | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

די. תהיה רציני. אם האגח הולך להפסקת מסחר הנייר עושה בנג'י כי משקיע שפוי לא יסכים לשלם 3X על נייר זבל לא סחיר שאולי, עוד כמה שנים, ואם הכל ילך בסדר, יקבל עליו 4X.
התשואה של מאות אחוזים שויקטור המקרקף מצפה לעשות על סחורה כזו זה אולי טיפה מוגזם לצפות לקבל אבל מינימום כמה עשרות אחוזים? באנקר בטופס.
דלק הסולידית יחסית למשל משלמת לנו 7% שנתי, סחירות פצצה, ראש שקט לא מסתכל בכלל מה עושה האגח ביומיום, לכן אם מוכנים לשים כסף טוב על המיץ של הזבל, לא זבל (מירלנד, פריים, חלל), המיץ שלו, אז מצפים לקבל תשואה מדהימה. לא פחות.

בגלל המלחמה באמת שלא חסרה היום סחורה טובה בשוק וגופים מלקטים ניירות עם פינצטה.

לכן אם זאב יציע 42 אגורות אני בכלל בכלל לא בטוח שזה לא יקבל רוב מוסדי.
בשוק של היום לחלץ 42 אגורות על המיץ של הזבל הזה, ובלי להתייבש שנים לכסף? זה לא כ"כ רע.

yel5

Well-known member
ברור. אין ספק. סטרווד היתה פשוט השקעה נהדרת. :p
בגלל זה ויקטור המקרקף הציע לא מזמן 5 אגורות לאגח לאותם חלכאים ונדכאים שנתקעו עם הזבל הזה?
אמ.וו.אל אגח א (סטרווד לשעבר): הצעת רכש של ויקטור תשובה | Page 2 | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

די. תהיה רציני. אם האגח הולך להפסקת מסחר הנייר עושה בנג'י כי משקיע שפוי לא יסכים לשלם 3X על נייר זבל לא סחיר שאולי, עוד כמה שנים, ואם הכל ילך בסדר, יקבל עליו 4X.
התשואה של מאות אחוזים שויקטור המקרקף מצפה לעשות על סחורה כזו זה אולי טיפה מוגזם לצפות לקבל אבל מינימום כמה עשרות אחוזים? באנקר בטופס.
דלק הסולידית יחסית למשל משלמת לנו 7% שנתי, סחירות פצצה, ראש שקט לא מסתכל בכלל מה עושה האגח ביומיום, לכן אם מוכנים לשים כסף טוב על המיץ של הזבל, לא זבל (מירלנד, פריים, חלל), המיץ שלו, אז מצפים לקבל תשואה מדהימה. לא פחות.

בגלל המלחמה באמת שלא חסרה היום סחורה טובה בשוק וגופים מלקטים ניירות עם פינצטה.

לכן אם זאב יציע 42 אגורות אני בכלל בכלל לא בטוח שזה לא יקבל רוב מוסדי.
בשוק של היום לחלץ 42 אגורות על המיץ של הזבל הזה, ובלי להתייבש שנים לכסף? זה לא כ"כ רע.
1. האם השקעה נהדרת? לא יודע. שער קניה ממוצע שלי - 12 אג'. נמתין למימוש החברה + התביעות ואז נדע. מי כמוך יודע שאת הכסף סופרים במדרגות. מתפלא עליך שאתה מזכיר את ויקטור. יש קשר בין המחירים שלו לתמורות שמקבלים הנושים? לא. ויקטור הוא רק אינדיקציה למחיר שפל שאליו הגיע כל אגח שהציע לקנות.
2. להרץ נכסים מניבים. מעריך שנכסה את תשלומי קרן וריבית שוטפים לבנקים. הריבית במגמת ירידה. עוד שנתיים החברה עשויה להיות במקום אחר. אם אתה לא חושב כך וחושש מלהחזיק אגח לא סחיר אז יש לך הזדמנות להיפרד לשלום. אם הייתי פסימי כמוך (מעריך 4X בעוד כמה שנים), וזו זכותך, לא הייתי מחזיק באגח, במיוחד אם זיהית בשוק סחורה טובה.
3. אני גם לא חושב כמוך שיושג רוב להצעות ברמת 4X.

yel5

Well-known member
החלטות דירקטוריון החברה ובעל השליטה, 12.11.23
א. נכס משועבד ל ב. החברה תפעל עם נאמן ב למכירת הנכס המשועבד ל ב.
ב. החלפת חברת ניהול. חברת ניהול הנכסים (שקשורה לבעל השליטה) תוחלף בחברת ניהול אחרת, ככל שתתקבל מהאחרת הצעה טובה יותר.
ג. מתווה שת"פ. החברה והנאמן יגבשו מתווה ניהול, מימוש נכסים, והעברת זכויות בעלי השליטה בנכסים. ינוהל גם מומ לפטור מתביעות.
ד. שת"פ בניהול הנכסים. החברה תפעל בשתפ מלא עם הנאמן בענין ניהול הנכסים והנושים.

נושי האגח יצרכו כעת להחליט האם פניהם לשתפ עם החברה או להמשיך בהעמדה והשתלטות.

THE_ENDLESS

Active member
החלטות דירקטוריון החברה ובעל השליטה, 12.11.23
א. נכס משועבד ל ב. החברה תפעל עם נאמן ב למכירת הנכס המשועבד ל ב.
ב. החלפת חברת ניהול. חברת ניהול הנכסים (שקשורה לבעל השליטה) תוחלף בחברת ניהול אחרת, ככל שתתקבל מהאחרת הצעה טובה יותר.
ג. מתווה שת"פ. החברה והנאמן יגבשו מתווה ניהול, מימוש נכסים, והעברת זכויות בעלי השליטה בנכסים. ינוהל גם מומ לפטור מתביעות.
ד. שת"פ בניהול הנכסים. החברה תפעל בשתפ מלא עם הנאמן בענין ניהול הנכסים והנושים.

נושי האגח יצרכו כעת להחליט האם פניהם לשתפ עם החברה או להמשיך בהעמדה והשתלטות.
הודעה קצת ריקה מתוכן לדעתי, שיתוף פעולה הובטח עוד בסטנד סטיל שנחתם והנכסים גם ככה שייכים לאג"ח אז אני לא מבין מה הם באמת מביאים כאן.

אולי אבל המו"מ על פטור מעניין אם יצליחו להעשיר את הקופה של הנאמן עכשיו מאשר לחכות שנים בתביעות.

למעלה